سوالات و بحث‌های عمومی در مورد انتخاب رشته

saeide

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج (گویا 3)
شهر
کرج
دانشگاه
تهران-شهید بهشتی
رشته دانشگاه
فیزیک-کارشناسی ارشد گرانش
پاسخ : انتخاب رشته‌ی دانشگاهی

به نقل از Regulus :
من میخوام برم فیزیک،خیلی هم بهش علاقه دارم...اما بحث شغل و درآمد و...خیلی ذهنمو مشغول کرده.
مخصوصا که جدیدا هروقت تو گوگل اسم رشته فیزیکو میزنم کلی از این سایتهای معرفی شغل برای رشته فیزیک میاد که از معلمی و کارمندی تا کار تو کارخانه یخچال سازی :-? و... رو شامل میشه،فقط کار مربوط به خود فیزیک بینشون نیست!

همین قضیه ی شغل و اینا خیلی رو اعصابه! به نظر شما اولویت با چیه؟ اصلا به نظرتون برای اینطور رشته ها(مثلا اگه شریف باشی :-?) شغل مناسب پیدا میشه؟ یا بهتره بری یه رشته مهندسی؟

چه روزگاریه آخه! خارجیم نشدیم عین آدم به علاقمون برسیم! ~X(

با تشکر از نسرین عزیز!

ببین من الان دانشجوی سال سوم فیزیکم از خواهرم که مهندسه بیشتر پول درمیارم :D به عنوان یک فعالیت دانشجویی تدریس میکنم کلیم بهم میچسبه... عمرا هم به تدریس به عنوان شغل آینده فکر نمیکنم... بریز دور از ذهنت این ذهنیت تدریس رو خب؟! :D

شغل مرتبط با هر رشته ای پیدا میشه اگر شما به عنوان آدم فارغ التحصیل اون رشته یک مقداری درست کار کرده باشید و خوب برای خودتون سابقه جمع کرده باشید...
و اینکه لزوما مهندس ها پول بیشتری درنمیارن؛پول درآوردن بیشتر به عرضه مربوطه تا رشته تحصیلی.
شما اینجا رو بخونید http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,94003.0.html

بعد اینکه خوبه آدم بره شریف،ولی قرار نیست هرکی رفت شریف رو رو هوا بزنن!...برا فیزیک خوندن دانشگاه های شریف،تهران،بهشتی،تحصیلات تکمیلی زنجان،تبریز دانشگاه های قوی و معتبرین!

saeide

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کرج (گویا 3)
شهر
کرج
دانشگاه
تهران-شهید بهشتی
رشته دانشگاه
فیزیک-کارشناسی ارشد گرانش

به نقل از Nasrin737 :
کافی ندارم)اینه که وقتی واردش شدی باید تا دکتری بری...یعنی بالیسانس نمیتونی کارخوب پیداکنی(البته امروزه برای لیسانس مهندسی هم سخت کارپیدامیشه چه برسه به فیزیک!)...واینکه گرایش های مختلف فیزیک شرایطش فرق میکنه..مثلاگرایش فیزیک نظری خب اینطوریه که توایران اهمیت چندانی بهش داده نمیشه ولی نانو ,حالت جامد,اپتیک ولیزر کار براشون هست (اینوپارسال ارشد فیزیک امیرکبیر به من گفت)...
.
گرایش های حالت جامد خیلی خوب توی ایران داره کار میشه و اتفاقا حوزه فعالیتش خیلی وسیعه!
من الان خودم دارم راجع به محیط های متخلخل porous media و حوزه فعالیتش یه چیزایی میخونم،دارم میبینم که خیلی کاربردیه ، علی الخصوص در صنایع نفت و گاز... و کارای زیادی هم دارن انجام میدن توش..
یادمه یکی از استادای لیزر ما با شرکت گاز قرارداد بسته برای اینکه با لیزر بتونن نشت لوله های گاز رو پیدا کنند...
بعد یه استاد دیگه مون داره روی حسگرهای حساس به منوکسید کربن کار میکنه ...
همه ی این کارا توی حوزه فیزیک انجام میشه...
نتایج گوگل رو بریزید دور ...
کسی که بخواد کار کنه براش کار گیر میاد...
اصن کارخونه صنایع اپتیک اصفهان.کار ساخت عدسی و توری پراش و ... انجام میده... اینا همه ش زیر دست اونی رد شده که فیزیک خونده!
دیگه فعلا چیزی به ذهنم نمیرسه :D

