مبانی و مسائل بیوشیمی

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,189
امتیاز
2,122
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان٢ :x
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

به نقل از Pink princess :
تو کتاب پیش هم زده خیلی ناچیز!
خب 2 تا ATP تولید میشه که ناچیزه دیگه!
 

behnaz_s

کاربر فعال
ارسال‌ها
35
امتیاز
55
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دیگه
شهر
شهر گنبد های فیروزه ای
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

فرق اکی والان و اکی والان گرم( ورن اکی والان) چیه؟
سمبل هر کدوم؟
بعد ی چیز دیگه نرمالیته میشه
اکی والان یا
اکی والان گرم( ورن اکی والان) تقسیم بر حجم؟؟
خواهشا جواب بدین !!
 

N-firoozeh

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
316
امتیاز
3,752
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دو
شهر
شیراز
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

اکی والان گرم:مقدار گرم هر ماده شیمیایی که معادل 1gr هیدروژن اسیدی هست.
طریقه محاسبه : E=M/n
(M=جرم مولکولی . n=ظرفیت) (ظرفیت هر اسید تعداد هیدروژن و ظرفیت هر باز تعداد OH و ظرفیت یک نمک برابر با حاصل ضرب تعداد فلز در ظرفیت خود فلز هست)
نرمالیته:مقدار اکی والان گرم هر ماده ی شیمیایی حل شده در یک لیتر محلول گفته میشه که با N هم نشونش میدن
رابطه نرمالیته با غلظت و اکی والان گرم : N=C/E
(C=غلظت)
 

behnaz_s

کاربر فعال
ارسال‌ها
35
امتیاز
55
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دیگه
شهر
شهر گنبد های فیروزه ای
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

سلام
با 2 تا گلوکز چند تا دی ساکارید می ساخت؟
1)روی کاغذ(منظورم اینه که به ممانعت فضایی و.. کاری نداشته باشید)
2) تو ازمایشگاه
3)تو یه جاندار
 

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,189
امتیاز
2,122
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان٢ :x
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

روي کاغد که احتمالا36نوع،چون هر کدوم با6تاکربن ميتونن به هم وصل بشن.
توي آز و جاندار نميدونم چه طوري ميشه فرقشون ولي تو جانداران يه مالتوز داريم يه تره هالوز که کربن1به1هست وتو حشرات ديده ميشه،ديگه خداعالمه :-"
 

behnaz_s

کاربر فعال
ارسال‌ها
35
امتیاز
55
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دیگه
شهر
شهر گنبد های فیروزه ای
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

خب کربن انومر رو باید در نظر گرفت !

بعدش منظورم از "توی جاندار" بررسی ممانعت فضایی بود ینی بشه تشکیل شه؟ نه این که تا حالا شده یا نه؟!!
 

behnaz_s

کاربر فعال
ارسال‌ها
35
امتیاز
55
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دیگه
شهر
شهر گنبد های فیروزه ای
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

چرا نام گذاری یونانی برای امینو اسید های هترو سیلیسک مناسب نیست؟
ولی عددی هست
 

scamp42

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
567
امتیاز
1,702
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
مدال المپیاد
زیست
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

چرا فرم ذخیره ای قند در جانوران گلیكوژن و در گیاهان نشاسته است؟
 
  • شروع کننده موضوع
  • #29

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,325
امتیاز
19,301
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

به نقل از ATM :
چرا فرم ذخیره ای قند در جانوران گلیكوژن و در گیاهان نشاسته است؟
سه تا دلیل الان به ذهنم می رسه: گلیکوژن به علت شاخه های زیادتری که دارد به نسبت فضای کمتری می گیه و این در جانوران مهم است مانند گیاهان فضای کافی درون یک سلول ندارند. دو این که سرعت تشکیل و تجزیه افزایش خواهد یافت و این در جانوران مهم است. سوم تفاوت در آنزیم های تولید کننده آن است. مثلا گلیکوژن برنچینگ ها در سلول های جانوری بیشتر یافت می شود.
 

