به نقل از Dorna :تو کتاب شیمی پیش نوشته چون ثابت تعادل واکنش تجزیه کلسیم کربنات در دمای اتاق بسیار کوچکه(حدود ده به توان منفی بیست و پنج)میگیم واکنش رفت در دمای بیست و پنج درجه انجام نمیشه. بعد در صفحه بعد گفته تجزیه نشدن مجسمه میکل آنژ نشون میده سرعت تجزیه کلسیم کربنات در دمای بیست و پنج درجه بسیار ناچیزه. من اینجا یه سوال برام پیش اومده:
اولا آیا بین این دو جمله ارتباطی هست؟ در واقع چیزی که من متوجه شدم اینه که ثابت تعادل صرفا وضع واکنش رو از لحاظ ترمودینامیکی نشون میده. یعنی اینکه ثابت تعادل زیاد یا کم باشه ربطی به سرعت واکنش های رفت و برگشت نداره.آیا الان اینجا اینکه ثابت تعادل خیلی کوچکه با اینکه سرعت واکنش )که البته چون تو محیط آزاده اصلا تعادلی هم نیست(بی ربطه؟
و اگه اینطوره یه سوال دیگه برای من وجود داره. اینکه اگه بسیار کوچک بودن ثابت تعادل دلیلی نیست بر اینکه سرعتش کم باشه آیا تعادلی وجود داره که ثابت تعادلش بسیار کوچک باشه ولی در محیط آزاد با سرعت زیادی پیشرفت کنه؟
به نقل از Dorna :تو کتاب شیمی پیش نوشته چون ثابت تعادل واکنش تجزیه کلسیم کربنات در دمای اتاق بسیار کوچکه(حدود ده به توان منفی بیست و پنج)میگیم واکنش رفت در دمای بیست و پنج درجه انجام نمیشه. بعد در صفحه بعد گفته تجزیه نشدن مجسمه میکل آنژ نشون میده سرعت تجزیه کلسیم کربنات در دمای بیست و پنج درجه بسیار ناچیزه. من اینجا یه سوال برام پیش اومده:
اولا آیا بین این دو جمله ارتباطی هست؟ در واقع چیزی که من متوجه شدم اینه که ثابت تعادل صرفا وضع واکنش رو از لحاظ ترمودینامیکی نشون میده. یعنی اینکه ثابت تعادل زیاد یا کم باشه ربطی به سرعت واکنش های رفت و برگشت نداره.آیا الان اینجا اینکه ثابت تعادل خیلی کوچکه با اینکه سرعت واکنش )که البته چون تو محیط آزاده اصلا تعادلی هم نیست(بی ربطه؟
و اگه اینطوره یه سوال دیگه برای من وجود داره. اینکه اگه بسیار کوچک بودن ثابت تعادل دلیلی نیست بر اینکه سرعتش کم باشه آیا تعادلی وجود داره که ثابت تعادلش بسیار کوچک باشه ولی در محیط آزاد با سرعت زیادی پیشرفت کنه؟
ثابت تعادل واکنش ر میشه ب نسبت ثابت سرعت رفت و برگشت مرتبط کرد، اما ب هیچ کدوم ب تنهایی مرتبط نیست.به نقل از Dorna :تو کتاب شیمی پیش نوشته چون ثابت تعادل واکنش تجزیه کلسیم کربنات در دمای اتاق بسیار کوچکه(حدود ده به توان منفی بیست و پنج)میگیم واکنش رفت در دمای بیست و پنج درجه انجام نمیشه. بعد در صفحه بعد گفته تجزیه نشدن مجسمه میکل آنژ نشون میده سرعت تجزیه کلسیم کربنات در دمای بیست و پنج درجه بسیار ناچیزه. من اینجا یه سوال برام پیش اومده:
طبق کدوم منطق؟! با چه استدلالی وقتی گزاره ای صحیحه عکس اونم باید صحیح باشه؟ گذشته از این شیمی علم تجربیه، خرد و تجربه با هم ب کار برده میشن؛ نمیتونی همینجوری چیزی ر از خودت استنتاج کنی. فقط طبق مدلهای علمی (با احتمال خطا) پیش بینی میکنیمبه نقل از محمّد عرفان :درسته ، ثابت تعادل و ثابت سرعت نسبت زیادی با هم ندارن . یه مثالی هم که در این مورد زیاد می زنن معمولا واکنش تشکیل آب هست که ثابت تعادلش بالاش ولی تو دمای اتاق سرعتش خوب نیست . منطقا برعکسش هم باید باشه ولی مثالش رو نمی دونم .
و حتی بیشنر از این تعداد!به نقل از βәɦząԃ :ی سواله که کلا ذهنمو درگیر کرده!!
آب چندتا فاز داره؟
*من جوابشو میگم شما بگین چرا!! 5تا فاز داره
سه تاشو بلدم اون دوتا رو بگین
شما کل واکنشها رو مینویسید تو یه دفتری کاغذی چیزی، روزی یه بار میخونیدشون. اینکه هر روز مرور بشه و بفهمید چی به چیه، با گذشت زمان باعث تثبیت(املا !؟ ) میشه. درضمن، کلی وقت هست برای یادگیری و حفظ اینا! حداقل یه سال وقت دارید !به نقل از mohsenzamani1377 :سلام.
همون طور که میدونید برای جواب دادن به خیلی از سوالات بخش اول شیمی 3 باید واکنش های کتاب رو حفظ باشیم و بلدشون باشیم.به علت این که تعداد واکنش ها زیاده و خیلی هم متنوع هستن،من توی حفظشون خیلی مشکل دارم.به نحوی که هنوز نتونستم توی مسائل استوکیومتری سوالی رو با اطلاعات خودم حل کنم.(البته من امسال دارم میرم سوم.) این مشکل منو نگران کرده شدید!!!!!!کسی میتونه منو راهنمایی کنه که چطور میتونم اونا رو یاد بگیرم به خوبی؟!!؟؟!!منتظر جوابم
اگه اشتباه نكنم اينه:به نقل از Farzin2x :سلام
معلم ما یه سوال داده بود که توش نمودار V-T آب (T=دما) رو نشون داده بود و بعدش گفت که براین اساس نمودارd-T آب (d=چگالی)رو یکشین.
نمودارش چه شکلیه؟