آیا ما آدم های شادی هستیم؟(قصد داریم به نتیجه برسم)

آیا با توجه به معیارهای شادی شما فرد شادی هستید؟

• رای‌دهندگان
    127
  • شروع کننده موضوع

vahead649

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتی
شهر
اردبیل
b6f10083bab70c0824f7b1a58eedac97.jpg

«طفلی به نام شادی، رتبه 117 سلامت ایران در بین 190 کشوردنیا
دیریست گمشده ست
با چشمهای روشن ِ براق
با گیسویی بلند به بالای آرزو
هرکس از او نشانی دارد
ما را کند خبر
این هم نشان ما
یک سو خلیج فارس
سوی دگر خزر»
استاد شفیعی کدکنی

یک استاد دانشگاه گفت: «در جامعه ای که شادی نیست ازدواج به تاخیر می افتد، روحیه طلاق بالا می رود، اقتصاد آسیب می بیند چراکه مردم با روحیه پژمردگی سر کار می روند و میزان بازدهی افراد کاهش پیدا می کند.»

نشریه فوربس اخیرا در گزارشی شادترین کشورهای جهان در سال 2013 را معرفی کرده است. در این گزارش 142 کشور جهان در هشت زمینه اصلی اقتصاد، کارآفرینی و فرصت‌ها، دولت، آموزش، سلامت، اطمینان و امنیت، آزادی‌های فردی و سرمایه اجتماعی و بر اساس 89 متغیر مورد مطالعه قرار گرفته و با یکدیگر مقایسه شده‌اند که در نتیجه آن ایران در رتبه 101 دنیا قرار گرفته است.

در تحقیقاتی که برای سنجش شادی جوامع انجام می‌شود، دو دسته دلیل اصلی برای شاد بودن یا شاد نبودن یک جامعه عنوان شده است. برخی تحلیل‌ها حاکی از این است که میزان شاد بودن یک جامعه بستگی به توسعه انسانی آن و بالا بودن امید به زندگی و وضعیت با ثبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دارد. بر اساس تحلیل‌هایی دیگر، شادی یک مسئله فرهنگی- تاریخی است و آنچه در دهه‌ها و سده‌های متوالی بر یک ملت گذشته است، باعث می‌شود آن ملت شاد یا ناشاد باشد. بر اساس هر دو تحلیل البته ایران در رده‌های پایین شاد بودن قرار دارد

سال گذشته یکی از رسانه‌های انگلستان یک نظرخواهی را مطرح کرد که نتایج آن نشان می‌داد ۸۱ درصد از مردم انگلیس به جای افزایش ثروت، از دولت توقع دارند زندگی شادتری برایشان فراهم کند. به دنبال این اتفاق دانشگاه لیسستر پروژه‌ای با هدف رتبه‌بندی کشورها از نظر شادی مردمشان تعریف کرد.

دانمارک به عنوان شادترین کشور دنیا انتخاب شده و دلیل آن چنین ذکر شده است: ثبات سیاسی، عدم وجود خط فقر در جامعه، عدم وجود بیکاری، فرهنگ کاری راحت و بی‌تنش، خانواده‌های محکم و آمار طلاق بسیار پایین، سرویس‌های دولتی خدمات اجتماعی، بیمه همگانی، مدارس و دانشگاه‌های رایگان با کیفیت آموزشی مناسب، هویت اجتماعی مشخص برای جوانان، طبیعت بکر و معماری شهری زیبا، آلودگی محیط زیست ناچیز، میزان جرم و جنایت ناچیز، امکانات شهرنشینی با کیفیت بسیار بالا، امکان ورزش‌های نزدیک به طبیعت مانند کوهنوردی، اسکی و سوارکاری برای همه. دانمارک پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و شانس زندگی در آن بیش از ۸۷ سال است. سوئیس‌، اتریش و ایسلند به ترتیب با امید به زندگی ۸۵، ۷۹ و ۸۰ سال در رده‌های بعدی قرار دارند.

جالب است بدانید که

از 16 کشور خاورمیانه: ایران رتبه یازدهم در شادی را بدست آورد

چرا شاد نیستیم؟ چکار کنیم تا شاد باشیم؟و آیا شادی ما ایرانی ها با شادی مردم دیگر کشورها متفاوت است؟چرا بايد دو، تا چهار‌ميليون نفر در تعطيلات براي حضور در برنامه‌هاي موسيقي به خارج از كشور مراجعه كنند؟»

biogirl

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز
مدال المپیاد
:|
دانشگاه
علوم پزشکی تبریز
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
پاسخ : آیا ما آدم های شادی هستیم؟

قبل از همه چي واقعن لايك به نظر سنجي :)) چقد انسان هاي با روحيه اي هسديم ما... :-"

و اما ادامه:خوب شادي وقتي به وجود مياد كه دليلي واسش باشه

تو جامعه اي كه همه خوبيا ارزششونو از دست دادن و مردم فقط جون ميكنن واسه اينكه زنده بمونن چه انتظاري هسدش؟انتظار داريم با وجود اين همه مشكل بازم ملت شاد باشن؟

من شنيدم شادترين مردم جهان مردم دانمارك هسدن و ايرانيا از آخر جدول سومين كشور شاد جهانن

اين يني فاجعه!

البته اين نتيجه همچينم دور از انتظار نيس!

يه نگا به قشراي مختلف بندازين...هيچكس از زندگيش راضي نيس!همين قشر جوون و نوجوون كه خودمون باشيم!كي از زندگيش رضايت كامل داره؟هيچكس...

الان تمام وقتمونو ميذاريم پاي درس و يه مشت كار الكي...بهترين دوران زندگيمونو از دست ميديم،بعد دو روز ديه كه سني ازمون گذشت ميگيم جووني نكرديم!

يادمه يه بار يكي واسم روند زندگي يه ايرانيو گفت كه ايجوريه:

از وقتي ميفهميم دور و برمون چي ميگذره ميگيم ميرفتم مدرسه خلاص ميشدم رفتيم اول ميگيم ابتدايي تموم ميشد خلاص ميشديم ميريم راهنمايي ميگيم ميرفتيم دبيرستان خلاص ميشديم،ميريم دبيرستان ميگيم كنكور بديم خلاص ميشيم،ميريم دانشگاه ميگيم تموم ميشد و ارشد و دكترا/تخصص و فوق تخصص ميگرفتيم خلاص ميشديم،دانشگاه كه تموم ميشه ميگيم ازدواج ميكردم با يه آدم خوب خلاص ميشدم،بعد ازدواج ميگيم خونه و ماشين و بچه هم داشته باشم خلاص ميشم،بعد به دنيا اومدن بچه ميگيم بزرگ ميشد خلاص ميشديم،بعد بزرگ شدنش ميگيم با يه آدم حسابي ازدواج ميكرد خلاص ميشدم،بعد ازدواج اون ميگيم بازنشسته ميشدم خلاص ميشدم و بعد بازنشستگي ميگيم ميمردم خلاص ميشدم...

