فدرال شدن ایران

با فدرال شدن ایران موافقید یا مخالف؟

• موافق

رای‌ها: 29 40.3%
  • مخالف

رای‌ها: 42 58.3%
  • صرفا تحت شرایطی که توی تاپیک ذکر می کنم موافقم (بگید)

رای‌ها: 1 1.4%

• رای‌دهندگان
    72

boodika

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ناکجا
سال فارغ التحصیلی
1398
پاسخ : فدرال شدن ایران

ممکنه که فدرال شدن ایران بتونه به بهتر شدن وضعیت استان‌های مختلف کمک کنه؟ با توجه به اینکه الان بیشتر امکانات توی تهران متمرکز شدن
فقط نباید وضعیت استان ها رو در نظر بگیریم کلی فاکتور های دیگ هم هست

آخرین ویرایش:

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
البته اینم هست که استان ها میتون رو پای خودشون وایسن و عمدتا وقتی اینجوری میشه بازدهی میره بالا.
یه دلیلش اینه که هر استان واسه خودش کار میکنه و این دغدغه رو نداره که یه استان دیگه نتیجه زحماتشو ببینه.الان تو ایران باید قبول کرد واقعا به استان تهران خیلی بیشتر از استانای دیگه رسیدگی میشه!
من با فدرالی شدن ایران موافقم.

boodika

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ناکجا
سال فارغ التحصیلی
1398
بله درسته به تهران توجه زیادی میشه جوریکه بقیه استان ها دارن ضرر میبینن اما این دلیل خوب و راهکار مفیدی برای حل کردن اوضاع نیست

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
بله درسته به تهران توجه زیادی میشه جوریکه بقیه استان ها دارن ضرر میبینن اما این دلیل خوب و راهکار مفیدی برای حل کردن اوضاع نیست
میشه توضیح بیشتری بدید؟
مشکلِ اینکه استان ها برای خودشون کار کنن و پیشرفت کنن و در نتیجه کشور پیشرفت کنه چیه؟ آمریکا فدراله. ولی همشون آمریکا رو دوست دارن! بر چه اساسی میگید اتحاد رو از بین میبره؟

پهلوی

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
میرزا کوچک خان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
1399
ما توی هر استان یک قومیت نداریم که فدرالیسم بخواد اوضاع رو بهتر کنه؛ این مسئله برای کشوری مثل آمریکا که «قومیت» توش مفهوم خاصی نداره ممکنه نه ایران!

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
ما توی هر استان یک قومیت نداریم که فدرالیسم بخواد اوضاع رو بهتر کنه؛ این مسئله برای کشوری مثل آمریکا که «قومیت» توش مفهوم خاصی نداره ممکنه نه ایران!

آمریکا کشور نژاد هاست!
مثلا یه بخش آمریکا نژاد پرتغالی دارن یه بخشش نژاد بریتانیایی!

پهلوی

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
میرزا کوچک خان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
1399
آمریکا کشور نژاد هاست!
مثلا یه بخش آمریکا نژاد پرتغالی دارن یه بخشش نژاد بریتانیایی!
دوست عزیز نژاد و قومیت خیلی فرق دارن، ما الان همه یک نژاد داریم ولی قومیت ها متفاوته٬ بنابراین ما همینطوریش حکومت فدرالی داریم چون تقریبا همه از یک نژاد هستیم!

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
دوست عزیز نژاد و قومیت خیلی فرق دارن، ما الان همه یک نژاد داریم ولی قومیت ها متفاوته٬ بنابراین ما همینطوریش حکومت فدرالی داریم چون تقریبا همه از یک نژاد هستیم!
نگید که ایران الان قومیتیه! استان های ایران فرق زیادی ندارن از لحاظ قومیتی! همه یه جور لباس میپوشن، یه جور غذا میخورن، و هزاران یه جور دیگه!
مگه اینکه منظورتون برخی روستا های دور افتاده باشه که رقص های محلی دارن. شاید آداب و رسوم متفاوتی داشته باشن ولی الف) اونم داره از بین میره ب)مگه مهمه؟
خیر ما حکومت فدرال نداریم.

