• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

    ثبت نام عضویت

"جان" مقدم بر "انديشه" است؟

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع mysterious queen
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

شما با شعارِ "جان مقدم بر اندیشه است" موافقید؟


  • رای‌دهندگان
    35

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,058
امتیاز
4,964
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد
سلام؛

اين يكى از شعارهاىِ دنياىِ مدرنِ امروزه: " جان مقدم بر انديشه است" .
يعنى هيچ "انديشه اى" وجود نداره كه انسان بخواد به خاطرِ اون از عزيزترين دارايى ش يعنى "جان" بگذره يا كشته بشه.


خب حالا ما مى خوايم اين جا بررسى كنيم:
١. شما با اين شعار موافقيد؟ چرا؟
٢.به نظر شما پيامد اين نوع تفكر چه خواهد بود؟

:]
 
پاسخ : "جان" مقدم بر "انديشه" است؟

از تبعات مادی گرایی ست.
برای مردمی که زندگی را فقط یک بار و در دنیا میبینند قطعا بسادگی قابل درک ست.
بزدلی و سکوت را رواج میدهد. ظلم پذیری و منفعت طلبی را تشویق میکند. اعتراض ها را خاموش میکند و اندیشه هایی که در اقلیت هستند را خاموش میکند و اندیشه هایی که در قدرت هستند را قوی تر میکند. بنابراین طبیعیست که قدرت حاکم دنیا پشتیبان ان باشد.
تغییر را سخت میکند چون خیلی از تغییرات نیاز به فدا کردن ها و شجاعت های اولیه دارد.و این شعار قابل تهدیدات، مدافعان اندیشه ها را به سکوت و موافقت با قدرت تشویق میکند

قطعا با تکرار و تبلیغات و قدرت مدرن ، بر ذهن ها ی نسل جدید حاکم.میشود ولی نتیجه ی ان جز همگنی ظاهری و از بین رفتن پویایی و خلاقیت ذهن نیست. از طرفی اتفاقاتی مثل انقلاب ها را سرکوب میکند.

مخالفم.
#ادبیات"-:
 
پاسخ : "جان" مقدم بر "انديشه" است؟

رضا امیرخانی تویِ کتاب "سرلوحه‌ها" می‌نویسه:
که اگر جان مقدم بر اندیشه باشد، ظاهر این است که جان ارج‌مندی یافته؛ باطن، بی ارجیِ اندیشه است. یعنی هیچ اندیشه‌ای نمی‌توان یافت که که برایِ آن بتوان جان فدا کرد. با این شعار که حقا شعار دوران معاصر است، فاتحه‌یِ آرمان و آرمان‌خواهی خوانده خواهد شد، و در عوض خیال‌ت تخت که هرچه خواهی بگو، به سخره و طعنه..
 
پاسخ : "جان" مقدم بر "انديشه" است؟

مرگ با عزت بهتر از زندگی با ننگ است . اگر از نظر دینی مفسده داشته باشه ارزش نداره.برای مثال حوادث کربلا و حتی جنگ دفاع مقدس خلاف این نظریه هستند...حتی در غیر اینصورت هم تمام شرافت انسانی با سکوت در برابر افراد ظالم زیر سوال میره.
 
پاسخ : "جان" مقدم بر "انديشه" است؟

به نقل از hony moon :
مرگ با عزت بهتر از زندگی با ننگ است . اگر از نظر دینی مفسده داشته باشه ارزش نداره.برای مثال حوادث کربلا و حتی جنگ دفاع مقدس خلاف این نظریه هستند...حتی در غیر اینصورت هم تمام شرافت انسانی با سکوت در برابر افراد ظالم زیر سوال میره.
منظورم صرفن این نیست.

تعارض به عقاید یک انسان، تعارض به زندگیِ اون‌ـه. این تفکری‌ست که مقابلِ تفکر "جان مقدم بر اندیشه است" قرار داره. نظرِ شما در این باره چیست؟ و چرایی این مسئله؟
 
پاسخ : "جان" مقدم بر "انديشه" است؟

به نقل از Mysterious Quéèn :
سلام؛

اين يكى از شعارهاىِ دنياىِ مدرنِ امروزه: " جان مقدم بر انديشه است" .
يعنى هيچ "انديشه اى" وجود نداره كه انسان بخواد به خاطرِ اون از عزيزترين دارايى ش يعنى "جان" بگذره يا كشته بشه.


