سوالات و بحث‌های عمومی در مورد انتخاب رشته

AraSh_HaShemi

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
اراک
دانشگاه
پلی تکنیک
رشته دانشگاه
مکانیک
پاسخ : انتخاب رشته‌ی دانشگاهی

http://acad-affairs.ut.ac.ir/links/amouzeshi/bakhsh-nameh9.htm

تغییر رشتس

عمران بیشتره کارش.اما کامپیوتر داره پیشرفت زیادی میکنه.دوتاش الان جز رشته های دارای بازار کار زیادن.

arezoo1995

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران

یعنی الان توصیه میشه عمران برم یا کامپیوتر؟ :-?

• لایک
امتیازات: Kenji

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389

هرکدوم دوست داری! بستگی داره. مثلا یکی عمران میخونه میره مهندس عادی میشه تو یک شرکتی. یکی هم مثل آشنای ما عمران دانشگاه آزاد ناکجا‌آباد داره یک ساختمون ساخت ۷۰ میلیون در یک سال دستمزد گرفت! در ضمن کامپیوتر از نظر اپلای اوضاع بهتری داره.

Kenji

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران-budoko

به نقل از فَــرز :
راستی دوستانی که میخوان برن مکانیک بخونن ولی فک میکنن رتبه شون نمیرسه بهتره برن مهندسی شیمی بخونن اونجور که من شنیدم بیشتر واحد هاش با مکانیک سیالات یکی هست فقط این مهندسی شیمی 9واحد اضافه تر شیمی داره و اون فیزیک سخت ها رو نداره :-"

حرفتو اصلا قبول ندارم مهندسی شیمی مثل آش رشته میمونه که معلوم نیست شیمیه یا مکانیک یا طراحیه چیه, درس مشترک داره با مکانیک سیالات اما اون درسهایی که سیالات رو قشنگ میکنه توش نداره , کلا رشته ای که اگه بخونی و تاپ تاپم باشی با لیسانسو ارشدش هیچی نمیشی مگه اینکه بری واسه دکترا اونم نه مثل دکتراهای دیگه باید تو این رشته واقعا وارد باشی تا بتونی پول در بیاری مگه اینکه بخوای تو نرم افزاراش مثل اسپن و هایسیس حرفه ای شی و پروژه انجام بدی

در کل رشته بیخودیه و شدیدا اصرار میکنم که تا بقیه رشته ها هستن کسی نره تو این رشته با لیسانسش ماکزیمم 500 تومن یا 800 تومن میشه دراورد باشد یه 6 سال تو پالایشگاه جون بکنی تا کار صنعتی یاد بگیری و بهت 1 یا 1.5 بدن

در ضمن کسی اینو با مهندسی نفت اشتباه نگیره , مهندسی نفت از نظر بازده مالی خداس رشتش اما مهندسی شیمی هیچ

arezoo1995

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران

به نقل از محمّد :
هرکدوم دوست داری! بستگی داره. مثلا یکی عمران میخونه میره مهندس عادی میشه تو یک شرکتی. یکی هم مثل آشنای ما عمران دانشگاه آزاد ناکجا‌آباد داره یک ساختمون ساخت ۷۰ میلیون در یک سال دستمزد گرفت! در ضمن کامپیوتر از نظر اپلای اوضاع بهتری داره.
خوب من هر دو رو به یه اندازه دوس دارم .الان واقعا گیجم چی انتخاب کنم؟ :rolleyes:

• لایک
امتیازات: Kenji

farz

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
سنندج
مدال المپیاد
مرحله اول شیمی
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی شیمی

