• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

آشنایی با رشته های علوم پزشکی

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع happiestchemist
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

به کدام یک از رشته‌های علوم پزشکی علاقه‌ی بیشتری دارید؟

• رای‌دهندگان
    59
پاسخ : انتخاب بین رشته های علوم پزشکی

داروساز بالینی شیم و فقط با بیمار سر و کار داشته باشیم
میشه در این باره کمی بیشتر توضیح بدین لطفن؟

یعنی داروساز بالینی میره رو سر بیمار ها خودش براشون دارو تجویز میکنه ؟ پس دکتر چی ؟ :د

+ بله درسته قدرت مانور برای هرکی تعریفش فرق داره ، ولی توضیحات شما تا حد زیادی برام موضوعو باز کرد ; ; ) مرسی

بعدشم معصومه خانم جان زدی تمام تخیلات فانتزی منو درباره دانشگاه نابود کردی : ) ) من همش فک میکردم قراره برم دانشگاه بعد با یه حالت خیلی شاخ علم بیاموزم بعد خیلی هم کیفور شم از علم آموزی در سطح بالا و بگم به به بر دانشگاه و الخ : - "

نه مشاوره دارویی میده
و دکتر می تونه نوع دارو را مشخص کنه و داروساز بالینی باید دوز و نحوه دریافت را مشخص کنه
حالا هم دو ایران خیلی محدود تو بیماریتانا کلینیکال داریم مثلا تو بیمارستان الزهرا

نخیر. داروساز بالینی علاوه بر تعیین دوز و جلوگیری از تداخلات دارویی، توانایی نوشتن نسخه داره. در واقع الان در یکی از بیمارستان ها پزشک بیماری رو تشخیص میده، داروساز بالینی نسخه رو و داروها رو تعیین میکنه .. داروساز بالینی خیلی کم داریم، در واقع به ازای هر سه پزشک در بیمارستان یک داروساز بالینی نیازه، طی بررسی های انجام شده گاها وضع اسف باری دارن داروها و تجویز و مصرفشون. از جهت تجویز منطقی و از جهت تداخل و دوز متناسب و انتخاب صحیح دارو.
بیمارستان شریعتی الان نت داره برای داروسازا،، بیمارستان سینا و بیمارستان امام هم هستند داروسازا . و تا چند سال دیگه داروسازی به دو گرایش صنعت و مراقبت دارویی تقسیم میشه شاید هم به دوره ما برسه نهایتا تا سه دوره بعد ما احتمالا انجام میشه.

میدونی دانشگاه که خیلی علم اموزی داره ولی علمی که ادم بخونه ذوق کنه معمولا ریاضی و فیزیکه که توش خلاقیت هم نقش داره، نه حفظ کردن ساختار داروها،،اسم داروها تداخلات و نحوه و میزان مصرف و دلیل مصرف...

به نقل از sara.n :
ممنون نیلوفر جان : )
والا من با چن نفر دیگه هم بیرون از سایت حرف زدم ؛ اونا هم تقریبن نظر شما رو داشتن .
جدا از بحث اعتماد به نفس ؛ چون دوستان واقفن من حتی تا حد کاذب هم دارمش از بس زیاده :د ؛ جدا از این بحث من از وختی خودم رو شناختم
یعنی فهمیدم سارا کیه ؛ همیشه هول بودم همیشه ی خدا ؛ سر همه چی ؛ مشکل من سر اعتماد به نفس اینکه درسی رو یاد نگیرم نیس سر اینه که حس میکنم اگر هم با کلی تلاش همه چیزو یاد بگیرم ؛ باز حس میکنم تو اون وضعیت اورژانسی نمیتونم درست عمل کن به دلیل همون ویژگی..
راستش من یه جور فوبیا دارم : ( فوبیای اینکه به کسی لطمه بزنم ! شاید خیلی خنده دار باشه ولی چندین ساله یکی از کابوس های من این بوده که به کسی لطمه بزنم ! حس میکنم پزشکی خیلی در این زمینه ریسک داره حداقل برای من.. بعد دیروز با یکی از معلم هامون حرف زدم میگفتن که اگه اینجوریه تو نباید اصلن کار کنی ! چون اگر هم یک قصاب بشی ؛ مکنه گوشتی که فروختی آلوده باشی و کسی رو بکشه
یا اگه نانوا باشی باز به همین شکل..
نمیدونم ! : - <
راستی : شما از اومدن به این رشته چقدر احساس رضایت میکنید ؟ میشه یه مختصری درباره ی تغییر نگرش خودتون یا حتی دوستاتون بگید؟
یا اینکه اگر کسانی رو دیدین که بعدها از پزشکی اومدن پشیمون شدن و شما میشناسیدشون و دلیلش رو میدونید میشه لطف کنید در این باره هم بگید ؟ اگر وخت دارید البته : )
ممنون
خب نباید بذاری این ترست ریشه دار بشه. وگرنه دقیقا همون اتفاقی که معلمت گفت می افته. منم خودمم میترسم :دی چون رشته ایه که به راحتی میتونی یکی رو بکشی! حتی لازم نیست موقعیت اورژانسی باشه. یه اشتباه تو گرفتن شرح حال تجویز دارو یا حتی order دادن باعث میشه کسی که سالمه جونشو از دست بده.