**NAVID**

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی(Qom Nodet)
شهر
قم
مدال المپیاد
یه سال شیمی خوندم!
دانشگاه
Tehran PolyTechnic
رشته دانشگاه
هوافضا - کامپیوتر

به نقل از سَعیده :
گرایش های حالت جامد خیلی خوب توی ایران داره کار میشه و اتفاقا حوزه فعالیتش خیلی وسیعه!
من الان خودم دارم راجع به محیط های متخلخل porous media و حوزه فعالیتش یه چیزایی میخونم،دارم میبینم که خیلی کاربردیه ، علی الخصوص در صنایع نفت و گاز... و کارای زیادی هم دارن انجام میدن توش..
یادمه یکی از استادای لیزر ما با شرکت گاز قرارداد بسته برای اینکه با لیزر بتونن نشت لوله های گاز رو پیدا کنند...
بعد یه استاد دیگه مون داره روی حسگرهای حساس به منوکسید کربن کار میکنه ...
همه ی این کارا توی حوزه فیزیک انجام میشه...
نتایج گوگل رو بریزید دور ...
کسی که بخواد کار کنه براش کار گیر میاد...
اصن کارخونه صنایع اپتیک اصفهان.کار ساخت عدسی و توری پراش و ... انجام میده... اینا همه ش زیر دست اونی رد شده که فیزیک خونده!
دیگه فعلا چیزی به ذهنم نمیرسه :D
ببین یه مهندسی فیزیک و انرژی هم داریم ببین چیه . امیرکبیر داره .

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389

اسم بعضی رشته ها اونقدر تو ذهن ما تکرار میشن که بقیه رشته ها رو فراموش میکنیم. خیلی رشته ها وجود دارند که واقعا خوب هستند و جای کار دارند. مثلا مهندسی کشاورزی رشته ایه که خیلی ‌ها بهش فکر نمیکنن اما رشته خیلی دوست داشتنی‌ایه که هم میشه باهاش اپلای کرد بهترین جاها و هم میشه توش خیلی خوب پیشرفت کرد و کارهای بزرگی انجام داد تو ایران. مخصوصا اگر یک فرد زرنگ واردش بشه میتونه از رقیبای ضعیفی که تو این رشته داره جلو بزنه و تا دکترا به راحتی بره.

در مورد رشته اقتصاد هم تحقیق کنید. در مورد رشته مدیریت بازرگانی هم تحقیق کنید. حتی خیلی از بچه‌های مهندسی دانشگاه های تاپ از مهندسی میزنن ارشد میرن MBA که تو فیلد بازرگانیه یا مثلا میرن اقتصاد شریف میخونن.

به طراحی صنعتی و معماری هم فکر کنید. رشته های خوبی هستند.

کلا زیاد تحقیق کنید. فکر نکنید چون برق و مکانیک رشته های خوبی معرفی میشن توسط دیگران به درد شما میخورن. این دو رشته درس‌هاشون سخته و واقعا رو اعصابن.

و یک توصیه. به شهر تهران ۳۰ درصد امتیاز مثبت بدید تو انتخابتون. تهران اومدن خیلی در دید و تفکر شما نسبتا به دنیا و آینده تاثیر میگذاره.

**NAVID**

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی(Qom Nodet)
شهر
قم
مدال المپیاد
یه سال شیمی خوندم!
دانشگاه
Tehran PolyTechnic
رشته دانشگاه
هوافضا - کامپیوتر

به نقل از مــُـنـــا :
بچه ها کسی در مورد بیوتکنولوژی اطلاعات داره؟ینی مثلا شرایطش چیه و اینا...

تو یه سایتی خوندم که مصاحبه اینا داره ، کلا خیلی دنگ و فنگ داره :D

رتبه اینا چی میخواد؟ :-?

بازار کارش چطوره؟کلا بگین دیگه :د
ای بابا کلی تایپ کردم پرید! دیگه حال ندارم بنویسم . خلاصه میگم
من طبق تحقیقات زیادی که درمورد این رشته انجام دادم میدونم که مصاحبه اره داره . رتبه دیگه حداقل دو رقمی میخواد . بازارش تو ایران خوبه بیرون عالیه!

به نقل از Farz :
من ی سوال میپرسم شاید قبلن هم پرسیده باشن :-"
دانشگاه شریف برنامه های معرفی رشته هاش مشخص شده عایا؟! میشه لینکش رو بزارین!