واقعن هم اينطوريه!همه الان پي اينن كه خلاص بشن نه اينكه راحت باشن!وقتي راحتي و آرامش رواني نيس شادي چجوري بوجود مياد؟وقتي هيچ دلخوشي وجود نداره شادي هم نخاهد بود مسلمن!

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

خب باید یک دلیل داشته باشیم برای شادی!
:-?
الان من ب عنوان یک دختر ۱۸ ساله میگم هیچ امیدی ب زندگیم ندارم !!!
دلیلشم اینه ک یک دانشگاه قبول میشم <با در نظر گرفتن ظرفیت برای دختر ها>، بعد به احتمال ۱۰٪ کار پیدا میکنم ، بعد به احتمال ۱٪ استخدام رسمی میشم!!!
بعد از استخدام رسمی شدن یک پول بخور و نمیر میدن بهم که خیلی جمع کنم پولامو بتونم برم مکه یا مدینه... :‏|‏ وگرنه سواحل و کشور های اروپایی ک حرفشم نمیشه زد :))

مادر من ماهی ۱ میلیون در آمد داره (معلم هست) خونه ی یک طبقه توی آپارتمان ۱۰۰ ملیون هست!!!!
بعد اگه ماهی ۵۰۰ هزارتومن بذاره کنار ۲۰۰ ماه~معادل ۱۷ سال~ طول میکشه که قطعا تا اون موقع قیمت خونه ۶برابر شده :))
(در نظر بگیرید این در آمد در کشور ما چیز خوبی هست نه متوسط...)
البته نا گفته نماند حقوق ها هم اضافه میشه اما اگه ۱۰٪ حقوق ها اضافه بشه قیمت تمام اشیا ۸۰٪ میره روش! :‏|‏

از طرفی هر روز یک جا آتیش میگیره کلیا میمیرن، یک روز مدرسه یکروز اتوبوس یک روز ماشین جی ال ایکس!!! :-"

دکتر کشورمون هم ک از اتاق عمل فرار میکنه یک آدمی نقص عضو پیدا میکنه!!!!!

اون هم از تفکیک جنسیت که تا دانشگاه تفکیک شده!! و فکر میکنن ما کلا یک گونه جهش یافته از انسانیم ک خودمون فاقد شعوریم! :‏|‏

قیمت دلارم که کلا سه برابر شد ب سلامتی!

کل دلخوشیمون ب عید و آجیل وپسته بود ک امسال ب فنا رفت!!! :-"
بعدشم تحریم ، تورم و...

خوب آدمیم دیگه...به چی دلمون رو خوش کنیم جدي؟؟؟

بعداً نوشت : 22 تا ماشین هم با هم تصادف میکنن ، به خاطر خرابی جاده ، کلیا ناقص میشن کلیا میمیرن ، البته حکمتی توش بوده... L-:

h.f

جــــــــــــلاد لـــــاغر :>
نام مرکز سمپاد
F1 TEH
شهر
چه فرقی میکنه کجای دنیام
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
شهید بهشتی

خب یه چیو اول من بگم :D مردم کشور ما ک کلا هیچوخ راضی نیستن !
یکی از دلایلی ک مردم ما کاملا بی حوصله و داغونن میتونه این باشه ک ب شغلشون هیچ علاقه ای ندارن!اکثر مردم ب خاطر اینکه شغل مورد علاقشون پولش کمه شغل دیگه ای رو انتخاب میکنن در صورتی که اگه تو شغل مورد علاقه شون فعالیت کنن شاید انقدر پیشرفت کنن ک ...
دیگه اینکه کشوری ک کل تعطیلیهاش تو گریه و مشکی و عزاداری خلاصه میشه دیگه چ انتظاری از مردمش میشه داشت ؟ وقتی عزاداریهامون 100 برابر شادیهامون بُلد شده ! فقط یه 14 روز تعطیلی عید برامون مونده ک اونم یا مردم فکر اینن کی مرخصیشون تموم میشه یا فکر اینن چجوری برنامه ریزی کنن درس بخونن یا فکر پیکهای نوروزیشون ( :D )!
به خاطر همینه ک تا یکی ک مورد علاقه مردمه یا نیم ملی میره جام جهانی مردم (البته آقایون :-" ) میریزن بیرون تخلیه انرژی :D

(دقت کردین تا الان هرکی پست داده دختر بوده ؟ این ینی دخترا براشون مهمتره ؟ :-" ) <------ نکته کنکوری

mohammadjb

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
مدال المپیاد
زیست

شاد بودن به روحیات خود فرد بستگی داره . یکیو میبینی با هزار تا مشکل بازم شاده اما یکی دیگه ... :-" و این به نظرم بر می گرده به جهان بینی افراد . اگه انسان برا زندگی خودش یه هدف در نظر بگیره ( هدفی که نهایتش به جاهای خوب خوب برسه ) اون وقت برا اون هدف بهترین تلاشش رو میکنه (Want to be happy ? be grateful /m\) و ضمنا تو این راه پشتش به یه منبع لایزال گرم باشه دیگه مشکلات براش میشن خار مغیلان [nb]در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم سرزنش ها گر کند خار مغیللان غم مخور[/nb] و نمیتونن جلو شادیشو بگیرن .

اما کسی که زندگی براش پوچ باشه معلومه که با کوچکترین مشکل عصبی و روانی و زنجیری میشه و نهایت خودکشی میکنه .

• شروع کننده موضوع

vahead649

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتی
شهر
اردبیل

به نقل از دکتــــر :
شاد بودن به روحیات خود فرد بستگی داره . یکیو میبینی با هزار تا مشکل بازم شاده اما یکی دیگه ... :-" و این به نظرم بر می گرده به جهان بینی افراد . اگه انسان برا زندگی خودش یه هدف در نظر بگیره ( هدفی که نهایتش به جاهای خوب خوب برسه ) اون وقت برا اون هدف بهترین تلاشش رو میکنه (Want to be happy ? be grateful /m\) و ضمنا تو این راه پشتش به یه منبع لایزال گرم باشه دیگه مشکلات براش میشن خار مغیلان [nb]در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم سرزنش ها گر کند خار مغیللان غم مخور[/nb] و نمیتونن جلو شادیشو بگیرن .

