تبعیض جنسیتی ؟ چرا؟

به نظرتون تو جامعه و عرف چقد بین حقوق دختر و پسر توازن برقراره؟

• کاملا توازن برقراره

رای‌ها: 18 6.9%
  • تا حدودی توازن برقراره

رای‌ها: 60 23.1%
  • خیلی کم توازن برقراره

رای‌ها: 105 40.4%
  • اصلا توازن برقرار نیست

رای‌ها: 104 40.0%

• رای‌دهندگان
    260

مهدی 313

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
امام صادق(ع)
شهر
فارس_شیراز
مدال المپیاد
...
دانشگاه
...
پاسخ : این همه تبعیض بین دختر و پسر...مقصر عرف جامعه است؟

زن برای یک چیز ساخته شده مرد هم برای یک چیز

هر دوی وظایف اونها در صورتی که هر دو کاملا به وظایفشون عمل کنن بسیار سخته
ولی همیشه چون زنا از نظر جسمی ضعیف تر هستن
و احساسی تر هستن سختی هارو برای خودشون بیشتر میبینن و
طاقتشون کمتره

ولی مردا هم با این که خیلی مسئولیتای جسمی و فکری سنگینی دارن خیلی به روی خودشون نمیارن
یعنی اصلا خصلت مرد این نیست که مشکلاتو به روی خودش بیاره

برای همینه که همش این بحث مطرحه
حرف نزدن دلیلی بر بدتر بودن
و حرف زدن دلیلی بر بد تر نبودن نیست

anahita_ashg

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
همدان-رشت

دوستان به خدا با كتك زدن همديگه چيزي حل نميشه :rolleyes: لطفا يكم آروم باشيد.
+
يه سري از مسائلي كه راجع بهش بحث شد به كل ِجامعه بر نميگرده! مربوط به هر خانواده و ارزش ها و اعتقاداتشونه!
به نقل از بلــــو فلـــِــــر :
مثلا من واقعا از ظرف شستن بدم مياد و وقتايي هست كه مامانم ميكه يه دختر نبايد بهش بگن خودش بايد اين ظرفا رو بشوره ولي مثلا اگه يه مشكل فني بسيار سبك كه اصلا هم به زور بازوي مرد احتياج نداشته باشه رو انجام بدم مهم نيست جون يه دختر … و از اين داستان ها كه هر جند كم ولي هست.
مثلا من هيچ وقت اين مشكل رو نداشتم! خانواده ي منم تاكيد دارن كه يه سري از كار ها رو بلد باشم و به بقيه تو انجام كارها كمك كنم. ولي دليلش دختر بودنم نيست! دليلش اينه كه پس فردا كه تنها بودم و خانوادم حضور نداشتن حداقل بتونم از پس كارهاي خودم بر بيام! چه اين كارها آشپزي و ظرف شستن باشه چه كارهاي فني.
حالا اگه با اين قضيه مشكل دارين در آينده كه مستقل شدين ديگه اين كار هارو نكنيد. كسي هم از تو جامعه شما رو به خاطر ظرف نشستن سرزنش نميكنه!
+
بعله يه دختر لابدn سال ميمونه كنكور بده اصنم مسئله ازدواج و مزخرفات ترشي اينا نيست ! اوني كه ميره سربازي تا 40 سال هم مجرد بمونه كسي حرف نداره , بعدا درس بخونه ! سربازي به نظر من واقعا مسخرس اونم با وضع افتضاحي كه هست و اين يكي از ظلم هايي كه در حق اونا هست ولي اصلا توجيه خوبي نيست براي سهميه و كسايي كه با تلاش كمتر به نتايج بهتر ميرسن.
هر جامعه اي به نيروي نظامي احتياج داره. تو اكثر جوامع هم با توجه به توانايي هاي جسمي پسرا رو براي اين كار انتخاب كردن. به نظر من اين قضيه ظلم نيست! در عوض دخترا هم مسئوليت هاي ديگه اي دارن كه شايد به اندازه ي سربازي سخت باشه.
اتفاقا مسئله ي ازدواج هم بايد اينجا مطرح بشه! شايد مجرد موندن براي يه عده عادي باشه ولي اكثر مردم نياز به ازدواج كردن رو در خودشون حس ميكنن. شايد سهميه دادن بهترين و درست ترين راه نباشه ولي بالاخره راهي براي كم كردن اختلافات طبقاتي ِناشي از سطح ِعلمي ِافراده! وقتي اين اختلافا كم بشن ازدواج هم براي خيليا راحت تر و حتي ميشه گفت ممكن ميشه.
به علاوه امروزه با دانشگاه هاي خصوصي و غيرحضوري و اين جور چيزا خيلي از افراد بدون هيچ تلاشي مدرك ميگيرن و به نتايج خوبي هم ميرسن. با اين وضعيت اون سهميه اي كه ميگيد خيلي كم رنگ ميشه!

sh.n1996

شراره
نام مرکز سمپاد
دبیرستـ۱ن‌ فرزانـگان‌ امین
شهر
اصفهـــان
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
خاطره شد دیگه:دی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی معماری

