این وسط منم بپرسم
من خیلی خیلی خیلی توی دفترچهٔ دوم وقت کم میارم. اول شیمی رو جواب میدم چون برام آسونتره منطقاً، و چون لیترلی همهٔ سوالای شیمی رو بلدم کل تایم دفترچهم سر اون میره و فیزیک تقریباً هیچی نمیرسم جواب بدم
یهو درصد شیمیم یه چیز فضایی میشه و فیزیکم میشه ۲۰ درصد 🙏🏻
چیکار باید بکنم واقعاً. هر آزمون بدتر میشه
فیزیکمم نشرالگو میزنم با این وجود حس میکنم تسلط کافی ندارم
ولی منبع دوم فیزیک زدن با توجه به اینکه تجربیم اصلاً کار منطقیایه؟ چون اونقدری وقت ندارم دوتا منبع واسه فیزیک بزنم
من مجبورم برای اینکه بصورت کامل توضیح بدم، چند مورد مقدمه بگم
1- توجه کن که تو قرار نیست در تمامی درسها بصورت یکسان باشی! تو نقطه قوت داری و باید از نقطه قوت خودت حفاظت کنی. قرار نیست نقطه قوتت رو به بهای بالا اومدن درصد فیزیک بفروشی. پس در هر مسیر و راهکاری حواست به این باشه که نباید نقطه قوت خودت رو بفروشی.
2- طراحان کنکور هیچوقت از قبل تضمینی برای سطح سوالات ندادن:
شرکت کنندگان کنکور 1404 رشته ریاضی، نمیدونستن قراره با چنین سوالاتی در گسسته روبرو بشن
شرکت کنندگان کنکور 1403 رشته انسانی، نمیدونستن قراره با چنین سوالاتی در فلسفه روبرو بشن
.
.
.
شرکت کنندگان کنکور 1400 رشته تجربی، نمیدونستن قراره با چنین سوالاتی در ریاضیات تجربی روبرو بشن
طبیعتا شرکت کنندگان کنکور 1405 هم نمیدونن قراره با چه سطحی از سوالات روبرو بشن، پس اینکه شما نقطه قوت مهم خودت در شیمی رو از عمد بیاری پایین و به بهای افزایش درصد در فیزیک بفروشیش اصلا کار منطقی ای نیست. به خصوص اینکه 3 درس زیست و شیمی و ریاضی تا به الان افزایش سطح سوال رو تجربه کردن و تنها درسی که هنوز افزایش سطح سوال نداده فیزیکه و اولین کاندید برای سخت شدن سطح سوالات فیزیک خواهد بود هرچند که بازم تاکید میکنم «طراحان کنکور هیچوقت از قبل تضمینی برای سطح سوالات ندادن».
3- من نمیخوام از مفهوم تراز اینجا صحبت کنم اما خیلی خلاصه اگه بخوام بگم، شما نمیتونی تراز یک سال رو به سال دیگه یا از یک رشته به رشته دیگه تعمیم بدی.
اگه فیزیک در کنکور رشته ریاضی تراز بهتری نسبت به شیمی در یک سال داده، قرار نیست این اتفاق در سایر سالها و در رشته تجربی هم تکرار بشه. اصولا این مدل از توصیه ها خیلی قابل اتکا نیستند.
4- لطفا درصد امروز خودت در فیزیک آزمون رو ملاک درصد خودت در کنکور قرار نده! تو قراره در کنکور، سوالاتی رو در فیزیک پاسخ بدی که از تمام فصلهای فیزیک دهم و یازدهم و دوازدهم طرح شده. اینکه تو امروز در یک آزمون فیزیک مبحثی (که محدود به یک فصل یا نهایتا یک مقطع است) درصد 20 رو کسب میکنی به این معنا نیست که درصد تو در یک آزمون جامع (با حضور تمامی فصلها) قراره تکراری از اون درصد 20 باشه.
5- لطفا از کارهای عجیب و غریب در سر جلسه کنکور پرهیز کن. یک استراتژی سرراست داشته باش. یا اول شیمی رو پاسخ بده یا اول فیزیک رو. من با یه تجربه طولانی در فضای کنکور که تمام انواع شاگردانم رو دیدم با اطمینان بهت میگم: روشهای ترکیبی (یه ذره فیزیک بزن بعد برو شیمی بزن و بعد برگرد فیزیک بزن و...) بدون تردید در فضای فشار و استرس کنکور نتیجه بسیار بدتری از روش سرراست یک درس رو در زمان مشخص تمام کن و بعد برو سراغ درس بعدی دارن. ضمنا هر روشی رو که میخوای در سرجلسه کنکور پیدا کنی باید حداقل در 10 آزمون حضوری تکرارش کرده باشی تا بصورت کامل به همه جوانب اون استراتژی مسلط شده باشی
6- در کنکور زمانت رو عادلانه تقسیم کن اما عدالت در کنکور به معنی مساوی نیست! قرار نیست تایم دفترچه فیزیک و شیمی رو نصف کنی و نصفشو به فیزیک و نیم دیگر رو به شیمی بدی. این تقسیم باید بر اساس نقاط قوت و ضعف تو باشه
اما راهکار چیه؟
مرحله اول) لطفا تا زمانی که فصل های مغناطیس (یازدهم)، موج و اتمی هستهای (دوازدهم) رو در فیزیک به اتمام رسونده باشی صبر کن. این مباحث غالبا از نظر پاسخگویی و تسلط راحتتر از مباحث حرکت شناسی و دینامیک و نوسان هستند.
مرحله دوم) وقتی سوالات شیمی رو میخوای پاسخ بدی، سه قانون داشته باش:
قانون 1 - هر 20 تست استاندارد (شامل مسئله و مفاهیم) در 25 دقیقه
قانون 2- اول مفاهیم (غیرحل کردنی) رو در بین این 20 تست بزن و بعد برو سراغ مسائل
قانون 3- قانون 1 و 2 رو بارها و بارها در خانه تکرار کن. به خودت سخت بگیر و توی زمان کوتاه نیا. سعی کن در 25 دقیقه به بهترین درصد ممکن برسی. در خاطرت باشه که این کار نیاز به تکرار و مرور داره. (حداقل 200 تست زماندار باید بزنی تا بتونی به کنترل زمان برسی. پس فورا انتظار نتیجه نداشته باش)
مرحله سوم) برای فیزیک فعلا سمت سوالات تالیفی نرو، صرفا سوالات کنکور سراسری رو بزن. سعی کن ذهنت رو بصورت «تیپ تست» منظم کنی. شاید باور نکنی اما بهترین منبع برای این کار کتاب آبی قلمچی است. (فارغ از اینکه درسنامه بسیار بدی داره)
مرحله چهارم) انتظار نتیجه فوری نداشته باش و به خودت زمان بده تا آزمون 7 فروردین
مرحله پنجم) اولین نشانههای افزایش درصدت در فیزیک و کنترل زمان رو از آزمون های جمعبندی عید قلمچی به مرور خواهی دید و کم کم اوضاع بهتر خواهد شد