- نام مرکز سمپاد
- شهید بهشتی
- شهر
- بوشهر
- سال فارغ التحصیلی
- 91
- دانشگاه
- خواجه نصیر
- رشته دانشگاه
- مهندسی برق
خب شما خیلی ریزبینانه مشکلاتی که ممکنه برای یک خانم بعد از ازدواجش به وجود بیاد را بیان کردی من هم موافق وجود این مشکلات هستم و ممنونم از دقت نظر شما ولی اگر مهریه را راهحلی برای این مشکلات میدونید برای من غیر قابل قبول هست. دلیلش هم این هست که مهریه میتونه باعث بشه همه مشکلاتی که ذکر کردید برای یک مرد را به وجود بیاره.مهریه تو ایران با قوانین فعلی فقط جنبهی مادی نداره! به علت نقص قوانین موجود، مهریه برای خیلی از زنها اهرم فشاریه که باهاش حقهای دیگه ای که ندارن رو بگیرن
مثلا زنی که مهر بالا داره اما نمیتونه طلاق بگیره، مهر رو میذاره اجرا و اهرم فشار میکنه تا شوهرش طلاقش بده و درعوض مهریه رو ببخشه یا سر حضانت بچهها بخواد مذاکره کنه ...
تازه مهریه فقط برای وقت اختلاف و ... نیست
به فرض زنی شوهرش فوت میکنه، تکلیف اون زن به لحاظ مالی چی میشه، عملا تو تقسیم ارث سهم کمی به زن میرسه و احتمالا میدونید که اول مهریه زن رو برمیدارن از روی ارث و بعد باقی ش رو با قوانینی که هست تقسیم میکنن، زنی که مهریهش ۱۰ شاخه گل باشه و زندگی شون گل و بلبل باشه، میتونه در صورت فوت شوهرش در یک روز به لحاظ مالی کاملا بی پشتوانه بشه!!
نه تنها قانون ازدواج ایرانی چیز افتضاحیه، بلکه عمل کردن به همون نصفه قانونی که برای حقوق زن هست از اونم افتضاح تره! آشنای خود من با کسی ازدواج کرد که طرف بیمار بود و بیماری شو پنهون کرده بود، تو شرع میگن اصلا همچین عقدی باطله! و زن میتونه جدا شه! اما چیشد؟ یک سال دویید که بتونه جدا شه و مهریه شم بگیره، آخرسر انقدر بازیش دادن، انقد رفت و اومد که خسته شد و تهش مهریه رو بخشید و شوهرش همون روز طلاقش رو داد و راحت شد، حالا بنظرتون اگه مهریه نداشت چی میشد؟
خلاصه هرچند عاشقانه اما ازدواج هم تهش یه قرارداده که آدما امضاش میکنن و باید پاش بمونن.
قطعا مهریهی خیلی بالا هم برای جوونی که تازه وارد زندگی شده منطقی بنظر نمیرسه، برای همینه که قانون برای هر دو طرف میتونه بشدت مضر باشه
اما خب ساده انگاری بیش از حد هم به قوانین ازدواج ایرانی میتونه تهش آدمارو به کل بدبخت کنه.
من مواردی که ذکر کردید را از دید یک آقایی که مهریه داره که نمیتونه پرداخت کنه بازگو میکنم:
1) مهریه میتونه اهرم فشاری بشه که مرد نتونه همسرش را طلاق بده یا اهرم فشاری بشه که حضانت بچه را به مادرش بسپاره!
2) به قول شما ممکنه که خانم بیماری پنهان کنه یا هر پنهانکاری دیگه ولی پس از ازدواج مرد اگه بخواد طلاق هم بگیره باید کلی مهریه بده و زندگیش سخت بشه.
3) شما از ارث صحبت کردی و قابل ذکر هست که اگه زن فردی فوت کنه، پدر و مادر زن میتوانند مهریه خانم را به اجرا بذارند و مرد باید به پدر زن و مادر زنش پول بده!
در واقع تا اونجا که ذهن من یاری میکنه در قبال هر کاستی که قوانین ازدواج در ایران برای خانمها وجود داره با مهریه میشه اون کاستی را علیه آقایون استفاده کرد!
مرد میتونه ممنوع الخروج بشه، تحت فشارهای روحی و روانی قرار بگیره و...
برای اجرا گذاشتن مهریه هم لزومی به طلاق گرفتن نیست و یک اهرم فشاری همیشگی برای مرد هست. جدا از اون ممکنه حتی ارتباط جنسی بین مرد و زن صورت نگرفته باشه ولی چون خطبه عقد خونده شده زن میتونه مهریه را اجرا بذاره و نصف اون مقدار را بگیره!