منظورم همین بود.ولی فکر نمیکردم تجربی باشه آخه انیشتین وقتی میخواست از کوانتوم ایراد بگیره درباره ی (اون قسمت که وقتی این ذره رو نگاه مکنی بلافاصله اون یکی هم خاصیت مشخصی پیدا میکنه)از این(سرعت نور حداکثر سرعت انتقال اطلاعات است) استفاده کرد.برا همین فکر میکردم دلیل منطقی وجود داره.به نقل از شهریار :از نظر میزان تاخیر که به سرعت انتقال اطلاعات(زمانی که طول میکشه یه کوچکترین واحد داده از مبدا به مقصد بره تو شبکه این به پینگ معروفه)بستگی داره آره
نه خوب شاید به چشم نیاد ولی اگر از دید مولکولی نگاه کنی حل میشه.شما وقتی یه مولکول رو می بری اون ور نیروی بین مولکولی که فکر کنم همون الکترو مغناطیس است(شیمیم خوب نیست) تغییر میکنه که با سرعت نور مولکول بعدی متوجه این موضوع میشه پس باز هم تاخیر وجود داره.البته باز هم بگم حدس میزنم و شیمیم خوب نیست.به نقل از smjty :حالا يك ايده ي جالب : يك ميله ميسازيم كه فشردگي ناپذير ،يك سرش رو مي زاريم رو سياره خودمون و سر ديگرش رو ميزاريم جايي كه سالهاي نوري با سيارمون فاصله داره . از اونجايي كه ميله فشردگي ناپذير اگه يك سرش فشار بديد و 1 cm جابجا بشه ، بلافاصله ، انتهاش هم 1 cm جابجا ميشه . حالا ميشه بوسيله كد مورس و اين ميله اطلاعات رو بدون بردن هيچ زماني جابجا كرد جابجا كرد .
اثبات كنيد ايده بالا مهاله !
البته این مسئله بعد ها رد شد...در واقع خطای آزمایش بوده!به نقل از einistein :پارسال توی تلویزیون گفت دانشمندان به وجود ذراتی پی بردن که سرعتشون حتی از سرعت نور هم بیشتر ه و این یعنی اینکه بعد از سالها حالا تونستن نظریه نسبیت خاص اینشتین (که می گفت :سرعتی بالاتر از سرعت نور نیست و اگه با سرعتی بیشتر از نور حرکت کنین محو خواهین شد ) رو رد کنن واقعا جالبه!
به اعتقاد فیزیکدانان کوانتوم سرعت انتقال اطلاعات بیش تر از نوره و برابر با بینهایته . ینی اطلاعات در هر فاصله و حجمی در کسری از ثانیه منتقل میشن . ولی این قضیه ابتدا بین بوهر و اینشتین پیش اومد که تا الان هم بین فیزیکدان ها بینش بحثه و معلوم نیست کدوم دقیقا درسته .به نقل از amin.14 :راستش از عنوان معلومه چند وقتیه که دارم فکر میکنم( ) ولی به چیز منطقی نرسیدم.
خواستم ببینم اگه از دوستان دلیل منطقی دارند توضیح بدند.
فکر نمیکنم این طور باشه ها!!!به نقل از mohamad sh :تا حالا نمودار مكان زمان رو ديديد توي سال دوم دبيرستان هست
وقتي سرعت هر جسم يا هر چيز ديگه اي به نور برسه خط حركت در نمودار بصورت قايم و با زاويه ي90درجه ميشه كه باعث ميشه ديگه روي نمودار زمان حركت نكنه و به اصطلاح زمان متوقف ميشه ولي اگه سرعت هر چيزي از نور بيشتر بشه جسم به عقب بر ميگرده و زمان به عقب بر ميگرده فكر كنم بدونيد كه يكي از قوانين فيزيك اينه كه زمان سپري شده به عقب بر نميگرده
chera. amvaje fotoni taqriban 1.5 barabare noor sorat daran. ke haminam baese naqze nesbiate anishtain shodeبه نقل از Lovesky :ميشه سريعتر از نور معرفي کنيد؟! فک کنم تا حالا کشف نشده!!
خب دوستان علتش رو گفتن دیگه...به نقل از amparisay :smjty عزیز.
میله غیر قابل فشردگی بیار، بعدش با هم صحبت می کنیم. میله غیر قابل فشردگی به دلیل نسبیت خاص نمی تونه وجود داشته باشه. چون اگه داشته باشه، انتقال حرکت به اندازه 0 ثانیه طول می کشه که نمیشه.
در مورد امواج فوتونی هم من چیزی نشنیدم، و تا جایی که می دونم نور خودش فوتونه، و نسبیت خاص هم هنوز صادقه و رد نشده.
در مورد امواج فوتونی می تونین توضیح بدین لطفا؟ مگه نور خودش یه موج فوتونی نیست؟!به نقل از PEYMAN_ HELLI :chera. amvaje fotoni taqriban 1.5 barabare noor sorat daran. ke haminam baese naqze nesbiate anishtain shode