زن ناموس مرد نیست !

fery.wins

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
طلايه داران
شهر
اباده
پاسخ : زن ناموس مرد نیست !

اغا اصن ذات مرد اينه که از يکي حمايت کنه
خب بايد يکي باشه که واسش مهم باشه
حالا کي بهتر از به اصطلاح """ناموسش""؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

mobina7

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بهشهر
دانشگاه
دانشگاه مازندران
رشته دانشگاه
حسابداری

به نقل از fery.wins :
اغا اصن ذات مرد اينه که از يکي حمايت کنه
خب بايد يکي باشه که واسش مهم باشه
حالا کي بهتر از به اصطلاح """ناموسش""؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
مگه خودمون چلاغیم(املا؟) :-w
+ ذاتشون اینه که به یکی زور بگن نه حمایت!
چرا این ناموس فقط واسه پسر در مقابل دختر تعریف میشه؟ :-??

fery.wins

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
طلايه داران
شهر
اباده

به نقل از mobina7 :
چرا این ناموس فقط واسه پسر در مقابل دختر تعریف میشه؟ :-??

ها؟؟؟؟؟؟؟
چه ربطي به تعريف داره؟؟//

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

حتی اون هایی هم که از واژه ی ناموس استفاده میکنن، خودشون میدونن این فقط یه ابزار برای زورگویی هست، نه چیز دیگه ای

مثلن چرا یه زن برای خروج از کشور باید از شوهر یا پدرش اجازه بگیره، ولی در عوض مرد چنین محدودیتی نباید داشته باشه؟

یا خیلی از محدودیت های دیگه...
به نظر میرسه که مردا نه تنها از محدود شدن زن ها ناراحت نیستن، بلکه ازش استقبال هم میکنن

شمایی که میگید کشور اسلامی....آیا در اسلام گفته مرد بر زن برتری داره؟ آیا نگفته که ارزش هر کس به تقواشه و نه جنسیتش؟

من این سوالا رو چند صفحه پبش مطرح کردم ولی هنوز جوابمو نگرفتم

××خواهشا به جای فحش و مسخره کردن منطقتونو بگید××

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
علامه حلی (1) / هاشمی نژاد (1)
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
المپ فیزیک بودم که نیمهِ راه، کفشامو آویختم نمیدونم چرا!
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
« مهندسی صنایع و سیستم ها »

خب مدیران و .. عزیز !!!

اگه قراره حرف نـزنم ، محترمانه بگید تا خودم دگ پست نـدم !

اما اینکه بدون هیچ توضیحی، صرفا به دلیل اینکه همراه با نظر شما و بعضی دوستان!! نـبوده => حذف کنید متن منو ؛

واقعا از شان و شخصیت سایتی که همه توش تیزهوش و استعداد های درخشان! کشور شناخته میشن ، به دور هست.

:)!

....

اما بعد!

بحث اینه که شما اصلاً نمیدونید ناموس چیه!

زن ناموسی مرده و مرد ناموس کسی نیست!!

بحث منم همینه میگم یا باید یک چیز دوطرفه باشه یا باید نباشه! :د

و این طور نیست متاسفانه! :د

البته من هم مطمئنم ، خودِ شما هم واژه رو به درستی نـمی شناسید!! کاش حداقل یکبار در واژه نامه عربی جستجو می کردید تا میشد بحث کرد دربارش اونوقت!!

من نمیخوام وارد بحث شم و برا همین تو اینهمه مدت که الکی صفحات تاپیک رشد کرده، پستی ندادم. اما نهایتش اینه که یک روزی استفاده از واژه ناموس برای زن بنا بر معنی ش، تا حد زیادی درست بوده. (نه لااقل صرفا به دلیل قدیم بودن و مثلا عقب مانده بودن جوامع البته! چیزی ک در ذهن شماست احتمالا!!)

اما الان و با وارد شدن بیشتر زنان در عرصه فعالیت های اجتماعی و .. ؛ علاوه بر محیط خونه ، خب بهتره ازین واژه ک بار معنایی خودشو هم عوض کرده و به نظر برخی توهین آمیز شده، استفاده نـشه برای بانوان. یعنی اجباری در این استفاده نـیست و نیز اصراری!. به همین سادگی ..

.

• شروع کننده موضوع

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

بحثی که توی ص اول مطرح شده سهم خواهی قانونیه!

و گرنه یک واژه وجود یا عدم وجودش اصلا تغییری در کلیت ماجرا نمیده

حالا که زن ناموس مرد نیست پس یک انسان آزاده که باید در انتخاب های خودش ، چه برای ازدواج یا از ایران خارج شدن یا... آزاد باشه نه وابسته به پدر یا شوهر

برای مثال من و یک دختر محترم برای مسافرت به همدان رفتیم حتی یک هتل یا مسافرخونه ای نپذیرفت که بریم اونجا

با این که اگر پسر بودیم میتونستیم بریم :)

چرا همچین محدودیتی هست؟ :-?

اگر زن ناموس مرد نیست پس باید تمام تبعیض های جنسیتی رو حذف کنن این طور نیست؟

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه

به نقل از Radical :
حالا که زن ناموس مرد نیست پس یک انسان آزاده که باید در انتخاب های خودش ، چه برای ازدواج یا از ایران خارج شدن یا... آزاد باشه نه وابسته به پدر یا شوهر
و گرنه یک واژه وجود یا عدم وجودش اصلا تغییری در کلیت ماجرا نمیده
چرا همچین محدودیتی هست؟ :-?

