جهان های موازی

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه
پاسخ : جهان های موازی

نه چیزایی که من گفتم نقدی بود بر فیلم های سینمایی و اینکه هیچ وقت چیزای تو فیلم ها رو باور نکنید.یک راه دیگه ی تشخیص اینکه چیزی واقعا اثبات شده یا نه اینه که چند واحد درسی براش توی دانشگاه های معتبر جهان مثل هاروارد یا MIT باشه.برای نسبیت،مکانیک کوانتوم،نظریه ی ریسمان و نظریه ی میدان ها توی این دانشگاه ها واحد درسی هست.حالا شما شاید بگید که مثلا نظریه ی کوانتوم یا ریسمان اثبات نشدن.ولی در واقع این طور نیست.چون قسمت اعظم این نظریه ها مورد تایید هستن و این جنبه ها و پیش بینی های جدید این نظریه هاست که هنوز تایید نشدن.در ضمن این فیلم نیست که یک نظریه رو اثبات می کنه.بلکه این توافق پیش بینی ها با آزمایشاته که مهر تایید رو بر نظریات می زنه.
و یک نکته ی دیگه در مورد اثبات پذیری، در همه ی نظریات برای بنای بنیان نظریه لازمه که بعضی چیز ها رو دانسته و بدیهی بگیریم و در واقع اون ها رو بدونه اثبات می پذیریم.این فرضیات نمی تونن اثبات بشن و سعی در اثبات اونا کاری کاملا بیهوده است.
من دیگه نمی خوام نظر خاصی در مورد این بحث بدم چون داره روی مسئله تغییر پیدا می کنه.فقط منتظر اثبات های شما دوستان عزیز هستم.
و در آخر نظریه ی جهان های موازی با یک موضوع احتمالاتی دیگه معمولاٌ اشتباه گرفته میشه.جهان های موازی به هیچ عنوان با یکدیگر ارتباط ندارن ولی حرفهایی که بعضاٌ گفتید این بود که بنابر پیش آمدهای احتمالی حالات مختلفی پیش میاد که ناظری که فقط یک پیشامد خاصی رو احساس می کنه تنها ناظر اون پیشامد هست و ناظر های دیگه ای هم پیشامد های دیگه رو در فضای احتمالی (نه فضای احتمالاتی) خودشون مشاهده می کنن

parnia

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
semnan

به نقل از رؤیا کریمی :
باشه بابا حالا میخوای بزنی؟
مطمئن بودن که اثبات میشه چیز خوبیه
فیلمشو دیدی؟
نه ندیدم ولی حتما باید یاحاال باشه!!!

رؤیاکریمی

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یزد
شهر
یزد
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
یزد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از ErfanDK :
نه چیزایی که من گفتم نقدی بود بر فیلم های سینمایی و اینکه هیچ وقت چیزای تو فیلم ها رو باور نکنید.یک راه دیگه ی تشخیص اینکه چیزی واقعا اثبات شده یا نه اینه که چند واحد درسی براش توی دانشگاه های معتبر جهان مثل هاروارد یا MIT باشه.برای نسبیت،مکانیک کوانتوم،نظریه ی ریسمان و نظریه ی میدان ها توی این دانشگاه ها واحد درسی هست.حالا شما شاید بگید که مثلا نظریه ی کوانتوم یا ریسمان اثبات نشدن.ولی در واقع این طور نیست.چون قسمت اعظم این نظریه ها مورد تایید هستن و این جنبه ها و پیش بینی های جدید این نظریه هاست که هنوز تایید نشدن.در ضمن این فیلم نیست که یک نظریه رو اثبات می کنه.بلکه این توافق پیش بینی ها با آزمایشاته که مهر تایید رو بر نظریات می زنه.
و یک نکته ی دیگه در مورد اثبات پذیری، در همه ی نظریات برای بنای بنیان نظریه لازمه که بعضی چیز ها رو دانسته و بدیهی بگیریم و در واقع اون ها رو بدونه اثبات می پذیریم.این فرضیات نمی تونن اثبات بشن و سعی در اثبات اونا کاری کاملا بیهوده است.
من دیگه نمی خوام نظر خاصی در مورد این بحث بدم چون داره روی مسئله تغییر پیدا می کنه.فقط منتظر اثبات های شما دوستان عزیز هستم.
و در آخر نظریه ی جهان های موازی با یک موضوع احتمالاتی دیگه معمولاٌ اشتباه گرفته میشه.جهان های موازی به هیچ عنوان با یکدیگر ارتباط ندارن ولی حرفهایی که بعضاٌ گفتید این بود که بنابر پیش آمدهای احتمالی حالات مختلفی پیش میاد که ناظری که فقط یک پیشامد خاصی رو احساس می کنه تنها ناظر اون پیشامد هست و ناظر های دیگه ای هم پیشامد های دیگه رو در فضای احتمالی (نه فضای احتمالاتی) خودشون مشاهده می کنن

