• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

نقد و بررسی شاهکارهای هنری

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع requiem
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : نقد و بررسی شاهکارهای هنری

اون درخت کاج تنها گوشه تصویر! سبز = آبی + زرد؟

به نقل از Ali pasha :
اون درخت کاج تنها گوشه تصویر! سبز = آبی + زرد؟
آره. این هم خیلی جالبه! من اولین بار که دیدم این تصویر رو، اول چشمم به سمت رنگ زرد کشیده شد. و بعد آبی ِ آسمون. و بعد اون سبزیِ درخت. که دقیقا به ترتیب ترکیبِ زرد و آبی، سبز میشه!

اون تاریکیه شدیدی و کاملی هم که قبل از این قسمت کافه هست هم جالبه! انگار مردم از یه جایه خیلی خیلی تاریک به یه جای خیلی خیلی روشن دارن میان!

و شاید هم برعکس. انگار که از یه جای روشن به جای تاریک میرن.

" ... نقاطی از نارنجی در اینجا و آنجای ساختمان‌های آبی-سیاه نشانه‌ی پنجره‌های اتاق‌های روشن است. چندنفر در اعماق تیرگی خیابان محو شده‌اند. مشتریان آخر شب دریک سمت نشسته‌اند. صندلی‌های خالی و میزها، افرادی که به سوی خانه می‌روند و پنجره‌های اتاق‌های روشن حاکی از تنهایی است. نقاشیهای دیگری از ون گوگ نظیر بذرپاش، صندلی زرد، پیرمرد نشسته نیز همگی از انزوای شخصی او حکایت می‌کند. " [nb] از کتاب هنر رنگ ایتن[/nb]

آره برعکسش به نظرم درست تره!!
میشه کلا یکجور دیگه هم گفت میتونیم بگیم کلا تنهایی تو نقاشی موج میزنه همه چیز جدا از همن! درخت تنها ٬ ستاره ها جدا از هم ٬ پنجره های جدا از هم تو تاریکی مطلق! حتی خود کافه که وقتی مردم میرن ازش تنها میشه تو تاریکی شب!

بچه‌ها من بهتون افتخار میکنم که این تاپیکُ فعال کردین. 8-^

یک سری چیزهای دیگه که نظر منُ جلب کرد در مورد این نقاشی اینا بودن که»:

1-ستاره‌های توی آسمون از حالت معمولشون یه کم بزرگتر هستن.در واقع بیش از اینکه به ستاره شباهت داشته باشن به خورشید شبیه هستن! حالا شاید این قضیه مفهوم خاصیُ منتقل نکنه ولی برام جالبه.

2-اگه دقت کنید هر چقدر میدان دید افزایش پیدا میکنه و در واقع هر چقدر تو دلِ نقاشی میریم رنگ ها به تیرگی گرایش پیدا میکنن.به طوری که انگار تهِ کوچه تاریکیِ مطلقه و فقط تک و توک نوری که از پنجره‌ی خونه‌ها بیرون میزنه به چشم میخوره.(Ali pasha و مهشید با یه بیان دیگه به این قضیه اشاره کردن. :دی)

3-بالای کافه اون چیزایی که شبیه پنجره‌ن چی هستن دقیقاً؟ :-"

پنجره ی اتاقای کافه هستن فکر کنم!

بنظر منم تضادی که بین رنگا بکار رفته واسه برجسته کردنه
حس میشه اون درخت وسط خیابونه!
بنظر من صندلی های نامنظم میخواد یه چیزیو بگه! مَستی!
و ظلمت ته کوچه؟

به نقل از Ali pasha :
پنجره ی اتاقای کافه هستن فکر کنم!

دقیقاً منم همین فکر ُ کردم.بعد دقت کردین که همشون باز هستن؟ :-? شاید همین روشن بودنِ اطرافِ کافه و در دیوارش و پنجره‌های بازش ، نشون دهنده‌ی مفهوم « امید » یا هر چیزی که اون تنهایی‌ای که توی نقاشی مشهوده رُ نقض کنه باشه.

به نقل از سـحر :
دقیقاً منم همین فکر ُ کردم.بعد دقت کردین که همشون باز هستن؟ :-? شاید همین روشن بودنِ اطرافِ کافه و در دیوارش و پنجره‌های بازش ، نشون دهنده‌ی مفهوم « امید » یا هر چیزی که اون تنهایی‌ای که توی نقاشی مشهوده رُ نقض کنه باشه.
آره دقیقا! احساس میکنم کافه خیلی خیلی روشنه و نماد یه تفاوت برجسته نسبت به محیطه!
شاید امید !

Back
بالا