به نقل از ДNΛH!TΛ :
دوستان به خدا با كتك زدن همديگه چيزي حل نميشه :rolleyes: لطفا يكم آروم باشيد.
+
يه سري از مسائلي كه راجع بهش بحث شد به كل ِجامعه بر نميگرده! مربوط به هر خانواده و ارزش ها و اعتقاداتشونه!مثلا من هيچ وقت اين مشكل رو نداشتم! خانواده ي منم تاكيد دارن كه يه سري از كار ها رو بلد باشم و به بقيه تو انجام كارها كمك كنم. ولي دليلش دختر بودنم نيست! دليلش اينه كه پس فردا كه تنها بودم و خانوادم حضور نداشتن حداقل بتونم از پس كارهاي خودم بر بيام! چه اين كارها آشپزي و ظرف شستن باشه چه كارهاي فني.
حالا اگه با اين قضيه مشكل دارين در آينده كه مستقل شدين ديگه اين كار هارو نكنيد. كسي هم از تو جامعه شما رو به خاطر ظرف نشستن سرزنش نميكنه!
+هر جامعه اي به نيروي نظامي احتياج داره. تو اكثر جوامع هم با توجه به توانايي هاي جسمي پسرا رو براي اين كار انتخاب كردن. به نظر من اين قضيه ظلم نيست! در عوض دخترا هم مسئوليت هاي ديگه اي دارن كه شايد به اندازه ي سربازي سخت باشه.
اتفاقا مسئله ي ازدواج هم بايد اينجا مطرح بشه! شايد مجرد موندن براي يه عده عادي باشه ولي اكثر مردم نياز به ازدواج كردن رو در خودشون حس ميكنن. شايد سهميه دادن بهترين و درست ترين راه نباشه ولي بالاخره راهي براي كم كردن اختلافات طبقاتي ِناشي از سطح ِعلمي ِافراده! وقتي اين اختلافا كم بشن ازدواج هم براي خيليا راحت تر و حتي ميشه گفت ممكن ميشه.
به علاوه امروزه با دانشگاه هاي خصوصي و غيرحضوري و اين جور چيزا خيلي از افراد بدون هيچ تلاشي مدرك ميگيرن و به نتايج خوبي هم ميرسن. با اين وضعيت اون سهميه اي كه ميگيد خيلي كم رنگ ميشه!

توي هر جامعه مسئوليت ها متفاوت عه ولي موضوع اينه كه اين مسئوليت ها رو كي تعيين ميكنه . عرف جامعه ! و اين كه شايد كسي اين مسئوليت هايي كه عرف تعيين ميكنه رو نخواد + من همين الآن هم اكه كاري رو دوست نداشته باشم نميكنم و بحث اصلا اين نيست ! شما كل مثال رو مي بينيد و اصلا توجه به منظور من نمي كنيد . يه سري مسئوليت ها كه عرف به عهده زن كذاشته از ديد همين عرف بي اهميت تلقي ميشه و كار خيلي ساده اي هست و همين عرف مسئوليت هايي كه به يه مرد ميده رو مهم تر ميدونه . عرف اجازه انجام دادن خيلي از كاراري مهم تر از ديد خودش رو از زن ميﮕيره .
وقتي من مثال ظرف شستن رو آوردم يه نمونه بود , به خاطر ظرف شستن سرزنش نميكنه اما اكه يه مرد به زنش خيلي كمك كنه سردنش ميشه يا زني به قدري كار كنه كه نتونه كاراي خونه رو انجام بده سرزنش ميشه . افراط بده ولي اكه منظور كار كردن زن به اندازه مرد يا كار كردن مرد به اندازه زنه كه هميشه سرزنش ميشه .
و براي بار n ام مسلما اين عرف حقوق مرد هارو هم رعايت نميكنه بحث اينه كه آيا اين عرف واقعا تقصير كاره يا نه .
دانشكاه هاي خصوصي و اين حرف ها بحث من نيست, مدرك موضوع نيست, همين مدرك هاي بي ارزش هستن كه مشكل بيكاري رو تشديد ميكنن
من ميكم اين عرف كار كردن زن ها رو محدود كرده و به دنبالش به خاطر اين كه الكي روي كساني كه كار نميكنن سرمايه كذاري نشه سهميه كذاشته , كل قضيه مدرك براي ازدواج و اين حرفا خودش از ريشه غلطه و اكه هم هست تقصير عرف عه ! مدرك دانشكاهي براي خواستكاري نيست ! براي توليد نيروي كار عه !

anahita_ashg

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
همدان-رشت

توي هر جامعه مسئوليت ها متفاوت عه ولي موضوع اينه كه اين مسئوليت ها رو كي تعيين ميكنه . عرف جامعه ! و اين كه شايد كسي اين مسئوليت هايي كه عرف تعيين ميكنه رو نخواد + من همين الآن هم اكه كاري رو دوست نداشته باشم نميكنم و بحث اصلا اين نيست ! شما كل مثال رو مي بينيد و اصلا توجه به منظور من نمي كنيد . يه سري مسئوليت ها كه عرف به عهده زن كذاشته از ديد همين عرف بي اهميت تلقي ميشه و كار خيلي ساده اي هست و همين عرف مسئوليت هايي كه به يه مرد ميده رو مهم تر ميدونه . عرف اجازه انجام دادن خيلي از كاراري مهم تر از ديد خودش رو از زن ميﮕيره .
وقتي من مثال ظرف شستن رو آوردم يه نمونه بود , به خاطر ظرف شستن سرزنش نميكنه اما اكه يه مرد به زنش خيلي كمك كنه سردنش ميشه يا زني به قدري كار كنه كه نتونه كاراي خونه رو انجام بده سرزنش ميشه . افراط بده ولي اكه منظور كار كردن زن به اندازه مرد يا كار كردن مرد به اندازه زنه كه هميشه سرزنش ميشه .
و براي بار n ام مسلما اين عرف حقوق مرد هارو هم رعايت نميكنه بحث اينه كه آيا اين عرف واقعا تقصير كاره يا نه .
دانشكاه هاي خصوصي و اين حرف ها بحث من نيست, مدرك موضوع نيست, همين مدرك هاي بي ارزش هستن كه مشكل بيكاري رو تشديد ميكنن
من ميكم اين عرف كار كردن زن ها رو محدود كرده و به دنبالش به خاطر اين كه الكي روي كساني كه كار نميكنن سرمايه كذاري نشه سهميه كذاشته , كل قضيه مدرك براي ازدواج و اين حرفا خودش از ريشه غلطه و اكه هم هست تقصير عرف عه ! مدرك دانشكاهي براي خواستكاري نيست ! براي توليد نيروي كار عه !
اين عرف رو خود ما به وجود مياريم!!!
وقتي كه شما باور داري چون زني بايد توي خونه كار كني همه ازت همين انتظار رو دارن! اين انتظاري كه خودت به وجود آوردي اسمش عرفه!
در ضمن وقتي يه نفر بطور جدي محدوده ي خودش با ديگران رو مشخص كنه هيچ كس اجازه ي سرزنش كردن رو به خودش نميده. همه چيز به خود ما بستگي داره فقط بايد اين رو باور كنيم!
+
من خودم كاملا با مسئله ي سهميه مخالفم! چون معتقدم كه علم و فناوري يك كشور داستان يا يه شوخيه ساده نيست كه هرطور دلمون خواست باهاش بازي كنيم!
مسئله اي امروزه باهاش مواجهيم كم بودن تعداد محصلين پسر نسبت به دختر در دانشگاه هاست. اگه اين موضوع ادامه پيدا كنه كم كم حضور يك جنسيت (مرد) در كارها كم ميشه. و اين ميتونه ثبات جامعه رو بهم بزنه و پيشرفتش رو كم كنه!
من گفتم سهميه بهترين و درست ترين كار نيست. در واقع انتخاب بين بد و بدتره!
+
تا جايي كه من شنيدم توي خواستگاري هم از پسر مدرك ميخوان!!! پس ميشه به اين موضوع مربوط دونستش!
بحث ازدواج خيلي دور از موضوع تاپيكه. به نظرم اگه اينجا ادامه نديم خيلي بهتر باشه.

