پاسخ : انتخاب رشتهی دانشگاهی
به نقل از f.m :
من چند نفر میخام که به انتخاب بین پزشکی و دندون کمکم کنن!!!
من میخواستم 1جا این قضیه دندون و پزشکیو مطرح کنم! دیگه دیدم اینجا مناسبه بساط پهن کردم!
یکی از اتفاقایی که میفته اینه که تو انتخاب رشته کنکور میبینین که از بین رتبه های خوب هرسال(منظورم رتبه هایی که محدودیتی برای انتخاب رشته و شهر ندارن یعنی حدودا رتبه های زیر 300) حدود 80% از افراد اولویتشون با پزشکیه!
دلیلش رو نمیدونم! ولی هرچی که هست مطمئنن جز تعداد معدودی بقیه قطعا بخاطر عشق و علاقه جاودانه و عشق به ایثار و محبت ذاتی به نوع بشر
سراغ این رشته نمیرن!
شاید 90% دلیل ارجحیت پزشکی نسبت به سایر رشته ها تو بچه های تجربی- برخلاف بچه های ریاضی که به نسبت دست باز تری برای انتخاب بر حسب علاقه دارن- رو تو این چند مورد خلاصه کرد:
1. کلاس و پرستیژ اجتماعیش!
(اصن به بچه میگن آقا / خانم
دکتر تو قانون جاذبه دچار تردید میشه! میخواد از پنجره پرواز کنه
)
2.توهم شنا کردن تو استخری از دلار 3180تومنی
بعد اندک زمانی!
3. نبود گزینه Alternative درست درمون و مطابق با سلایق جوانان برومند ایرانی!
(که اغلب اگرم رشته مورد علاقه ای باشه آینده شغلی درست درمون نداره)
*من خودم حرفم اینه :اگه همه وجودتون سرشار از محبت و عشق به پزشکی نیست و دنبال مورد 2nd هستین بدون شک بزنین دندون!
تو انتخاب بین دندون و پزشکی یا دارو لطفا به هیچ عنوان جو گیر نشین! خوب فکر کنید! با اهلش مشورت کنید!
چون برخلاف بچه های ریاضی تو رشته های فنی که شاید اگه مطابق علاقشون نبود،نهایت بعد 1-2 سال تلف شدن عمرشون بتونن تغییر رشته بدن، پزشکی بحث 1عمر زندگیه! و نکتش تو اینه که قسمت سخت کار اون وقتیه که 6-7 سال از تحصیل گذشته (اینترنی) و اونموقع نه راه پیش داری نه راه پس! نه میتونی 7سال درس خوندنتو هدر بدی و نه میتونی تا آخر عمر در زمینه ای که بهش علاقه نداری کار کنی! اونم با ایثار 1 پزشک!
(هم اتاقی خودم تو خوابگاه الان لهه رسما! دیگه برید از سال6th به بعد! حتی انگیزه نداره این 1 سالو بخونه چه برسه بخواد تا آخر عمر کار کنه یا تخصص بگیره)
*لطفا علاوه بر بچه های سالای 1st & 2nd پزشکی که هنوز فعلا بیشتر با قسمت لذت بخش پزشکی کار دارن کمی هم با دانشجو های ترم آخری مشورت کنید تا از سختیاشم با خبر شین/
*اصولا دانشجوی پزشکی تا سن 32-30 سالگی - با فرض ادامه تحصیل - اگه کار خاصی نکنه دستش تو جیب باباشه(به جز حدود 200-400 تومن حقوق اینترنی و رزیندنتی و کمی بیشتر برا فلوشیپ) در حالی که دانشجوی دندون بعد چند سال میتونه بره کلینیک کار کنه و اگه زرنگ باشه پول در بیاره.
*ار همه این حرفا که شاید شبیه به سیاه نمایی بود اگر بگذریم من خودم اگه 10 بار دیگه کنکور بدم بازم میزنم پزشکی! چون همون موقع هم با علاقه زدم و از 30تا انتخابم 29تای اولش پزشکی بود!اون آخریم در راستای تحقیر دندون بود!
[size=2pt]ما چاکر بچه های دندونم هستیما !![/size] چون از همون اول هدفم مشخص بود برای 10 سال آیندم!چون احساس کردم که پزشکی اونقدر به نسبت دندون وسعت داره که دستم برای پیدا کردن رشته مورد علاقم باز باشه/چون احساس کردم باقی عمرم اونقدر ارزش داره که براش 10-15 سال چیزیو بخونم که دوست دارم! نه چیزی که باهاش فقط پول در بیارم یا نمره بگیرم!
نه که بگم دندون علاقه و جذابیت و اینا نداره! اتفاقا موفق ترین دندون پزشکا اونایین که شاید بدون توجه به بعد مادی یا سختی کمترش رفتن به این رشته.
حرفای من برای کسی بود که علاقه براش چندان اولویت نداره و ماهیت رشته براش ملاکه.
خلاصه که هر انتخابی میکنید بین دندون و پزشکی بدونین مسیر زندگیتون اون سمت میره! اولویت اولتون بدون شک علاقه باشه نه چیز دیگه! چون حتی اگه آسون ترین و پردرآمد ترین شغلو بهتون بدن - مثلا مسئول شمارش اسکناس و در جیب خویش نهادن
- اگه بهش علاقه نداشته باشین بعد 1مدت ازش خسته میشین و ولش میکنین! و قطعا برعکسش صادقه!