zey#nab

کاربر نیمه‌فعال
ارسال‌ها
13
امتیاز
42
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
برنز زیست 93
دانشگاه
علوم پزشکی اصفهان
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

سلام

یه بحثی پیرامون نقطه ذوب DNA:

اگه 2 تا DNA دو رشته 100 نوکلئوتیدی با تعداد برابر A&G داشته باشیم
یکیAAAA....AAGG.....GGGG

و اون یکی: AGAGAG..........AGAG

نقطه ذوب کدوم بیشتره؟
 

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,189
امتیاز
2,122
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان٢ :x
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

به نقل از zey#nab :
سلام

یه بحثی پیرامون نقطه ذوب DNA:

اگه 2 تا DNA دو رشته 100 نوکلئوتیدی با تعداد برابر A&G داشته باشیم
یکیAAAA....AAGG.....GGGG

و اون یکی: AGAGAG..........AGAG

نقطه ذوب کدوم بیشتره؟
TMدی ان ای اولی به نظرم بیشتره،چون تو اولی بعد از باز شدن دو رشته امکان این که دوباره به هم بچسبن بیشتره.کلا توالی نوکلیوتید شبیه هم TM رو افزایش میده
 

N-firoozeh

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
316
امتیاز
3,752
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دو
شهر
شیراز
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

به نقل از This is me :
کلا توالی نوکلیوتید شبیه هم TM رو افزایش میده
چرا؟
 

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,189
امتیاز
2,122
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان٢ :x
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

به نقل از فیـــــــــــروزه :
گفتم دیگه،چون بعد از باز شدن دورشته احتمالش بیشتره روباره بچسبن به هم اتفاقی.[ اگه نزدیک بشن دو تا نوکلیوتید به هم و مکمل باشن امکانش هست باز جفت بشن.وقتی پشت سرهم تکراری داشته باشیم بیشتر ممکنه اونایی که نزدیک میشن به هم مکمل باشن.]
 

zey#nab

کاربر نیمه‌فعال
ارسال‌ها
13
امتیاز
42
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
برنز زیست 93
دانشگاه
علوم پزشکی اصفهان
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

tm دمایی ک تو اون 50 درصد دی ان ای تک رشتس
خب حالا فرض کنید ک می خوایم دما رو کم کم بالا بریم تا ذوب شروع شه
فرض می کنیم انرژی لازم برا باز کردن a::c ده و بر اون یکی 15 باشه اگه ده کیلو ژول گروا بدیم توی اولی نصف زنجیره باز می شه و ینی :tm
ولی توی دومی به علت c&g های بینشون زنجیره تقریبا پایداره :D
خب نظرتون؟
 

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,189
امتیاز
2,122
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان٢ :x
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

به نظرم نمیتونی ایتطوری بگی،دمایی که باعث میشه نصف دومی باز شه دقیقا نصف اولی رو هم بازمیکنه،منظور از باز شدن رشته این نیست که کلا یه تیکه اش بازشه،باید 50 % نوکلیوتیدا پیوندشون بشکنه که با گرمای یکسان جفتشون اندازه هم باز میشن ولی احتمال دوباره بسته شدن اولی بیشتره
 

zey#nab

کاربر نیمه‌فعال
ارسال‌ها
13
امتیاز
42
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
برنز زیست 93
دانشگاه
علوم پزشکی اصفهان
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

به نقل از This is me :
به نظرم نمیتونی ایتطوری بگی،دمایی که باعث میشه نصف دومی باز شه دقیقا نصف اولی رو هم بازمیکنه،منظور از باز شدن رشته این نیست که کلا یه تیکه اش بازشه،باید 50 % نوکلیوتیدا پیوندشون بشکنه که با گرمای یکسان جفتشون اندازه هم باز میشن ولی احتمال دوباره بسته شدن اولی بیشتره
خب پس باید نقطه ذوب جفتشون یکی باشه دیگه
چون تو کتابام نوشته که به درصد c & g بستگی داره نه چگونگی قرار گیزیشون

چگونگی قرار گیزیشون روی شکل کلی نمودار تاثیر می داره
مثلا تو شکل لنینجر یه نمودار ها شیب وسطش بیشتر ه اون یکیه و...