اما کسی که زندگی براش پوچ باشه معلومه که با کوچکترین مشکل عصبی و روانی و زنجیری میشه و نهایت خودکشی میکنه .

خب به نظرتون مردم دانمارک چه چیزی رو هدف قرار دادند که اینقدر شاد هستند؟اصلا تعریف شما واسه شادی چی هست؟آیا واقعا تنها مشکل واسه شاد نبودن نداشتن هدف است؟چرا نباید اصلا ما با این جهان بینی عمیقی که در مورد خدا و مسائل معنوی داریم اینقدر بی هدف باشیم؟دیگر معیارهای شادی از تحصیل ...آزادی ....چند درصد در شاد بودن موثر است؟

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

شاد بودن دلیل میخواد

وقتی هر چیزی که دور و برته ناراحتت میکنه

از کجا میخوای شادی بیاری؟

mohammadjb

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
مدال المپیاد
زیست

به نقل از vahead649 :
خب به نظرتون مردم دانمارک چه چیزی رو هدف قرار دادند که اینقدر شاد هستند؟اصلا تعریف شما واسه شادی چی هست؟آیا واقعا تنها مشکل واسه شاد نبودن نداشتن هدف است؟چرا نباید اصلا ما با این جهان بینی عمیقی که در مورد خدا و مسائل معنوی داریم اینقدر بی هدف باشیم؟دیگر معیارهای شادی از تحصیل ...آزادی ....چند درصد در شاد بودن موثر است؟
بله آدم میتونه بدون هدف شاد باشه راهشم اینه که خودشو به بی خیالی بزنه . این یه جورایی یه شادی کاذبه . البته بی هدفِ بی هدفم نیستن . اگه همین مردم دانمارک برن تو یه کشوری که تو سطح پایینی از رفاه اجتماعی قرار داره بازم شادن ؟

وحید جان مردم ایرانو دیندار فرض نکن . نه رفاه درس حسابی دارن و نه دیندار واقعین (بیشترشون) پس منطقیه که شاد نباشن .

به نظر من انسانی شاده که در هر شرایطی قرار بگیره بازم شاد باشه .

• شروع کننده موضوع

vahead649

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتی
شهر
اردبیل

به نقل از دکتــــر :
بله آدم میتونه بدون هدف شاد باشه راهشم اینه که خودشو به بی خیالی بزنه . این یه جورایی یه شادی کاذبه . البته بی هدفِ بی هدفم نیستن . اگه همین مردم دانمارک برن تو یه کشوری که تو سطح پایینی از رفاه اجتماعی قرار داره بازم شادن ؟

وحید جان مردم ایرانو دیندار فرض نکن . نه رفاه درس حسابی دارن و نه دیندار واقعین (بیشترشون) پس منطقیه که شاد نباشن .

به نظر من انسانی شاده که در هر شرایطی قرار بگیره بازم شاد باشه .

پس شما هم قبول دارید که برای شاد بودن نیاز به عواملی هست عواملی که با آن شاد بودن افراد رو میشود به نوعی بیان کرد.....مسلما اگر مردم دانمارک بروند در کشوری که سطح آن پایین است زندگی کنند شاد نخواهند بود همانطور که اگر ما برویم در یک کشوری که سطح آن بالاست زندگی کنیم شاد خواهیم بود..اگر غیر این بود که دیگر تمام مردم جهان شاد بودند و دیگر کسی از جنگ از تبعیض از فقر از بیکاری ناراحت نمیشد ........اگر شما میتوانید تحمل کنید و چشم بر همه کمبود ها بگذارید مساله فرق میکند و این کاریست که خیلی وقت مردم ما بهش عادت کردن.....سوختن و ساختن...ببینیم چه میشه....مصلحت حتما.......

mohammadjb

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
مدال المپیاد
زیست

صد البته حرف شما درست ؛ رفاه یکی از مهم ترین عوامله اما تنها عامل نیس .

هیچ کس تو این دنیا بدون مشکل نیس فقط بی آدما کم و زیاد داره . یکیو میبینی که با وجود مشکلات زیاد بازم شاده و بر عکس آدم میتونه جوری باشه که با کوچکترین مشکلی افسرده و ناراحت بشه . بازم برمیگزده به روحیات خود فرد و پست اولی که دادم .

در مورد مردم ایران : مردم زمان جنگو با الان مقایسه نباید کرد شرایط و عقیده مردم خیلی فرق کرده . اون موقع همه مردم همدل و همصدا بودن اما الان نه نظام نظام زمان جنگه نه مردم ... .

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

دوستان اشاره کردند که مردم ایران دین دار نیستند!! :د

فقط جهت اطلاع عرض مینمویم!!! :D

ﺗﻮ ﺗﻠﻮﯾﺰﯾﻮﻥ ﮔﻔﺘﻪ 65000 ﻧﻔﺮ ﺍﻣﺴﺎﻝ ﺭﻓﺘﻦ ﺑﻪ ﺣﺞ . ﻧﻔﺮﯼ ﯾﺎﺯﺩﻩ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺗﻮﻣﻦ. ﻣﯿﺸﻪ 715000000000 ﺗﻮﻣﻦ.

ﺍﮔﻪ ﺩﻻﺭ ﺭﻭ 3000 ﺗﻮﻣﻦ ﺣﺴﺎﺏ ﮐﻨﯿﻢ ﻣﯿﺸﻪ 239 ﻣیلیون ﺩﻻﺭ ... ﺟﺎﻟﺒﻪ ﻧﻪ !

ﻣﻦ ﺩﯾﮕﻪ ﺣﺮﻓﯽ ﻧﺪﺍﺭﻡ ... ﺻﺮﻓﺎ ﺟﻬﺖ ﺍﻃﻼﻉ "ﺟﻬﺎﻟﺖ " ﮐﺎﺭﯼ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ ﭘﯿﺮﺯﻥ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﮔﺎﻭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻔﺮﻭﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﮑﻪ ﻣﺸﺮﻑ ﺷﻮﺩ،

ﺗﺎ ﻋﺮﺏ ﺍﺯ ﺷﺘﺮ ﺑﻪ ﻻﻣﺒﻮﺭﮔﯿﻨﯽ ﻭ ﺍﺯ ﭼﺎﺩﺭ ﺑﻪ ﺑﺮﺝ ﺑﺮﺳﺪ

ﻭ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﺎ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﺭﺍ ﺩﻭ ﺩﺳﺘﯽ ﺑﻪ ﺍﻋﺮﺍﺏ ﺗﻘﺪﯾﻢ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺷﺎﯾﺪ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﺧﻮﺩ ﺩﺭ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﺩﯾﮕﺮ ﺭﺍ ﯾﺎﺑﻨﺪ ! ﺁﯾﺎ ﻣﯿﺪﺍﻧﯿﺪ ﺧﺪﺍ ﮐﺠﺎﺳﺖ؟

ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﻗﻠﺐ ﮐﻮﺩﮐﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻫﻤﺴﺎﯾﮕﯽ ﺣﺎﺟﯽ ﺍﺯ ﻓﻘﺮ ﻧﺎﻟﻪ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻭ ﺣﺎﺟﯽ ﺩﺭ ﺑﯿﻦ ﻋﺮﺑﻬﺎ ﺑﺪﻧﺒﺎﻝ "ﺧﺪﺍ" ﻣﯿﮕﺮﺩﺩ ...

