کسی دفتر نکته و تست و دفتر خلاصه نویسی داره؟
برای دفتر نکته و تست چه جوری نکته پیدا می کنین؟ اصلا چرا همچین کاری کنیم؟ خب سوال رو علامت میزنیم ک نکته شو بخونیم. این به درد رزای نزدیک ِ کنکور میخوره؟
و همچنین خلاصه نویسی به چه درد میخوره؟
مثلا برای سینماتیک و فرمولاش تا اینجا خوب بوده ولی مثلا شیمی برای چی بنویسیم؟ اصلا وقتی جزوه هست چرا اینکارو کنیم؟
و اینکه من یه فصل از ی درسی رو میخونم، تموم میشه میره، با شروع فصل بعدی دیگ هیچی ازش یادم نمیاد. بد درس میخونم چنین اتفاقی میفته؟
اینکه بعد یه مدت دوباره برمیگردید پله ی اول دو تا بحته...
اول اینکه اون مباحت حفظی هستند.. متل زیست یا بخش هایی از شیمی و فرمول های متلتاتی و و لغات ادبیات و ....
یا اینکه مباحت فهمیدنی و یاد گرفتنی...و یا اینکه تکنیک های خاصی برای حلشون هست .
در هر دو حالت اینکه هیچی ازش یادتون نمیاد و حتی بگیم 50 درصد تسلط خودتون رو از دست دادید. مهم ترینش بنظرم اینه که اون مباحت رو خوب مطالعه نکردید و یاد نگرفتید...
به هر حال در درس های عمومی متلا ارایه ادیبات یا ترجمه عربی... اختصاصی ها مسایل شیمی و ریاضی و فیزیک...خیلی هاش یاد گرفتنیه...
اینی که با یه سوال از مبحت حد مواجه میشیم چطور باهاش برخورد کنیم. اگر خوب یاد گرفته باشیم میدونیم که کی باید هم ارزی استفاده کنیم... کی هوبیتال... یا سوال مربوط به پیوستگی چکار کنیم... معادله لگاریتمی چطوری حل کنیم...اینا رو شما یاد بگیری واقعا دلیلی نداره که فراموش کنی...
اینکه بلد باشیم فلان مدل سوال سینماتیک رو چطور حل کنیم... یا فلان سوال از مدار رو..ما یبار یاد میگیریم تو دو هفته ازمون... و بعد در طول سال طبق برنامه ازمون ها تست بیشتری کار میکنیم و مرور و بازیابی و این داستانا...
پس اگر یه مبحت یاد گرفتنی رو میخونید و دو هفته بعدش دیگ بلد نیستید حل کنید.. بدونید شما در واقع دارید در جا میزنید.
چون قراره یبار یاد بگیرید تو سال کنکور و بقیه ش دیگ تسلطتتون بره بالا و مهم تر از اون سرعتتون.
راجع به مطالب حفظی هم خود من بشخصه.
اون واکنش از فصل یک شیمی 3 که یه ماه پیش خوندم رو الان با ضرایب و حالت فیزیکی موادش و با مجموع ضرایبش و حتی جرم مولی ترکیبات مهم تو اون واکنش رو حفظم....
یا حتی امکان نداره متنی از کتاب زیست بدن و من نتونم دقیقا بگم چه کلماتی تو اون جمله ست... یا برای لغات ادبیات و یا هر مطلب حفظی دیگ...
اما من چکار کردم که اینطور شد!
جواب سوال تو معجزه ای هست به اسم جعبه لایتنر...
من هر مطلب حفظی رو لایتنر میکنم. یبار لایتنر میکنم. درسته که وقت ازم میگیره ولی واقعا اگر طبق برنامه جعبه لایتنر مرور بشه از ذهن ادم بیرون نمیره ک نمیره... حتی تا کنکور و یا سال بعد کنکور...