خب کالا نظر شما؟
 

This is me

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,189
امتیاز
2,122
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان٢ :x
شهر
تهرانْ
مدال المپیاد
برنز زیست
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

نظرم همون قبلی ایه که گفتم!
 

zey#nab

کاربر نیمه‌فعال
ارسال‌ها
13
امتیاز
42
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
برنز زیست 93
دانشگاه
علوم پزشکی اصفهان
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

به نقل از This is me :
نظرم همون قبلی ایه که گفتم!

جوابی که منطقا درسته:
دو تا DNAکه درصد سی و جس شون یکسانه اونی دما ذوبش بیشتره مه سی و جی هاش به هم نزدیک تر باشند

دو نا DNAکه دما ذوبشون یکیه و شیب نموداراشون فرق می کنه :درصد سی و جی شون یکیه ،پراکنششون هم تصادفیه ولی اون ک شیبش کم تر هست توالیش پالیندرمه!!
 

iran1372

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
390
امتیاز
813
نام مرکز سمپاد
...........
شهر
ساری
رشته دانشگاه
حقوق
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

مقدارpkاسیدی5است.مقدارpHمحلول0.1مولار این اسید چقدر است؟
 
  • شروع کننده موضوع
  • #40

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
2,325
امتیاز
19,301
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine
پاسخ : مبانی و مسائل بیوشیمی