خب حالا ما مى خوايم اين جا بررسى كنيم:
١. شما با اين شعار موافقيد؟ چرا؟
٢.به نظر شما پيامد اين نوع تفكر چه خواهد بود؟

:]

خیر هیچ اندیشه ای ارزش از دست دادن جان رو نداره.

کهکشان :

تغییرات در دنیای امروز متفاوت از تغییرات در هزاره های پیشین هست.
امروزه دنیا در برابر کوچیکتر اعدام و زندانی کردن افراد از خودش واکنش نشون میده. نمونه هاش رو در ایران خومون میبینیم.

و میبینیم که این افراد با وجود زندانی بودن و بدون گذشتن از جانشون خیلی بهتر صدایه خودشون رو به باقی افراد میرسونن.

یا نمونه های دیگه ی جهانی تره این موضوع. ویکی لیکس.

سایتی که از چند سال پیش شروع کرد اطلاعات مخفی کشور های مختلف رو رو کنه. و برای حفظ جان خودش برعکس به جای در خطر قرار دادنه جانش سعی کردن نویسنده ها و تولید کننده های مطالب رو مخفی نگه دارن.

افراد جمع میشن اعتراض می کنن. خواستار تغییر قانون میشن. و دموکراسی بر همین مبنا هست. مثلن در کشوری مثل سوییس قوانین توسط عموم مردم مورد تایید قرار میگیرن. چرا در چنین جامعه ای اصلن باید لازم باشه فردی جانه خودش رو به خطر بندازه تا اندیشه ای رو تبلیغ کنه ؟



ببینید من نمیگم شما جانه خودت رو در خطر ننداز! بنداز! برو حتا خواستی خودکشی کن! ولی خودکشی کن! کسی دیگه رو به کشتن نده! با کسی مخالفی نباید جان اون فرد رو بگیری. اینکه خودت بخوای بمیری و با مرگت صدات به باقی افراد برسه انتخابه خودته هر چند از نظر قانونی ایراد داره ولی کم عیب تر از اینه که فردی دیگه رو برای بیان اندیشه ی خودت به کشتن بدی.

به نقل از Mysterious Quéèn :
منظورم صرفن این نیست.

تعارض به عقاید یک انسان، تعارض به زندگیِ اون‌ـه. این تفکری‌ست که مقابلِ تفکر "جان مقدم بر اندیشه است" قرار داره. نظرِ شما در این باره چیست؟ و چرایی این مسئله؟

مخالفم. وگرنه هر دین به عقاید ادیان و افراده معتقد به دین قبلیش یا عقایده قبلیش تعرض کرده! یعنی به این ترتیب هیچ کسی نباید با عقیده ی جدیدی در جهان باقی بمونه! یعنی این روش و فکر شما باعث کشتار افراد میشه.


نمونش : سنی ها مخالف شیعه ها بودن! به این ترتیب شیعه کشی تو عثمانی و سنی کشی در ایران جریان داشت! شما با این موضوع موافقید‌؟

یا کشتن مسیحیان در عثمانی یا تبعیده دسته جمعیشون! شما با این موافقید ؟

یا کشتن یهودی ها در هلوکاست. یهودی ها هم میگفتند عیسی دروغ گویی بیش نیست و مسیح نبوده! خوب حالا مسیحی ها که توسط یهودی ها به عقایدشون تعارض شده بود باید توسطه یهودی ها کشته بشن ؟ یعنی شما موافق اتفاقات هلو کاست هستید ؟

یا مسلمون ها به عقاید بهایی ها تعارض می کنن! اون هارو کافر و دروغ گو و عقیدشون رو که یک دین هست یک فرقه ی ضاله میدونن! خوب الان بهایی ها باید بیان و مسلمون هارو به کشتن بدن ؟
 
