راستش من به شخصه اين حكم رو قبول ندارم. چون به نظرم منطقي نمياد و خب واقعا چرا يك زن نبايد بخونه؟ من حتي خودمم ميخونم و خيلي مردها صدامو ميشنون خب آيا اينكه مثلا من دارم يك آوازي ميخونم اصلا معقولانه به نظر ميرسه كه بخواد باعث تحريك مردي بشه؟
اگر بيايم از زاويه ديگه اي به اين قضيه نگاه كنيم، يعني اينكه در واقع در اينجا مشكل با غناست چطور ؟ چون در واقع خوندن زن و مرد به صورت غنايي هم يكي از مسائل مطرحه. ولي چه چيزي باعث شده در جامعه امروزي مردها حق خوندن غنا (به بي محتواترين و بي اساس ترين شكل ممكن) رو داشته باشند ولي زن ها همچنان خير و انتشار موسيقي هاي خوانندگان زن گذشته حتي غير قانوني باشه؟
از طرفي هم صداي زن اگر غنا نباشه شنيدنش حرام نيست.
ميتونيم بگيم يكي از حكم ها در اينجا شكسته شده؟ حكم شرعي؟ بله. (در واقع خوندن و گوش دادن به غنا كه حرام اعلام شده، شكسته شده در اينجا.)
پس اگر بيايم باز هم به اين مسئله نگاه كنيم در واقع وزارتي مثل وزارت ارشاد هستش كه موسيقي هايي كه به حكم شرعي حرام هستن رو منتشر ميكنه پس در اينجا اصلا تفاوتي بين موسيقي زن و مرد به نظر من وجود نداره و چيزي كه باعث شده ما چنين طرز فكر و ديدگاهي داشته باشيم كه خوانندگي زن صرفا حرامه همون موسيقيهاي حرام منتشر شده به صورت رسمي و قانوني هستن.(خواندن غنا توسط مردان)
ولي سوال ديگه اي مطرح ميشه. چرا خواندن غنا توسط چه زن و چه مرد در كل حرامه؟
س 1133: غنا چیست؟ آیا غنا فقط شامل صدای انسان است یا اینکه شامل صداهای حاصل از آلات موسیقی هم میشود؟
ج: غنا عبارت است از صدای انسان در صورتی که با ترجیع همراه بوده و مناسب مجالس لهو و گناه باشد که خواندن به این صورت و گوشدادن به آن حرام است.
بيشتر تمركز بايد روي تيكه مناسب مجالس لهو و گناه گذاشته بشه. چندتا موسيقي ميتونيم نام ببريم كه مناسب مجالس لهو و گناه نيست و فقط همراه با ترجيعه؟ آهنگ يارب؟ آهنگ دعاي سحر (صداي اذون مياد)؟ اون آهنگي كه ميگه من از بي نيازي به ثروت رسيدم؟ (كه مفهوم عرفاني داره) علي اي هماي رحمت؟ در حريم حرم زاده موسي به ادب رو؟ اون آهنگي كه گلپا و هايده واسه ي تولد امام رضا خوندن؟
اين ها و صدها آهنگ ديگه هستند كه غنا نيستن ولي قانوني هم نيستن و ما فكر ميكنيم كه اين آهنگ ها حرام هستن در حالي كه اگر به حكم هاي مختلف نگاه كنيم ميبينيم خير اين آهنگ ها از آهنگ هاي حرامي كه به صورت قانوني منتشر ميشن هم حلال تر هستن.
چي باعث شده كه حكم شرعي خواندن غنا شكسته بشه؟ ولي فقط بخشي از اون يعني بخش غنا خوندن توسط مردها؟ تبعيض جنسيتي؟ به شخصه جوابي براش ندارم ولي احتمالا بله.
مداحي بانوان چطور. اون كه غنا نيست و گفته شده براي غير غنا حكمي وجود نداره پس چرا گفته شده مداحي زن رو هم نامحرم نبايد بشنوه؟