• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

دین،مانعی بزرگ بر سر راه فلسفه

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع matin320
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : دین،مانعی بزرگ بر سر راه فلسفه

خب عنوانی که شما انتخاب میکنی نباید ابهام داشته باشه
از اصول منطقه!
این عنوان ابهام داره و اگر به جای دین بزاری پیروان دین ابهام رفع میشه!

حالا شما میگی راجع به این موضوع میخوای بحث کنی
فرض میکنیم که قبول
شما میتونی تعریف جامع و مانع از پیروان ادیان ارائه بدی؟

ببینید الان به طور مثال سارا خانوم داره درمورد دین حرف میزنه
دین خالص
و این یعنی که اسم تاپیک و... ذهن رو به اون سمت هدایت میکنه

خب امیر خان.
حالا ک بعد از ۳ صفحه اسپم منظور منو فهمیدید خودتون یه جوری بحث رو هدایت کنید.تا ادامه بدیم و ب یه نتیجه قاطع برسیم.تا این موضوع هدر نره.

ی سخن از مسیح ک اینجور مواقع نقلش واقعا جواب میده اینه"برای یافتن خدا تمام عقاید و رسوم اجتماعی خود را کنار بگذارید.سپس فکر کنید.یقین بدارید او را خواهید یافت"
واقعا اگر دین بر حق باشد هرگز نباید پیروانش ترسی از شک در آن داشته باشند..پایان یک شک فلسفی یک ایمان فلسفی خواهد بود ک بسیار از ایمان دینی قویتر و کاربردی تر است

به نقل از پوریا عابدی :
ی سخن از مسیح ک اینجور مواقع نقلش واقعا جواب میده اینه"برای یافتن خدا تمام عقاید و رسوم اجتماعی خود را کنار بگذارید.سپس فکر کنید.یقین بدارید او را خواهید یافت"
واقعا اگر دین بر حق باشد هرگز نباید پیروانش ترسی از شک در آن داشته باشند..پایان یک شک فلسفی یک ایمان فلسفی خواهد بود ک بسیار از ایمان دینی قویتر و کاربردی تر است
جمله مسیح به کنار که متوجه ارتباطش با موضوع نمیشم ، گزاره اول بند 2 هم یکم کژتابی داره که پیروان نباید ازین بترسن که ممکنه شک کنن(یعنی امکان شک نیست) یا اینکه اختیاری باید بتونن اون رو زیر سوال ببرن و درش شک کنن .
گزاره دوم هم درسته،اما کار هرکسی نیست .و امکان گمراهی هم بسیار بیشتر از ایمان دینیه !

بله پرواضحه ک مسیر بسیار پرپیچ و خمیه و این همه کفار شاید حاصل همین مسیر تفکر باشن(البته افرادی ک خدا رو قبول ندارن بعضا از روی تعصب اونوری این حرف رو میزنن)
منتها ایمان فلسفی با ایمان دینی بسیار فرق میکنه..میتونیم حتی یک تاپیک بزنیم در موردش.اصلا خوب شد گفتی همین الان ی تاپیک میزنم ;D
در مورد مسیح
ببین دین میگه خدا هست.تو یا باید بپذیری.یا باید شک کنی و بری سراغش ببینی راسته یا دروغ.دین میگه بپذیر.فلسفه نمیگه غلطه لزوما.میگه بش بفکر..

من همیشه یه سوالی توی ذهنم بود که دوست داشتم با کسی راجبش صحبت کنم (آقای مجری ;D). نمیدونم حقیقتا چقد به رواله بحث مربوطه البته.
فلاسفه همیشه سعی میکنن همه چیز و با عقل اثبات کنن و دلایل علمی براش بیارن. اما کدوم عقل و کدوم علم؟ عقل انسان محدوده و اثبات محدودیتش هم اینه که روز به روز داره به چیزای بیشتری پی میبره پس محدودیت داره! ینی خیلی چیزا هست که ما هنوز نمیدونیم. علم هم همینطوره. کامل نیست. ما هنوز خیییلی کم راجبش میدونیم. مثلا شاید بعضیا بگن طی الارض اثبات علمی نداره! (مثلا) اما سالها بعد علم به وجود نیروهای خاصی پی ببره که تقویتشون توی وجود یک انسان باعث بشه همچین توانایی ای پیدا کنه!
به نظر من دین با علم در تضاد نیست، دانش بشری به حدی نیست که بتونه درک کنه حقیقت یه سری چیزارو. درنتیجه تلاش فلاسفه برای اثبات همه چیز با عقل همیشه جواب نمیده چون ما واقعا برای درک واقعی جهان پیرامونمون محدودیت داریم.