اگر زن ناموس مرد نیست پس باید تمام تبعیض های جنسیتی رو حذف کنن این طور نیست؟

دقیقا بخاطر همین حرفاتون بود ک گفتم معنای واژه «ناموس» رو جستجو کنید اول !! :)

مگر قبلا ک گفته میشده زن ناموس مرد هست، این ناموس بودن و این واژه ؛ به معنای اسارت بوده که حالا بگیم پس زن یک انسان آزاده الان دگ ؟!

یا مگه ناموس بودن زن برای مرد و این واژه ؛ به معنای تبعیض جنسیتی بوده اصلا ، اونم با بارِ منفیِ زیادی ک شما ازش برداشت می کنید ؟؟!! که حالا بخاطر این حذفش کنن تبعیض رو ؟!

...

خیلی واضحه همه چیز درین مورد استثنا !

شما سوءاستفاده و برداشت عوامانه از یک واژه رو گرفتین و روش مانور میدیدن بی جهت و بدون ارتباط !!

پس اگ میخواین درباره تبعیض هایی ک در نظرتون هست درباره زنان حرف بزنید، از هر واژه ای به ناروا استفاده نـکنید. من حرفم این بود .. وجود یا عدم وجود یک واژه هم با توجه به مانورهای شما روی معنای عامیِ این واژه ، دقیقا برا همین موثر بود ک روش بحث کردم
! :)

_ _ _

اما بطور خلاصه و حتی الامکان سخن پایانی م درین تاپیک !

ناموس => در فارسی ؛ بدین جهت به معنای «آبرو» بکار رفته ؛ چون در زبان عربی بمعنای « صاحب و حافظ راز ؛ کسی که فقط او ، از باطن کارها و اموری آگاه ست. »

و به زن اطلاق میشده => چون زنان از رازهای خانهِ همسرانشان آگاه بودن و این بدیهیه در یک زندگی مشترک. منتها چون همونطور ک امروزه هم نگاه کنید حتا،
در جمع های زنانه بیشتر درباره خانواده و زندگی و .. صحبت میشده + در کل زنان بیشتر باهم صحبت میکنن و از نظر روانشناسی هم زنان تمایل بیشتری به صحبت دارن تا مردان و غیره ،

ممکن بوده و معمولا درین بحثها و دردِ دل ها ؛ اسراری از خونه و زندگی مشترک شون رو فاش میکنن که چه بسا مرد راضی نـباشه به این بازگویی.

...

اما چون دگ امروزه زنان هم در جمع هاشون از سیاست و اقتصاد و .. حرف میزنن بیشتر از گذشته، مثل مردان تا حدی (هرچن هنوزم اون حرفای قدیم سرِ جاشه!) => گفتم میشه ازین واژه استفاده نکرد دگ اگ زنان حس میکنن توهین بهشون هست این واژه ؛

و اصرار و لجبازی نـداریم روی این استفاده کردن .. ساده ست و این شدتِ توهینی ک شما میگید، نـیست اصلا.

.

Reih@neh

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ایران
رشته دانشگاه
زیست شناسی

دوست خوبم من احساس ميكنم خيلي جودادي به قضيه اين طور سياه و تاريك كه ميگي نيست وضعيت بانوان ايراني ومسلمان مضاف براين كه احساس ميكنم درباره ي آزادي بانوان درجوامع غربي فقط خوندي واينجا بايدگفت آواز دهل(املا؟)شنيدن از دور خوش است!
من يك دخترم ولي هيچ گاه مثل تو از اين مسئله رنج نبردم البته اين رو قبول دارم بعضي ها بيش از اندازه تعصبي هستن ولي محدودن!كاش انقدركه شماميگي ناموس پرستي بود آقايون غيرت داشتن كه وضع جامعه اين نميشد!به وضعيت جامعه نگاه كن!
تودوست داري مثل غربي ها آزادباشي كسي كاري به كارت نداشته باشه؟اون ديگه مفهومش خانواده نيست دورازجون بايدمثل بچه هاي بي سرپرست زندگي كني!
تاحالابه اين فكركردي كه چراازخانوم ها انقدرمحافظت ميكنن؟چون خيلي قيمتين خيلي ارزشمندن!توجامعه مدرن امروز نه درس خوندن بي ناموسيه نه نوبل گرفتن.
باسهميه دانشگاه ها هم تاحدي موافقم چون درمراسمي كه دانشجوهاي فارق التحصل سال٧٨دندان شهيدبهشتي درسال ٩٠گرفتن ديدم ازحدود٤٠تاخانوم فقط٢نفرسركارميرفتن اين يعني ظلم ميان يك صندلي اشغال ميكنن و اين ظلم به جامعه!
درمورد كاركردن هم كسي جلومون رو نگرفته اگرفكرميكني ميتوني زندگي رو اداره كني و به خودت فشانياد چراكه نه؟
البته اين روهم معتقدم كه تعصب بي جابده.
دريك ميلياردم هم بي جانيس طرف خودش حدوحدودش رونميشناسه!

• شروع کننده موضوع

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

دوست خوبم من احساس ميكنم خيلي جودادي به قضيه اين طور سياه و تاريك كه ميگي نيست وضعيت بانوان ايراني ومسلمان مضاف براين كه احساس ميكنم درباره ي آزادي بانوان درجوامع غربي فقط خوندي واينجا بايدگفت آواز دهل(املا؟)شنيدن از دور خوش است!

