• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سوال‌های فیزیک

قوانین کپلر چجوری بدون استفاده از قوانین نیوتن اثبات میشن؟ کپلر قبل نیوتن زندگی میکرده چجوری این قوانینو بدست اورده
اگه میگین با مشاهدات و ازمایش و این حرفا خب یکم غیرممکن بنظر میاد. چجوری با امکانات اون موقع مثلا تشخیص داده مدار سیاره ها بیضیه یا مساحت جارو شده تو زمان های برابر یکسانه

قوانین کپلر چجوری بدون استفاده از قوانین نیوتن اثبات میشن؟ کپلر قبل نیوتن زندگی میکرده چجوری این قوانینو بدست اورده
اگه میگین با مشاهدات و ازمایش و این حرفا خب یکم غیرممکن بنظر میاد. چجوری با امکانات اون موقع مثلا تشخیص داده مدار سیاره ها بیضیه یا مساحت جارو شده تو زمان های برابر یکسانه
تا جایی که من میدونم تجربی بوده کشفش و با استفاده از مشاهدات به منجم یه سری حدس ها زده که بعدا با قوانین نیوتون حدس هاش به اثبات رسیده

فردا هم دنیا رو توصیف میکنن.
تحت چه اثباتی؟ منظورم اینه که کی گفته قانون های فیزیکی که امروز دنیارو وصف می کنن قراره فردا هم وصف کنن؟
این نظر در مورد ریاضیات درست نیست؟ این که تمام اثبات هایی در ریاضی رخ می ده تابع زمان نیستن بلکه همیشه درستن؟

تحت چه اثباتی؟ منظورم اینه که کی گفته قانون های فیزیکی که امروز دنیارو وصف می کنن قراره فردا هم وصف کنن؟
این نظر در مورد ریاضیات درست نیست؟ این که تمام اثبات هایی در ریاضی رخ می ده تابع زمان نیستن بلکه همیشه درستن؟
دقیقا چون منطق ریاضیاتیش همیشه ثابته قوانین ثابتن

دقیقا چون منطق ریاضیاتیش همیشه ثابته قوانین ثابتن
خب پس بی زحمت می شه واسه من ثابت کنین با ریاضی که قوانین فیزیکی دنیای امروز با فردا یکسانه(بدون استفاده از بدیهیات و استدلال استقرای ضعیف)

خب پس بی زحمت می شه واسه من ثابت کنین با ریاضی که قوانین فیزیکی دنیای امروز با فردا یکسانه(بدون استفاده از بدیهیات و استدلال استقرای ضعیف)
فکر میکنم منظورتو متوجه نشدم
کل موضوع بر پایه بدیهیاته
تا اونجایی که من از حرفای nimbus فهمیدم
فیزیک امروز با فیزیک فردا فرق نداره چون ساختار ریاضیاتی فرمول ها ثابته ‌‌‌‌‌و تابع زمان نیست

• لایک
امتیازات: ili
فیزیک امروز با فیزیک فردا فرق نداره چون ساختار ریاضیاتی فرمول ها ثابته ‌‌‌‌‌و تابع زمان نیست
ولی اثبات سوالی که پرسیدی ساختار ریاضیاتی نداره و اونم از روی بدیهیاته
پس فیزیک امروز با فردا یکسان نیست چون همش بر اساس تجربه ست و ممکن هست تغییر کنه
دلیلش اینه که قوانین فیزیک تابع زمان نیستن. یعنی تمام معادلاتی (بنیادی) که الان دنیا رو توصیف میکنن، فردا هم دنیا رو توصیف میکنن.

ولی اثبات سوالی که پرسیدی ساختار ریاضیاتی نداره و اونم از روی بدیهیاته
پس فیزیک امروز با فردا یکسان نیست چون همش بر اساس تجربه ست و ممکن هست تغییر کنه
چرا داره
تقارن ها اثبات ریاضیاتی دارن که حقیقتا از علم من خارجه ولی میدونم که هستن
همین تقارن هایی که nimbus تو متنش گفته رو تو ویکیپدیا ببینی بنیاد ریاضی هم داره
https://fa.m.wikipedia.org/wiki/تقارن_(فیزیک)

خارج از این اگر بخوایم علوم تجربی رو زیر سوال ببریم (به خاطر تجربی بودن) حقیقتا همه دانسته های انسانی رو زیر سوال میبریم و مثال نقضت سفسطه محسوب میشه

• لایک
امتیازات: ili
خارج از این اگر بخوایم علوم تجربی رو زیر سوال ببریم (به خاطر تجربی بودن) حقیقتا همه دانسته های انسانی رو زیر سوال میبریم و مثال نقضت سفسطه محسوب میشه
نه زیر سوال نبردم
فقط گفتم که مثل ریاضیات ابدیت ندارن و فردا ممکن هست نقض بشن
اتفاقا این که نقض بشن یکی از عوامل پیشرفت علوم تجربیه ولی ریاضیات پایه و بنیاد خیلی قوی داره

نه زیر سوال نبردم
فقط گفتم که مثل ریاضیات ابدیت ندارن و فردا ممکن هست نقض بشن
اتفاقا این که نقض بشن یکی از عوامل پیشرفت علوم تجربیه ولی ریاضیات پایه و بنیاد خیلی قوی داره
اتفاقا این بخش فیزیک خیلی رو ریاضیات استواره و حالت انتزاعی داره
چیزهایی که نقض میشن بنیانی نیستن عموما بیشتر بست‌های حالت خاص قوانین بنیادی هستن

Back
بالا