دوستان حساب کنید اگه مردم ما بی دین بودن هر سال این مقدار پول داخل کشور خرج میشد الان کجا بودیم... L-:

من دیگه حرفی ندارم! :د

a-sade

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
beheshti
شهر
miandoab
مدال المپیاد
ﻫﺮﺑﺎﺭﺷﺮﮐﺖ ﮐﺮﺩﻡ ﻫﻤﻮﻥ ﺍﻭﻟﺶ موندم

به نقل از vahead649 :
b6f10083bab70c0824f7b1a58eedac97.jpg

یک استاد دانشگاه گفت: «در جامعه ای که شادی نیست ازدواج به تاخیر می افتد، روحیه طلاق بالا می رود، اقتصاد آسیب می بیند چراکه مردم با روحیه پژمردگی سر کار می روند و میزان بازدهی افراد کاهش پیدا می کند.»

نشریه فوربس اخیرا در گزارشی شادترین کشورهای جهان در سال 2013 را معرفی کرده است. در این گزارش 142 کشور جهان در هشت زمینه اصلی اقتصاد، کارآفرینی و فرصت‌ها، دولت، آموزش، سلامت، اطمینان و امنیت، آزادی‌های فردی و سرمایه اجتماعی و بر اساس 89 متغیر مورد مطالعه قرار گرفته و با یکدیگر مقایسه شده‌اند که در نتیجه آن ایران در رتبه 101 دنیا قرار گرفته است.

جالب است بدانید که

از 16 کشور خاورمیانه: ایران رتبه یازدهم در شادی را بدست آورد

چرا شاد نیستیم؟ چکار کنیم تا شاد باشیم؟و آیا شادی ما ایرانی ها با شادی مردم دیگر کشورها متفاوت است؟
مشکل که یکی دوتا نیس بابای من راضی شه هم زن گرفتم هم نوه دارش کردم هم شادش میکنم هم شادی ساز میشم + بابای خودم راضی شد بابای دختررو چیکا کنم...ده همینه بزرگترا نمیذارن شاد باشم دگ

mohammadjb

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
مدال المپیاد
زیست

به نقل از Radikal :
دوستان اشاره کردند که مردم ایران دین دار نیستند!! :د

فقط جهت اطلاع عرض مینمویم!!! :D

ﺗﻮ ﺗﻠﻮﯾﺰﯾﻮﻥ ﮔﻔﺘﻪ 65000 ﻧﻔﺮ ﺍﻣﺴﺎﻝ ﺭﻓﺘﻦ ﺑﻪ ﺣﺞ . ﻧﻔﺮﯼ ﯾﺎﺯﺩﻩ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺗﻮﻣﻦ. ﻣﯿﺸﻪ 715000000000 ﺗﻮﻣﻦ.

ﺍﮔﻪ ﺩﻻﺭ ﺭﻭ 3000 ﺗﻮﻣﻦ ﺣﺴﺎﺏ ﮐﻨﯿﻢ ﻣﯿﺸﻪ 239 ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺩﻻﺭ ... ﺟﺎﻟﺒﻪ ﻧﻪ !

ﭘﻮﻟﯽ ﮐﻪ ﺍﻭﻧﺠﺎ ﺧﺮﺝ ﻣﯿﮑﻨﻦ ﺑﻪ ﮐﻨﺎﺭ ... ﺳﻮﻏﺎﺗﯽ ﺑﻪ ﮐﻨﺎﺭ ... ﺣﺞ ﺗﻤﺘﻊ ... ﺑﻪ ﮐﻨﺎﺭ، ﺍﻭﻧﻮﻗﺖ ﮐﻞ ﺑﻮﺩﺟﻪ ﯼ ﺳﺎﻝ 92؛ 586 ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺩﻻﺭﻩ!!!!

ﻣﻦ ﺩﯾﮕﻪ ﺣﺮﻓﯽ ﻧﺪﺍﺭﻡ ... ﺻﺮﻓﺎ ﺟﻬﺖ ﺍﻃﻼﻉ "ﺟﻬﺎﻟﺖ " ﮐﺎﺭﯼ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ ﭘﯿﺮﺯﻥ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﮔﺎﻭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻔﺮﻭﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﮑﻪ ﻣﺸﺮﻑ ﺷﻮﺩ،

ﺗﺎ ﻋﺮﺏ ﺍﺯ ﺷﺘﺮ ﺑﻪ ﻻﻣﺒﻮﺭﮔﯿﻨﯽ ﻭ ﺍﺯ ﭼﺎﺩﺭ ﺑﻪ ﺑﺮﺝ ﺑﺮﺳﺪ

ﻭ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﺎ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﺭﺍ ﺩﻭ ﺩﺳﺘﯽ ﺑﻪ ﺍﻋﺮﺍﺏ ﺗﻘﺪﯾﻢ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺷﺎﯾﺪ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﺧﻮﺩ ﺩﺭ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﺩﯾﮕﺮ ﺭﺍ ﯾﺎﺑﻨﺪ ! ﺁﯾﺎ ﻣﯿﺪﺍﻧﯿﺪ ﺧﺪﺍ ﮐﺠﺎﺳﺖ؟

ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﻗﻠﺐ ﮐﻮﺩﮐﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻫﻤﺴﺎﯾﮕﯽ ﺣﺎﺟﯽ ﺍﺯ ﻓﻘﺮ ﻧﺎﻟﻪ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻭ ﺣﺎﺟﯽ ﺩﺭ ﺑﯿﻦ ﻋﺮﺑﻬﺎ ﺑﺪﻧﺒﺎﻝ "ﺧﺪﺍ" ﻣﯿﮕﺮﺩﺩ ...