من هم فکر کنم خیلی به حرف بعضی از افراد گوش دادی! :) در متن پایین آزادی!!! های زنان رو بررسی میکنم :)

من يك دخترم ولي هيچ گاه مثل تو از اين مسئله رنج نبردم البته اين رو قبول دارم بعضي ها بيش از اندازه تعصبي هستن ولي محدودن!كاش انقدركه شماميگي ناموس پرستي بود آقايون غيرت داشتن كه وضع جامعه اين نميشد!به وضعيت جامعه نگاه كن!
شما یک دخترید و مسلمون از دید یک دختر مسلمون خوب وضعیت فعلی وضعیت مطلوبی شاید باشه اما اگر نگاه دینی رو کنار بذاریم تازه متوجه تبعیض ها میشیم!

برای مثال من و یک دختر محترم برای مسافرت به همدان رفتیم حتی یک هتل یا مسافرخونه ای نپذیرفت که بریم اونجا
با این که اگر پسر بودیم میتونستیم بریم
خوب این تبعیض نیست؟
این که توی برای ازدواج باید حتماً با اجازه ی پدر یا چد پدری باشه هم باز تبعیض نیست؟
این که بعد ازدواج بدون اجازه همسر نتونی از خونه خارج شی چی؟
این که اگر همسرت بره 10 تا زن صیغه کنه هیچ کاریش ندارن هم تبعیض نیست؟ :)
این که همسر شما میتونه بدون اطلاع خودت و بدون هیچ دلیلی شما رو طلاق بده چی؟
این که برای خارج رفتن یا باید اجازه ی شوهرت باشه یا پدرت هم تبعیض حساب نمیشه؟
و و و و...
باز هم هست
شاید شما بیاید بگید خوب پدر من اجازه میده ! اما یک درصد فکر کنید یک پدر متعصب داشتید که فکرش مال قرون وسطی بود اونوقت چی؟ :)
اونوقت این تبعیض ها رو میتونستید تحمل کنید؟

گفتم صفحات قبل ما آدم هایی هستیم که نمیتونیم خودمون رو جای دیگران بذاریم به خاطر همینه که اغلب فعالان حقوق زنان یا وکلا هستند یا خبرنگار ها! چون باقی انسان ها فقط به خودشون نگاه میکنند نه بقیه آدما! :)

تودوست داري مثل غربي ها آزادباشي كسي كاري به كارت نداشته باشه؟اون ديگه مفهومش خانواده نيست دورازجون بايدمثل بچه هاي بي سرپرست زندگي كني!

میدونید کمترین آمار طلاق متعلق به چه کشور هاییه؟ ؟ ؟

کمترین آمار طلاق = مستحکم بودن بنیان خانواده

6lFdPHho7UZFc0pO2Z9LoV8CC00Ws.jpg

کشور های هم رتبه مارک شدن!!!

× از کشور های بالا ، 11 تاش متعلق به اروپا و آمریکا هست و 2 جزیره که یکی متعلق به اقیانوسیه و دیگری متعلق ب آفریقا هست که پیرو ارزش های غرب هستند!!!

یعنی بین 20 کشور اول از لحاظ مستحکم بودن بنیان خانواده در جهان 65% با ارزش های غرب و با کمترین شکاف جنسیتی (یعنی کمترین قوانین تبعیض آمیز جنسی) هستند!!!

پس این که اون ها خانواده ندارند و بی سرپرست هستند و ... چیزی که شما تصور میکنید :)

تاحالابه اين فكركردي كه چراازخانوم ها انقدرمحافظت ميكنن؟چون خيلي قيمتين خيلي ارزشمندن!توجامعه مدرن امروز نه درس خوندن بي ناموسيه نه نوبل گرفتن.
باسهميه دانشگاه ها هم تاحدي موافقم چون درمراسمي كه دانشجوهاي فارق التحصل سال٧٨دندان شهيدبهشتي درسال ٩٠گرفتن ديدم ازحدود٤٠تاخانوم فقط٢نفرسركارميرفتن اين يعني ظلم ميان يك صندلي اشغال ميكنن و اين ظلم به جامعه!
درمورد كاركردن هم كسي جلومون رو نگرفته اگرفكرميكني ميتوني زندگي رو اداره كني و به خودت فشانياد چراكه نه؟
البته اين روهم معتقدم كه تعصب بي جابده.
دريك ميلياردم هم بي جانيس طرف خودش حدوحدودش رونميشناسه!

چرا از آقایون محافظت نمیکنن چون قیمیتی نیستن و ارزش ندارند؟ :د

یعنی در دین شما انسان ها برابر نیستند؟ و ارزش یکسان ندارند؟ :د

بعد در این قیمت گزاری انسانی شما چرا دیه زن نصف مرده اگه ارزش زن بیشتره؟

چرا شهادتش نصفه اون وقت؟ :-?

اگه دلیل منطقی داشتید بیاید اعتقادی پاسخ بدید خیلی خوشحال میشم! :)

این تاپیک : http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,80971.984.html

اصلاً محافظت یعنی چی دوست عزیز؟ ؟ ؟ یعنی محدودیت ؟ :)

این ارقامی که شما میگید من فکر کنم غیر واقعی باشند! خصوصاً برای دندون پزشکی! :د (حالا کشاورزی بود باورم میشد!!!)

من دوستان زیادی دارم که دندون پزشکی و پزشکی میخونن و مثلاً 70% 80% رو شنیده بودم اما واقعاً این که از 40 نفر 2 نفر غیر عقلانی هست! :|

من فکر کنم اشتباه میکنید!!!