به نقل از Kenji :
حرفتو اصلا قبول ندارم مهندسی شیمی مثل آش رشته میمونه که معلوم نیست شیمیه یا مکانیک یا طراحیه چیه, درس مشترک داره با مکانیک سیالات اما اون درسهایی که سیالات رو قشنگ میکنه توش نداره , کلا رشته ای که اگه بخونی و تاپ تاپم باشی با لیسانسو ارشدش هیچی نمیشی مگه اینکه بری واسه دکترا اونم نه مثل دکتراهای دیگه باید تو این رشته واقعا وارد باشی تا بتونی پول در بیاری مگه اینکه بخوای تو نرم افزاراش مثل اسپن و هایسیس حرفه ای شی و پروژه انجام بدی

در کل رشته بیخودیه و شدیدا اصرار میکنم که تا بقیه رشته ها هستن کسی نره تو این رشته با لیسانسش ماکزیمم 500 تومن یا 800 تومن میشه دراورد باشد یه 6 سال تو پالایشگاه جون بکنی تا کار صنعتی یاد بگیری و بهت 1 یا 1.5 بدن

در ضمن کسی اینو با مهندسی نفت اشتباه نگیره , مهندسی نفت از نظر بازده مالی خداس رشتش اما مهندسی شیمی هیچ

خعلی ممنون که مستقیما داری ب ی رشته توهین میکنی! [-( دلیل نمیشه وقتی از چیزی بدت بیاد اینجوری قضاوت کنی!
"هر كارخانه توليدي اعم از كوچك يا بزرگ نياز به يك مهندس شيمي دارد. چرا كه تقريبا در تمام فرآيندهاي نوين از مواد شيميايي استفاده مي‌كنند و در حقيقت رشد شگرف صنعت در قرن گذشته تا حدود زيادي مديون مهندسي شيمي بوده است. به همين دليل در كشورهاي صنعتي اين رشته اهميت ويژه‌اي دارد."
همچنین مهندسی شیمی کلی شاخه مختلف داره که فقط چندتاش ب پالایشگاه مربوط میشه :-"
درضمن یکی از آشناها لیسانس و فوق ـِش رو شریف گرفته الان نمیدونم تو کدوم قسمت ایران خودرو کار میکنه ماهی nتومن در میاره!

×خوبه بدونین حقوق پایه ی کارگر 700تومن هست (:|

Hamid.s

‌Bug
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد1
شهر
مشهد
دانشگاه
فردوسی
رشته دانشگاه
نرم‌افزار

به نقل از Kenji :

ما که از هرکی شنیدیم و پرسیدیم خلاف اینو گفته.
معلم شیمیمون افسوس میخورد که چرا نرفته کار مطابق با رشتش دنبال کنه و اومده معلم شده (معلم شاخیه برا کنکور و وضعش هم خیلی خوبه) و اینکه میگفت اگه یه ذره به شیمی علاقه دارین حتما برین دنبال شیمی محض یا مهندسی شیمی که به شدت تو صنعت بهش نیاز هست.
یک معلم المپیاد شیمی میامد تو مدرسه ما که مهندسی شیمی شریف میخوند. میگفت از کل هم کلاسیای من فقط دونفرمون ایران موندیم. یکیمون زن و بچش نذاشتن بره. منم دانشگاه شریف انقد بهم امکانات داد که نرم. وضعش به شدت خوبه. از رشتش راضی نیست و داره تو شریف بیوتک میخونه. اما نه به خاطر بدی مهندسی شیمی (که خودش میگفت خیلی جای کار میتونه داشته باشه) به خاطر اینکه به پزشکی و بیوتک و اینا خیلی علاقه داره.
شما از کجا میگی که رشتش بده؟

arezoo1995

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران

به نظر شما عمران بهتره یا کامپیوتر؟ :-?
در ضمن ب هر دوشون ب طور یکسان علاقه دارم :-"

saratahmasbi

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
سارایوو(بوسنی و هرزگوین)
رشته دانشگاه
حقوق

فک کنم کامپیوتر بهتره

happiestchemist

ملکه ی شیشه ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
4d
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
دارم.
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

بچه ها من پارسال از دارو خیلی دفاع میکردم...امسال ولی نظرم عوض شده اون قدرا هم دفاع کردنی نیست

نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان امین
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
یه زمانی واسه شیمی/ نجوم میخوندم

- صرفا خواستم به کسایی که امسال کنکور دادن توصیه کنم از همن الان که قبل نتایجه به همه ی احتمالات فکر کنن و به فکر انتخاب رشته و دانشگاه باشن. بعد از اعلام نتایج اون دو هفته ای که هست فشار و استرس زیاد میشه. یهو کلی رشته و دانشگاه به ذهن آدم میرسه که درباره شون تحقیق کنه ولی وقت نمیشه خیلی. از الان به فکرش باشید :D -

ehsanta

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهیدقدوسی
شهر
قم
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

به نقل از äřèžõö :
بچه ها میدونین بازار کار عمران بیشتره یا کاپیوتر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟(واسه دخترا)
خیلی بستگی به دانشگاهی که می خوای بری داره
عمران بازار کارش خوبه از اکثر دانشگاها
کامپیوتر از دانشگاهای شریف و تهران و امیرکبیر عالیه ، بقیه جا ها نه چندان

گفته بودم راجع به کامپیوتر در حال تحقیقم تا این بحث شد بگم. اون هم اینکه نرم افزار و سخت افزار و آی تی (تا اونجا که من فهمیدم) تفاوت آن چنانی توی کارشناسی ندارن
یعنی سخت افزار یا آی تی یه دانشگاه می ارزه به نرم افزار دانشگاه پایین ترش. آی تی و نرم افزار که به شدت به هم شبیهن. (تفاوت این 3 گرایش توی کل کارشناسی 30 واحده) . روی تغییر گرایش هم فکر کنم بشه حساب کرد.
بازارکارش رو هم که این بالا گفتم.
من نفهمیدم چرا اما توی کامپیوتر جو اپلای جدیدا زیاد شده. خیلی از کامپیوتری ها می پرن.

vahidd

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد
شهر
مشهد

به نقل از AraSh_HaShemi :
http://acad-affairs.ut.ac.ir/links/amouzeshi/bakhsh-nameh9.htm

تغییر رشتس

عمران بیشتره کارش.اما کامپیوتر داره پیشرفت زیادی میکنه.دوتاش الان جز رشته های دارای بازار کار زیادن.
بدیش اینه من ترم دو رو هم واسه کنکور خیلی خیلی بد دادم

Kenji

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران-budoko

به نقل از فَــرز :
خعلی ممنون که مستقیما داری ب ی رشته توهین میکنی! [-( دلیل نمیشه وقتی از چیزی بدت بیاد اینجوری قضاوت کنی!
"هر كارخانه توليدي اعم از كوچك يا بزرگ نياز به يك مهندس شيمي دارد. چرا كه تقريبا در تمام فرآيندهاي نوين از مواد شيميايي استفاده مي‌كنند و در حقيقت رشد شگرف صنعت در قرن گذشته تا حدود زيادي مديون مهندسي شيمي بوده است. به همين دليل در كشورهاي صنعتي اين رشته اهميت ويژه‌اي دارد."
همچنین مهندسی شیمی کلی شاخه مختلف داره که فقط چندتاش ب پالایشگاه مربوط میشه :-"
درضمن یکی از آشناها لیسانس و فوق ـِش رو شریف گرفته الان نمیدونم تو کدوم قسمت ایران خودرو کار میکنه ماهی nتومن در میاره!