sh.n1996

شراره
نام مرکز سمپاد
دبیرستـ۱ن‌ فرزانـگان‌ امین
شهر
اصفهـــان
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
خاطره شد دیگه:دی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی معماری

دقيقا موضوع اينه كه اين عرف رو كي به وجود مياره , ما ميتونيم عرف رو تغيير بديم ولي عرف جيزي نيست كه يه با يه نسل كاملا عوض شه جون هر نسل تحت تاثير نسل قبل خودش تربيت ميشه , من و شما خيلي ساده ميتونيم بكيم كه عرف حرفيه كه ما ميزنيم ولي عرف حرف هفتاد و خرده اي ميليون نفر عه كه اين هفتاد ميليون تعداد زياديشون تحت تاثير نسل هاي قبل بودن . اول خوبه بفهميم آيا عرف مقصره و براي تغييرش تلاش كنيم .
من كسيم كه نه كار خونه ميكنم نه استعدادي توي خودم براي كار خونه بيدا كردم بس اين حرف من نيست. + هميشه قبل از اين كه خودمون از خودمون انتظاري داشته باشيم اين بقيه هستن كه انتظار دارن و درسته ما مجبود نيستيم توجه كنيم ولي خيليا بر خلاف ميلشون (زن يا مرد) تن به كاري ميدن كه ازشون انتظار ميره.

اين نسبت دانشجو هاي دختر دليل منطقي تريه ولي شما بايد رشته ها رو هم در نظر داشته باشيد . خيلي از همين رشته ها كه عرف خوندنشو براي دختر درست نميدونه و حتي 10% هم كمتر دختر توي اين رشته ها هست يا رشته هايي كه دخترا بالاي 90% هستن ولي اين رشته ها همون رشته هايي هستن كه رتبه هاي بالايي نميخوان و مشكل اينجاس كه جامعه به استناد همين تعداد دخترا رو ضعيف تر ميدونه .

s.sh.14

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان

برای تغییر عرف جامعه سال ها ی زیادی وقت لازمه و اکثریت ما مجبوریم که به این عرف احترام بذاریم و در خیلی از موارد ازش پیروی کینم(حتی به اجبارو بر حلاف میلمون) و الا از طرف همون جامعه ترد میشیم.
در ضمن به نظرم اینکه بگیم این شغل یا این مدرک برای دخترا بهتره یا برای پسرا اصلا درست نیست چون هر کسی نوی یه کاری استعداد داره و نمیشه جلوی استعداد ها رو گرفت.

parimero

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سلام

از اسم تاپیک مشخصه بحث سر چه چیزی هست

شاهد محدود کردن دختر ها با پوشش اجباری و ممانعت از ورود به ورزشگاه و تحصیل نکردن در بعضی رشته های مهندسی و حتی محدودیت توی مشاغل و ... هستیم!

به نظر شما سرچشمه این باور ها و تبعیض ها چیست؟

فرهنگ سازی غلط؟

تعالیم دینی ؟

یا...

و به نظر شما آیا باید تبعیض وجود داشته باشه یا خیر؟

و راه حل بدید برای اصلاح؟

:)

fitmal

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
کرمان (1 ر) - تهران (بقیه)
مدال المپیاد
یه سری مرحله 1 :-" 1 مرحله 2 :-"
پاسخ : تبعیض جـنس‍‌‍یتی ؟ چرا؟

فرهنگ سازی غلط + استفاده نادرست مسءولین از اسلام ک به بهانه ی اون هرکاری میکنن
+مقاومت نکردن زنان و پذیرفتن این تبعیض باعث ب وجود شدنش شده
راهش میتونه این باشه ک این تبعیضو نپذیریم و نذاریم تومون نهادینه شه مثل 20 سال پیش یا 40 سال ک اینقد وضع تفاوت پیدا کرده بهترم بشه
+بالا بردن تلاشمون و نشون دادن لیاقتمون

shatoonak

Tulip
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ن.ج.ب.ا.د
سال فارغ التحصیلی
94

این ازون بحثایی هست که سرش دعوا میشه و بعدشم قفل!یه بحث تقریبا تکراری و بدون نتیجه! :-"به کسی هم بر نخوره با این حرف ;;)

parimero

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نظر من تعالیم دینی میتونه نقش خیلی بزرگی روی این گونه محدودیت ها داشته باشه!