×منبع نیازه

MMAskary

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم

به نقل از Radical :
من هم فکر کنم خیلی به حرف بعضی از افراد گوش دادی! :) در متن پایین آزادی!!! های زنان رو بررسی میکنم :)
شما یک دخترید و مسلمون از دید یک دختر مسلمون خوب وضعیت فعلی وضعیت مطلوبی شاید باشه اما اگر نگاه دینی رو کنار بذاریم تازه متوجه تبعیض ها میشیم!
خوب این تبعیض نیست؟
این که توی برای ازدواج باید حتماً با اجازه ی پدر یا چد پدری باشه هم باز تبعیض نیست؟
این که بعد ازدواج بدون اجازه همسر نتونی از خونه خارج شی چی؟
این که اگر همسرت بره 10 تا زن صیغه کنه هیچ کاریش ندارن هم تبعیض نیست؟ :)
این که همسر شما میتونه بدون اطلاع خودت و بدون هیچ دلیلی شما رو طلاق بده چی؟
این که برای خارج رفتن یا باید اجازه ی شوهرت باشه یا پدرت هم تبعیض حساب نمیشه؟
و و و و...
باز هم هست
شاید شما بیاید بگید خوب پدر من اجازه میده ! اما یک درصد فکر کنید یک پدر متعصب داشتید که فکرش مال قرون وسطی بود اونوقت چی؟ :)
اونوقت این تبعیض ها رو میتونستید تحمل کنید؟

گفتم صفحات قبل ما آدم هایی هستیم که نمیتونیم خودمون رو جای دیگران بذاریم به خاطر همینه که اغلب فعالان حقوق زنان یا وکلا هستند یا خبرنگار ها! چون باقی انسان ها فقط به خودشون نگاه میکنند نه بقیه آدما! :)

6lFdPHho7UZFc0pO2Z9LoV8CC00Ws.jpg

کشور های هم رتبه مارک شدن!!!

× از کشور های بالا ، 11 تاش متعلق به اروپا و آمریکا هست و 2 جزیره که یکی متعلق به اقیانوسیه و دیگری متعلق ب آفریقا هست که پیرو ارزش های غرب هستند!!!

یعنی بین 20 کشور اول از لحاظ مستحکم بودن بنیان خانواده در جهان 65% با ارزش های غرب و با کمترین شکاف جنسیتی (یعنی کمترین قوانین تبعیض آمیز جنسی) هستند!!!

پس این که اون ها خانواده ندارند و بی سرپرست هستند و ... چیزی که شما تصور میکنید :)

چرا از آقایون محافظت نمیکنن چون قیمیتی نیستن و ارزش ندارند؟ :د

چرا شهادتش نصفه اون وقت؟ :-?

این تاپیک : http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,80971.984.html

اصلاً محافظت یعنی چی دوست عزیز؟ ؟ ؟ یعنی محدودیت ؟ :)

این ارقامی که شما میگید من فکر کنم غیر واقعی باشند! خصوصاً برای دندون پزشکی! :د (حالا کشاورزی بود باورم میشد!!!)

من دوستان زیادی دارم که دندون پزشکی و پزشکی میخونن و مثلاً 70% 80% رو شنیده بودم اما واقعاً این که از 40 نفر 2 نفر غیر عقلانی هست! :|

من فکر کنم اشتباه میکنید!!!

×منبع نیازه
خانوم رادیکال جان عزیزت مثال نزن شما مخصوصا وقتی بحث کشور ها رو وسط می کشی بدون هیچ گونه آشنایی با فرهنگ یه کشور و مردمش در موردش نظر می دی، اعتقاد هر کشور موفق در هر زمینه ای رو هم بدون آشنایی و همین جوری روی هوا و الکی مشابه با اعتقادات خودتون می دونید!
هر کسی یه نگاهی به پست های قبلی در مورد کمترین شکاف جنسیتی بندازه و این پست هم نگاه کنه به حرف من می رسه.
در ضمن خیلی خوبه که، شما آزادی نروژ و سوئد رو می خوای در حالی که ما با همین وضع فرهنگی و اجتماعی از لحاظ استحکام بنیان خانواده خیلی بالاتر از اونا هستیم.

• شروع کننده موضوع

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

در این رتبه بندی ها آمار طلاق ایران متعلق به سال ۲۰۰۱ هست در صورتی که باقی کشور ها متعلق به سال ۲۰۰۷_۲۰۰۹ هست ؛
+ایران طی چند سال اخیر تعداد طلاق هاش چندین برابر سالهای قبل شده
به علاوه میتونید نگاه کنید به نقشه شکاف جنسیتی و کشورهایی که بالا دادم و مقایسه کنید متوجه خواهید شد که باهاما و کلمبیا که شکاف جنسیتیشون به مراتب پایین تر از ایرانه آمار طلاق هم پایین تر از ایرانه پس نمیشه نتیجه گرفت که چون ایران این همه محدودیت برای زن ها گذاشته بنیان خانواده توش مستحکم شده!!!!

من میگم شاید محدودیت ها بتونن تاثیری داشته باشند ، اما حقیقت اینه که باید سطح رضایت از زندگی هم در نظر گرفت!!!

افرادی هستند که صرفا برای وجود محدودیت دارن زندگی میکنن البته تعدادشونم کم نیست مثلا زن هایی که استقلال مالی ندارند بیشتر ترجیح میدن که به زندگی مشترکشون ادامه بدن حتی اگر خیلی ناراضی باشند

MMAskary

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم

به نقل از Radical :
در این رتبه بندی ها آمار طلاق ایران متعلق به سال ۲۰۰۱ هست در صورتی که باقی کشور ها متعلق به سال ۲۰۰۷_۲۰۰۹ هست ؛
به علاوه میتونید نگاه کنید به نقشه شکاف جنسیتی و کشورهایی که بالا دادم و مقایسه کنید متوجه خواهید شد که باهاما و کلمبیا که شکاف جنسیتیشون به مراتب پایین تر از ایرانه آمار طلاق هم پایین تر از ایرانه پس نمیشه نتیجه گرفت که چون ایران این همه محدودیت برای زن ها گذاشته بنیان خانواده توش مستحکم شده!!!!

من میگم شاید محدودیت ها بتونن تاثیری داشته باشند ، اما حقیقت اینه که باید سطح رضایت از زندگی هم در نظر گرفت!!!

افرادی هستند که صرفا برای وجود محدودیت دارن زندگی میکنن البته تعدادشونم کم نیست مثلا زن هایی که استقلال مالی ندارند بیشتر ترجیح میدن که به زندگی مشترکشون ادامه بدن حتی اگر خیلی ناراضی باشند
خب اینم باز توجیه هست!
چیزی که خودتون نقد می کردید! این جور اطلاعات و استدلال های غیر معتبر و غیر قابل قبول و متعارض بهتره کلا ارایه نشه تا این که ازشون برای کش دادن بحث و پیچوندن دیگران استفاده بشه!

• شروع کننده موضوع

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

به بالایی :

من نه بحث رو کش دادم و نه پیچوندم

فقط به خط به خط دلایل دوستان پاسخ دادم

این شما هستید که سعی دارید بگید بحث داره پیچیده میشه و به جای پاسخ سعی میکنید دیگران رو بکوبید!!!

دوست عزیزی گفت بچه هایی که در یک کشور اروپایی هستند مثل بچه بی سرپرست بزرگ میشن من گفتم این طور نیست مثلا کشور کلمبیا که شکاف جنسیتی هم توش کمه آمار طلاق پایینی داره حتی پایین تر از سال ۲۰۰۱ توی ایران :)

من فکر نکنم بحث رو پیچونده باشم :)

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه

درباره دلیل تفاوت دیه مفصل و با سند و منطق بحث شده باهتون ؛ میتونید برای خودتون مرورش کنید تا هم خودتون و هم ما خوشحال شیم!! :)

.......

دست بر قضا ؛ درباره نحوه مقایسه بسیار نادرست تون درین آمار دادنا هم بحث کردیم پیشتر !! اونارم مرور کنید بد نـیست ؛

+

بسیار عالی. اما پرسشی داشتم!

=> اگه واقعا این کشورها تابع ارزشهای غربی هستن مطلقا ، و دلیل کم بودن طلاق هاشون
( و نه لزوما مستحکم بودن بنیان خانواده! تفاوتشو بهتون در پ.خ گفته بودم قبلا !) این هستش ؛

منطقی تر نـیست که اول ، خودِ کشورهای درجه یکِ مُبلغ و پیشرو درین ارزش های غربی ، در صدر فهرست دیده شن ؟!

..

و البته هرچن بطور کامل قبول ندارم این شیوه استدلال از آمارها رو ک ناقصه ؛ اما برای جلب توجه شما که علاقه خاصی به اینها دارین! ؛

http://en.wikipedia.org/wiki/Divorce_demography

=> درین لینک ؛

بر خلاف گفته شما .. آمار ایران همگی مربوط به سال 2009 هستش و کشورهای مشهور غربی هم 2009 یا 2010 . حتا من همین الان، پی دی اف کامل اطلاعات جمعیتی سال 88 ایران از مرکز رسمی آمار ، جلوم بازه و مطابقت داره کاملا با لینک مربوطه در بخش داده های ایران.

1) در بحث آمار طلاق خام (نسبت طلاق در هزار ) .. (ک بالاتر بودنش = بدتر بودن وضعیت در این رتبه بندی)

=> کشورهای پیشرو با ارزش های غربی ، مانند فرانسه، سوئد، نروژ، بلژیک، دانمارک، کانادا، فنلاند، روسیه، امریکا و .. ؛ همه و همه آماری بیش از 2 دارند !! یعنی در رتبه ای بدتر از امثال ایران .

حتا میانگین اتحادیه اروپا بطور کل = 2 که بازم بدتر از ایرانه !

2) در بحث دیگه، یعنی نسبت طلاق خام به ازدواج خام که شاخص دیگهِ مربوط به طلاق در کشورهاست (ک بازم بالاتر بودن = بدتر بودن!) ؛

بازهم کشورهای پیشرو ارزشهای غربی (و نه چند کشورِ درجه چندم درین ارزشها ک بصرف قاره و .. خواستید ربطش بدید به این ارزش غربی!) ؛ وضع فاجعه ای دارن!

کشورهای مانند بلژیک، پرتغال ، اسپانیا ، فرانسه ، امریکا ، سویس! ، روسیه، آلمان ، کانادا ، انگلستان ، سوئد، دانمارک، فنلاند ، اتحادیه اروپا و .. ؛ بترتیب همگی نرخی حدود 50 درصد به بالا دارن!

و این یعنی => برای مثال در بلژیک ک صدرنشین هست با 71 درصد ؛ به ازای هر 1000 ازدواج سالانه درین کشور .. 710 طلاق ثبت میشه!

درحالیکه نرخ ایران درین رده بندی 14 درصد هستش !

...

یعنی بین 20 کشور اول از لحاظ مستحکم بودن بنیان خانواده در جهان 65% با ارزش های غرب و) هستند!!!

