پاسخ : مشاوره انتخاب رشته دانشگاه - گروه تجربی
یه توصیه کلی به همه بچه ها :
ببینید دوستان عزیز ، من انکار نمیکنم که موقع انتخاب رشته باید به فاکتور هایی مث میزان اشتغال و حقوق و ... توجه کرد.
اما حقیقتا
از نظر من خیلی اشتباهه که آدم صرفا بخواد رو این ملاک ها تصمیم بگیره.
فراموش نکنیم که از اون دانشمندای خیلی خیلی خفن بگیر که همه میشناسیمشون و تو کتابا اسمشون رو خوندیم ، تا همون مثال هایی که از آشناهای دور و برمون داریم ، همه فاکتور علاقه و سخت کوشی رو داشتن.
از اون دوست عزیزی که من میشناختم که به کارهای مربوط به بیمارستان علاقه داشت و رفت پرستاری خوند و فوق و دکتری اش رو گرفت و الانم توی سن کم به عنوان یکی از شاخ ترین اساتید دانشکده شون به حساب میاد.
یا تو خانواده کسی بود که رفت مهندسی کشاورزی گرفت ، دکتری اش رو خارج از کشور گرفته الان و موقعیت شغلی خوبی هم داره.
کلی فیزیوتراپیست های موفق و باسواد.
همه ی این چیزایی که من گفتم اگر بخوای از اول با فاکتور فقط " شغل و درامد و بازار کار" نگاهشون کنی.اصلبا باید
وردارن این رشته ها رو که !!!! چون هیشکی نمیره.
یه کم باز تر فکر کنید بچه ها.دانشگاه تازه اول مسیر شماست.تازه جاییه که باید تلاش رو شروع کنید تا منتهی به سواد و درک درست بشه.نهایتا هم کار و پول و چیزایی که مد نظرتونه.
من کلی دندونپزشک میشناسم که وختی این رشته رو قبول شدن توهم " شاخ بودن رشته و پول دار شدن و اینها " گرفتن.و نهایتا از بس بی سواد بار اومدن و از بس بلد نبودن کار کنن که اگر بخوایم با پول و درامد بسنجیم قضیه رو خیلی خیلی درامدشون پایینه چون کسی مراجعه نمیکنه.به شخصه کسایی رو می بینم که ...
از طرفی کسایی رو داریم که خیلی موفق عمل کردن تو این رشته.
تنها مللاکتون پول و کار نباشه.لطفا.
اگر هم تنها ملاکتون اینه مطمین باشید اینارو عملکرد تون توی دانشگاه مشخص میکنه.نه رادیولوژی رفتن یا پرستاری رفتن.
به نقل از ٰفقط تیلور سویفت!!! :
رفقا نظرتون درباره دامپزشکی چیه؟
دکتری پیوسته،6سال،220واحد
من از هر کی پرسیدم مینالید و میگن درسش سخته حقوقم کمه،کار کمه،اونایی که وضعشون خوبه قدیمین و اینا
رشته دامپزشکی رشته سخت و شیرینی هستش.
سخت از کلی جنبه ی مختلف.دروس سنگین - برای مثال اناتومی مقایسه ای دارن تو درس هاشون که به هر چی آناتومی تو پزشکی و دندون هس گفته زکی! و کلی دروس دیگه.
سختی کار با حیوانات ، بیماری های مشترک انسان و دام و..
اما قاعدتا برای کسی که به علم پزشکی و طبابت علاقه داره و همچنین از کار با حیوونا اذیت نمیشه و اینا رشته خوبیه.
در مورد حقوق و کار و ... هم که بالاتر گفتم.