- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان سه
- شهر
- طـــهـران
- سال فارغ التحصیلی
- 95
- رشته دانشگاه
- زیست فناوری/ ژنتیک
پاسخ : بررسی دلایل عدم استقبال نوجوانان از رمانهای ایرا
من خودم قدیما رمانای خارجیو ترجیح میدادم خصوصا تو مایه های هری پاتر و دلتورا و توآیلایت و ....
الان بیشتر ایرانی می خونم چون دیدم نسبت به خیلی چیزا عوض شده و خب من اون موقع خیلی نویسنده های ایرانیو نمی شناختم! به نظر من ما باید بیشتر نویسنده هامون و کتاباشونو تبلیغ کنیم چون خیلیا خیلی از نویسنده های خوب رو نمیشناسن و کلن از رمان ایرانی این عشقیا رو میشناسن ک ب نظر من ب درد عمه نویسنده محترمم نمی خوره! علاوه بر اون نویسنده ها هم باید همفکر نوجوونا باشن و ببینن اونا چی می طلبن!
بعدم ی چیز غلطی تو ذهن خیلیا از جمله من در طفولیت جا افتاده بود ک کلن چیزا خارجی بهترن معلم ادبیاتامونم همش کتاب خارجی معرفی میکردن خب معلومه ادم جذب میشه دیگه!
به نظر من کتاب ایرانی و خارجی عین فیلم ایرانی و خارجیه شما ی فیلم رسمن درپیت خارجی با ی اکشن خیلی عالیه ایرانی بدی به ی نوجوون 95% خارجیو انتخاب می کنه چون همون طور که گفتم برا خیلیا این جوری جا افتاده ک خارجیا بهترن!
بعدم ما ایرانیا اکثرمون ی مشکلی داریم ک جلو هر چیز مخالف عقیدمون یا خوشم نمیاد موضع میگیریم و نمیریم لااقل ی بلر امتانشون کنیم ک اینم خیلی بده!
ب هر چی بیشتر بها بدیم بیشتر تو جامعه جا میوفته!
من خودم قدیما رمانای خارجیو ترجیح میدادم خصوصا تو مایه های هری پاتر و دلتورا و توآیلایت و ....
الان بیشتر ایرانی می خونم چون دیدم نسبت به خیلی چیزا عوض شده و خب من اون موقع خیلی نویسنده های ایرانیو نمی شناختم! به نظر من ما باید بیشتر نویسنده هامون و کتاباشونو تبلیغ کنیم چون خیلیا خیلی از نویسنده های خوب رو نمیشناسن و کلن از رمان ایرانی این عشقیا رو میشناسن ک ب نظر من ب درد عمه نویسنده محترمم نمی خوره! علاوه بر اون نویسنده ها هم باید همفکر نوجوونا باشن و ببینن اونا چی می طلبن!
بعدم ی چیز غلطی تو ذهن خیلیا از جمله من در طفولیت جا افتاده بود ک کلن چیزا خارجی بهترن معلم ادبیاتامونم همش کتاب خارجی معرفی میکردن خب معلومه ادم جذب میشه دیگه!
این نویسنده ها و اثارشون همه عالین اما تفکرشون مال زمان خودشونه و خیلی از نوجوونا امروزی از جنگ و مشروطه و ... خوششون نمیادبه نقل از (ArOo(ArShaM :اما همون رمانای جلال آل احمد و بزرگ علوی و صادق چوبک و صمد بهرنگی و ... هم امروز زیاد مورد پسندِ نوجوونا نیستن!
یا کتابایی مثل "اشوزدنگهه" و "پارسیان و من" که واقعا میشه گفت کتابای خوبین، بازم مورد استقبال واقع نمیشن!
(دلیل تاکیدم روی امثال این کتابا اینه که از نظر منتقدین و استید ادبیات کودک و نوجوان کتابای خوبین)
چرا؟
به نظر من کتاب ایرانی و خارجی عین فیلم ایرانی و خارجیه شما ی فیلم رسمن درپیت خارجی با ی اکشن خیلی عالیه ایرانی بدی به ی نوجوون 95% خارجیو انتخاب می کنه چون همون طور که گفتم برا خیلیا این جوری جا افتاده ک خارجیا بهترن!
بعدم ما ایرانیا اکثرمون ی مشکلی داریم ک جلو هر چیز مخالف عقیدمون یا خوشم نمیاد موضع میگیریم و نمیریم لااقل ی بلر امتانشون کنیم ک اینم خیلی بده!
اتفاقن سانسور رمانای ایرانی ک خیلی کمتره لاقل نویسنده خط قرمزا رو می شناسه خیلی دیگ بخاد بنویسه رو خط حرکت می کنه ولی خارجیا ک نمیدونن مطابق معیار ها خودشون می نویسن بعد میاد ایران نصفش ی جور دیگه میشه لاقل خارجی می خونین اورجینال زبان اصلیو از انتشارات بگیرید خیلی بهتره!به نقل از Suspicious Girl :رمانای ایرانی بخاطر محدود بودن جو همه چیزو سانسور میکنن و کلی از جذابیت داستان کم میشه.
شاهکارهای زیادی ما داریم که به انگلیسیم ترجمه شده مث خمره یا سووشون و یا حتا نویسنده هایی مث خانم جزایری ک ایرانین اما انگلیسی می نویسن بعد کتاباشون فارسی ترجمه میشه منتها تبلیغ نمیشه هیچ جا مثلن هری پاتر رو همه خوندن و دوس دارن چون خیلی بزرگش کردن!به نقل از علی دلاور :ببینید تو این که اگه بخوایم صد تا شاهکار برتر ادبیات دنیا را ردیف کنیم احتمالا هیچ مانی از ایران توش نیست
ب هر چی بیشتر بها بدیم بیشتر تو جامعه جا میوفته!