نامه ۳١ نهج البلاغه

وایاک و مشاورة النّساء فانّ رایهنّ الی افن و عزمهن الی و هن و ...

از رای زدن بازنان بپرهیز،زیرا ایشان را رایی سست و عزمی نا توان است با پرده نشینی،نگاه آلوده شان را راه ببند که سخت گیری در پرده نشینی آنان،ماندگاریشان را افزون کندخارج شدن زنان از خانه بدتر نیست از اینکه کسی را که به او اطمینان نداری به خانه در آوری(یعنی هر دو اینها به یک اندازه میتواند خطرناک باشد)اگر توانی کاری کنی که جز تو را نشناسند،چنان کن کاری که بدور از توان اوست بدو مسپار زیرا زن چون گل ظریف است نه پهلوان خشنگرامی داشتن او را از حدمگذران و او را به طمع میانداز چندان که دیگری را شفاعت کندزنهار از رشک بردن و غیرت نمودن نابجا،زیرا سبب میشود که زن درستکار به نادرستی افتدو زن به عفت آراسته را به تردید کشاند

طبق قسمت قرمز مشخصه که زن ها هر چه محدود تر به خونه باشند برای اسلام و مسلمون ها و جامعه اسلامی بهتره! :)

سوره بقره (ماده گوساله) آیه 228

وَالْمُطَلَّقَاتُ يَتَرَبَّصْنَ بِأَنفُسِهِنَّ ثَلاَثَةَ قُرُوَءٍ وَلاَ يَحِلُّ لَهُنَّ أَن يَكْتُمْنَ مَا خَلَقَ اللّهُ فِي أَرْحَامِهِنَّ إِن كُنَّ يُؤْمِنَّ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَبُعُولَتُهُنَّ أَحَقُّ بِرَدِّهِنَّ فِي ذَلِكَ إِنْ أَرَادُواْ إِصْلاَحًا وَلَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَلِلرِّجَالِ عَلَيْهِنَّ دَرَجَةٌ وَاللّهُ عَزِيزٌ حَكُيمٌ.

بايد که زنان مطلقه تا سه بار پاک شدن از شوهر کردن باز ايستند و، اگربه خدا و روز قيامت ايمان دارند ، روا نيست که آنچه را که خدا در رحم آنان آفريده است پنهان دارند و در آن ايام اگر شوهرانشان قصد اصلاح داشته باشند به بازگرداندنشان سزاوارترند و برای زنان حقوقی شايسته است همانند وظيفه ای که بر عهده آنهاست ولی مردان را بر زنان مرتبتی است وخدا پيروزمند و حکيم است.

در این آیه بطور صریح تاکید شده است که مردان در درجه ای بالاتر از زنان قرار دارند و لذا برتر از آنان هستند. نابرابری حقوقی میان زنان و مردان برخاسته از این واقعیت است که ادیان در دوران مرد سالاری شکل گرفته اند.

سوره النساء (زنان) آیه 34 صفحه 85

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ وَاللاَّتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلاَ تَبْغُواْ عَلَيْهِنَّ سَبِيلاً إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا.

مردان، از آن جهت که خدا بعضی را بر بعضی برتری داده است. و از آن جهت که از مال خود نفقه میدهند، بر زنان تسلط دارند. پس زنان شایسته، فرمانبردارند و در غیبت شوی عفیفند و فرمان خدای را نگاه میدارند. و آن زنان را که از نافرمانیشان بیم دارید، اندرز دهید و از خوابگاهشان دوری کنید و بزنیدشان. اگر فرمانبرداری کردند، از آن پس دیگر راه بیداد پیش مگیرید. و خدا بلند پایه و بزرگ است

<< در آيه 34 اين سوره مي خوانيم كه: "مردان بر زنان تسلط دارند".

برهمين پايه، حقوق مدني غيريكساني براي زن و مرد در اسلام در نظر گرفته شد. اما علت اين نابرابري از زبان قرآن بسيار جالب است. در سوره نساء آمده است كه: "چون خداوند افراد بشر را غيرمتساوي آفريده، بعضي را بر بعضي ديگر برتري داده است."

همان حكايت قديمي است كه در بحثهاي افلاطون و ارسطو هم ميتوان يافت. اين بحث از ديرباز، استدلال حكام و توانگران و ستمكاران براي توجيه موقعيت برتر خود در جامعه بوده است. برمبناي همين استدلال، بردگان در يونان و رم باستان در موقعيت يك حيوان به بيگاري گماشته مي شدند. و بعد از آن نيز، همين توجيهات، به كار برده داران در سراسر جهان ـ منجمله عربستان ـ، فئودال ها و خان ها و شاهان، و بعدها در شكلي فريبنده تر بكار سرمايه داران و بورژواهاي حاكم آمده است. اين دروغ بزرگي است كه به جامعه ـ به زنان و مردان ـ گفته شده تا نظم موجود لاتغير و ابدي جلوه داده شود. و از آن مهمتر، هركس جرات بپاخاستن عليه اين نظم و تلاش براي سرنگون ساختنش را به خود داد، بعنوان محارب با خدا، و مفسد في الارض تحت تعقيب و آزار قرار گيرد. بدون شك، دستگاه حاكمه اي كه مجبور باشد موجوديت خويش را بضرب سرنيزه و شلاق و سركوب در جامعه برقرار سازد، براي تسهيل كار خود، بايد سركوبگري و ستم را بمثابه يك سيستم تفكر در سطح جامعه رواج دهد. بخشي از ستمديدگان را در ستم بر بخشي ديگر آزاد بگذارد. مردان را به سركوب زنان تشويق كند و با "قانون الهي و مدني" از اين سركوب بدفاع برخيزد. در سوره نساء آمده است: "اگر زن شما در مقام نافرماني و سركشي برآمد، نخست او را پند دهيد، اگر براه نيامد از همخوابگي محرومش سازيد و اگر باز تسليم نشد و اطاعت نكرد او را كتك بزنيد.">> برگرفته از زندیق
خب من حسم میگه که پایه این اختلافات دینی هست!