boodika

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ناکجا
سال فارغ التحصیلی
1398
میشه توضیح بیشتری بدید؟
مشکلِ اینکه استان ها برای خودشون کار کنن و پیشرفت کنن و در نتیجه کشور پیشرفت کنه چیه؟ آمریکا فدراله. ولی همشون آمریکا رو دوست دارن! بر چه اساسی میگید اتحاد رو از بین میبره؟
مطمئن هستین که آمریکا رو دوست دارن؟ پس اینهمه اعتراض به جدایی ایالت ها در امریکا چیه؟اینکه شما دارید میگید که استان ها برای خودشون کار کنن و پیشرفت کنن فقط یک بعدشه شما میتونید برید معایب فدرالیسم رو بخونید که بیشتر و صد برابر مخرب تر از مزایاشه... خب شما امریکا رو مثال زدین که "مثلا" همه چی توش گل و گلابه...ولی کشور هایی مثل پاکستان هم که سیاستشون فدرالیسمه سر همین قومیت ها با هم جنگ دارن که جدا شن و هر کدوم یک کشور شن پس عملا اتحاد از بین رفته... راجع به اتحاد هم جناب پهلوی جواب رو داد ما در هر استان مگ یک قوم داریم؟بعدشم کشوری که قومیت ها تشکیلش دادن با کشوری مثل امریکا که ملیت ها تشکیلش دادن زمین تا اسمون فرق دارن و قابل مقایسه نیستن

پهلوی

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
میرزا کوچک خان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
1399
نگید که ایران الان قومیتیه! استان های ایران فرق زیادی ندارن از لحاظ قومیتی! همه یه جور لباس میپوشن، یه جور غذا میخورن، و هزاران یه جور دیگه!
مگه اینکه منظورتون برخی روستا های دور افتاده باشه که رقص های محلی دارن. شاید آداب و رسوم متفاوتی داشته باشن ولی الف) اونم داره از بین میره ب)مگه مهمه؟
خیر ما حکومت فدرال نداریم.
نه عزیزم منظور منو نگرفتید، شما میگید آمریکا بر اساس نژاد ایالات رو تفکیک کرده، خب طبیعیه چون آمریکا بعد از کشف تعداد بیشماری مهاجر پذیرفته که از جاهای متفاوت به اونجا رفتن، ولی ایران بعد از تمدن های پیشدادی که نژادشون رو مستقل میدونن٬ مسکن آریایی ها بوده بنابراین اگه تفکیک نژادی بشه درواقع ما حکومت فدرال داریم!

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
مطمئن هستین که آمریکا رو دوست دارن؟ پس اینهمه اعتراض به جدایی ایالت ها در امریکا چیه؟اینکه شما دارید میگید که استان ها برای خودشون کار کنن و پیشرفت کنن فقط یک بعدشه شما میتونید برید معایب فدرالیسم رو بخونید که بیشتر و صد برابر مخرب تر از مزایاشه... خب شما امریکا رو مثال زدین که "مثلا" همه چی توش گل و گلابه...ولی کشور هایی مثل پاکستان هم که سیاستشون فدرالیسمه سر همین قومیت ها با هم جنگ دارن که جدا شن و هر کدوم یک کشور شن پس عملا اتحاد از بین رفته... راجع به اتحاد هم جناب پهلوی جواب رو داد ما در هر استان مگ یک قوم داریم؟بعدشم کشوری که قومیت ها تشکیلش دارن با کشوری مثل امریکا که ملیت ها تشکیلش دادن زمین تا اسمون فرق دارن و قابل مقایسع نیستن
بله آمریکا رو دوست دارن.مثل هر کس دیگه ای که کشورش رو دوست داره!
میشه یکی از جدایی طلبی های آمریکا رو بیان کنید؟ یه مدت کالیفرنیا درخواست جدایی داشت که بعد 23 روز دوام نیاورد و به آمریکا پیوست.میتونید سرچ کنید! این جدایی طلبی های بعد انتخابات هم زیاد جدی نبود و صرفا در اعتراض به ترامپ بود.
معایبش رو بیان کنید.
جدایی طلبی ها در ایران به فدرالیسم ربطی نداره(تبریز یه نمونشه).و حتی میتونه با فدرالی شدن از بین بره.
حرف بچگانه ای هست که بگیم چون پاکستان فدرالی شد و اتحادش از بین رفت پس همیشه همینطوره!
بهتره "دلیل" از بین رفتنش رو بیان کنید.فدرالی شد.خب. چه ربطی به از بین رفتن اتحاد داشت؟
قومی بودن یه کشور "مطلقا" نمیتونه دلیل بودن یا نبودن اتحاد تو اون کشور باشه.از اینم که ایران دیگه داره از قومی بودن در میاد میگذریم!
نه عزیزم منظور منو نگرفتید، شما میگید آمریکا بر اساس نژاد ایالات رو تفکیک کرده، خب طبیعیه چون آمریکا بعد از کشف تعداد بیشماری مهاجر پذیرفته که از جاهای متفاوت به اونجا رفتن، ولی ایران بعد از تمدن های پیشدادی که نژادشون رو مستقل میدونن٬ مسکن آریایی ها بوده بنابراین اگه تفکیک نژادی بشه درواقع ما حکومت فدرال داریم!
تعریف حکومت فدرال اینه واقعا؟ :| :| :|
تو امور سیاسی و اقتصادی و ... هم باید مستقل باشن ایالت(استان) ها