دوستان حساب کنید اگه مردم ما بی دین بودن هر سال این مقدار پول داخل کشور خرج میشد الان کجا بودیم... L-:

من دیگه حرفی ندارم! :د
به قول دکتر شریعتی مسلمون هس مسلمونی نیس . چرا اینو نمیگی که مردم ایران چقد راحت دروغ میگن ؟

حج رفتن صرف نشانه دین داری نیس . بیشتر اینایی که میرن ( نه همشون ) درک درستی از حج و فلسفش ندارن . چطور میلیون میلیون میرن حج و کربلا و امام رضا و ... بازم دروغ و تهمت و غیبت و دزدی و ... بیداد میکنه ؟

+این جمله آخریت مال هدایت فک کنم درسته ؟ خیلی ازش خوشم میاد .

• شروع کننده موضوع

vahead649

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتی
شهر
اردبیل

به نقل از Ali-s :
مشکل که یکی دوتا نیس بابای من راضی شه هم زن گرفتم هم نوه دارش کردم هم شادش میکنم هم شادی ساز میشم + بابای خودم راضی شد بابای دختررو چیکا کنم...ده همینه بزرگترا نمیذارن شاد باشم دگ

ازدواج وقتی شادی میاره که توی کانون خانواده دلیلی برای ناشاد بودن نباشه......پدری که ناچار هست توی چند شیفت کار کنه تا خرج خانوادشو در بیاره چطوری میتونه زن و بچه هاش رو از بودن در کنار خانواده شاد کنه......

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

به نقل از Ali-s :

جداً فکر میکنید ازدواج شاد کنندس؟ :د

من خلاف شما فکر میکنم اما ، هرچی میکشیم از ازدواج های همینطوری و شادی های ظاهری بوده ،

این که ازدواج کنید و 4 تا بچه داشته باشید شاید شاد کننده باشه در ظاهر ، اما فردا نه پس فردا اون بچه خرج داره ،

نیاز به ادب کردن داره ، باید بتونه فکر کنه ، باید تجزیه تحلیل کنه ، باید درس بخونه ، باید لباس داشته باشه

باید با فرهنگ باشه ، باید شغل داشته باشه ، باید جایگاه خوبی توی اجتماع داشته باشه ، باید باید باید...

جداً چند تا آدم تو ایران به این باید ها فکر میکنه؟ چند نفر برنامه ریزی میکنند برای این چیز ها؟

بالای 90% ازدواج میکنن که مجرد نمونن ، که جواب در و همسایه رو نخوان بدن!

بالای 90% هم بچه دار میشن تا مردم بهشون نگن اجاق کور!! تا شاد بشن

بعدش میمونن توش و این دور باطل تا آخر ادامه پیدا میکنه.... :|

به قول دکتر شریعتی مسلمون هس مسلمونی نیس . چرا اینو نمیگی که مردم ایران چقد راحت دروغ میگن ؟

حج رفتن صرف نشانه دین داری نیس . بیشتر اینایی که میرن ( نه همشون ) درک درستی از حج و فلسفش ندارن . چطور میلیون میلیون میرن حج و کربلا و امام رضا و ... بازم دروغ و تهمت و غیبت و دزدی و ... بیداد میکنه ؟

والا من نمیدونم مسلمونی از نظر ایشون چیه دقیقاً ، اما این که انقدر راجت دروغ میگن توی کل دنیا هست ، آدم که معصوم نیست!!!

مردم ما تو کشورمون نماز میخونن ، روزه میگیرن ، نماز جماعت میرن ، حج میرن ، زکات میدن ، احکاممونم که کاملاً اسلامیه...

شما یک قانون تو کشور ما نمیتونید پیدا کنید که خلاف اسلام باشه...

این به نظرم یک مغلطه هست ، که بگیم مسلمون هس مسلمونی نیست! :د

نصف مردم این رو میگن ، اما واقعاً در حقیقت مسلمونی هم هست ...

برای مثال یک دختر خانوم مسلمون رفته هلند ، میگه اونجا اسلام حقیقی داره اجرا میشه همه برابرند با هم! :د

خوب عزیز من قرآن صراحتاً احکام اختلافی زن و مرد رو گفته ، حالا اونجا اسلام هست اینجا نیست؟ مطمئنید تعریف درستی از اسلام دارید؟

:D

بحثش اینجا نیست خواهشاً با پ خ بحث کنیم! :)

بعداً نوشت :

جولیا گیلارد نخست وزیر سابق استرالیا خطاب به مسلمانان رادیکال کشور استرالیا ؛

برای چه کشور مسلمان خود را ترک کرده اید و خدای اسلام خود را آنجا رها کرده اید و به اینجا مهاجرت کرده اید؟

برای آزادی ؟

برای عدالت؟

برای زندگی بهتر ؟

برای عدالت اجتماعی و برابری در برابر قانون این کشور؟

برای امکانات آن در کار و آینده بهتر برای خود و فرزندانتان و برای آزادی آینده آنان؟

پس این ادعای ، برتری نژادی و دینی خود را کنار گذاشته و به چیزهایی که به دست آورده اید یعنی ما به شما داده ایم و هیچگاه نداشته اید احترام بگذارید در غیر اینصورت هر کجا می خواهید بروید.

×خانم جولیا گیلارد اعتقاد به خداوند ندارد.

حرفامو زدم...

تمام

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
علامه حلی (1) / هاشمی نژاد (1)
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
المپ فیزیک بودم که نیمهِ راه، کفشامو آویختم نمیدونم چرا!
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
« مهندسی صنایع و سیستم ها »

ﻮ ﺗﻠﻮﯾﺰﯾﻮﻥ ﮔﻔﺘﻪ 65000 ﻧﻔﺮ ﺍﻣﺴﺎﻝ ﺭﻓﺘﻦ ﺑﻪ ﺣﺞ . ﻧﻔﺮﯼ ﯾﺎﺯﺩﻩ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺗﻮﻣﻦ. ﻣﯿﺸﻪ 715000000000 ﺗﻮﻣﻦ.

ﺍﮔﻪ ﺩﻻﺭ ﺭﻭ 3000 ﺗﻮﻣﻦ ﺣﺴﺎﺏ ﮐﻨﯿﻢ ﻣﯿﺸﻪ 239 ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺩﻻﺭ ... ﺟﺎﻟﺒﻪ ﻧﻪ !

عذر میخوام!! ولی این رقمی که فرمودید خیلی تخیلی هست!! :D .. اگه فقط از زائران ایرانی انقدر دربیاره که درآمد ناخالص سالانه عربستان باید از امریکا و چین هم بیشتر باشه!!

