• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

مباحث جذاب رمزنگاری!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع tiberium
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
برای سوال اول
هر کس اسم خودش رو روی کیسه اش بنویسه
و بعد هر کدوم از دو کیسه رو توی یک کیسه ی مشابه قرار بدن که سر هر کدوم از کیسه ها یک قلاب هست
حالا هر کس کیسه ی خودش رو میذاره روی یک صفحه ی گردان
صفه رو میچرخونن و پشتشون رو به صفحه میکنن تا نتونن کیسه ها رو شناسایی کنن
وقتی صفحه از حرکت ایستاد، بدون دست زدن به کیسه ها
قلاب روی هر کیسه رو به یک بازوی *میزان* وصل میکنن و همزمان دو کیسه رو بلند میکنن
اگر کیسه ها هم اندازه باشن، میزان ثابت میمونه. وگرنه یکی از کیسه ها پایین تر قرار میگیره و اون یکی بالاتر
بعد از سنجش
دوباره کیسه ها رو از قلاب جدا کرده و رو صفحه ی گردان میذارن و میچرخونن و پشتشون رو به صفحه میکنن
و بعد از ایستادن صفحه
سرِ کیسه ها رو باز میکنن و هر کس کیسه ی خودش رو برمیداره!

پ.ن: وجدانا برا بقیشم وقت بده :‌)))
تازه کاریم ما
آها راه حل جالبیه .فقط اینکه آخر کیسه خودشونو بگیرن چطوریه این بخشش؟

پ.ن : فهمیدم. نوشتی اسم دارن

برای سوال دوم هم ایده ی مشابهی دارم...
هر کدوم از دو میلیاردر
به ازاء یک میلیاردم داراییشون (یا مثلا یک/ ده میلیاردم! دگ با هم توافق کنن :‌‌)) )توپ پینگ پونگ (مثلا D: ) بذارن توی یک جعبه ی یک اندازه
و هم زمان هر کدوم از جعبه ها رو به هر یک از بازوی های *میزان*‌ی ک از سقف آویزون شده متصل کنن
اینجوری متوجه میشن دارایی کی بیشتره
بدون اینکه میزان داراییشون رو بهم گفته باشن
البته با این روش میتونن حدس بزنن که دارایی های طرف مقابل تا چه حدودی بیشتر یا کمتر از دارایی اونهاست
برای اینکه متوجه این قضیه هم نشن
میشه قبل از اتصال جعبه ها به میزان، زیر هر کدوم از جعبه ها رو دو رنگ متمایز بزنن
مثلا قرمز و آبی
بعد چشماشون رو ببندن و دو جعبه رو به میزان وصل کنن و میزان رو آروم آروم به یک صفحه نزدیک کنن
هر وقت یکی (یا هر دو جعبه به صورت همزمان) به صفحه برخورد کردن
دو جعبه رو از میزان جدا میکنن و بعد چشماشون رو باز میکنن
هر رنگی که روی کاغذ افتاده باشه، نشون دهنده ی سنگین تر بودن اون جعبه و در نتیجه مایه دار بودن اون سرمایه داره ؛)

فککک کنم خیلی پیچوندمش!
ولی تلاش خودمو کردم D:
خب آفرین. راه حل هایی که داری میگی منطقین از دید من. اگر کسی باگی پیدا می کنه بگه. من که باگی پیدا نکردم.
حالا سعی کنیم مثلا به همین مساله دوم یکم از دید ریاضیاتی نگاه کنیم و بخوایم با کاغذ و قلم و ریاضی اینو بررسی کنیم. :دی