×خودش رو که قبول نمیشیم لااقل همایش معرفی رشته ش رو بریم! :D
قبل از پاسخ دادن به سوال مسئله مهمتری رو مطرح میکنم! همایش ویژه آقایان است :D :P

F@hime

فهـــیمه
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان
شهر
کاشان
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی‌‌شیمی

ممکنه ظرفیت دانشگاها امسال کمتر بشه؟

Hamid.s

‌Bug
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد1
شهر
مشهد
دانشگاه
فردوسی
رشته دانشگاه
نرم‌افزار

همایش امیرکبیر که نمیشه بریم تهران. همایش شریف کیه؟ بعد ماه رمضونه؟ یا تو ماه رمضونه؟

**NAVID**

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی(Qom Nodet)
شهر
قم
مدال المپیاد
یه سال شیمی خوندم!
دانشگاه
Tehran PolyTechnic
رشته دانشگاه
هوافضا - کامپیوتر

به نقل از BUG :
همایش امیرکبیر که نمیشه بریم تهران. همایش شریف کیه؟ بعد ماه رمضونه؟ یا تو ماه رمضونه؟
همایش امیرکبیر 15 تا 19 تیر
http://aut.ac.ir/www/aut/main/?l=3&s=page&p=courseintro
همایش شریف 15 تا 17 تیر
http://kankaash.net/

Hamid.s

‌Bug
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد1
شهر
مشهد
دانشگاه
فردوسی
رشته دانشگاه
نرم‌افزار

به نقل از شواليه سبز :
همایش امیرکبیر 15 تا 19 تیر
http://aut.ac.ir/www/aut/main/?l=3&s=page&p=courseintro
همایش شریف 15 تا 17 تیر
http://kankaash.net/

یک دوستی گفت که بعد اعلام نتایجه که :-<

newthink

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
قم
دانشگاه
امیرکبیر
رشته دانشگاه
فیــزیــک

به نقل از شواليه سبز :
ببین یه مهندسی فیزیک و انرژی هم داریم ببین چیه . امیرکبیر داره .
تاجایی که من میدونم اسم دانشکده ما تاچندماه پیش دانشکده مهندسی هسته ای وفیزیک بود که به دلایلی به مهندسی انرژی وفیزیک تغییرپیداکرد...خلاصه اینکه مهندسی انرژی وفیزیک یه گرایش یارشته جدا نیست...منظورهمون مهندسی هسته اییه...البته مهندسی انرژی داریم که چیز دیگه ای هست

**NAVID**

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی(Qom Nodet)
شهر
قم
مدال المپیاد
یه سال شیمی خوندم!
دانشگاه
Tehran PolyTechnic
رشته دانشگاه
هوافضا - کامپیوتر

به نقل از Nasrin737 :
تاجایی که من میدونم اسم دانشکده ما تاچندماه پیش دانشکده مهندسی هسته ای وفیزیک بود که به دلایلی به مهندسی انرژی وفیزیک تغییرپیداکرد...خلاصه اینکه مهندسی انرژی وفیزیک یه گرایش یارشته جدا نیست...منظورهمون مهندسی هسته اییه...البته مهندسی انرژی داریم که چیز دیگه ای هست
چه فرقی داره با فیزیک ؟ یعنی درس هاش چه فرقی دارن؟

!sadaf

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اراک
مدال المپیاد
:-&lt;
رشته دانشگاه
داروسازی

یه تجربی هم از این طرفا رد شه به سوال ما محل بذاره خوب میشه [-o< ;))

سوال اولمو که حواستون باشه جواب بدین L-:

سوال دوم این که نیمه دوم نیمه اولی رو هم بررسی کنین! مثلا نیمه دوم تهران بهتره یا نیمه اول شهید بهشتی؟؟؟؟ :rolleyes: خیلی فرق دارن این دو دانشگاه؟

حالا چون احتمال پیدا شدن تجربی کمه =(( این سوال رو به صورت ریاضی می گم :D مثلا! نیمه دوم امیرکبیر بهتره یا نیمه اول خواجه نصیر؟ ;;)

newthink

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
قم
دانشگاه
امیرکبیر
رشته دانشگاه
فیــزیــک

به نقل از شواليه سبز :
چه فرقی داره با فیزیک ؟ یعنی درس هاش چه فرقی دارن؟
منظورم این بود مهندسی انرژی که امیرکبیر نوشته همون مهندسی هسته ای بوده قبلا...راستش منم نمیدونم چرا این دوتارو کنارهم گذاشتن اسم دانشکده!شاید به خاطر بودجه و...نمیدونم!(این مهندسی انرژی وفیزیک یک رشته مجزا نیست انگار دوتا رشته یه دانشکده داشته باشن اینطوریه)
مهندسی هسته ای گرایش ارشد فیزیک هست...کارشناسی که فیزیک خوندی بعدمیتونی گرایش ارشد بری مهندسی هسته ای وتاجایی هم که من شنیدم امیرکبیر توهسته ای جزو قطب هاست...ازرشته های دیگه مثلا برق یامکانیک هم میشه ارشد هسته ای خوند...دقیق نمیدونم درس هایی که میخونن توهسته ای چی هست ولی خب ازاسمش یه چیزهایی معلومه!