باید قبول کرد دین در طی سال ها دست خوش تغییر شده! :) و باید در قوانینش تجدید نظر کرد! :)

black fire

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
رشت-تبریز

واقعا ما مردا هم از این تبعیض ها خسته شدیم
بعد ازدواج باید نفقه بدی حتی اگه طرف کار داشته باشه

باید مهریه بدی موقع طلاق با این نرخ مهریه ها هم که.... خوب می شه گفت دیه آدم کمتره :D

تو دانشگاه دختره با عشوه/ گریه نمره می گیره نمی افته پسره راهی برای خر کردن استاد پیدا نمی کنه می افته (صرفا جهت عوض شدن جو وگرنه تو دانشگاه های معتبر و بچه های سمپاد امیدوارانه که یه همچین خبری نیست)

می خواید بازم بگم :-" حق ه/حز/ظ/ضانت هم که کلا هیچی(اینا رو ولش اطمینان از املای کلمه رو حال کنید)

منظورم رو بد متوجه نشید هر چند که واقعا پتانسیل بد متوجه شدن رو داره :D من طرفدار حقوق برابرم ولی این نابرابری ها دو طرفست می خواید حقوق برابر داشته باشید؟
منم همین رو می خوام ولی آیا حاضرید که از بعضی از حقوق نابرابر خودتون بگذرید؟

fitmal

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
مدال المپیاد
یه سری مرحله 1 :-&quot; 1 مرحله 2 :-&quot;

اقای بلک فایر
در مقابل مهریه حق طلاق با مرده!سرپرستی بچه با مرده...
واقعا تبعیض مردها و با زن ها مقایسه می کنید
بی انصافیه خداییش شما هرجا بری تبعیض برای خانوما رو میبینی از ورزشگاه گرفته تا امور تحصیلی و...

fitmal

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
مدال المپیاد

به نقل از پرنیرا :
به نظر من تعالیم دینی میتونه نقش خیلی بزرگی روی این گونه محدودیت ها داشته باشه!

نامه ۳١ نهج البلاغه

وایاک و مشاورة النّساء فانّ رایهنّ الی افن و عزمهن الی و هن و ...

از رای زدن بازنان بپرهیز،زیرا ایشان را رایی سست و عزمی نا توان است با پرده نشینی،نگاه آلوده شان را راه ببند که سخت گیری در پرده نشینی آنان،ماندگاریشان را افزون کندخارج شدن زنان از خانه بدتر نیست از اینکه کسی را که به او اطمینان نداری به خانه در آوری(یعنی هر دو اینها به یک اندازه میتواند خطرناک باشد)اگر توانی کاری کنی که جز تو را نشناسند،چنان کنکاری که بدور از توان اوست بدو مسپار زیرا زن چون گل ظریف است نه پهلوان خشنگرامی داشتن او را از حدمگذران و او را به طمع میانداز چندان که دیگری را شفاعت کندزنهار از رشک بردن و غیرت نمودن نابجا،زیرا سبب میشود که زن درستکار به نادرستی افتدو زن به عفت آراسته را به تردید کشاند

طبق قسمت قرمز مشخصه که زن ها هر چه محدود تر به خونه باشند برای اسلام و مسلمون ها و جامعه اسلامی بهتره! :)

سوره بقره (ماده گوساله) آیه 228

وَالْمُطَلَّقَاتُ يَتَرَبَّصْنَ بِأَنفُسِهِنَّ ثَلاَثَةَ قُرُوَءٍ وَلاَ يَحِلُّ لَهُنَّ أَن يَكْتُمْنَ مَا خَلَقَ اللّهُ فِي أَرْحَامِهِنَّ إِن كُنَّ يُؤْمِنَّ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَبُعُولَتُهُنَّ أَحَقُّ بِرَدِّهِنَّ فِي ذَلِكَ إِنْ أَرَادُواْ إِصْلاَحًا وَلَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَلِلرِّجَالِ عَلَيْهِنَّ دَرَجَةٌ وَاللّهُ عَزِيزٌ حَكُيمٌ.

بايد که زنان مطلقه تا سه بار پاک شدن از شوهر کردن باز ايستند و، اگربه خدا و روز قيامت ايمان دارند ، روا نيست که آنچه را که خدا در رحم آنان آفريده است پنهان دارند و در آن ايام اگر شوهرانشان قصد اصلاح داشته باشند به بازگرداندنشان سزاوارترند و برای زنان حقوقی شايسته است همانند وظيفه ای که بر عهده آنهاست ولی مردان را بر زنان مرتبتی است وخدا پيروزمند و حکيم است.

در این آیه بطور صریح تاکید شده است که مردان در درجه ای بالاتر از زنان قرار دارند و لذا برتر از آنان هستند. نابرابری حقوقی میان زنان و مردان برخاسته از این واقعیت است که ادیان در دوران مرد سالاری شکل گرفته اند.

سوره النساء (زنان) آیه 34 صفحه 85

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ وَاللاَّتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلاَ تَبْغُواْ عَلَيْهِنَّ سَبِيلاً إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا.