پاسخ : "جان" مقدم بر "انديشه" است؟

اصلی ترین مشخصه ی انسان و تمایزش با همه ی موجودات دیگه، قدرت تفکر و تحلیلشه. دلیل بوجود اومدن این همه مکتب و دین هم اندیشه ست. حالا ما بیایم این اندیشه رو از انسان بگیریم. رسماً و بدون هیچ اغراقی ما هم تبدیل به حیوان خواهیم شد. پس مقدم دانستن جان بر اندیشه، کشتن انسانیته . این نظر کلی من درباره ی این موضوعه، اما هیچ وقت نباید شرایط رو هم نادیده گرفت. من عقیده دارم جلوی ظلم باید به هر قیمتی ایستاد. سر خم کردن به زور در هر شرایطی برای من رده. (البته باید فرق مذاکره و حل کردن مشکلات رو با سر خم کردن بدونیم و به هر نظر مخالفی اعلان جنگ نکنیم ) اما اگه همین الآن ، به جای اینکه پشت کامپیوتر باشم، توی یکی از کمپ های داعش باشم که هر لحظه احتمال داره سرمو ببرن، اون وقت هم باید بتونم این حرفا رو بزنم.
اندیشه رو با هیچ چیز نمیشه ریشه کن کرد، مثالش تمام جنگهای انسان در طول تاریخه؛ جنگهای صلیبی نه اسلام رو از بین برد و نه مسیحیت رو ... یعد از جنگ جهانی دوم نژادپرستی از بین نرفت... جنگهای آمریکا "مثلاً" برای مبارزه با افکار غلط طالبان و القاعده فقط این گروه ها رو از نظر نظامی شاید ضعیف کرده باشه و هنوز انتحاری ها وجود دارن.
و حالا اندیشه های مثبتی هم هستند که باقی موندند : این همه استهزا و تخریب و تحقیر نتونست اسلام رو ضعیف کنه.

پس من کاملاً با شعار بالا مخالفم، اما فقط در مواردی که خودم قبول دارم. یعنی مثلاً هیچ وقت حاضر نیستم برای یه عقیده ی سیاسی ، حتی خراش هم بردارم ، چه برسه به مردن. واقعاً دلیلی نیست برای یه سری انسان مثل ما که فقط قدرت سیاسیشون از ما بیشتره، ما با ارزش ترین چیز که جونمون هست رو بدیم. اما مثلاً اگه صحبت درباره ی یه عقیده یا طرز فکر باشه که قراره به درد بشریت (یا حداقل انسانهای هم فکر خودم) بخوره، ترسی از مردن نیست.
 
پاسخ : "جان" مقدم بر "انديشه" است؟

به نقل از The Last Horseman :
اصلی ترین مشخصه ی انسان و تمایزش با همه ی موجودات دیگه، قدرت تفکر و تحلیلشه. دلیل بوجود اومدن این همه مکتب و دین هم اندیشه ست. حالا ما بیایم این اندیشه رو از انسان بگیریم. رسماً و بدون هیچ اغراقی ما هم تبدیل به حیوان خواهیم شد. پس مقدم دانستن جان بر اندیشه، کشتن انسانیته . این نظر کلی من درباره ی این موضوعه، اما هیچ وقت نباید شرایط رو هم نادیده گرفت. من عقیده دارم جلوی ظلم باید به هر قیمتی ایستاد. سر خم کردن به زور در هر شرایطی برای من رده. (البته باید فرق مذاکره و حل کردن مشکلات رو با سر خم کردن بدونیم و به هر نظر مخالفی اعلان جنگ نکنیم ) اما اگه همین الآن ، به جای اینکه پشت کامپیوتر هستم، توی یکی از کمپ های داعش باشم که هر لحظه احتمال داره سرمو ببرن، اون وقت هم باید بتونم این حرفا رو بزنم.
اندیشه رو با هیچ چیز نمیشه ریشه کن کرد، مثالش تمام جنگهای انسان در طول تاریخه؛ جنگهای صلیبی نه اسلام رو از بین برد و نه مسیحیت رو ... یعد از جنگ جهانی دوم نژادپرستی از بین نرفت ... جنگهای آمریکا "مثلاً" برای مبارزه با افکار غلط طالبان و القاعده فقط این گروه ها رو از نظر نظامی شاید ضعیف کرده باشه و هنوز انتحاری ها وجود دارن.
[/size]و حالا اندیشه های مثبتی هم هستند که باقی موندند : این همه استهزا و تخریب و تحقیر نتونست اسلام رو ضعیف کنه.
[/size]
[/size]پس من کاملاً با شعار بالا مخالفم، اما فقط در مواردی که خودم قبول دارم. یعنی مثلاً هیچ وقت حاضر نیستم برای یه عقیده ی سیاسی ، حتی خراش هم بردارم ، چه برسه به مردن. واقعاً دلیلی نیست برای یه سری انسان مثل ما که فقط قدرت سیاسیشون از ما بیشتره، ما با ارزش ترین چیز که جونمون هست رو بدیم. اما مثلاً اگه صحبت درباره ی یه عقیده یا طرز فکر باشه که قراره به درد بشریت (یا حداقل انسانهای هم فکر خودم) بخوره، ترسی از مردن نیست.