اونی که حساب کردید در اصل = 239 میلیون دلار.

..

ﺍﻭﻧﻮﻗﺖ ﮐﻞ ﺑﻮﺩﺟﻪ ﯼ ﺳﺎﻝ 92؛ 586 ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺩﻻﺭﻩ!!!!

من نـمیدونم آمارهاتونو از کجا میارید!! اما در بهترین حالت، بودجه 92 دست بالا به 210 هزار میلیارد تومن میرسید (که کمتر ازینم شد!!) که اگه با دلار 3000 حساب کنیم ؛
میشود = 70 میلیارد دلار (که البته بگم محاسبه با دلار برای بودجه کار درستی نـیست. دلیل اقتصادی هم داره؛ برای مقایسه صحیح بودجه هرسال با قبلش، باید از واحد خود کشور استفاده کرد. :) )

_ _

ﺻﺮﻓﺎ ﺟﻬﺖ ﺍﻃﻼﻉ "ﺟﻬﺎﻟﺖ " ﮐﺎﺭﯼ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ ﭘﯿﺮﺯﻥ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﮔﺎﻭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻔﺮﻭﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﮑﻪ ﻣﺸﺮﻑ ﺷﻮﺩ

بله! جهل به اسلام اینکار رو کرده البته! :)

چون اگه اون پیرزن غیر از اون گاو یا کلا، دارایی ناچیزی داشته، حج به اون واجب نـبوده ؛ پس الزامی برای رفتن نـداشته وقتی استطاعت نـداشته خب!!

ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﻗﻠﺐ ﮐﻮﺩﮐﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻫﻤﺴﺎﯾﮕﯽ ﺣﺎﺟﯽ ﺍﺯ ﻓﻘﺮ ﻧﺎﻟﻪ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻭ ﺣﺎﺟﯽ ﺩﺭ ﺑﯿﻦ ﻋﺮﺑﻬﺎ ﺑﺪﻧﺒﺎﻝ "ﺧﺪﺍ" ﻣﯿﮕﺮﺩﺩ

البته اینم از مصداق های بارز و رایج مغلطه ست!! .. همون نقل قول همیشگی ام از علی (ع) که فرمود :

« کلامشان حق است .. اما (از آن) ارادهِ باطلی می جویند! »

اگه کسی واقعا با اسلام آشنا باشه؛ این روایات رو هم باید دیده باشه!!

1) « العبادةُ عشرة أجزاءٍ، تسعةُ أجزائه فى طلب الحلال »
كل عبادات در اسلام ده قسمت است، نُه قسمت آن همان حركت مرد براى به دست آوردن روزى حلال است. دهمى هم نماز و روزه و جهاد و حج و امر به معروف و نهى از منكر است !!

(یعنی تلاش الهیِ اقتصادی و کاری که هم برای خود آدم روزی حلال داره و هم به مردم دیگر هم به تبع خدمتی میرسونه، 9 بخش از عبادت هست ؛ اما حج تازه همراه با روزه و .. 1 بخش از عبادت !)

..

2) قال رسول الله (ص) : لَرَدُّ المؤمِن حَراماً یَعدِلُ عِندَاللهِ سَبعین حَجَّهً مبرورهً.

«این که مؤمنی حرامی را ردّ کند ( و نـپذیرد) در پیشگاه خدا معادل 70 حجّ مقبول است!»

..

3) قال الصادق (ع): مَن مَشی فی حاجَهِ أخیه المؤمن فَقَضاها کَتَبَ اللهُ لَهُ بِضعاً و عشرینَ حجّهً و عمرهً و مبرورة.

«اگر کسی برای برآورده شدن نیازمندی برادر مؤمن خود تلاش و موفّق شود، بیش از 20 حجّ (واجب) و عمره برای او منظور شود و اگر موفّق نشود خدا یک حجّ و عمره مقبول برایش بنویسد.»

..

4) الماشی فی حاجَهِ أخیه کالسّاعی بین الصّفا وَ المَروه.

کسی که در راه برطرف ساختن نیاز برادر (برادر بمعنای عام و و نه خاص!) خود قدم بردارد، چونان کسی است که سعی میان صفا و مروه به جای آرد!!

..

5) لَقَضاءُ حاجَهِ امریءٍ مؤمنٍ أحَبُّ إلی (الله) مِن عِشرین حِجَّهً، کُلُّ حِجَّه یُنفِقُ فیها صاحِبُها مائهَ ألفِ .

«روا ساختن حاجت مؤمن نزد خدا از بیست حج که برای هر حج صدهزار (درهم یا دینار) خرج شده باشد، محبوبتر است.»

..

6) قال رسول الله (ص) : طَلَبَ العِلمِ أفضَلُ عِندَ اللهِ مِنَ الصَّلاهِ و الصِّیامِ و الحَجِّ و الجَهادِ فی سَبیل اللهِ تعالی.

«آموختن دانش ؛ نزد خداوند، برتر از نماز و روزه و حج و جهاد در راه خدای تعالی است.»

..

پ.ن: البته همه اینها مکمل هم هستن. یعنی نه اینکه دگ نماز و حج رو کلا بذار کنار، به فلان کار بپرداز که در حساب اجر بیشتری داره!! بلکه میخواد از افراط در حج رفتن و بقول شما همین ولخرجی های الکیِ سوغات و .. ؛ یا حج های متعدد رفتن درحالیکه میشه بهتر اون سرمایه رو هزینه کرد ، جلوگیری کنه.

و بگه همون یک حج واجب کافیه. اولویت بعدش با خیلی مسائل دگ ست! حالا اگه به اون مسائل دگ هم رسیدی، خواستی یه عمره هم باز بری گناه نـیست؛ اما اون مسائل دگ از چشمت نـیفته.

.

_ _

درضمن! خواستم بازم گوشزد کنم ؛ جهالت فقط در جهل عده ای به حقیقت دین، و افراط و تفریط های مذهبی ها خلاصه نـمیشه!!

برای مثال؛ شما از هزینه سالانه 239 میلیون دلار حج عمره شکایت کردید که این پول کجاها میشه مصرف بشه و بهتر بازده داشته باشه؛

اما بد نـیست از 1.5 میلیارد دلار !! هزینه سالانه استفاده از لوازم آرایشی در کشور (که بیش از 80 درصد اونها هم قاچاق هستن!!) هم بگیم! (نه برای توجیه برخی هزینه های نادرست حجاج! بلکه برای آسان شدن قضاوت منصفانه و پرهیز از تعصب بیهوده. تعصبِ ضد مذهبی البته!!)

