سلام بچهها
نمیدونم قبلاً اینجا راجع بهش بحث شده یا نه، ولی وظیفه خودم دونستم جهت یادآوری چندتا نکته در ارتباط با انتخاب رشته خدمتتون بگم.
اول اینکه پزشکی، [تعهد] داره. حتی پزشکی سراسری غیر تعهد مناطق محروم، هم تعهد داره. خواهش میکنم این مسئله رو جدی بگیرید. تعهد در قبال آموزش رایگان، که قابل خرید نیست، و باید طول مدت تحصیل یا حتی بیشتر خدمت کنید. تعهد جدای از مسئلهی طرح اجباری هست. این به این معنی هست که مدرک شما تا سالهای طولانی آزاد نمیشه، و نمیتونید مهاجرت کنید. حتی بخوایید بمونید هم باید در مناطقی که ممکنه دوست نداشته باشید سالهای طرح+تعهد رو بگذرونید. در ارتباط با بقیه رشته ها هم فکر کنم تعهد وجود داره ولی در ارتباط با قابلیت خریدنش اطلاعی ندارم.
دوم؛ یک سری رشته ها اخیراً طرح اجباری بهش اضافه شده حتما از دفترچه چک کنید. مثل فیزیوتراپی. چرا طرح مهمه؟ چون طی دوران طرح حقوق کمه، محل کارش ممکنه بد باشه، و به طور کل اذیتتون کنه. حتما تحقیق کنید رشته ای که انتخاب میکنید چجوریه وضعیت طرحاش.
سوم؛ کسایی که میخوایید پزشکی بزنید، حتما برید از یه اینترن راجع به وضعیت بیمارستان ها و شرایط دقیق مربوط بهش تحقیق کنید. دو سال آخر پزشکی پر از آدمهاییه که فهمیدن اشتباه اومدن و پزشکی اون کتابهای قشنگ علومپایه نیست.
چهارم؛ تیپ شخصیتای خیلی مهمه. آدم های شدیدا درونگرا، کسایی که حوصله حرف زدن با قشر مختلف رو ندارن، کسایی که حوصله دردسر و شکایت ندارن، کسایی که تحمل تحقیر شدن ندارن، قبل از انتخاب پزشکی حتما بیشتر فکر کنن.
پنجم؛ پسر ها سربازی+طرح+تعهد دارن. اگر سربازی معاف نباشید ادغام توی طرحتون میشه و باهم میرید. اگر سربازی معاف باشید و طرح نباشید، طرح میرید فکر کنم. اگر طرح معاف باشید و سربازی نه، بازم باید سربازی رو برید. حالا طی این حالات مختلف یه چندماه فقط کمتر یا بیشتر داره، که خیلی اهمیت نداره. چیزی که مهمه اینه که آمادگی مواجهه با این سه حالت رو داشته باشید.
به امید انتخاب های خوبتون؛ همگی موفق باشید.