=> فکر میکنم اگر آمارها رو دلیل کاملی برای خودتون میدونید ک اگر نـمیدونستید انقدر بهشون استناد نـمی کردید، حالا این جملهِ بالاتون کاملا رد شد با دلیل .

_ _ _ _

خب برای در این حرف شما ، بازم از آمارِ نسبت طلاق به ازدواج استفاده میکنم ؛ چون این نسبت، دید بهتری میده که واقعا طلاق ها نسبت به ازدواج ها در کشور، چندین برابر شده ؟!

سال .. نسبت طلاق به ازدواج ها (درصد)

83 .. 10.2

84 .. 10.7

85 .. 12

86 .. 11.7

87 .. 12.5

88 .. 14

+ طلاق های کشور از سال 83 تا 88 ، 1.7 برابر شده ( از حدود 74000 رسیده به حدود 125000 طلاق ) ،

که اگر به اضافه شدن ناگهانی جمعی از دهه شصتی ها به سن ازدواج و جمعیت کل کشور و سایر عوامل موثر داشته باشیم ؛ چند برابری ک شما گفتین اصلا حقیقت نـداره!

______

من نه بحث رو کش دادم و نه پیچوندم

شاید! اما قطعا تکرار مکررات کردید مثل همین آمار دادنها + استفاده از دلایلی که شاید کامل رد نـشده باشه، اما لااقل ناقص هستن و غیرقابل استفاده !

.

• شروع کننده موضوع

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

ببینید من عکس چند کشور اول در دنیا رو دادم نمیخواید رد کنید ک مثلا کلمبیا پیرو ارزش های غرب نیست ....

میتونید نقشه ی شکاف جنسیتی که چندین ص قبل دادم + میزان شادی مردم جهان + آمار طلاق رو بررسی کنید!

من میگم شما نمتونید ادعا کنید با لغو تبعیض های جنسیتی آمار طلاق میره بالا و بی بند و باری میاد ، این خیلی اشتباهه!!

من میگم همونطور که توی اون کشورهای مذکور که اختلاف جنسیتی خیلی خیلی کمتر از ایرانه آمار طلاق پایینه پس این طور برداشت مبشه که عامل های دیگه ای روی طلاق و ازدواج تاثیر میذارن که علاوه بر این که مردم شاد هستند و اخلاف جنسیتی هم کمه ، آمار طلاق هم پایینه :)

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه

اولا ؛ این مدل بحث روا نـبود ؛ که از کل پستِ به اون بلندبالایی که در رد همین آمار دادنهاتون بود ؛ صرفا به غربی بودن یا نبودن کلمبیا کلید کنین و باقی حرفارو به راحتی نادیده گرفته، بحثای کلیِ که در صفحات پیشین بوده رو دوباره صرفا تکرار کنید! :|

به نقل از Radical :
ببینید من عکس چند کشور اول در دنیا رو دادم نمیخواید رد کنید ک مثلا کلمبیا پیرو ارزش های غرب نیست ....

حرف من کاملا روشنه و امیدوارم این یبار انصاف رو رعایت کنید !! :)

من میگم اگر ارزش های غربی باعث شده کشورهایی مثل کلمبیا رتبه خوبی داشته باشن ؛ چرا این ارزش ها در کشورهایی که مهد همین ارزشها هستن .. موثر واقع نـشده ؟!

اگه باعث صعود رتبه میشه این ارزشها و چند کشور اول بقول شما پیرو اینا هستن، پس چرا نیمهِ آخر این رتبه بندی هم پیروان همین ارزشها هستن ؟!!

این تناقض حتا با فرض پیروزی محض کلمبیا و غیره ازین ارزشها ؛ باعث میشه حرف شما رد شه درین باره که ارزشهای غربی عامل صدرنشینی کلمبیا و شیلی و .. ست!
و در ادامه ش، نـمی تونید هرگز نتیجه بگیرید که پس ارزشهای غربی نه تنها مخرب خانواده نـیست ، بلکه تقویت کننده ش هم هست خیلی!!

پ.ن: و این تناقض ناشی از همون ناقص بودن نگاهِ آماریِ اینطوری هست که بهتون قبلا گفته بودم! یعنی صرفا یک عاملِ موثر رو ک دوست دارین میگیرین برای بررسی داده های آماری!! و نگاه نـمی کنید خیلی عوامل دگ موثر هستن در این آمار که ثابت نـیستن!
درحالیکه مثلا منم با این شیوهِ قضاوت های شما، میتونم مدعی شم قاچاق مواد مخدر و زیاد بودن جرم و جنایت ، باعث شده کشورهای امریکای جنوبی مثل شیلی و کلمبیا در صدر کمترین آمار طلاق قرار بگیرن !!!!

و پر واضحه که این نتیجه گیریِ تمثیلی من ، چقدر خنده دار و بدون پایه ست .. !

همچنان حکایت علومِ دبستان باقی ست!! « برای مقایسه نتیجه های یک آزمایش، باید تمام عوامل موثر غیر از عاملِ موردِ بررسی ، ثابت باشن در تمام آزمایش هایی ک تکرار میشن! »

_ _ _

خیلی واضحه ؛ نـمیدونم چرا نـمیخواید حرفِ منو ببینید ! ..

میتونید نقشه ی شکاف جنسیتی که چندین ص قبل دادم + میزان شادی مردم جهان + آمار طلاق رو بررسی کنید!

1) من میگم شما نمتونید ادعا کنید با لغو تبعیض های جنسیتی آمار طلاق میره بالا و بی بند و باری میاد ، این خیلی اشتباهه!!