**NAVID**

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی(Qom Nodet)
شهر
قم
مدال المپیاد
یه سال شیمی خوندم!
دانشگاه
Tehran PolyTechnic
رشته دانشگاه
هوافضا - کامپیوتر

به نقل از صــــدف :

سوال دوم این که نیمه دوم نیمه اولی رو هم بررسی کنین! مثلا نیمه دوم تهران بهتره یا نیمه اول شهید بهشتی؟؟؟؟ :rolleyes: خیلی فرق دارن این دو دانشگاه؟

حالا چون احتمال پیدا شدن تجربی کمه =(( این سوال رو به صورت ریاضی می گم :D مثلا! نیمه دوم امیرکبیر بهتره یا نیمه اول خواجه نصیر؟ ;;)
یعنی چی نیمه دوم نیمه اول؟ مگه فوتباله؟
(حوصلم سر رفت ! روزه گرفتم از صبح پشت نتم!)
به نقل از Nasrin737 :
منظورم این بود مهندسی انرژی که امیرکبیر نوشته همون مهندسی هسته ای بوده قبلا...راستش منم نمیدونم چرا این دوتارو کنارهم گذاشتن اسم دانشکده!شاید به خاطر بودجه و...نمیدونم!(این مهندسی انرژی وفیزیک یک رشته مجزا نیست انگار دوتا رشته یه دانشکده داشته باشن اینطوریه)
مهندسی هسته ای گرایش ارشد فیزیک هست...کارشناسی که فیزیک خوندی بعدمیتونی گرایش ارشد بری مهندسی هسته ای وتاجایی هم که من شنیدم امیرکبیر توهسته ای جزو قطب هاست...ازرشته های دیگه مثلا برق یامکانیک هم میشه ارشد هسته ای خوند...دقیق نمیدونم درس هایی که میخونن توهسته ای چی هست ولی خب ازاسمش یه چیزهایی معلومه!
تشکر فراوان . شما خودتون چی میخونید؟

newthink

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
قم
دانشگاه
امیرکبیر
رشته دانشگاه
فیــزیــک

به نقل از شواليه سبز :
تشکر فراوان . شما خودتون چی میخونید؟
خواهش میکنم
فیزیک!

nazanin.f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اردبیل
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
تبریز
رشته دانشگاه
پزشکی

بچه ها به نظرتون پزشکی تبریز خوبه یا دارو شهیدبهشتی؟

AraSh_HaShemi

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
اراک
دانشگاه
پلی تکنیک
رشته دانشگاه
مکانیک

به نقل از صــــدف :

سلام
من از یکی دوستام پرسیدم گفت هیچ فرقی باهم نداره نیمه اول و دوم
فقط اینکه یه ترم دیرتر شروع میشه و کلاساش شلوغ تره

!sadaf

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اراک
مدال المپیاد
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از شواليه سبز :
یعنی چی نیمه دوم نیمه اول؟ مگه فوتباله؟
(حوصلم سر رفت ! روزه گرفتم از صبح پشت نتم!)

نیمسال دوم حالا :D منم خسته ام انرژی ندارم تا بخوام بنویسم اینو ! دار فانی را وداع گفتم :-"

به نقل از AraSh_HaShemi :
سلام
من از یکی دوستام پرسیدم گفت هیچ فرقی باهم نداره نیمه اول و دوم
فقط اینکه یه ترم دیرتر شروع میشه و کلاساش شلوغ تره

سلام :-" با تشکر :> ;;)

به نقل از nazanin.f :
بچه ها به نظرتون پزشکی تبریز خوبه یا دارو شهیدبهشتی؟

یه بحثی هست به نام علاقه ;;) هر کدوم بیشتر دوست داری شهر مهم هست اما نه در حد عوض کردن رشته :rolleyes:

n.r

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از صــــدف :
از همین الان الان؟ :D

خوب دوستان بشینید فکراتونو بکنید من برم چه رشته ای ;;)

هیچ تخمینی از این که چقدر گند زدم ندارم :-w
ممکنه یکم خیلی باشه :D ممکنه خیلی زیاد خیلی باشه :-"