یا از قاچاق و مصرف سالانه بیش از 1 میلیارد دلار سیگار در کشور !!

..

این آمارها رو باید گذاشت کنار هم. تا متوجه بشیم ایراد از مدیریت کشور هستش و اغلب مدیران مسئول از جزء تا کل .. نه اینکه طوری امر رو مشتبه کنیم که انگار اسلام موجب هدر رفت سرمایه زیادی در کشور میشه!!

فقط بعنوان نمونه؛ اگه یک فرهنگ اسلامی بنام «وقف» درست جا بیفته، میدونید چقدر تاثیر در پیشرفت کشور داره ؟!

برای مثال، سرمایه مانند سیال هست؛ جایی میره که سود بیشتر داره. حالا اگه ما نـتونیم سودی در بخش علم و فناوری ایجاد کنیم که بیش از جاهای دگ باشه؛ سرمایه ها از پیشرفت علمی پشتیبانی نـمی کنن. چون صرفا دنبال سود هستن.

اما در فرهنگ وقف؛ میشه زمین و ساختمان، امکانات پژوهشی و .. رو در راه توسعه علمی کشور مردم مسلمان وقف کنن؛ بدون اینکه اولویت اولشون درین کار، سرمایه و سود مادیِ زودبازده و .. باشه!!

.

بحث رو نـمیخوام بیشتر منحرف کنم!! اما مثل همیشه، چون قرائت های بدی از اسلام در تاپیک عمومی مطرح شد .. منم لازم دیدم در همینجا و عمومی، پاسخی رو خلاصه عرض کنم. همین.

.

• شروع کننده موضوع

vahead649

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
بهشتی
شهر
اردبیل

به نقل از Fitz William . Darcy :
_ _

بله! جهل به اسلام اینکار رو کرده البته! :)

چون اگه اون پیرزن غیر از اون گاو یا کلا، دارایی ناچیزی داشته، حج به اون واجب نـبوده ؛ پس الزامی برای رفتن نـداشته وقتی استطاعت نـداشته خب!!

البته اینم از مصداق های بارز و رایج مغلطه ست!! .. همون نقل قول همیشگی ام از علی (ع) که فرمود :

« کلامشان حق است .. اما (از آن) ارادهِ باطلی می جویند! »

اگه کسی واقعا با اسلام آشنا باشه؛ این روایات رو هم باید دیده باشه!!

_ _

درضمن! خواستم بازم گوشزد کنم ؛ جهالت فقط در جهل عده ای به حقیقت دین، و افراط و تفریط های مذهبی ها خلاصه نـمیشه!!

برای مثال؛ شما از هزینه سالانه 239 میلیون دلار حج عمره شکایت کردید که این پول کجاها میشه مصرف بشه و بهتر بازده داشته باشه؛

اما بد نـیست از 1.5 میلیارد دلار !! هزینه سالانه استفاده از لوازم آرایشی در کشور (که بیش از 80 درصد اونها هم قاچاق هستن!!) هم بگیم! (نه برای توجیه برخی هزینه های نادرست حجاج! بلکه برای آسان شدن قضاوت منصفانه و پرهیز از تعصب بیهوده. تعصبِ ضد مذهبی البته!!)

..

این آمارها رو باید گذاشت کنار هم. تا متوجه بشیم ایراد از مدیریت کشور هستش و اغلب مدیران مسئول از جزء تا کل .. نه اینکه طوری امر رو مشتبه کنیم که انگار اسلام موجب هدر رفت سرمایه زیادی در کشور میشه!!

فقط بعنوان نمونه؛ اگه یک فرهنگ اسلامی بنام «وقف» درست جا بیفته، میدونید چقدر تاثیر در پیشرفت کشور داره ؟!

برای مثال، سرمایه مانند سیال هست؛ جایی میره که سود بیشتر داره. حالا اگه ما نـتونیم سودی در بخش علم و فناوری ایجاد کنیم که بیش از جاهای دگ باشه؛ سرمایه ها از پیشرفت علمی پشتیبانی نـمی کنن. چون صرفا دنبال سود هستن.

اما در فرهنگ وقف؛ میشه زمین و ساختمان، امکانات پژوهشی و .. رو در راه توسعه علمی کشور مردم مسلمان وقف کنن؛ بدون اینکه اولویت اولشون درین کار، سرمایه و سود مادیِ زودبازده و .. باشه!!

.

بحث رو نـمیخوام بیشتر منحرف کنم!! اما مثل همیشه، چون قرائت های بدی از اسلام در تاپیک عمومی مطرح شد .. منم لازم دیدم در همینجا و عمومی، پاسخی رو خلاصه عرض کنم. همین.

.

سلام
خب عزیز برادر حالا چرا باید جهل باشه نسبت به اسلام....کی از این کار نفع میبره کی ضرر میکنه؟کی خواسته اینجوری بشه؟تا کی باید این وضع باشه؟جالب هست که ما توی این همه تایپیک مشکلات رو بیان میکنیم ولی علت مشکلات و راه چاره رو نمیگیم.....چرا باید ما ایرانی ها امروز جز کشورهای باشیم که مردمش افسرده اس؟چرا شاد نیستیم؟......واقعا فکر میکنم با این حرفها داریم دور سر خودمان میچرخیم .....مسلمان باشی و این همه گمراه دیگه واقعا نوبره ....در ساده ترین مسائلمون موندیم ........خواهش میکنم راه حل بدین چیزی که در شما من کمتر دیدم.....واضحتر بگید مدیران چکار باید بکنند که نمی کنند یا چکار نباید بکنند که میکنند؟البته مردم و فرهنگ مردم و نیازهاشونم در نظر بگیرین که چقدر در این مورد کار شده

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

بهتره بریم دنبال دلیل بگردیم ، من فکر میکنم اینم از دست آورد های اسلام اجباری و حجاب اجباریه! :-"

ایران پس از عربستان، بزرگترین مصرف کننده لوازم آرایشی در منطقه است و مقام هفتم را نیز در بین همه کشورهای جهان داراست.

<به گزارش مشرق نیوز>

اسلام میاد میگه باید زن ها محدود باشند تا جلب توجه نکنند ، باید حجاب داشته باشند ، وزیر و رهبر و قاضی و ... نشن ،

حتی کلی از تفریحات هم براشون سد شده ، زن ها هم این رو نمیخوان ... چجوری باید بگن تا بقیه بفهمن؟ :)

استفاده لوازم آرایش در ایران و عربستان و به طور کلی خاورمیانه اون هم به صورت عمده خودش داره فریاد مخالفت میزنه...