و اما سوال آخر
پسوورد t میتونه شیب یک خط باشه
و ما به هر یک از اون ده نفر، یک نقطه از خطی با شیب مورد نظرمون رو میدیم
اینجوری با یک نقطه بی‌شمار احتمال عبور خط از اون نقطه هست
ولی اگه بتونه یک نقطه ی دیگه رو بدست بیاره میشه شیب رو محاسبه کنه
چون از دو نقطه فقط یک خط عبور میکنه
آفرین !!!! یکی از راه های ممکن همینه! ما تو ریاضی چیزی خوندیم که با یه sample نمیتونیم حرفی بزنیم ولی با داشتن 2 تا sample میتونیم اظهار نظر کنیم. و اون نقطه و خط هست. من اگر یه نقطه داشته باشم از یه خط نمیتونم راجع بهش هیچ نظری بدم. ولی اگر 2 نقطه داشته باشم میتونم! حالا ما میگیم T همون شیب خطه و یه y=Tx+r که r یه عدد رندم هست تولید می کنیم. و به هر فرد یه نقطه میدیم . حالا هر 2 نفری که بیان میتونن این معادله رو بدست بیارن . و T بدست میاد.

اگر دقت کنید من اینو میتونم تعمیم بدم. اگر بجای معادله خط یک سهمی داشته باشم به 3 نفر نیاز دارم و ...
پس میتونم اینو تعمیم بدم به سیستمی که به حداقل k نفر نیاز داشته باشم تا رمز بدست بیاد. این یکی از راه هاست. اگر کسی علاقه داشت اینو سرچ کنه. Threshold cryptogrpahy

دقت کنید که همواره راه های دیگه ای هم هست پس‌میتونید همیشه به سوالای قبلی فکر کنید

سوال جدید : من می خوام با یکی شیر یا خط کنم پشت تلفن. ولی اعتمادی به طرف ندارم که راست میگه یا دروغ. می خوام این شانس ۵۰ ۵۰ حفظ بشه. چی کار کنیم؟:))

اول یه ماژیک رو میدیم دستش بعد شروع میکنیم رو یه تیکه از بدنش یه شکل میکشیم با ماژیکی که دستمونه ! بعد این یکی ماژیک رو میدیم دستش با ماژیکی که ازش گرفتیم شکلمون رو رنگ میکنیم ! خنگم باشه میفهمه اینا فرق دارن با هم

اول یه ماژیک رو میدیم دستش بعد شروع میکنیم رو یه تیکه از بدنش یه شکل میکشیم با ماژیکی که دستمونه ! بعد این یکی ماژیک رو میدیم دستش با ماژیکی که ازش گرفتیم شکلمون رو رنگ میکنیم ! خنگم باشه میفهمه اینا فرق دارن با هم
خب من الان دو تا ماژیک عین عین هم داشته باشم. با اینکه فرقی باهم ندارم ولی به طرف می خواید اثبات کنید که فرق دارن اینجوری؟ "فرق داشتن" وجود فیزیکی ۲ ماژیک نیست اینجا. یعنی مثلا یکی قرمزه یکی آبی

یک سوال
این دونفر نباید بفهمن ک میزان داراییشون چقد بهم نزدیکه؟
یا فهمیدنش مشکلی نداره؟
نه هیچی نفهمن.
برای این یکیم
قائدتا طرف مقابل ک ما نمیبینیمش داره سکه میندازه دیگه؟
آره ما نمیبینیم داره چی کار می کنه ولی می خوایم تقلب نتونه بکنه

دقت کنید که همواره راه های دیگه ای هم هست پس‌میتونید همیشه به سوالای قبلی فکر کنید

سوال جدید : من می خوام با یکی شیر یا خط کنم پشت تلفن. ولی اعتمادی به طرف ندارم که راست میگه یا دروغ. می خوام این شانس ۵۰ ۵۰ حفظ بشه. چی کار کنیم؟:))
اگه ما قراره این‌ور خط کار خاصی بکنیم می‌تونیم حرفاش رو برعکس در نظر بگیریم. اگه راست بگه هنوز ۵۰-۵۰ هست اگه دروغ بگه که به نفع ماست:D
@tiberium

آخرین ویرایش:
دوستان لطفا اینجا رو چت روم نکنید و حرفای مرتبط بزنید. . ممنون.

Back
بالا