• لایک
امتیازات: CPHM

پهلوی

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
میرزا کوچک خان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
1399
میشه یکی از جدایی طلبی های آمریکا رو بیان کنید؟ یه مدت کالیفرنیا درخواست جدایی داشت که بعد 23 روز دوام نیاورد و به آمریکا پیوست.میتونید سرچ کنید! این جدایی طلبی های بعد انتخابات هم زیاد جدی نبود و صرفا در اعتراض به ترامپ بود.
معایبش رو بیان کنید.
جدایی طلبی ها در ایران به فدرالیسم ربطی نداره(تبریز یه نمونشه).و حتی میتونه با فدرالی شدن از بین بره.
حرف بچگانه ای هست که بگیم چون پاکستان فدرالی شد و اتحادش از بین رفت پس همیشه همینطوره!
بهتره "دلیل" از بین رفتنش رو بیان کنید.فدرالی شد.خب. چه ربطی به از بین رفتن اتحاد داشت؟
قومی بودن یه کشور "مطلقا" نمیتونه دلیل بودن یا نبودن اتحاد تو اون کشور باشه.از اینم که ایران دیگه داره از قومی بودن در میاد میگذریم!

من گفتم تعریف فدرال اینه؟
تعریف شما از فدرال غلطه٬ من چون بچه های اسفراین اینجا زیادن اسفراین رو مثال می‌زنم تا بهتر درک کنید، اسفراین هم تات داره هم ترک داره هم چند تا قومیت دیگه، کسی در نظر نمی‌گیره همه ی اینا یه قومیتن که بعد از هجوم ترک سه دسته شدن٬ همچنین این شهر مهاجران دیگه ای هم داره؛ الان شما می‌گین تحت نظر چه قومیتی باید اداره بشه؟
خود به خود برای حکومت فدرال باید یکی از اقوام خاص ادارش کنن دیگه:|

CPHM

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
اژه اي
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
95
مدال المپیاد
مرحله دو فيزيك و شيمي
دانشگاه
University of Oxford
رشته دانشگاه
Theoretical physics
شايد بد نباشد به جاي در آوردن تعاريف از خودمان و تئوري هاي اثبات نشده و غيرمتداول به تعاريف و واقعيات مراجعه كنيم
فدراليسم مستقيما نه به نژاد نه به مليت و نه به قوم مرتبط نيست
تعريف متداول و پذيرفته شده آن و نحوه اجراي آن در دنياي واقع بر اساس منطقه است
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Federalism
حكومت فدرال دموكراتيك است نه اينكه يك قوم خاص اداره كند. فكر كنم با مفهوم دموكراسي، انتخابات، راي مردم و قدرت و حقوق اقليت ها مشكل داريد.

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
من گفتم تعریف فدرال اینه؟
تعریف شما از فدرال غلطه٬ من چون بچه های اسفراین اینجا زیادن اسفراین رو مثال می‌زنم تا بهتر درک کنید، اسفراین هم تات داره هم ترک داره هم چند تا قومیت دیگه، کسی در نظر نمی‌گیره همه ی اینا یه قومیتن که بعد از هجوم ترک سه دسته شدن٬ همچنین این شهر مهاجران دیگه ای هم داره؛ الان شما می‌گین تحت نظر چه قومیتی باید اداره بشه؟
خود به خود برای حکومت فدرال باید یکی از اقوام خاص ادارش کنن دیگه:|
نه لزوما.
بازم آمریکا رو مثال میزنم.هر ایالت بدون توجه به قومیتی که داره(که کلا قومیتی نیست :|) توسط مردم همون ایالت اداره میشه.
یعنی قومیت هارو اصلا نباید در نظر بگیریم! فرض کنیم هیچ قومیتی نیست!

boodika

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ناکجا
سال فارغ التحصیلی
1398
معایبش رو بیان کنید.