غضروف و ضربه گیری

تا به حال به دست و پای عروسک هاتون نگاه کردید؟(و یا در صورت داشتن کروموزومY به دست و پای ربات هاتون)
اینکه چقدر مفاصل اونها ظریف و حساس اند؟و اینکه چقدر مراقبید تا ضربه ای به اونها وارد نشه تا خدای ناکردهنشکنند؟
یه ضربه ی ساده و جانانه از طرف صمیمی ترین رفیقتون به ارنج شما(وقتی که سر کلاس Handsfreeتو گوشتونه وطبق اقبال بلند ستارگانتون همون موقع معلم با شما کار داره)ممکنه برای همون عروسک(ربات) به قیمت معلول شدنتموم بشه چه جوریاس که اینجوریاس؟(مدیونین اگه بگین چون جنسشون چینیه!!!)
منظورم اینه که چه جوری غضروف های ما ...
... اینقده ضربه گیریشون خوبه و تو این کار استادن؟
خوب........جونم براتون بگه کهما در بدن مولکولهایی به نام پروتئوگلیکان داریم.همونطور که از اسمشون برمیاد یعنی پروتئین هایی که متصل به نوعخاصی از پلی ساکارید ها(به نام گلیکوز امینو گلیکان) می باشند.بیش از 95% پروتئوگلیکان ها کربوهیدراته(کلا درمواجهه با این کلمات قلمبه سلمبه بدونین که بخش دوم کلمه بیشتره،بدونین ولی به هیچکی دیگه نگین!).در گذشته به اینپروتئوگلیکان ها میگفتند موکوپلی ساکارید ها.عملکردشون هم اینه که ترکیبات ساختاری در بافت همبند هستند یا باعثچسبیدن سلولها به ماتریکس بشن(کلا بچه های زحمت کشی ان از همینجا خسته نباشید میگیم بهشون)از گلیکوز امینو گلیکان ها اسمی بردیم...حالا اینا چی اند؟گلیکوز امینو گلیکان ها زنجیره های پلی ساکاریدی آنیونی اند که از تکرار واحد های دی ساکاریدی ساخته می شوند(مدیونین اگه فکر کنین من با قصد و غرض خاصی کلمه ی انیونی رو بزرگ نوشتم یا اینکه به جواب سوال ربطی داره،نه
نه نه...هویجوری نوشتمش چون به دلیلی زیرا!)
از گلیکوز امینوگلیکان ها میشه به هپارین اشاره کرد(اسمش اشناس براتون؟جون من؟زیست وزارتی دوم میگی؟نه بابا:))
هپارین در بدن از بازوفیل ها ازاد میشه و مانع فعالیت فیبرین شده و در نتیجه با مهار فیبرین،فیبرینوژن به فیبرین تبدیلنمیشه و در نتیجه باعث مهار فرایند انعقاد خون میشهکجا بودم؟چی شد که سر از هپارین در اوردیم؟ما که تو غضروف بودیم!ای بابا از دست این بیوشیمی از بس که شیرین ورنگارنگ و جورواجوره.بیوشیمی مثل رفتن تنهایی برای خرید از سوپرمارکت میمونه،وقتی از ادم خواسته میشه که"فقط برو و ماست بخر!" اماادم با 3بسته پاستیل خرسی و 2تا شیرین عسل و2تا شیر توت فرنگی و4تا کیک براونی برمیگرده و تازه وقتی میرسهخوابگاه درمیابه که یادش رفته ماست بخره!درضمن اعداد دقیق هستن چون این رخداد واقعا رخ داده!:)
خوب پس تا اینجا گفتیم ما تو بدنمون پروتئوگلیکان داریم و پروتئوگلیکان ها هم گلیکوزامینوگلیکان دارن وگلیکوزامینوگلیکان ها هم آنیون،آنیون،آنیون،آنیون،آنیون(لطفا به صورت مرموز و با اکو بخونینش!)
فک کنم تا حالا یه حدسایی در مورد اینکه چرا غضروف عمل ضربه گیری داره زدین،نه؟یکم فکر کنین،انیون یکم بوداربه نظر میرسه!الان حس خانم مارپل(یا واسه اون ربات دار ها حس پوارو)رو دارین...
و در اخر...
پروتئوگلیکان ها از اجزای کلیدی ماتریکس خارج سلولی غضروف می باشند و با توجه به اینکه در ساختار خودگلیکوز امینوگلیکان دارند ،ماتریکس غضروف ما حاوی آنیون هایی است که با استفاده از بار خود مولکول های آّب بهدور خود جمع می کنند.آّب جذب شده به آنها این خاصیت را می دهد تا پس از اینکه بر اثر ضربه ای تغییر شکل می دهنددوباره به حالت اولیه خود برگردند(یه کیسه پلاستیکی حاوی آب رو در نظر بگیرین،چون مایعات تراکم ناپذیرند وقتیکیسه رو فشار میدین نمیگه اخ اون هم دست شما رو فشار میده!بعله فک کردین ظلم تو این دنیا بی جواب میمونه؟!)
فوقع ماوقع...قوربون خدا بشم که با چهار تا گروه آنیونی از اینکه :بعد از خوردن شست پاتون به پایه ی میز و وارد شدن ضربه بهشدنبال شست پای کنده شدتون بگردین،جلوگیری میکنه.واقعا قربون خدا بشم
( مدیونین اگه خندیده باشین!یعنی چه مگهمتن علمی طنز هم داریم؟!مگه من با شما شوخی دارم؟!)
درضمن:نکته ای که از هپارین گفته شد به خاطر بی لیاقتی نویسنده یا عدم کنترل وی بر هم بستگی موضوعی نبوده،نهبلکه به خاطر اینه که سعی بر اینه میزان بیشتری نکته با لینک های بیشتری بهم در مخ شما جای گیرندیدندی
و اینکهمیگن تو بهشت وقتی شست پات میاد به پایه میز برخورد کنه خود پایه خودش رو میکشه عقب!:)
 
بالا