آمار طلاق رو ک بررسی کردیم و دیدیم اکثر ادعاهای شما بطور خاص درین آمار ؛ نـادرست بود .. و روش استنتاجتون هم شدیدا اشتباه که توضیح دادم چرایی شو !

اما آمار شادی رو اوندفعه ک مطرح کردین کمی بررسی کردم اما وقت نـداشتم و شاید بعدا دربارش بحث کردیم !!

شکاف جنسیتی هم نگاه میکنم حتما. :)

..

1) اما درین مورد! نخست، وقتی من مخاطب بحث قرار می گیرم، حرفای دیگران رو به من نـچسبونید ؛ این یه منطق بدیهیه فکر کنم.

من کجا مخالفت کردم با رفع تبعیض و گفتم برطرف کردن تبعیض، باعث افزایش بی بند و باری و افزایش طلاق میشه ؟! منم والا میدونم تبعیض هایی هست، خواه در حق زنان یا موارد دگ! اما ؛

من و شما فقط در مورد «مصداق های تبعیض» + « روش برطرف کردن این تبعیض ها » تفاوت داریم ؛ وگرنه هیچ آدم عاقلی خواستار و دوستدارِ تبعیض نـیست!

..

اما درین همین دو موردِ اختلاف ، شما به کلمبیا و کشورهای درجه چندمی استناد کردید ک من رد نـمی کنم ارزشهای غربی هم دارن، اما مطلقا و کاملا پیرو این ارزشها نـیستن .. برای مثال خوبه درباره فرهنگِ بومیِ خود مردم امریکای جنوبی ک درین کشورها حاکمه و از جایی واردش نـکردن هم مطالعه کنید!

اما من در جواب یه سوال روشن پرسیدم .. اگر این ارزشها و این مدلِ غربیِ مثال از بین بردن تبعیض ها و .. ؛ به تنهایی عاملی تا این حد موثر در آمار طلاق هست => پس چرا وضع خودِ کشورهای اروپایی + امریکای شمالی ، درین رتبه بندی ها فاجعه باره ؟؟ !!

خب اگه این مدل از بین بردن تبعیض عالیه و الگو باید بشه مثلا ؛ چرا اونجا از هم پاشیده با توجه به آماری ک خود شما بهش علاقه زیادی دارین ؟؟!!

_ _ _ _

پس این طور برداشت مبشه که عامل های دیگه ای روی طلاق و ازدواج تاثیر میذارن که علاوه بر این که مردم شاد هستند و اخلاف جنسیتی هم کمه ، آمار طلاق هم پایینه

بسیار عالی! .. خب چه عامل هایی ؟! مثلا همه میدونیم یکیش اقتصاده.

و از طرفی میشه اینطور هم گفت .. در کشورهای اروپایی و امریکای شمالی که دست بر قضا ، در عین اینکه در آمارها شاد اند و شکاف جنسیتی کمی دارن ظاهرا ! ؛

اما رتبه های فاجعه ای دارن در طلاق!! => باید دید عاملش چیه ؟!

کسی منکر نـیست شاد بودن و کم بودن تبعیض خوبه ؛ اما من بطور خاص با اون جمله تون ک خلاصه خیلی از حرفاتون بود و منظوری هم داشت ؛
یعنی اینکه گفتید 65 درصد کشورهای صدرنشین پیرو ارزشهای غربی هستن .. مشکل داشتم و دارم، چون گویا این مفهوم رو منتقل میکرد ک پیروی از ارزشهای غربی موجب کم شدن طلاقشون شده، اما دیدیدم ک خب اینطوری نـبوده کاملا.

.

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران، استانبول، کوالالامپور، اُسلو!
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه
ریاضی، CS، نانو الکترونیک

امار طلاق متاسفانه هیچ معیاره خوبی برای سنجش محکم بودن خانواده نیست.

دو فردی که سال با سال با هم صحبت نمی کنند و رابطه جنسی ندارند ولی به اجبار و برای حفظ ابرو کنار همدیگه باقی موندن و دلیلشون یا خانوادس یا فرزندشون این خانواده یه خانواده ی از داخل تهی محسوب میشه. موردی که ما تو ایران اصلن کم نمی بینیم.

در کنارش طلاق گرفتن تو ایران و مشکل زن بیوه رو داریم.

یعنی طلاق گرفتن تو ایران هرچند روند رو به رشد داره ولی باز هم خیلی چیز ها جدا از محکم بودن خانواده مانع رشد سریع ترش شدن.
این در حالیه که تو جامعه ای مثلن امریکا و کشور های اروپایی همچین مشکلی وجود نداره. هر شخص جدا از وضعیت تجردش ( مجرد یا متاهل یا مطلقه ) بررسی میشه. و هر کس می تونه خیلی راحت طلاق بگیره و مجدد ازدواج کنه. این اصلن اتفاق بدی نیست.

شما ها دارید رو موردی بحث می کنید که جزوی از ازادی بشر هست.

لابد دیدین تو مدرسه با یه نفر دوستید ولی بعده یه مدت رابطتتون ضعیف میشه. رابطه بین دو ادم هم همینطوره ممکنه ضعیف بشه و گاهی نشه خیلی راحت ترمیمش کرد. خب چه لزومی داره یه همچین رابطه ای پایدار بمونه ؟‌مثلن دو ادم رو به زور به هم منگنه کنیم نتیجش خیلی خوبه به نظرتون ؟‌

نمیشه خیلی رو امار ازدواج و طلاق مانور داد اصلن. به نظره من زیاد بودن امار طلاق خیلی نشانه بدی نیست.