×خوبه بدونین حقوق پایه ی کارگر 700تومن هست (:|

اصلا 1000 دیس بدین به من چه فرقی میکنه چیزی که من با چشام دیدم و از 10 تا به بالای خود بچه های شیمی شنیدم ردش نمیکنم
عزیز وقتی حرفی میزنم سر دلیل مدرک میزنم

با نوشته های تو نت زیاد کار نداشته باش من بچه هاشو از جلو دیدم که دارم بهت میگم اره اگه اپلای کنی بری خارج کشور که اونم فقط برای دانشجوهای تهران میسره رشته عالییه کانادا سریع قوبلت میکنه اما تو ایران به هیچ دردی نمیخوره , اگه میخوای سیلابس کلشو بذارم برات و برات در مورد هر درس توضیح بدم

ایران خودرو اگه منظورت صنایع رنگ هستش که ربطی به مهندسی شیمی نداره و باید بری پلیمر

مهندسی شیمی تاپترین شاخش طراحی فرایند های نفتی که فقط وقتی جواب میده که دکترا داشته باشی , اره اگه اونو داشته باشی با یه طراحی به قول شما n تومن گیرت میاد

اصفهان بچه هاش استاد نجاتی رو میشناسن تنها کسی بود که من دیدم جدای دانشگاه میتونس پول در بیاره چون برای دکترا کنترل خونده بود و تا یه حدی میتونس کارای طراحی بکنه

و تا یه حدودی بعضی از استادای دیگش
اما سه 4 تا از استاداش پنالتی میزدن به خودشون فقط و به بچه ها گیر میدادن

امار کاملا موثق دارم که تو خود پالایشگاه اصفهان یکی از بچه های میم شیمی اصفهان رو قبول کردن با ماهی 350 تومن که کارشم تمیز کردن کمپرسوره, در ضمن تو فیری لند زندگی نمیکنی , هر وقت رقتی بازار کار میفهمی چجوریه

farz

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
سنندج
مدال المپیاد
مرحله اول شیمی
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی شیمی

به نقل از Kenji :
اصلا 1000 دیس بدین به من چه فرقی میکنه چیزی که من با چشام دیدم و از 10 تا به بالای خود بچه های شیمی شنیدم ردش نمیکنم
عزیز وقتی حرفی میزنم سر دلیل مدرک میزنم

ایران خودرو اگه منظورت صنایع رنگ هستش که ربطی به مهندسی شیمی نداره و باید بری پلیمر

امار کاملا موثق دارم که تو خود پالایشگاه اصفهان یکی از بچه های میم شیمی اصفهان رو قبول کردن با ماهی 350 تومن که کارشم تمیز کردن کمپرسوره, در ضمن تو فیری لند زندگی نمیکنی , هر وقت رقتی بازار کار میفهمی چجوریه

با این که میگین اطلاعاتون زیاد هست در این باره و کلی مدرک و دوست و اینا دارین تعجب میکنم چطور نمیدونین یکی از گرایش های مهندسی شیمی پلیمر هست :-"
"رشته مهندسي شيمي با 8 گرايش صنايع غذايي، صنايع شيميايي معدني، صنايع گاز ، صنايع پتروشيمي ، صنايع پليمر، طراحي فرآيندهاي صنايع نفت، صنايع پالايش و شيميايي سلولزي؛ يكي از رشته‌هاي گسترده دانشگاهي است. "

حالا شما هی بگو بازار کار!من که علاقه م اینیه که هست و بش ایمان دارم... :)

ehsanta

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهیدقدوسی
شهر
قم
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر

حالا چرا بحث الکی می کنید؟
بازار کار به نظر من تا حد زیادی از رشته جداست
وقتی می بینی این همه آدم بی سواد درآمدای چنان دارن (و از صفر هم شروع کردن) و در مقابل این همه فوق لیسانس با مدرک رشته های عالی (به قول شما) از دانشگاه های تاپ بی کارند دقیقا متوجه میشی که کار فقط سواد نیست.
سواد یه بخش مسئله هست اما چیزای دیگه ای هم هستن
تکنیک و تخصص و کاربلد بودن هست
پارتی هست
سرمایه هست
و ...