مردان، از آن جهت که خدا بعضی را بر بعضی برتری داده است. و از آن جهت که از مال خود نفقه میدهند، بر زنان تسلط دارند. پس زنان شایسته، فرمانبردارند و در غیبت شوی عفیفند و فرمان خدای را نگاه میدارند. و آن زنان را که از نافرمانیشان بیم دارید، اندرز دهید و از خوابگاهشان دوری کنید و بزنیدشان. اگر فرمانبرداری کردند، از آن پس دیگر راه بیداد پیش مگیرید. و خدا بلند پایه و بزرگ است

<< در آيه 34 اين سوره مي خوانيم كه: "مردان بر زنان تسلط دارند".

برهمين پايه، حقوق مدني غيريكساني براي زن و مرد در اسلام در نظر گرفته شد. اما علت اين نابرابري از زبان تازينامه بسيار جالب است. در سوره نساء آمده است كه: "چون خداوند افراد بشر را غيرمتساوي آفريده، بعضي را بر بعضي ديگر برتري داده است."

همان حكايت قديمي است كه در بحثهاي افلاطون و ارسطو هم ميتوان يافت. اين بحث از ديرباز، استدلال حكام و توانگران و ستمكاران براي توجيه موقعيت برتر خود در جامعه بوده است. برمبناي همين استدلال، بردگان در يونان و رم باستان در موقعيت يك حيوان به بيگاري گماشته مي شدند. و بعد از آن نيز، همين توجيهات، به كار برده داران در سراسر جهان ـ منجمله عربستان ـ، فئودال ها و خان ها و شاهان، و بعدها در شكلي فريبنده تر بكار سرمايه داران و بورژواهاي حاكم آمده است. اين دروغ بزرگي است كه به جامعه ـ به زنان و مردان ـ گفته شده تا نظم موجود لاتغير و ابدي جلوه داده شود. و از آن مهمتر، هركس جرات بپاخاستن عليه اين نظم و تلاش براي سرنگون ساختنش را به خود داد، بعنوان محارب با خدا، و مفسد في الارض تحت تعقيب و آزار قرار گيرد. بدون شك، دستگاه حاكمه اي كه مجبور باشد موجوديت خويش را بضرب سرنيزه و شلاق و سركوب در جامعه برقرار سازد، براي تسهيل كار خود، بايد سركوبگري و ستم را بمثابه يك سيستم تفكر در سطح جامعه رواج دهد. بخشي از ستمديدگان را در ستم بر بخشي ديگر آزاد بگذارد. مردان را به سركوب زنان تشويق كند و با "قانون الهي و مدني" از اين سركوب بدفاع برخيزد. در سوره نساء آمده است: "اگر زن شما در مقام نافرماني و سركشي برآمد، نخست او را پند دهيد، اگر براه نيامد از همخوابگي محرومش سازيد و اگر باز تسليم نشد و اطاعت نكرد او را كتك بزنيد.">> برگرفته از زندیق
خب من حسم میگه که پایه این اختلافات دینی هست!

باید قبول کرد دین در طی سال ها دست خوش تغییر شده! :) و باید در قوانینش تجدید نظر کرد! :)
خوب نمیشه همشو قبول کرد!! :)
خدا بیشتر از همه ی این ها گفته مرد و زن برابرند مگر در اعمال صالح
+خدا کجا رفتن به استادیومو منع کرده؟یا گفته رشته ها محدودیت داشته باشند, یا امکانات مدارس پسرونه بیشتر باشه یا ...

black fire

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
رشت-تبریز

امور تحصیلی رو که گفتم :-" تازه پسرا هم نمی دارن یه تعداد از رشته ها رو بخونن(یادم نیست)

سرپرستی(چه واژه زیبایی، چه املای سر راستی :D ) بچه اسما با مرده 95% زوجایی که طلاق گرفتن بینشون زن سرپرستی رو تونسته به نفع خودش تموم کنه (البته 95% تیکه کلاممه آمار ندارم ولی اکثر زوجایی که من می شناسم و طلاق گرفتن اینجوریه)

راستش من امکانات بیشتر مدارس پسرونه رو ندیدم ای کاش پسر بودم می دیدم...آخ الان یادم اومد من پسرم :D نه هنوزم این امکانات بیشتر رو توی 4 سال دبیرستان که 2 بار به زور معلم رو ما بردیم(!!!)م آزمایشگاه ندیدم

fitmal

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
مدال المپیاد

به نقل از Black Fire :
امور تحصیلی رو که گفتم :-" تازه پسرا هم نمی دارن یه تعداد از رشته ها رو بخونن(یادم نیست)

سرپرستی(چه واژه زیبایی، چه املای سر راستی :D ) بچه اسما با مرده 95% زوجایی که طلاق گرفتن بینشون زن سرپرستی رو تونسته به نفع خودش تموم کنه (البته 95% تیکه کلاممه آمار ندارم ولی اکثر زوجایی که من می شناسم و طلاق گرفتن اینجوریه)

