• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

مباحث جذاب رمزنگاری!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع tiberium
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
خب ۳ تا مساله ی بعدی

۱- Alice و Bob هرکدوم یه تعداد شکلات دارن. و فرض کنید این تعداد میتونه ۱۰ یا ۲۰ یا ۳۰ یا ۴۰ یا ۵۰ تا باشه‌ و هردو میدونن که یکی‌از این ۵ حالته. این دو فرد می خوان بفهمن آیا تعداد شکلات یکسانی دارن یا نه؟ بدون اینکه بفهمن طرف مقابل چقدر شکلات داره. مثلا اگر من ۱۰ تا داشته باشم و یکی ۳۰ تا. اگر بگیم عدد هارو لو میره تعداد شکلاتا.

۲- دو میلیارد وجود دارن. می خوان بدون اینکه داراییشونو بگن بفهمن کی پولدارتره.(حتی هیچ اطلاعاتی راجع به پولشون ندن ) ( این یکم ریاضیاتی تره )

۳- فرض کنید یه کامپیوتر هست با اطلاعات خیلی خیلی حساس. و پسورد ورود عدد t هست. حالا اگر این پسورد رو یه نفر بدونه خیلی خطرناکه. من می خوام این پسورد رو جوری بین مثلا ۱۰ نفر آدم تقسیم کنم که هر دو نفری که بیان بتونن با اعدادشون t رو بدست بیارن. ولی یه نفر با عدد یا اعدادی که داره نتونه هیچی راجع به t بفهمه.

شکلاتاشونو با هم عوض کنن تا زمانی که مال یکیشون تموم بشه
البته در این صورت آخرش میفهمن طرف مقابل چندتا شکلات داره ، نمیشه که اخرش بفهمن؟

شکلاتاشونو با هم عوض کنن تا زمانی که مال یکیشون تموم بشه
البته در این صورت آخرش میفهمن طرف مقابل چندتا شکلات داره ، نمیشه که اخرش بفهمن؟
خب‌ اگر برا من زودتر تموم بشه طرف مقابل میفهمه چند تا شکلات دارم. با اینکه من نمیفهمم اون چنو تا داره. ولی اون میفهمه من چند تا دارم

نمیشه مثلا برن شکلاتاشونو آب کنن بعد جرمشو اندازه بگیرن ببینن تقریبا یکیه یا نه؟:D

نمیشه مثلا برن شکلاتاشونو آب کنن بعد جرمشو اندازه بگیرن ببینن تقریبا یکیه یا نه؟:D
ایده خوبیه ولی باز لو میره. من اگر‌ آب کنم و بشه ۱۰۰ گرم ( و فرض کنید ۵۰ تا شکلات داشتم ) پس اگر اون آب شده شکلاتاش باشه ۶۰ گرم میتونم بفهمم چندتا داشته ( نسبت ساده )

خب ۳ تا مساله ی بعدی

۱- Alice و Bob هرکدوم یه تعداد شکلات دارن. و فرض کنید این تعداد میتونه ۱۰ یا ۲۰ یا ۳۰ یا ۴۰ یا ۵۰ تا باشه‌ و هردو میدونن که یکی‌از این ۵ حالته. این دو فرد می خوان بفهمن آیا تعداد شکلات یکسانی دارن یا نه؟ بدون اینکه بفهمن طرف مقابل چقدر شکلات داره. مثلا اگر من ۱۰ تا داشته باشم و یکی ۳۰ تا. اگر بگیم عدد هارو لو میره تعداد شکلاتا.
۵ تا سوال می‌پرسیم :
آیا ۱۰تا شکلات دارید؟
آیا بیشتر از ۱۵ تا دارید؟
آیا بیشتر از ۲۵ تا دارید؟
آیا بیشتر از ۳۵ تا دارید؟
آیا بیشتر از ۴۵ تا دارید؟
بعد جوابش رو به صورت بله و خیر توی کاغدای کوچیک طوری که طرف مقابل نبینه می‌نویسن.
بعد کاغذا رو می‌ندازن تو یه تنگ و هم می‌زنن و بعد درش میارن.
اگه تعداد بله‌ها و خیر ها زوج بود یعنی شکلات یکسانی دارن

۵ تا سوال می‌پرسیم :
آیا ۱۰تا شکلات دارید؟
بعد جوابش رو به صورت بله و خیر توی کاغدای کوچیک طوری که طرف مقابل نبینه می‌نویسن.
مرسی ولی یه باگ هست. من وقتی جواب میدم میدونم مثلا چند تا بله گفتم. پس اگر تعداد بله های کل رو بدونم میفهمم اون چند تا بله گفته. و میفهمم چند تا شکلات داره

۵ تا سوال می‌پرسیم :
آیا ۱۰تا شکلات دارید؟

خب مثلا فرض کنیم ۴ تا بله اومد ۶ تا خیر
میتونه ترکیبش ۳۰ و ۳۰ باشه میتونه ۴۰ و ۱۰ هم باشه

۱ هردو شکلاتاشون رو تو یه ظرف کاملا مشابه میریزن و به صورت اتفاقی یکی از کیسه ها رو بر میدارن اگه هیچکدوم متوجه تغییر وزن نشدن میتونن بفهمن شکلاتاشون برابر بوده.
۳ به هر کدوم یه رقم فرد میدیم و به کامپیوتر میگیم اگه حاصل جمع زوج شد قفلش باز بشه (مشکلش این میتونه باشه که رمز به صورت یک عدد یا یک حرف نیست پس بیشتر از یه رمز داریم ولی اگه مفهوم رمز زوج یا فرد بودن باشه درسته)

۱ هردو شکلاتاشون رو تو یه ظرف کاملا مشابه میریزن و به صورت اتفاقی یکی از کیسه ها رو بر میدارن اگه هیچکدوم متوجه تغییر وزن نشدن میتونن بفهمن شکلاتاشون برابر بوده.
۳ به هر کدوم یه رقم فرد میدیم و به کامپیوتر میگیم اگه حاصل جمع زوج شد قفلش باز بشه (مشکلش این میتونه باشه که رمز به صورت یک عدد یا یک حرف نیست پس بیشتر از یه رمز داریم ولی اگه مفهوم رمز زوج یا فرد بودن باشه درسته)
مرسی ولی‌یه باگ. بر فرض من ۴۰ تا شکلات دارم.
یه ظرف برمیدارم و میبینم از من سنگینتره. پس قطعا اون ۵۰ تا داره ( چون حالت دیگه ای نیست ) پس هنوز یه سری اطلاعات دارم بدست میارم!

Back
بالا