ترم 1 به معنای واقعی کلمه حالم گرفته شد. خیلی از دوستام هم همین طور. در کل ویژگی دوره علوم پایه اینکه از پزشکی متنفرت کنه :دی اما همون ترم 1 با چندتا از سال بالاییا که صحبت کردم اونا هم گفتن همین حس رو داشتن اما وقتی وارد حیطه بالینی شدن و پزشکی واقعی رو به رو شدن همون علاقه ی قبلی رو پیدا کردن.
بیشتر دانشجوهایی پشیمون میشن که حوصله این همه درس رو ندارن. یه باور غلط هست بین ما که میگیم واسه کنکور میخونیم یه جای خوب قبول میشیم و بعدش راحت. اما تو هر ترم پزشکی به اندازه کل 12 سال تحصیل مطلب جدید بهت ارائه میدن(کلا هر رشته ای تو دانشگاه همین جور مطالب رو فشرده ارائه میدن) به خاطر همین حجم درس خیلیا پشیمون میشن و به همه دندون پزشکی رو پیشنهاد میدن واسه تحصیل. (نه اینکه دندون اسون باشه صرفا در مقایسه با پزشکی)
یه سری دیگه هم صرفا به خاطر خوب شدن رتبه شون اومدن پزشکی. اونا هم اگه انگیزه و علاقه ای پیدا نکنن ممکنه پشیمون بشن.
مثلا الان تقریبا بقیه رشته ها امتحاناتشون تموم شده. من که تازه ترم 4ام امتحانام 23 تموم میشه. برم ترم 6 وسط مرداد تموم میشه از ترمای بعد هم اول شهریور. به سالای آخر که برسم حتی عید هم ممکنه نتونم برم خونه مون. از اون طرف حجم مطالب هم زیاده. اگه انگیزه و علاقه ی خوبی نداشته باشم مطمئنا پشیمون میشم خسته میشم و جا میزنم!

این که امتحانا کی تموم میشه به برنامه ریزیه دانشگاهم مربوطه کلا بهشتی بچه ها رو با بازه طولانی امتحانش زجر کش میکنه،،تهران خوبه ولی داروی تهرانم اصن یه وضعی همه رو تو ده روز میگیره میگه طی ترم بخونید،،،پشت هم میگیربم خیالتون راحت باشه طی ترم نخونید همه رو میوفتید.. :))

فقط پزشکی و دارو و دندون جز رشته های علوم پزشکی هستن؟ :-"

به نقل از ✿خدیـــج ه✿ :
فقط پزشکی و دارو و دندون جز رشته های علوم پزشکی هستن؟ :-"

واسه تایید حرفت لایک به تنهایی کافی نبود :-"

به نقل از sahere :
واسه تایید حرفت لایک به تنهایی کافی نبود :-"
متاسفانه من به هرکی میگم من به رشته های دیگه علوم پزشکی علاقه دارم طوری بهم نگاه میکنه انگار جرمه!
این سه رشته هم خوبن درست
اما کسی نیست که در مورد رشته هایی مثل پرستاری٬مامایی٬بینایی یا شنوایی سنجی یا رشته خیلی قشنگ خودتون بهمون اطلاعات بده
اگه باشه که من خیلی ممنون میشم ...

به نقل از ✿خدیـــج ه✿ :
متاسفانه من به هرکی میگم من به رشته های دیگه علوم پزشکی علاقه دارم طوری بهم نگاه میکنه انگار جرمه!
این سه رشته هم خوبن درست
اما کسی نیست که در مورد رشته هایی مثل پرستاری٬مامایی٬بینایی یا شنوایی سنجی یا رشته خیلی قشنگ خودتون بهمون اطلاعات بده
اگه باشه که من خیلی ممنون میشم ...
من یه آشنایی کلی با رشته های توانبخشی دارم.سوال بپرس جواب میدم در حد توانایی :د
توانبخشی شامل:فیزیو تراپی شنوایی شناسی گفتار درمانی کار درمانی اعضای مصنوعی میشه.

من از رشته کاردرمانی رادیولوژی رادیوتراپی و هوشبری و اتاق عمل دوستان نزدیک دارم سوال بپرسین جوابشو میگیرم براتون.

ولی با توجه به اشنایی که دارم اگر ز سه رشته اول قبول میشید به هیچ عنوان رشته های دیگه رو زودتر نزنید..یکی از دلایلی که من به بچه ها میگم اگه قبول میشید برید دندون و پزشکی و بعدش دارو رو بزنید هم همین دلیل رو داره..
متاسفانه کشور ما یه جوریه که احترام ادم ها با توجه به رشتشون و جاشون تعیین میشه . از بچه های پزشکی معذرت میخوام ولی پزشکا و دندون پزشکا ارم های رشته های پیرا پزشکی رو به عنوان ادم درجه 2 میبینن..
نوع محیط کاریشونم به خاطر فشار کاری خیلی سخته.

پزشک رییس تیم درمانه..اگه پزشک نباشید باید به حرف پزشک گوش بدین و زیر دست پزشک کار کنین..
حالا اگه رتبتون میرسیده و نرفتید افسوس میخورید.
بعد خوبی هم محیط کاریشون نداره. معمولا ادم های تاپ چون وارد این رشته ها نمیشن همیشه جوش سمپادی ها رو اذیت میکنه و یه جورایی جوش کوچه بازاریه

Back
بالا