پاسخ : اسید پاشی
اول بگم دوستان به نظرِ من اینگونه پیشداوریها و متهمکردنها درست نیست؛ اجازهبدیم یهذره مسئله واضح شه و توضیحات ارائهشه. ایجاد یکسری جوها به گمان من خیلی درست نیست.
و در موردِ حکمی که باید اجرا بشه و راههایِ پیشنهادی؛ من فکرمیکنم بر فرض هم که جلویِ فروختهشدنِ اسید گرفتهشد، اومدیم و یک نفر از یک جایی یک اسیدی به دستش رسید که اصلن کارِ سختی نیست و دست به همچین عملیزد(این نوع قوانین بازدارنده نیستن)، باید جلویِ این مسئله ریشهای گرفتهبشه و یکی از اون ریشهها قصاصـه به نظرِ من.
و محدودیت خرید و فروش اسید اولین قدمـه؛ شرطِ لازمـه اما کافی نیست.
جریمهیِ نقدی و زندانِ طولانی مدت چیزی رو عوض نمیکنه؛ وقتی یک انسان کشتهبشه، در قرآن گفتهشده انگار تمامِ انسانها کشتهمیشن و برعکس؛ پس جانِ یک انسان برابر با جانِ تمامِ انسانهاست، حالا یکی
به عمد و از رویِ عقدههایی که داره فردی رو از زندگی محروم کنه، حالا منهایِ تبعاتی که برایِ خانوادهیِ فرد داره و ممکنه زندگیشون رو نابود کنه، عزیزترین دارایی یک انسان ازش گرفتهشده و اگه ما بیایم صرفن جریمهیِ نقدی و زندانِ طولانیمدت رو کیفرِ این کار کنیم آیا ارزشمند بودنِ جانِ یک انسان در جامعه نهادینه میشه؟ خیر؛ میتونیم نمونهش رو در کشورهایِ دیگه ببینیم.
من نمیگم هر قتل عمدی که مجازاتش اعدام تشخیص داده میشه، حتمن در موردش اعدام اتفاق بیفته، اما میشه ادعا کرد که دلیلِ کمتر بودنِ آمارِ قتل در ایران نسبت به خیلی از کشورهایِ دیگه به مجازاتِ اعدام هم ربط داره.
در موردِ اسیدپاشی هم همینـه مجازاتهایی که بهش اشارهشد اصلن نمیتونن بازدارندهباشن و نمیتونن قبح لازم رو برایِ این مسئله ایجاد کنن.
من به عنوانِ یک شهروند نباید از این که تویِ صورتم اسیدپاشیده بشه بترسم، کسی که تصمیم به چنین کاری داره باید وحشت داشته و چنین وحشتی با جریمهیِ نقدی و زندانِ طولانیمدت ایجاد نمیشه.
همینطور که در موردِ قتل از نوعِ عمد و برنامهریزی شدهش در حالِ حاضر همینطوره.
پس در تشریح قصاص میتوان گفت ، نخست باعث حیات کسی است که مورد سوء قصد قرار گرفته است ومانع قتل او میشود وثانیا باعث حیات خود جانی میشود که اگر طرف اورا بکشد خودش قصاص وکشته میشود وبا ترسی که از قصاص دارد ودر انتظار اوست دست به قتل نمی زند ثالثا موجب حیات دیگران است وبرای مردم وجامعه امنیت جانی به ارمغان می آورد زیرا وقتی مردم دانستند قصاص واجب است وحتما اجرا میگردد ، از ترس قصاص وکشته شدن ، به قتل دیگران جرائت نخواهند کرد .
asrnews.net
پ.ن: وقتی هنوز چیزی مشخص نیست، انگیزهای مشخص نیست؛ چرا الان باید انگیزههایِ دینی به افراد نسبت داد؟