راستش من امکانات بیشتر مدارس پسرونه رو ندیدم ای کاش پسر بودم می دیدم...آخ الان یادم اومد من پسرم :D نه هنوزم این امکانات بیشتر رو توی 4 سال دبیرستان که 2 بار به زور معلم رو ما بردیم(!!!)م آزمایشگاه ندیدم
چه رشته هایی مثلا؟؟مطمینا رشته های مورد علاقشون نیست :-"
امارتون فک کنم غلطه به هر حال مهم قانون ناعدالتیه اینجورری باشه بنده هم خودم شخصا میتونم لیاس پسرونه بپوشم برم ورزشگاه :|اما قانون،قانون بی عدالتیه
مطمین باشید امکانات مدرستون + معلماش از مدارس دخترانه شهرتون بهتره
+اینا بخشی ار تبعیض بود خیلی چیزای دیگه هم هست خیلی چیزا

black fire

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
رشت-تبریز

فکر نکنم، مدرسه ما دیوار به دیوار مدرسه دخترونست(وایسا ببینم اینم از امکانات محسوب می شه؟ :-? ) بعدش یه سالن مشترک هست که برای ورزشه و خب اکثرا دست دختراست حتی به دخترا اجازه دادن توش نمایشگاه بر گذار کنن که خب طرف مدرسه پسرون یه همچین خبری نبود البته مدرسه ما حیاطش یه مقدار بزرگتره
آمارم هم گفتم 95 تکیه کلاممه وگرنه اطلاعی از آمار دقیق ندارم می تونید تو پست قبلی ببینید
ورزشگاهم حتی اگه میزاشتن برین باید تا موقعی که این مملکت فرهنگشو افزایش می داد تحریم می کردین چون مسابقه فوتبال نیست مسابقه فوهشه

نه رشته های مورد علاقه ام ان اتفاقا فقط حتی اسمشون رو یادم نمی یاد {-8

parimero

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نقل از fitmal :
خوب نمیشه همشو قبول کرد!! :)
من هم میگم همشو نمیشه قبول کرد!! :D کلمه تجدید نظر رو توجه کنید! :-"

خدا بیشتر از همه ی این ها گفته مرد و زن برابرند مگر در اعمال صالح

:O :O :O :O
مرد و زن برابرند مگر در اعمال صالح؟ ؟ ؟ ؟ ؟

برعکس! :| مرد و زن فقط در اعمال صالح با هم برابرند! که اتفاقاً نباید برابر باشند! :D

چرا ؟ چون در اسلام عملاً مرد فقط باید غذا و خوراک و وسایل و لوازم خونگی رو برای زن تهیه کنه و نفقه چیزی جز این نیست! :)

و حتی مرد اگه از دادن پول به زن امتناع کنه اصلاً مشکلی نداره صرفاً باید نیاز هاشو رفع کنه از خوراک و پوشاک و ...! :) حالا اگه این زن از داراییش چیزی ببخشه واقعا با وقتی که مرد از داراییش چیزی میبخشه با هم برابرند؟ مسلماً نه!!! با توجه به قوانین سختی که خدا برای زن ها گذاشته (اگه یک تار مو معلوم باشه فولان میشه بمان میشه!) احتمال این که یک زن بره جهنم خیلی بیشتره تا هنگامی که یک مرد بره!!!

یا مثلا در آیه 34 سوره نساء اومده که از بستر زن دوری بجویید اگه از شما نا فرمانی کرد! :| حالا یک زن اگه یک وخت احساس نیاز جـنس‍‌‍ی کرد باید چی کار کنه؟ اگه خیلی این احساس شدید بود باید چی کار کنه؟
اگه با فرد دیگه ای رابـط‌‍ه جـنس‍‌‍ی داشته باشه محکوم میشه به سنگسار! :| که باز هم طبق آیاتی از قرآن مرد میتونه با 4 لعنت فرستادن در محضر قاضی... زن رو زنا کار فرض کنه و اون رو سنگسار کنه...!!!
حالا با این که مرد وقتی از بستر همسرش دوری بکنه میتونه یک زن صـیغ‍‌‍ه کنه یا حتی زن بگیره و با اون باشه حق شرعی و رسمیشه! :D
خب حالا اگه یک مرد بره زنا کنه آیا با وقتی که یک زن میره زنا میکنه برابره؟ :|
قطعاً نه!!!! زن محدودیت بیشتری داره و باید براش احکام راحت تر باشه! :| اما دقیقاً برعکسه! :) و مجازات زن زنا کار به مراتب سخت تر از مرد زنا کاره!!! حالا که داریم میبینیم در عمل نیک و شر هم با هم برابر نیستند و اتفاقاً حتی در این مرد هم به نا حق اختلافات بسیار بسیار بزرگی دارند! :)
:) :) :) :) :)

+خدا کجا رفتن به استادیومو منع کرده؟یا گفته رشته ها محدودیت داشته باشند, یا امکانات مدارس پسرونه بیشتر باشه یا ...

اون موقع استادیوم نبوده احتمالاً اگه استادیومی وجود داشته میگفته! :))

ولی خب احادیث امام علی به وضوح میگه باید هر چه میتونید زن ها رو محدود کنید! :)

نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
علوم اجتماعی (انسان‌شناسی)
تلگرام
اینستاگرام

این تاپیک، با تاپیک «این همه تبعیض بین دختر و پسر...مقصر عرف جامعه است؟» ترکیب شد.

parimero

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نقل از Black Fire :
واقعا ما مردا هم از این تبعیض ها خسته شدیم
بعد ازدواج باید نفقه بدی حتی اگه طرف کار داشته باشه

باید مهریه بدی موقع طلاق با این نرخ مهریه ها هم که.... خوب می شه گفت دیه آدم کمتره :D

تو دانشگاه دختره با عشوه/ گریه نمره می گیره نمی افته پسره راهی برای خر کردن استاد پیدا نمی کنه می افته (صرفا جهت عوض شدن جو وگرنه تو دانشگاه های معتبر و بچه های سمپاد امیدوارانه که یه همچین خبری نیست)

می خواید بازم بگم :-" حق ه/حز/ظ/ضانت هم که کلا هیچی(اینا رو ولش اطمینان از املای کلمه رو حال کنید)