یا حتی قاچاق مواد مخدر!

البته این ها خودش نشونگر اینه که مردم ما ناراحتن! :)

× راجع به اون اعداد هم اصلاح شد حق با شما بود

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
علامه حلی (1) / هاشمی نژاد (1)
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
المپ فیزیک بودم که نیمهِ راه، کفشامو آویختم نمیدونم چرا!
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
« مهندسی صنایع و سیستم ها »

اسلام میاد میگه باید زن ها محدود باشند تا جلب توجه نـکنند

اسلام اینو فقط درباره زنان نـمیگه (الان نمیخوام اینجا درباره حجاب بحث کنم البته) . :)

اینو پیشتر هم بارها گفتم؛ پوشیدن لباس شهرت (لباس شامل حتا انگشتری که یک مرد دستش میکنه هم میشه؛ حتا اگه اون انگشتر شرف شمس باشه و فرد مذهبی باشه .. اگه باعث جلب توجه غیرعادی بشه!) مشکل داره.

چرا ؟! .. چون در بیرون از خانه، قراره کار انجام بشه. مردم باید از رفتارهایی که موجب میشه نسبت به هم دید خاصی پیدا کنن (مثلا دید جنسیتی در محل کار!) پرهیز کنن و بقول خودِ شما ؛ در جامعه شهروند دیده بشن. چیزی که بخواد این دید شهروندی رو مختل کنه، مثل پوشش هایی جه جلب توجه بیش از حد کنن، خواه برای مرد یا زن، در نظر اسلام مشکل داره.

..

البته این ها خودش نشونگر اینه که مردم ما ناراحتن!

اما لزوما نـشونهِ این نـیست که مردم ما چه آگاهانه یا نـاآگاهانه صرفا از دین نـاراحت اند !! ..

بازم کمی منحرف میشه بحث اما بگم بد نـیست ؛

در بحث کاهش آمارها که بارها خیلی جاها بیان کردید و من تذکر دادم اما به دلایلی که خودتون دارید! توجه نـشد بهش؛ گفتید که اگه فلان مجازات موثر بود؛ پس چرا آمار کشور ما خرابه؟!

درحالیکه این مقایسه وقتی صحیح هست که شما تمام عوامل موثر رو در نظر بگیرید و این بدیهیه! یعنی وقتی قاچاق رو می بینید، نـمی تونید به هیچ وجه از نظر منطقی ادعا کنید این = نماد اعتراض مردم علیه دین!

بلکه عوامل بسیار دگ هم تاثیر دارن. مثلا نمونه آشکارش، وضع اقتصادی ..

_ _

خب عزیز برادر حالا چرا باید جهل باشه نسبت به اسلام....کی از این کار نفع میبره کی ضرر میکنه؟کی خواسته اینجوری بشه؟تا کی باید این وضع باشه؟جالب هست که ما توی این همه تایپیک مشکلات رو بیان میکنیم ولی علت مشکلات و راه چاره رو نمیگیم

خواهش میکنم راه حل بدین چیزی که در شما من کمتر دیدم

این حرف که عده ای دارن از جهل مردم سود میکنن، قابل انکار نـیست .. اما من هیچ وقت تعمیم هایی بدون منطق نـمیدم! تا بخوام فرضا نتیجه بگیریم همه کسایی که یجوری به دین مربوط هستن؛ خواهان جهل مردم هستن!!

درباره راه حل، تفاوت دیدگاه از همینجا شروع میشه. => امثال بنده میگن راهش آگاه سازی مردم نسبت به دین با ابزارهای مختلف مثل بحث های منطقی و مفید و .. هست؛ و البته این جهل رو تماما به یک دلیل نـمیدونن ..
بخشی ش غرض ورزی برخی ست که سودی دارن، بخشی جهلِ باز عده ای دگ ست که نفوذی دارن ولی لزوما دشمنی نـدارن (دوستی خاله خرسه!) و عوامل موثر دگ.

..

اما عده ای دگ؛ این رو بدون پایه تعمیم میدن و میگن چاره، از ریشه زدن دین هست و تمام مشکلات از دین هست و بس!!

_ _

اینکه شما میفرمایید من راه حل نـمیدم؛ چون دوستانی که نظر دوم رو دارن؛ هر لحظه دارن هجمه میکنن و نیازه پاسخ داده بشه.

البته گاهی این روش رو بعضی در پیش می گیرن تا دین رو در موضع دفاعی قرار بدن و نـذارن حقیقت خودش رو آشکار کنه و مجبور باشه حرکت دوم رو انجام بده!!

پ.ن: هروقت دوستان تصمیم گرفتن بجای هجمه های مداوم و لفظی ، روی راه حل و .. ، کلا بهتر! بحث کنیم، فکر بدی هم نـیست. البته بشرط اینکه اراده دو سویه باشه؛ وگرنه دگ اسمش بحث نـیست، سخنرانی هستش!! که با یک فروم نـمیخونه.

من تا الان صرفا جاهایی که تفسیر غلطی از دین شده یا اطلاعات ناقصی بنظرم از دین ارائه شده و .. ؛ ورود کردم. چون تا وقتی دید من و شما کاملا نقطه مقابل باشه => نـمیشه انتظار بحث روی راه حل رو هم داشت!! چون راه حل شما در نظر من نادرسته و نیز راه من در نظر شما!

پس این بحثا درباره شبهات و ایراداتی که به دین وارد میشه لزوما بد هم نـیست؛ چون با رد شدن برخی شون حداقل ثابت میشه باید دو طرف کمی انعطاف نشون بدن تا فصل مشترکی برای بحث درباره راه حل باشه.

البته بارها گفتم؛ فصل مشترک گاهی از جاهای بالاتر شروع میشه. یعنی اینکه مثلا من در بحث اقتصادی یه راه حل میدم و شما نقطه مقابلشو، چون زمین اصلی مون فرق میکنه. دو ساختمون متفاوت در دو زمین متفاوت ساخته شده، نمیشه روی چندتا آجر بالایی برای نما صرفا بحث کرد !!

برای همین همیشه گفتم بهتره خودمون نه لزوما بحث، بلکه مطالعه شخصی داشته باشیم هرچه بیشتر و پرس و جو از اهل علم (نه فقط بحثای خودمون جوونا درین جا!) و .. ؛ تا مسائل اصلی تر رو حل کنیم.

چون گاهی واقعا برای بحث درباره برخی مسائل، نیاز به پیش نیاز هست.

.

بالا