dorna
کاربر خاکانجمنخورده

- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان امین1
- شهر
- اصفهان
پاسخ : بیایید دنیا را منظم تر کنیم!
پ.ن:متن های خوبی توی نت به زبان فارسی پیدا میکنید که شاید توی درک بهتر و قانع شدن کمک کنه
+
+
آره متوجه منظورت شده بودم. اما آیا اصلاً مفاهیم انتزاعی آگاهی, فهم و مشابهش بدون حداقل یک فاعلِ توانا معنی میده؟به نقل از آناهید :منظورم این بود که آیا ممکن نیست آگاهی، چیزی مستقل از حیات باشه؟ و در نتیجه باقی بمونه؟
در واقع، با از بین رفتن حیات، و خاموش شدن دنیا، معنا هم از بین میره؟
کتاب مبتکران آموزش شیمی سه(نه اون دو جلدی ها) نوشته ی بهمن بازرگان این موضوع افزایش حتمی آنتروپی جهان توی هر تغییر رو در سطحی که قابل فهم بوده برای یه سوم دبیرستانی تشریح کرده.(صفحات 310 و 311) اثبات هم اونجا هست. اگه همچنان قانع نشدی و تمایل داری قانع شی فکر کنم اون مرجع مناسبی باشه.به نقل از پوریا عابدی :درسته اما این قانون شیمی ناظر بر تمام آن قوانین است...ب عبارتی مثلا زیست هم زیر مجموعه ی این قوانین در واکنش ها قرار میگیرد...
من باز هم حس میکنم میان بی نظمی تعریف شده در نظریات ترمودینامیکی و بی نظمی تعریفی ما تفاوت هست...
و در مورد ایراد وارده از طریق آنتالپی هم قانع نشدم ولی ترجیح میدم ادامه ی بحث رو ناظر باشم تا بحث کننده!
سیستم ها بعله. سیستم ها به سمت منظم تر شدن میرن! این فقط تو بیولوژی نیست. تو خیلی از واکنش های آزمایشگاهی , خیلی انحلال های ساده و هزار چیز دیگه سیستم ها به سمت منظم تر شدن میره. اما دنیا تو همون واکنش هایی که توش سیستم منظم تر میشه به سمت بی نظمی میره. بحث این نیست که تنها قانون هست یا نه. یه اثبات ساده داره. اگه اثبات رو درست بخونید و به نظرتون قانع کننده بیاد دیگه در این حرف که "در دنیاییی که ما میشناسیم در زمان فعلی در هر واکنش و تغییری حتما دنیا(سیستم+محیط) به سمت بی نظمی میره" شکی ایجاد نمیشه. تو هم اگه سر این مسئله قانع نشدی به نظرم به فصل دوم مبتکران آموزش شیمی سه مراجعه کنی متوجه شی.به نقل از SaϔnA.M :قانون دوم ترمودینامیک تنها قانون ِ حاکم بر جهان نیست. برای مطالعهی سیستم باید تمامی قوانین رو مورد مطالعه قرار بدیم. مثلا خیلی وقتا توی بیولوژی سیستمها دارن به سمت منظم شدن میرن. ( این در تناقض با قانون ترمودینامیک نیست البته.)
پ.ن:متن های خوبی توی نت به زبان فارسی پیدا میکنید که شاید توی درک بهتر و قانع شدن کمک کنه
+
+