پاسخ : برنامه های تلویزیون - ماه رمضان 92
میخواستم زود قضاوت نکنم، برای همین گذاشتم سریالها تموم شه تا راجع بهشون نظر بدم.
خیلی دیر شد اما. :س
سریالها براساس برتری:
دودکش: یک طنز واقعی و ملموس برای جامعهی الان ما. کاملاً به دور از لودگیهایی که اخیراً به اسم طنز معرفی میشن. لطیفی با دودکش ثابت کرد مردم ما رو خیلیخوب میشناسه؛ میدونه دغدغههاشون چیه، جنس ناراحتیهاشون چیه و درعینحال، چطور میشه شادشون کرد. گرههای کوچیکوبزرگ داستانفیلم باعث شد که تا قسمت آخر، سریال برام کشش و جذابیت داشته باشه و دنبالش کنم. تیکهکلامهاشون که عالی. «عزیزم» گفتنـای فیروز، «میشه» گفتنـای حاجآقا، گیجبازیـای بهروز حتی.

بازی بازیگران هم بینظیر بود! مخصوصاً هومن برقنورد و سیما تیرانداز که انگار از زندگی واقعیشون فیلمبرداری شده بود. در کل به نظرم «دودکش» رو میشه جز سریالهای خوب چندسال اخیر تلوزیون ایران به حساب اورد.
مادرانه: یه سریال «متوسط» که گاهی تا خوب بودن و گاهی تا مرز بد بودن پیش میرفت. چیزی که خیلی اذیتم کرد دیالوگهای به شدت کلیشهای فیلم بود که بسته به توانایی بازیگر خوب یا بد اجرا میشد. مثلاً عباس غزالی (فرزاد) و مهدی سلطانی (اردلان) این کلیشهها رو نسبتاً بهتر از یکی مثه بابای مریم اجرا میکردن. ما تا مدتها مسخره میکردیم این دیالوگ باباهه رو: اردلان، سم-ـه، ممنوع-ـه، پس دخترش، ممنوع-ـه، پس هرچیزی به اون مربوط باشه، ممنوع-ـه! :))
دقیقاً همین نبود البته، نقلبهمضمون کردم. به نظرم خلاقیت فیلم، ترکیبکردن مناسب چندتا موضوع تکراری بود. شکاف نسلها، اعتیاد، دوستی دختروپسر، خارج رفتن یکی از شخصیتهای فیلم و طلاق خیلی تکرارین. اما تو مادرانه همهی اینا خوب کنار هم اورده شده بود. میشه گفت مادرانه دغدغههای عموم مردم رو درنظرگرفته بود و تاحدی عامهپسند بود.
خروس: خوب نبود، اما افتضاح هم نبود! اخیراً طنزـای این مدلی صداوسیما، صرفاً بودن که باشن! سرتا ته مسخرهبازی، بدون «هیچ» داستانی. خروس حداقل یه نیمچه داستانی داشت. دغدغههای زندگی یه بازیگر رو هم خوب نشون داده بود. و اینکه به شخصه دلم برای بازی جواد رضویان تنگ شده بود. :د
درکل به نظرم سریالهای ماهرمضون امسال از پارسال خیلی بهتر بود. حداقل میشد دیدشون! همین که بیخیال جنُ پری شده بودن خوب بود. :د موضوعات ماورایی پتانسیل خوبی دارن اما یکی دوسال بود که رسماً به مسخره گرفته شده بودن. امیدوارم که سال دیگه سریالها قویتر باشه و سریالهایی مثل دودکش رو همیشه از تلوزیونمون ببینیم.