پاسخ : انتخاب رشته - راهنمایی و مشاوره برای کنکور 93
خب...
من دیروز رفتم دانشکده و با یه سری از بچههای دورهی خودمون صحبت کردم و دیدم چقدر نظرات متفاوت وجود داره بین سه گرایش کامپیوتر(نرم-سخت-آيتی)
تصمیم گرفتم اینجا مقایسهی واحدهای درسیشون رو انجام بدم تا خودتون بتونید انتخاب کنید که سختافزار بزنید یا نه؟ آيتی بزنید یا نه؟ هرچند این کار رو خودتون باید انجام میدادید قبلا. ولی خب مطمئنم خیلیهاتون نکردید این کار رو!
مبانی کامپیوتر(همهی گرایش ها)
برنامهسازی پیشرفته یا همون AP خودمون
(همهی گرایشها)
ساختمانهای گسسته یا همون ریاضی گسسته خودمون (همهی گرایشها)
ساختمان داده (همهی گرایشها)
زبان تخصصی(همهی گرایشها)
مدارهای الکتریکی۱ (همهی گرایشها)
مدار منطقی(همهی گرایشها)
ریاضی مهندسی(همهی گرایشها)
معماری کامپیوتر (همهی گرایشها)
سیستم عامل(همهی گرایشها)
طراحی و ساخت کامپایلر (نرم-سخت)
میکروپروسسور (نرم-سخت)
طراحی و تحلیل الگوریتم (همهی گرایشها)
الکترونیک۱ (همهی گرایشها)
شبکه۱(همهی گرایشها)
سیگنال(همهی گرایشها)
روشهای محاسبات عددی(نرم)
پایگاه داده(نرم-آيتی)
هوش مصنوعی(نرم-آيتی)
مهندسی اینترنت(نرم-آيتی)
طراحی زبانهای برنامهسازی(نرم)
مهندسی نرمافزار۱(نرم-آيتی)
مهندسی نرمافزار۲ (نرم)
نظریهی زبانها و ماشینها (نرم)
آيتی:
سیستمهای مالتیمدیا (آيتی)
مبانی فناوری اطلاعات(آیتی)
تجارت الکترونیک (آيتی)
اصول و مبانی مدیریت(آیتی)
اقتصاد مهندسی(آیتی)
مدیریت و کنترل پروژه فناوری اطلاعات (آیتی)
مبانی کارآفرینی(آيتی)
مخابرات۱ (آيتی)
سخت:
مدارهای الکتریکی۲(سخت)
الکترونیک دیجیتال(سخت)
الکترونیک۲ (سخت)
طراحی سیستمهای VLSI (سخت)
طراحی به کمک کامپیوتر(سخت)
طراحی مدارهای واسط(سخت)
سیستمهای کنترل خطی(سخت)
طراحی توام سختافزار و نرمافزار(سخت) ------> قرار هست برای نرمافزاریها هم اجباری بشه
من دروس گرایش نرمافزار رو که فقط نرمافزاریها دارند قرمز کردم.
بقیه رو هم خودتون میتونید مقایسه کنید ببینید چقدر شبیهن گرایشها.
ضمن اینکه گرایشها میانگین ۱۴ واحداختیاری دارند که تا حدی دست طرف بازه که چه درسی رو بره از چه گرایشی برداره. مثلا اغلب سختافزاریهای ما دروس پایگاه داده، مهندسی نرم۱ و مهندسی اینترنت رو اختیاری برمیدارن.
یا بیشتر نرمافزاریهای ما طراحی توام نرم و سخت رو اختیاری از سختافزار برمیدارند. ولی خب بقیهشو نه
سخته
یا باز بیشتر نرم و سختیهای ما مالتیمدیا و تجارت الکترونیک رو از آيتی اختیاری برمیدارن.
خلاصه:خودتون مقایسه کنید! میدونم هیچ حسی نسبت به درسها ندارید! و اصلا نمیدونید اینا چین! ولی شباهت و مشترک بودن واحدها رو که میتونید ببینید!
خودتون تصمیم بگیرید آيتی رو جلوتر بزنید یا سخت رو. خودتون تصمیم بگیرید که اصلا سختافزار رو بزنید یا نه. اینا چیزایین که خودتون باید واسشون تصمیم بگیرید! نه اینکه از ما بپرسید! چون هرکس خودش فقط میتونه بفهمه که چی براش مناسبه. من الان بیام به شما بگم سختافزار بزن! بعد مثل یه ایل از سختافزاریهای ما بشید که مدار۱ رو هم ۳-۴ بار برداشتند تا پاس بشن! اون وقت مدار۲ باید پاس کنن
بعد اگر برید و اینجوری شید بعد فحششو به من میدید! درحالی که همه که اینجوری نیستن! کاملا بستگی به خودتون داره!
یه چیز دیگه هم اینکه فکر نکنید همهی دروس نرمافزار خوب و خوشگلاند! شخصا حاضر بودم ۲۰ واحد اختیاری اضافه پاس کنم ولی درس طراحی کامپایلرو نگذرونم مثلا! در نتیجه خوشحال میشدم از این لحاظ آيتی بودم
هرچند تعدادی از آيتیهای ما چون میخوان ارشد نرمافزار شرکتت کنند کامپایلرو هم اختیاری برمیدارند.
تذکر مهم: اینا طبق چارت درسی سال ۸۸ به بعد دانشگاه تهران بود. دانشگاه به دانشگاه چارت کمی فرق میکنه. علاوه بر اینکه با یکی شدن کامپیوتر و آيتی شاید چارتهای درسی تغییر کنند.
زحمت مقایسه با دروس علوم کامپیوترو هم لطفا خودتون بکشید!
این چارت درسی ریاضی و علوم کامپیوتر شریف.
x خواهش میکنم دیگه از من نپرسید سخت و آيتی رو به چه ترتیبی بزنید! یا اینکه بزنید اینارو یا نه! خودتون تصمیم بگیرید.