ببینید شما با قبول اینکه برای اندیشه میشه جان رو هم گرفت دارید خود اندیشه رو سعی می کنید نابود کنید.

هیتلر سعی کرد یهودی هارو نابود کنه. چون مخالفه اندیشه ی مسیحیش بودن!

مسلمون های عثمانی سعی کردن ارمنی های عثمانی رو نابود کنن!

ایران بهایی هارو نابود می کنه و از بین میبره چون مخالفه اندیشه اسلامین!

ایران سنی کشی می کرد چون مخالف اندیشه ی شیعه بودن!

عثمانی ها شیعه کشی می کردن چون مخالفه اندیششون بود!

هندو ها مسلمون هارو و همزمان مسلمون ها هندو هارو!

این کشتن در راه اندیشه فقط کشتار بیشتر اورده.
باعث چه چیز جز فلاکت و بدبختی شده ؟‌

دو کشور ایران و عثمانی رو ۲۰ سال به جون هم انداخته.

الان گروه طالبان، حماس، حزب الله، القاعده، داعش همه در راه جان رو بی ارزش در مقابل اندیشه میدونن.



ببینید اندیشه ای که باعث بشه جان افراد به خطر بیافته خودش شروع یک دیکتاتوری هست. خودش داره به زور خودشو قدرتمند می کنه تا باقی اندیشه هارو خاموش بکنه. یعنی خودش تبدیل به یک ظالم خواهد شد. همونطوری که جمهوری وقتی کناره اسلامی قرار گرفت صرفن اسمش جمهوری موند و به جای جمهوری اسلامی ایران شد دیکتاتوریه رهبریه ایران.
 
پاسخ : "جان" مقدم بر "انديشه" است؟

به نقل از مازیمون :
ببینید شما با قبول اینکه برای اندیشه میشه جان رو هم گرفت دارید خود اندیشه رو سعی می کنید نابود کنید.

فکر میکنم سوال اینه که آیا شما با کشته شدن آدما در راه اندیششون موافق هستین یا نه.

یعنی فرض اینه که این گرفته شدن جان در راستای تثبیت اندیشه باشه :-?
 
  • لایک
امتیازات: swz
پاسخ : "جان" مقدم بر "انديشه" است؟

به نقل از Niayesh.R :
فکر میکنم سوال اینه که آیا شما با کشته شدن آدما در راه اندیششون موافق هستین یا نه.

یعنی فرض اینه که این گرفته شدن جان در راستای تثبیت اندیشه باشه :-?

یعنی یه نفر بدون اسیب زدن به باقی انسان ها بمیره سره عقیدش‌؟ یعنی تولید جنگ نکرده ؟ هیچ انسانی دیگه رو در این مسیرش نکشته ؟ صرفن جانه خودشو در خطر انداخته ؟ خوب اگه صرفن همین هست که من مخالف هستم همچنان ولی کسی که اندیشش اینه که در راهش باید خوشکشی کنه و راهی دیگه نمیبینه خوب بودن و نبودنش اونقدر لابد فرقی نمی کنه.
 
Back
بالا