به نقل از ShiNinG :
من همیشه یه سوالی توی ذهنم بود که دوست داشتم با کسی راجبش صحبت کنم (آقای مجری ;D). نمیدونم حقیقتا چقد به رواله بحث مربوطه البته.
فلاسفه همیشه سعی میکنن همه چیز و با عقل اثبات کنن و دلایل علمی براش بیارن. اما کدوم عقل و کدوم علم؟ عقل انسان محدوده و اثبات محدودیتش هم اینه که روز به روز داره به چیزای بیشتری پی میبره پس محدودیت داره! ینی خیلی چیزا هست که ما هنوز نمیدونیم. علم هم همینطوره. کامل نیست. ما هنوز خیییلی کم راجبش میدونیم. مثلا شاید بعضیا بگن طی الارض اثبات علمی نداره! (مثلا) اما سالها بعد علم به وجود نیروهای خاصی پی ببره که تقویتشون توی وجود یک انسان باعث بشه همچین توانایی ای پیدا کنه!
به نظر من دین با علم در تضاد نیست، دانش بشری به حدی نیست که بتونه درک کنه حقیقت یه سری چیزارو. درنتیجه تلاش فلاسفه برای اثبات همه چیز با عقل همیشه جواب نمیده چون ما واقعا برای درک واقعی جهان پیرامونمون محدودیت داریم.
قشنگ جلو رفتی اما بنات رو بر چیز خوبی نزاشتی !
حتی از نظر عرفا که با دل قبول می کنن خدا رو نه با عقل و زیر سوال بردن و ... انسان قبل از به دنیا اومدن همه چیز رو تقریبا میدونسته .پس عقل محدودی نداره و اگر تو دنیا هم خوب تلاش کنه امکان داره دوباره بهشون برسه !
اما بازم با اینکه ما با این سطح و وضعمون در درک بعضی از مضامین دین مشکل داریم موافقم .

به نقل از ســهیل :
قشنگ جلو رفتی اما بنات رو بر چیز خوبی نزاشتی !
حتی از نظر عرفا که با دل قبول می کنن خدا رو نه با عقل و زیر سوال بردن و ... انسان قبل از به دنیا اومدن همه چیز رو تقریبا میدونسته .پس عقل محدودی نداره و اگر تو دنیا هم خوب تلاش کنه امکان داره دوباره بهشون برسه !
اما بازم با اینکه ما با این سطح و وضعمون در درک بعضی از مضامین دین مشکل داریم موافقم .
آره :دی ببخشید من اشتباه منظورمو گفتم. وقتی داشتم مینوشتمم میدونستم واضح نیستا ولی ادامه دادم. :-"
منظور من این نیست که عقل انسان توانایی رشد و نداره و در یک حد میمونه. منظور من اینه که اطلاعات "فعلی" ای که ما از پدیده ها و جهان داریم اونقدری نیست که بتونیم بگیم چون چیزی با اطلاعات فعلی ما جور درنمیاد پس وجود نداره و حتما خرافه س. چون روز به روز علم پیشرفت و میکنه و چیزی که امروز غیر ممکنه شاید فردا متوجه شیم که وجود داره و بتونیم اثباتش کنیم.

به نقل از ShiNinG :
آره :دی ببخشید من اشتباه منظورمو گفتم. وقتی داشتم مینوشتمم میدونستم واضح نیستا ولی ادامه دادم. :-"
منظور من این نیست که عقل انسان توانایی رشد و نداره و در یک حد میمونه. منظور من اینه که اطلاعات "فعلی" ای که ما از پدیده ها و جهان داریم اونقدری نیست که بتونیم بگیم چون چیزی با اطلاعات فعلی ما جور درنمیاد پس وجود نداره و حتما خرافه س. چون روز به روز علم پیشرفت و میکنه و چیزی که امروز غیر ممکنه شاید فردا متوجه شیم که وجود داره و بتونیم اثباتش کنیم.
البته که درسته که ما هنوز به کمال نرسیدیم اما فلسفه همونقدر که در اثبات یه چیز مسئوله در رد همون هم مسئوله.حتی با اطلاعاتی که الان داریم هم نمیشه به راحتی رد کرد چیزی رو اگر واقع بینانه به قضیه نگاه کنیم!

Back
بالا