باشه میرم فردا از کل مدرسه میتحقیقم مطمئن بشم که چطوری ثابت شده
درضمن من نگفتم فیلم ثابت کرده گفتم وقتی فیلمشو ساختن پس ثابتش کردن چون تا چیزی به مرحله ی اثبات نرسیده فیلمشو نمیسازن شاید هم حق با شما باشه واما دانشگاه های معتبر هم اگه اثباتش رو قبول کنن چه معلوم شاید رشتشو هم بزارتن من که کاری به اثبات این قانون ندارم من میخوام قانونه همه چیز رو بفهمم و این احتیاج داره به فهمیدن جهان های موازی و خیلی چیزای دیگه.
به امید اون روز

ممنونم بابت اینکه قشنگ و کامل توضیح دادین

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

خواهش می کنم
در مورد تئوریه همه چیز لازمه بگم که در هیچ کجای این تئوری (حداقل تا الان) الزامی برای وجود جهان های موازی وجود نداره و در واقع هدف اصلی این تئوری اصلا پرداختن به مسئله ی جهان های موازی نیست.با وجود این که امکان داره یکی از پیشامدهای این نظریه،وجود یا عدم وجود جهان های موازی باشه.

واقعاٌ این بی مزّه بازی ها مناسب این جور بحث ها نیست.براتون مناسفم

Backstreetboy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

جیگر من اونو نوشتم تا بیای حرفتو بزنی.....قصد من بیمزه بازی نبود که اینطوری حرف میزنی!!!!

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

پس اگر هدفت اون بوده چرا پاکشون کردی؟!
در ضمن با این لحن حرف زدن برای یک مدیر انجمن مناسب نیست.

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

نمی دونم باور می کنید یا نه ولی این بار 4 ام و یا بیشتره که توی سایت های مختلف اینو خوندم و داره حالت تهوع بهم دست میده.

انجمن های فیزیک خیلی این اواخر به جنبش در اومدن ولی این مطالب مثل پایان زمان و یا مثلا ریسمان های کلاه بافتنی مادربزرگ !! که البته هنوز تئوری هستند نباید خیلی زیاد بشن. این مطالب آسیب زیادی به بحث علمی میزنه.

ولی برای مطالعه مطالبی در سطح علمی لیکن به زبان ساده می تونید "تاریخچه زمان" رو بخونید که البته کمی قدیمیه ولی نویسنده در 2001 "جهان در پوست گردو" رو نوشته که نسبتا جدید تر هست.

رؤیاکریمی

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یزد
شهر
یزد
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
یزد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

جمعه ای همایش نجوم بودم به خاطر بزرگداشتش از دوستام پرسیدم گفت واسه خودش هم سواله نشد که از استادمون بپرسم ولی توی برنامه ی آقای همتی که از یوفوژولیست های کشور هستند از جهان موازی صحبت قاطعانه کردند انگار 10ثاله اثبات شده ولی واقعا خودم هم سردرگم شدم و خیلی میخوام در این مورد بدوونم :O ???

pariya

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
شیراز
مدال المپیاد
یه حماقتی کردیم یه زمانی :|

من یه چیزایی در مورد جهان های موازی تو کتاب صفر(خیلی کتاب جالبیه!)خونده بودم.ولی نمی دونستم ثابت شده!!D:

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

رسما" میگم اون یوفولوژیست یا آدم فضایی شناس و سفینه شناس و ... بهتره بره ....

چون هنوز وجود این ها اثبات نشده که ایشون بخواد روشون پژوهش کنه.

hamoon

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ایی2
شهر
اصفهان
دانشگاه
MIT:masachusets institiute of technology

من خیلی دنلاله مساله جهان های موازی بودم ازتون خواهش میکنم لینک فیلمشو بذارید ممنون.

hamoon

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ایی2
شهر
اصفهان
دانشگاه
MIT:masachusets institiute of technology
پاسخ : ادامه جهان هاي موازي(1)

ميشه منبعتونو بگيد من خيلي به مساله ي جهان هاي موازي علاقه دارم ميشه بدونم كجا ميتونم اطلاعات كسب كنم.

رؤیاکریمی

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یزد
شهر
یزد
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
یزد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از Hamilton :
رسما" میگم اون یوفولوژیست یا آدم فضایی شناس و سفینه شناس و ... بهتره بره ....

چون هنوز وجود این ها اثبات نشده که ایشون بخواد روشون پژوهش کنه.

میگن فقط 3تا یوفوژولیست توی ایرانن که این اقای همتی یکیشونه من نمیخوام مسئله یوفو و جهان های موازیو مخلوط کنم چون 2تا مسئله ی جدا از همند ولی یوفو قابل قبول تره چون به مراتب دیده شده حالا من بعد از اینکه اطلاعاتم در مورد یوفو تکمیل شد خودم یه تاپیک کامل میزنم در این مورد
به نقل از hamoon :
من خیلی دنلاله مساله جهان های موازی بودم ازتون خواهش میکنم لینک فیلمشو بذارید ممنون.

توی اینترنت که نمیشه فیلمشو پیذا کرد منم از معلم نجوممون گرفتم که از اسمان شب خریده بود و اصلا وقت آپولد یه فیلم 100 و خورده ای دقیقه رو ندارم اونم با دیال آپ!!!! اگه شد یا تونستم دریغ نمیکنم ولی ...

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

همین فیلمای **می تخیلی رو می بینید که همه چیو اثبات شده می دونید.آخه یکم بشینید فکر کنید ببینید مگه میشه اثبات کرد؟ من مسئله ی جهان های موازی رو انکار نمی کنم.این اواخر فرصتی شد منشا علمی این مطلب رو یک نگاهی بندازم.این جور مسائل همشون حدسیاتیه که برای جواب دادن به بعضی سوالا تو نظریات زده میشه و بعضیاشون بیشتر از این که جنبه ی علمی داشته باشن(مثل همین موضوع شما) بیشتر جنبه ی تفریحی و تجاری و تخیلی دارن.زیاد این جور چیزا رو باور نکنید

رؤیاکریمی

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یزد
شهر
یزد
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
یزد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
جهان

خیلی ببخشید اون موقعی هم که نیوتن جاذبه رو کشف کرد خیلی ها باور نکردن!
یا وقتی گالیله گفت زمین به دور خورشید میچرخه هم هیچ کی باور نکرد!
همیشه برای همه ی نظریه های جدید مخالف و موافقی است
اگه شما مخالفین دلیل نمیشه بخواین نظرتونو به دیگران هم تحمیل کنید!
شما باور نکنید.

ErfanDK

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
ارومیه

به نقل از رؤیا کریمی :
شما باور نکنید.
درسته ولی اونا دلیل های کافی داشتن که بعد باعث پذیرفته شدن نظریه هاشون شد.ولی من دلیل و مدرکی از شما که این همه از این تخیل طرفداری می کنید نمی بینم.من منتظر دلایل و اثبات های محکمتون هستم و همیشه آماده ی بحث هستم.

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از رؤیا کریمی :
شما باور نکنید.

ببینید تمام مباحث مربوط به جهان های موازی و ... مربوط به نظریه غشاهاست. طبق این نظریه در فضای 11 بعدی ریاضی ما (ریاضی چون هنوز اثبات نشده) تنها نیروی گرانشی میتونه از غشایی به غشای دیگری اثر کنه. که غشاها هم طبق این نظریه از ذرات بنیادی شروع میشن و به مغیاس های بزرگ میرسن.