احتمال بیوتک که.... =(( :((

رشته دارو چقدر جا واسه کارهای تحقیقاتی داره؟ چقدر حمایت میشه این کارا تو دانشگاه؟ کارایی که انجام میدن شیمیاییه همش؟ !! یا سلولی؟! :rolleyes:

زیست به عنوان رشته دوم خوبه؟ چون یادمه یه استادی داشتیم می گفت صبر نکن واسه بیوتک بیا زیست :-? رشته دوم خیلی سخته؟ 8->

اگه دانشگاه تهران نشه چی؟ :-s در اون صورت ارزش صبر کردن داره؟؟ :| یا بریم شهر های دیگه؟ #-o

با سپاس B-)
به نقل از صــــدف :

من رد شدم :D در مورد بیوتک خیلی هم ناامید نباش. درسته که ظرفیت محدودی داره اما به همون نسبت انتخاب کننده کمی هم داره.

دارو کلا نظری ندارم :D فقط میدونم شیمی زیاد داره پس فکر کنم بیشتر شیمیایی باشه تا سلولی اما اصلا مطمئن نیستم. در مورد کار تحقیقاتی...خودت باید بری دنبالش. اگه بری و اصولی شروع کنی حمایتم میکنن. استادایی هستن که بتونی باهاشون کار کنی و در مورد دانشگاه تهران به نظرم مرکز پژوهش خیلی کمک میکنه (یه سری کلاس روش تحقیق و مقاله نویسی اینا میزاره یا مثلا یه سری دوره پژوهشی) کلا کار پژوهشی به نظرم به دید دانشگاه نسبت به این کارا بستگی داره.

در مورد رشته های دیگه نمیدونم اما حداقل پزشکی دارو دندون رو میدونم که خودشون خیلی سختن و وقت گیر. یه ترم بیای متوجه میشی کاملا :D بقیه رشته ها هم فکر میکنم همین طوره. واسه همین 2 رشته خوندن خیلی خیلی خیلی تلاش میطلبه. وقتی اومدی دانشگاه اگه بیخیالش نشدی حتما برو :D (ولی 99% بیخیال میشی :D)

من بیشتر در مورد رشته های ریاضی شنیدم که تهران یه چیز دیگه ست! در مورد رشته های تجربی فکر نمیکنم اونقدر تفاوت باشه. به جز یه سری امکانات پژوهشی و رقابت از نظر اموزشی فکر نکنم تفاوت خاصی باشه و بیشتر بار رو دوش خود دانشجوِ هر جا که باشه. حتی مثلا دانشگاهایی مثل شیراز شاید از نظر بالینی قوی تر از تهران باشن و دانشگاهای علوم پزشکی شهرای بزرگ تقریبا در سطح همون تهرانن. (حتی در مورد پزشکی میدونم تهران به خاطر داشتن دانشجوهای زیاد تخصص کار زیادی به دانشجوهای پزشکی عمومی نمیرسه و از نظر عملی شاید ضعیف تر هم باشن. یا مثلا یه استادامون میگفت تو تهران از بس مورد خاص میبینین دیگه تشخیص بیماریای روتین براتون سخت میشه و این یعنی 90% مریضا رو نمیتونین تشخیص بدین چه بیماری دارن :D)

نیمه اول دوم از نظر برنامه هیچ فرقی با هم ندارن. رشته های تجربی هم اونقدر طولانی (:| هستن که 6 ماه زودتر یا دیر تر رفتن فرقی تو زمان فارغ التحصیلی نداشته باشه. حالا اگه بخوای بهشتی رو با تهران مقایسه کنی هر کدوم یه برتری هایی نسبت به اون یکی دارن. پس به نظرم از هر دانشگاه از یکی دوتا از دانشجوهاش شرایط رو بپرس بعد ببین طبق ملاکای تو کدوم برات بهتره. من نمیدونم کدوم این دوتا رتبه ی بالاتری واسه قبولی داره اما شاید مثلا رتبه های قبول شده یه ملاکی باشه واسه سطح رقابت و درس و اینا(البته بعضی وقتا شرایط کاملا وارونه میشه و نمیشه همه چیزو با رتبه ی کنکور بررسی کرد چون بعد کنکور ادما و سبک درس خوندنشون خیلی عوض میشن :D)

!sadaf

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
اراک
مدال المپیاد
رشته دانشگاه
داروسازی

چه این پست اسپم حساب شه چه نشه :D من نمی تونم خودمو کنترل کنم و از تو تشکر نکنم :> خیلی خیلی زیاد مرسی x: >:D<

بالا