پاسخ : روز کنکور
یسری حرفایی که میخوام بزنم ممکنه برای 95 درصد صادق نباشه. پس آدم ــایی که شبیه من بودن بهش توجه کنن .
اولین نکته اینه که الانا حتما ساعت خوابتون رو حفظ کنید . یه ساعت معقول داشته باشید.اگه فرد خوابالویی هستید ، 7ساعت خواب رو داشته باشید. اگر شب کنکور خوابتون نبرد ، چیز طبیعی ایه . ینی اکثر رتبه های خوب کنکور هم مشکل خواب داشتن روز کنکور. پس مشکلی نیست اصلا.
همه میگن شب کنکور درس نخونید . من اینو نمیگم . اگه آدمی بودید که عادت داشتید سر آزمونا ، خیلی چیزارو به حافظه کوتاه مدتتون بسپرید ، و مثلا شب های قلمچی تا 12-1 تند تند درس میخوندید ، و این مشکل سر سنجش ها هم برطرف نشده ، ینی به قول معروف حتی برای آزمون آزمایشی هاتون،شب امتحانی بودید، این رویه رو سر کنکور ول نکنید . من خودم چون دیر اقدام میکردم به خوندن بودجه ی قلمچی در طول سال ، و همه چیز به حافظه کوتاه مدتم سپرده میشد ،شبای قلمچی تا 2-3 درس میخوندم . و سر کنکورم همین کارو کردم.هرچند سعی کردم واسه سنجش هام این رویه رو ترک کنم،ولی نشد!و تصمیم گرفتم سر کنکور هم همینکارو کنم. و اصلا پشیمون نیستم.منظورم اینه هیچ کاریو چه روز کنکور چه شب قبلش واسه اولین بار تجربه نکنید!حتی اگه کل دنیا تضمین کنن خوبه!مثلا اگه روزای سنجش یه شیر و بیسکوییت ساده به عنوان صبحانه میخوردید،دلیلی نداره روز کنکور معجون بخورید مثلا!به رویه ی عادی برید سر آزمون.
سر آزمون که میرید و ساکن میشید عموما مقداری وقت هست تا شروع.ممکنه محدوده ای که شما نشستید از مدرسه و دوستاتون هیشکس نباشه.و تمام اطرافیانتون جز شما همدیگه رو بشناسن و هی حال ُ احوال کنن!برای من پشت سری م و جلویی م دوست بودن و قبل آزمون داشتن راجب این موضوع حرف میزدن که شیمی رو برای بار چهارم خوندن و یکی دیگه میگفت من تازه دو تا کتاب فلان هم اضافه زدم.و این در حالی بود که من کلی حذفی داشتم!ولی خب اون دوستان 20دقیقه بعد اختصاصی پاشدن رفتن!!بنابراین مشخصه که نباید به این حرفا توجه
کنید و بزارید باعث استرستون بشه.
دیگه اینکه ممکنه کمی از عمومی وقت کم بدند بهتون.واسه ما 5-6دقیقه کمتر شد . ولی خب این اتفاق واسه همه ی اون حوزه پیش میاد و از شما هم کاری بر نمیاد ، بنابراین الکی جیغ و داد نکنید و استرس نگیرید!
برای دختر هام یک نکته ایو بگم.ما عادت داشتیم بیشتر تو مدرسه آزمون میدادیم و فکر میکردیم توی حوزه هم مراقبین دختر هستن و میشه مقنعه رو دراورد و راحت بود!ولی کلی از مراقبین آقا بودن . بنابراین نمیتونید مقنعه تون رو درارید و سعی کنید موهاتون رو ببندید که گرمتون نشه.
اون اوایل پخش دفترچه ها هم،چه اختصاصی چه عمومی، ممکنه چند دقیقه پشت بلندگو یا مراقبین اطرافتون ، زر بزنند راجب آزمون
اصولا چیزهای مهمی نمیگن ، ولی در عین اینکه حواستون بهشون هست مشغول به جواب دادنم بشید!نه که دست به سینه بشینید و با 100 درصد دقت به حرفای طرف گوش بدید!
و یک نکته ی مهم.هرچند شما باید تمام سعی تون رو بکنید که هیچ اتفاقی برای اولین بار توی کنکور براتون پیش نیاد ، اما ممکنه پیش بیاد.واین قدرت شماست که نبازید و تسلیم نشید.
من سر کنکورمون به دلیل اینکه عمومی م خیلی ضعیف بود ، با دیدن عمومی به اون آسونی شوکه شدم!چون مطمین بودم که همه خوب میدن و من دارم اینجوری خراب میکنم.واسه همین وقتی اختصاصی رو دادن به کل باخته بودم خودمو!سرم رو گذاشتم رو میز و حتی گریم گرفت!بعد که به خودم اومدم دیدم حدود 30-35 مین ازاول اختصاصی گذشته و من حتی یک تست جواب ندادم! میتونستم بگم خب ، دیگه همه چیز تمومه دیگه!!ولی تصمیم گرفتم نزارم از این بدتر شه نتیجم!با تمام سرعت به سوالا جواب میدادم. و حتی بعد کنکور انقدر اعصابم خورد بود و فکر میکردم گند زدم که گوشیم رو چند هفته خاموش کردم که تحقیق کنم برای دانشگاه آزاد و باخودم کنار بیام!ولی وقتی نتایج اومد ، من همون درصداییو زده بودم که طبق آزمون آزمایشیام انتظار میرفت!ینی تو سی و خورده ای دقیقه کمتر ، همون کاری و کردم که بااین بودن این زمان انجام میدادم!صرفا چون از استرسم در جهت افزایش سرعت و تمرکز استفاده کرده بودم.هرچند قطعا میدونید 30 دقیقه وقت تلف شده در کنکور ، شوخی نیست!
میخوام بگم هر اتفاقی که توی کنکور برای اولین بار براتون افتاد ، حتی اگه اصلا نه تجربه ش رو داشتید نه بهش فکر کرده بودید ، مهم اینه که در لحظه بتونید مدیریتش کنید. و از فشاری که روتونه در جهت مثبت استفاده کنید. و یه معجزه خلق کنید !
یه نکته ی دیگه ای هم که برای من سر کنکور پیش نیمد اما تجربه ش رو داشتم ، ممکنه شما یه درسی رو خیلی خوب خونده باشیدو مطمئن باشید 90 میزنیدش حداقل!ولی سر جلسه برید ببینید خیلی سخته و نصفش رو بلدید.اصلا خودتون رو نبازید و گیر ندید به اون بخش!چون احتمالا وقتی شما با اون توانایی فقط نصفش رو جواب دادید ،بقیه خیلی کمتر زدنش!
فعلا همینا یادم بود ((: