- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان چهاردانگه
- شهر
- تهران
- سال فارغ التحصیلی
- 95
- مدال المپیاد
- ادبی
- دانشگاه
- پلی تکنیک تهران
- رشته دانشگاه
- علوم کامپیوتر
من مزیتهای L298 رو نوشتم.به نقل از Fatemeh MohammadKhani :کلا 6203 خیلی مزیت های بیشتری داره، اونم بواسطه ی این که ماسفت داره و نه ترانزیستور
فک کنم فقط قیمت ش و این که یه موتور رو درایو میکنه نسبت به 298 برتر نباشه
اما برای مسیریاب همون 298 به صرفه تره
من ندیدم مقایسه ای انجام بدین، چیزی جز این مزیت هایی که گفتم داره؟به نقل از amparisay :من مزیتهای L298 رو نوشتم.
و البته ماسفت هم نوعی ترانزیستوره.
اوه ببخشید اون پستو کلا ندیده بودمبه نقل از amparisay :پست شماره 61 :
اتفاقا L298 مزیتهای زیادی داره. قیمت پایین تر، ساپورت ولتاژ پایین تر، مدار جانبی کمنر و ساده تر، راه اندازی 2 موتور همزمان. L6202 فقط توان بالاتری داره، همین. L298 قطعا مناسب تره زمانی که می خواهید موتور با توان کمتر راه بندازید.
ماسفت هیچ سختی یی نداره، کجاس سخته؟ عین همو BJT های خودمونه. گیتش یه دونه خازن داره که برای تعیین مقاومت بین درین و سورس باید شارژش کنید یا دشارژش کنید.
دوست عزیز ال6203 هم همین طوره، همون کاری رو که براتون توضیح دادم باید انجام بدیدبه نقل از Daneshvar :ممنون از همگی :). این هم یه سری کار هایی که L298 x انجام میده:
شامل 2 پل H با قابلیت کنترل جریان عبوری
کنترل سرعت چرخش ، گشتاور و جهت چرخش موتور
عمل تقویت جریان خودکار
عدم نیاز به بافر جریان برای موتورهای معمولی
ولی همین که L298 سخت تو بردبرد فرو میره میتونه یه نقطه ضعف باشه
این یه چیز حد وسطهبه نقل از Daneshvar :برد مسی هزار سوراخ انگار از همه بهتره!
به نقل از شهریار :این یه چیز حد وسطه
بین هزینه و بازدهی
اما بهترین نیست
برد رو رو هزار سوراخ زدم جریان 200 میلی مشکلی نداشت
اما زدم 10 آمپر تا کار کنه
چشمتون روز بد نبینه برد آتیش گرفت اتصالات مثل فیلمان لامپ داشت نور میداد!
خلاصه مجبور شدم برد بزنم با ضخامت ترک 0.5 سانت!
تازه روشم قلع گرفتم
حالا OK شده
به نقل از Daneshvar :من یه جایی خونده بودم که قبل از اتصال سیم های موتور به L298 یعنی پایه های 14-13-3-2 ، باید یک دیود به کار ببریم تا موتور نسوزد. قضیه این چیه؟ یعنی یک ال ای دی با یک مقاومت بزنم کافیه؟
اون تیکش نابود شدبه نقل از Daneshvar :تجربیات جالبی دارید!!! حالا بگید سر اون بردبرد چه بلایی اومده که میگین دیدید!![]()
نه نیازه به هر حال باید باشهبه نقل از Daneshvar :فهمیدم. از توی دیتاشیت. دیود نوری نباید باشه. از این دیود های عادی مانند 4148 و چند تا خازن باید اضافه بشه. ولی این که جلوگیری کنه برای این که نسوزه قضیه اش رو نمیدونم چیه. از معلم می پرسم ببینم چی میگه. شاید اصلاً نیاز نباشه
به نقل از شهریار :نه نیازه به هر حال باید باشه
منتها نمیدونم داخلش هم دیود داره یا نه من که چیزی ندیدم
اگه داخلش داشت مثل 6203 که نیازی نیست ولی بودنش بهتره
کلا المان های سیم پیچ دار مثل موتور نسبت به تغییرات جریان واکنش میدند و اختلاف پتانسیل ایجاد میکنند حالا اگه از PWM صرف نظر کنیم همین کنترل در حد قطع و وصل هم تغییرات جریان به همراه داره خلاصه این اختلاف پتانسیل هم باعث عبور جریان میشه حالا اگه این جریان تخلیه نشه چی میشه؟
میره تو درایور و در دراز مدت یا حتی کمتر باعث خرابی درایور میشه
جریان رو یا تخلیه میکنی یا درایورتو میسوزونه کاملا مطمئنم از این موردبه نقل از Daneshvar :خود L298 داخل خودش دیود نداره. اما نوع ماژول آن که تو بازار موجود هستش، 2 تا دیود داره که قیمت آن از فکر کنم حدود 13 هزار تومان هستش. نمی ارزه ماژولش را بگیریم. خودمون دو تا دیود بخریم بزنیم به صرفه تره.
احتمالاً یه راهی هستش که جریان به طور کامل تخلیه شود. شاید ما نمی دونیم.![]()
با همون دیود ها دیگهبه نقل از Daneshvar :چجوری جریان رو تخلیه کنیم؟