بهتره که خودتونو گول نزنین...افرادی که بخاطر یه انتخابات حالا به قول خودشون دست کاری شده برای اعتراض پرچم کشورشونو اتیش میزنن کشورشونو دوست دارن؟چه جالب تعریف کشوردوستی هم فهمیدیم پرچم که نشونه هویته اتیش بزنی بازم میتونی اون کشور رو دوست داشته باشی<D=شما گفتی کدوم ایالت ها خواستن جداشن؟ خب یه سرچ کن.. ایالت تگزاس..کالیفرنیا...تنسی و....حالا شدن یا نشدن تو این بحث نمیگنجه..ولی مهم اینه که فدرالیسم حق فکر کردن به موضوع جدایی طلبی رو به اینا میده... بله تجزیه طلبی در ایران به موضوع فدرالیسم ربط نداره..ولی وای به اون روزی که ایران فدرالیسم بشه ..جدایی طلبی تبریز همش بخاطر اون استالین بوده و الانم بخاطر موش دووندن برخی کشور ها تو منطقه ست ....
در اخرم شما و دوستان هم عقیدتون وقتی در بحثی کم میارین به طرف مقابلتون میگن که حرفاش بچگانه و یا احمقانه ست... بله شما امریکا رو مثال زدی منم پاکستانو چه اشکالی داره..اگه این طوره باید حرف شما هم بچگانه باشه که میگی امریکا بخاطر فدرالیسم گل و گلابه پس همیشه همینطوره...

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
بهتره که خودتونو گول نزنین...افرادی که بخاطر یه انتخابات حالا به قول خودشون دست کاری شده برای اعتراض پرچم کشورشونو اتیش میزنن کشورشونو دوست دارن؟چه جالب تعریف کشوردوستی هم فهمیدیم پرچم که نشونه هویته اتیش بزنی بازم میتونی اون کشور رو دوست داشته باشی<D=شما گفتی کدوم ایالت ها خواستن جداشن؟ خب یه سرچ کن.. ایالت تگزاس..کالیفرنیا...تنسی و....حالا شدن یا نشدن تو این بحث نمیگنجه..ولی مهم اینه که فدرالیسم حق فکر کردن به موضوع جدایی طلبی رو به اینا میده... بله تجزیه طلبی در ایران به موضوع فدرالیسم ربط نداره..ولی وای به اون روزی که ایران فدرالیسم بشه ..جدایی طلبی تبریز همش بخاطر اون استالین بوده و الانم بخاطر موش دووندن برخی کشور ها تو منطقه ست ....
در اخرم شما و دوستان هم عقیدتون وقتی در بحثی کم میارین به طرف مقابلتون میگن که حرفاش بچگانه و یا احمقانه ست... بله شما امریکا رو مثال زدی منم پاکستانو چه اشکالی داره..اگه این طوره باید حرف شما هم بچگانه باشه که میگی امریکا بخاطر فدرالیسم گل و گلابه پس همیشه همینطوره...
دیگه بحث رو ادامه نمیدم چون من به آزادی بیان اعتقاد دارم(قبلا نداشتم :|) و معتقدم هر کسی حق داره جدایی طلبی کنه ولی شما ندارید.
اینم که جواب هیچ کدوم از حرفامو ندادید به کنار.

• لایک

پهلوی

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
میرزا کوچک خان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
1399
نه لزوما.
بازم آمریکا رو مثال میزنم.هر ایالت بدون توجه به قومیتی که داره(که کلا قومیتی نیست :|) توسط مردم همون ایالت اداره میشه.
یعنی قومیت هارو اصلا نباید در نظر بگیریم! فرض کنیم هیچ قومیتی نیست!
ببین دوست عزیز من صرفا منظورم این نیست که باید تحت نظر یک قومیت بشه، ولی مثلا اگه کردستان رو کرد ها اداره کنن٬ هزاردرصد (:|) جو جامعه ی کردستان کردی تر میشه، از یه طرف ترک زبانان هم که بعد از سقوط فرقه ی دموکرات فقط منتظرن ببینن کردستان چه قدمی در راه فرهنگش برداشته تا تند تند اعتراض راه بندازن، آذربایجان رو می‌کنن یه چیز مثل همون ایالت دموکرات، بعد از اون دنباله ی اینا همه ی استانها کم کم جامعه ی مستقل تشکیل میدن که فرهنگ رو یکپارچه کنن، بعد قضیه ی اقوام اقلی و مهاجران این وسط دردسر میشه٬ شما قبول ندارید اینو؟
تا این حد دلتون می‌خواد چشماتون بر حقیقت بسته باشه؟:|

boodika

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ناکجا
سال فارغ التحصیلی
1398
دیگه بحث رو ادامه نمیدم چون من به آزادی بیان اعتقاد دارم(قبلا نداشتم :|) و معتقدم هر کسی حق داره جدایی طلبی کنه ولی شما ندارید.
اینم که جواب هیچ کدوم از حرفامو ندادید به کنار.
شما هم جز سفسطه جوابی منطقی به من ندادین...من جواب شمارو دادم یکم با دقت مطالعه کنین حرفامو

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
شما هم جز سفسطه جوابی منطقی به من ندادین...من جواب شمارو دادم یکم با دقت مطالعه کنین حرفامو
من میگم این که درخواست جدایی کنن مشکلی نداره! همین!

• لایک
بالا