اصلا من فکر میکنم صحبت سر بازار کار برای انتخاب رشته خیلی بیهوده است. بهتره راجبه خود کارهای اون رشته و محیط کار و شرایطش صحبت کرد تا کار پیدا کردن و درآمدش

Kenji

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران-budoko

به نقل از فَــرز :
با این که میگین اطلاعاتون زیاد هست در این باره و کلی مدرک و دوست و اینا دارین تعجب میکنم چطور نمیدونین یکی از گرایش های مهندسی شیمی پلیمر هست :-"
"رشته مهندسي شيمي با 8 گرايش صنايع غذايي، صنايع شيميايي معدني، صنايع گاز ، صنايع پتروشيمي ، صنايع پليمر، طراحي فرآيندهاي صنايع نفت، صنايع پالايش و شيميايي سلولزي؛ يكي از رشته‌هاي گسترده دانشگاهي است. "

حالا شما هی بگو بازار کار!من که علاقه م اینیه که هست و بش ایمان دارم... :)

پلیمر چندین سال پیش اگه اشتباه نکنم از مهندسی شیمی جدا شد بخاطره کاربرد جداش تو صنعت , لااقل تو لیسانش تا اونجا که میدونم و مطمئنم جدائه از مهندسی شیمی که بازار کارش عالیه پلیمر ...بهترین پلیمر هم برای امیر کبیر هستش

خب عزیز وقتی دوسش داری که اصلا بحثی نیست , ولی تا حالا اخه چند تا کتابشو خوندی که فکر میکنی دوسش داری؟

استاتیک که کاملا مربوط میشه به میم سیالات , ترمو 1 ,2 که فقط به درد کارهای نظری میخوره اصولا و تو شبیه سازی هایسی کمکت میکنه , انتقالها(جرم حرارت مومنتوم) یا عملیات واحد 1 و2 ببین حتی با خوندن عملیات واحدا که فوقالعاده باید کاربردی باشن تو اصولا هیچی از مهندسی شیمی نمیدونی, باید بری پالایشگاه تازه ترم 7 تا یاد بگیری هیچی از چیزهایی که خوندی منشا کاربردی نداره و فوقالعاده با خانما مشکل دارن اونجا , شرکت های خصوصی هم هست تا حدودی که بیشرفا یکاری میکنن که خانومه به پول کم برای کار کردن راضی بشه, البته کار اداریش هم هست که اشنا میخواد

اره اگه هدفت خوندن و تئوری خوندن میتونی بری تا دکترا که حالا اگه اشنا هم داشته باشی میتونی استاد دانشگاه بشی

اما مثل یه داداش بهت میگم اگه اشنا نداری برای استادی و واقعا میخوای ادامه بدی این رشته رو از الان فقط به فکر اپلای کردن اونم از یه دانشگاه خوب باش

Sarikhani

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شيراز
شهر
شيراز

توي رشته هاي رياضي البته مهندسي ها كدوم رشته ها تحقيقاتي تره؟

Kenji

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران-budoko

به نقل از Ostad M.Shajarian :
توي رشته هاي رياضي البته مهندسي ها كدوم رشته ها تحقيقاتي تره؟

تا اونجا که من میدونم 90 رشته های مهندسی شدیدا قابلیت تحقیقاتی دارن , یعنی اگه اهل تحقیق باشی از مهندسی برق بگیر تا مهندسی شیمی میتونی ISI خوب در بیاری , فرق اونجوری نمیکنه مهم اطلاعاته خودته

Sarikhani

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شيراز
شهر
شيراز

به نقل از Kenji :
تا اونجا که من میدونم 90 رشته های مهندسی شدیدا قابلیت تحقیقاتی دارن , یعنی اگه اهل تحقیق باشی از مهندسی برق بگیر تا مهندسی شیمی میتونی ISI خوب در بیاری , فرق اونجوری نمیکنه مهم اطلاعاته خودته
درسته كه تو بيشتر رشته هاي مهندسي تحقيقات جواب ميده ولي ميخوام بدونم كدومش بيشتر اين قابليت رو داره
البته مهم نيست ايران باشه يا كشور هاي ديگه

بالا