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه

به نقل از مازیمون :
1) امار طلاق متاسفانه هیچ معیاره خوبی برای سنجش محکم بودن خانواده نیست.

دو فردی که سال با سال با هم صحبت نمی کنند و رابطه جنسی ندارند ولی به اجبار و برای حفظ ابرو کنار همدیگه باقی موندن و دلیلشون یا خانوادس یا فرزندشون این خانواده یه خانواده ی از داخل تهی محسوب میشه. موردی که ما تو ایران اصلن کم نمی بینیم.

در کنارش طلاق گرفتن تو ایران و مشکل زن بیوه رو داریم.

یعنی طلاق گرفتن تو ایران هرچند روند رو به رشد داره ولی باز هم خیلی چیز ها جدا از محکم بودن خانواده مانع رشد سریع ترش شدن.
این در حالیه که تو جامعه ای مثلن امریکا و کشور های اروپایی همچین مشکلی وجود نداره. هر شخص جدا از وضعیت تجردش ( مجرد یا متاهل یا مطلقه ) بررسی میشه. و هر کس می تونه خیلی راحت طلاق بگیره و مجدد ازدواج کنه. این اصلن اتفاق بدی نیست.

شما ها دارید رو موردی بحث می کنید که جزوی از ازادی بشر هست.

لابد دیدین تو مدرسه با یه نفر دوستید ولی بعده یه مدت رابطتتون ضعیف میشه. رابطه بین دو ادم هم همینطوره ممکنه ضعیف بشه و گاهی نشه خیلی راحت ترمیمش کرد. خب چه لزومی داره یه همچین رابطه ای پایدار بمونه ؟‌مثلن دو ادم رو به زور به هم منگنه کنیم نتیجش خیلی خوبه به نظرتون ؟‌

2) نمیشه خیلی رو امار ازدواج و طلاق مانور داد اصلن. به نظره من زیاد بودن امار طلاق خیلی نشانه بدی نیست.

1) خب اینکه اساسا حرفِ خودِ من هست به رادیکال ک مدتها پیش اولین بار ک از آمار طلاق استفاده کرد برای اثبات محکم بودن بنیان خانواده ؛ اونموقع دقیقا همینو بهش گفتم!! :)

2) اما درباره این جملهِ شما ، کمی از اونور بام پرت نـشیم خوبه !!

درسته که آمار پایین طلاق، به تنهایی اثبات نـمیکنه محکم بودن خانواده رو و ممکنه بخاطر فرزندان و مسائل دگ باشه عدم طلاق (بقول کارشناسان، علرغم طلاق عاطفی!) . ؛

اما بالا بودنش دقیقا اثبات میکنه که اون خانواده مشکل داشته در درون ، که بالاخره به طلاق کشیده ! (بحث درست یا غلط بودن این طلاق نـیست فعلا، بحث خودِ طلاق هست!)

یعنی دقیقا نـشون میده اون دو آدم بدون شناخت و .. ازدواج کردن، یا آستانه تحملشون پایینه، در کنار مواردی ک واقعا طلاق راهکار خوبی هست البته!

_ _ _ _

و هر کس می تونه خیلی راحت طلاق بگیره و مجدد ازدواج کنه. این اصلن اتفاق بدی نیست.

بقول معروف ، نه به اون شوریِ شور .. نه به این بی نمکی !! :-"

از اونور رادیکال، به نادرست میگفت طلاق کمتر = خانواده مستحکم تر !

از اینور شما میگی ، اصلا اتفاق بدی نـیست!

درحالیکه این حرف شما وقتی درست هست، که تمام طلاق ها واقعا وقتی انجام بشه که هیچ راهی نـباشه و طلاق درست باشه!! اما اینطور نـیست متاسفانه ؛

این راهکار شما! بار مسئولیت شناخت متقابل پیش از ازدواج، یادگیری ایثار در مسائل پیش پا افتادهِ خانوادگی حتا و و دوری از خودخواهی های پیشین و .. رو از دوش مردم بر میداره و دگ سنگ رو سنگ بند نـمیشه!

یعنی مردم بجای جبران اشبتاهاتشون ، صورت مسئله رو پاک میکنن!! شما نباید طلاقی که بخاطر اعتیاد همسر بوده رو مثلا، با طلاقی بر سر یک دعوای لفظی معمولی، یکی کنید !!!

.

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از مازیمون :
و هر کس می تونه خیلی راحت طلاق بگیره و مجدد ازدواج کنه. این اصلن اتفاق بدی نیست.

به این راحتی هم نیست

ازدواج مسئولیت داره و نمیشه آدم هر وقت دلش خواست طلاق بگیره...
فرق رابطه های معمولی با ازدواج همینه

ولی به هر حال به نظر من بحث همش از مسیر خودش منحرف میشه و به نتیجه نمیرسه...

razie95

کاربر فوق‌فعال

یه لحظه استپ!
الان بحث سر چیه؟
حقوق زنان؟
آزادی زنان؟
حقوق زن در اسلام؟
حقوق زن در فرهنک ما؟
اصلا کدوم حقوق؟
حقوق کلا خودش یه دنیایه!
باید در مورد حق خاصی بحث بشه !
عیب این بحث اینه که همه چیو به هم پیچوندید!
بعد یه جاهایی دو نفر دارن سر دو تا موضوع مختلف نظرشونو میگنن و اصلا حواسشون نیست که موضوع مورد بحث در ذهن افراد واحد نیست

بالا