منظورم رو بد متوجه نشید هر چند که واقعا پتانسیل بد متوجه شدن رو داره :D من طرفدار حقوق برابرم ولی این نابرابری ها دو طرفست می خواید حقوق برابر داشته باشید؟
منم همین رو می خوام ولی آیا حاضرید که از بعضی از حقوق نابرابر خودتون بگذرید؟
آقای بلک فایر! یک جمله معروف دارم :D که در عین بی منطق بودن :-" خیلی هم با منطقه! :D
آیا حاضری قوانین عوض شه؟ :D
مرد ها حاضرند مثل خانوم ها لباس بپوشن؟؟؟و سهم الارث و دیه و حتی شهادت دادنشون نصف زن ها باشه و به استادیوم نرند و به اسم

پدری خونه نشین بشن و بچه داری بکنن و منتظر این باشن که همسرشون براشون لباس بخره و مواد اولیه ای که بتونن باهاش غذا درست

کنن! حتی برای خروج از خونه حتماً باید رضایت زنشون باشه تا بتونن برن!!! مگر در مواردی که برای حفظ جون باشه! :|

زن حتی بتونه همسرش رو بزنه و بتونه چند تا شوهر داشته باشه!!! و تازه زن بتونه شما رو طلاق بده بدون این که به شما اطلاعی بده

حتی!!! و تازه خیلی راحت هم بتونه بچه هاتون رو از شما بگیره!!!

شاید الان مسخره باشه حتی فکر بهش!!!

ولی وقتی منطقی یک لحظه همچین دنیایی برای خودتون خلق کنید میبینید حقوق زن ها خیلی کمرنگه!!! خیلی
و این کمرنگی وقتی به چشم میاد که در 90% طلاق ها مهریه پرداخت نمیشه!!!

که همون حقوق نداشته ای که شما ازش دم میزنید هم پایمال میشه! :|

...............

کاربر فوق‌فعال

به نقل از ریـحـانـه :
این تاپیک، با تاپیک «این همه تبعیض بین دختر و پسر...مقصر عرف جامعه است؟» ترکیب شد.

+دستت درد نکنه ریحانه جون,ولی بنده مجبورم دوباره اون پست دور و درازم و تایپ کنم!!! :-" ~X(

*اول من همین الان معذرت خواهی کلی کنم از اونایی که حرفای من و توهین برداشت میکنن!!

تبعیض جنسیتی درکل دنیا وجود داره!
که بعضی جاها نمیشه اسمش و گذاشت تبعیض!! چون واقعا زیاده رویه بهش بگیم تبعیض!
ولی اگه بخوایم درباره ی تبعیض جنسیتی در ایران صحبت کنیم,باید بگم که این آغاز تبعیض محسوس از اول انقلاب شروع شد!
که خانوما باید حجاب داشته باشن و نرن ورزشگاه و.......!
که این موضوع شاید یک توهین مستقیم بود به آقایون!! که شما نمیتونین چشماتون و نگه دارین و جنبه ندارین خانوم بی حجاب ببینین و کنار یک خانوم فوتبال تماشا کنین!
البته قبل از انقلاب هم تبعیض بود,ولی نامحسوس بود!

حالا بگم ریشه ی تبعیضا چیه؟؟
به نظر من در تاریخ کهن ایران هیچ فرقی نبوده بین خانوم ها و آقایون!
و هیچ تبعیضی قائل نمیشدن! و به خانوما به دید کالا نگاه نمیکردن! مثلا کوروش بزرگ میگه: بانوان ما,تاج و تخت این سرزمینند!
و قبل از ورود اعراب به ایران هیچ پادشاهی دیده نشده که بیش از یک همسر داشته باشه!!

اعراب,دختر هاشون و زنده به گور میکردن!! زن هارو به دید برده نگاه میکردن! زن براشون کالا بود وبس!

با حمله ی اعراب به ایران, و به دست گرفتن ایران برای سال ها!! که بهتره بگم قرن ها,ایران هم این تبعیض رو پذیرفت!!

این تبعیض در اوایل ورود اعراب به قدری بود که استفاده ی جنسی از زنان ایرانی,برای مردهای عرب حلال اعلام شد!!
از اون به بعد بود که ایران شد فرهنگ خانه ی اعراب! فرهنگ ایرانی از بین رفت و فرهنگ تازیان نشست!! :-<

در دوره ی قاجار هم این تبعیض بسیار بود!! ولی زنان ایرانی به این باور نرسیدند که کالا نیستند!!

+اما حالا!!من به عنوان یک دختر که در این جامعه زندگی میکنه,تبعیض رو لمس میکنم! حسش میکنم!
تبعیض نیست که من نتونم برم بازی تیم مورد علاقم و نگاه کنم؟؟ بازیکن مورد علاقم و تشویق کنم؟؟
تبعیض نیست که من,واسم حجاب اجبار باشه که تو خودت و نمیتونی حفظ کنی؟
تبعیض نیست که من باید موسیقی,که تا الان واسش تمام وجودم و گذاشتم نتونم ادامه بدم,چون تو تحریک میشی؟؟
تبعیض نیست که من نتونم تو سیاست باشم چون تو رجال سیاسی هستی؟؟
تبعیض نیست که من نتونم مهندسی نفت بخونم,ولی تو زنان و زایمان بخونی؟؟؟
تبعیض نیست که من اگه بلند بخندم و احساساتم و بروز بدم بهم میگن فاحشه؟؟
تبعیض نیست که من باید همیشه سرم و بمدازم پایین و آسته برم و آسته بیام,ولی تو بازم چشم چرونی کنی؟؟
تازه اینا کمش بود!!
خیلی هست این تبعیض های ناعادلانه!!
و همشم به خاطر فرهنگ پذیری غلطه!!

و جمله ی آخرم و حرف دلم به عنوان یک دختر ایرانی:

+کاش گاهی مرد بودم!!میشد شادیم را به کوچه ها بریزم!! از ته دل بخندم!!و هیچ ماشینی جلوی پایم ترمز نکند!
آری! من از زن بودن, در این سرزمین,سخت دلگیرم!!

بالا