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک
پاسخ : ادامه جهان هاي موازي(1)

به نقل از s.h :
ادامه از قبل:با اين تعريف از جهان شما ممكن است تصور كنيد كه مفهوم جهان چند گانه تا ابد در محدوده قلمرو متا فيزيك باقي خواهد ماند اما بايد توجه كرد كه مرز ميان فيزيك و متا فيزيك را اين مساله كه يك نظريه از لحاظ تجربه قابل ازمون است.يا خير تعيين مي كند نه اين موضوع كه فلان نظريه شامل انديشه هاي غريب و ماهيت هاي غير قابل مشاهده است.
مرز هاي فيزيك به تدريج با گذر زمان فراتر رفته و اكنون مفاهيمي است بسيار انتزاعي تر مانند زمين كروي-ميدان الكترو مغناطيسي نا مرئي-كند شدن گذر زمان در شرايط هاي بالا-بر هم نهي كوانتومي-فضاي خميده و سياهچاله ها را در بر گرفته است.طي چند سال گذشته مفهوم جهان چند گانه نيز به اين فهرست اضافه شده است.
پايه اين انديشه بر نظرياتي است كه امتحان خود را به خوبي پس داده اند.نظرياتي همچون نسبيت و نظريه مكانيك كوانتومي افزون بر ان 2قاعده اساسي علوم تجربي نيز وفا دار است.كه پيش بيني مي كنند و مي توانند ان را دستكاري كنند.

دانشمندان تا حالا4 نوع جهان موازي متفاوت را تشريح كرده اند.هم اكنون پرسش كليدي وجود يا عدم وجود جهان چند گانه نيست بلكه سوال بر سر تعداد سطوحي است كه چنين جهان مي توان داشته باشد.
يكي از نتايج متعدد مشاهدات كيهانشناسي اخير اين بوده است كه جهان هاي موازي ديگر مفهومي خيال پردازانه وانتزاعي ندارند و به نظر مي رسد كه اندازه فضا بي نهايت است اگر اين گونه باشد بلاخره در جايي از اين فضا هر چيزي كه امكان پذير باشد واقعيت خواهد يافت.اصلا مهم نيست كه امكان پذيري ان تا چه حد نامتحمل است.
فراسوي محدوده ي ديد تلسكوپ هاي ما نواحي ديگري از فضا كاملا شبيه ان چه كه پيرامون ماست وجود دارند ان نواحي يكي از انواع جهان هاي موازي هستند دانشمندان حتي مي توانند محاسبه كنند كه اين جهان ها بطور متوسط چقدر با ما فاصله دارند و مهم تر از همه اينكه تمامي اينها فيزيك حقيقي و واقعي است.
زماني كه كيهان شناسان با نظرياتي روبرو مي شوند كه از استحكام لازم بر خوردار نيستند نتيجه مي گيرند كه جهان هاي ديگر مي توانند ويژگي ها وقوانين فيزيكي كاملا متفاوتي داشته باشند وجود اين جهان ها بسياري از پرسش هاي بنيادي در خصوص ماهيت زمان و قابل درك بودن جهان فيزيكي را پسخ داد
ادامه دارد.....

می خوام بدونم این متن رو از جایی گرفتین یا خودتون نوشتین.

اگر خودتون نوشتین استدلال ریاضی و فیزیکی شما چگونه است که این دو موضوع رو به هم ربط دادید.

رؤیاکریمی

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یزد
شهر
یزد
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
یزد
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از ErfanDK :
درسته ولی اونا دلیل های کافی داشتن که بعد باعث پذیرفته شدن نظریه هاشون شد.ولی من دلیل و مدرکی از شما که این همه از این تخیل طرفداری می کنید نمی بینم.من منتظر دلایل و اثبات های محکمتون هستم و همیشه آماده ی بحث هستم.
خوب شما منو قانع کنید مدرک شما واسه رد این قانون چیه؟
خوب منم هنوز 100% این اثبات رو قبول ندارم ولی گفتم نمیشه تا یه چیزی به مرحله ی اثبات رسید باهاش مخالفت کنیم همینا باعث به تعویق افتادن اثبات نظریه های جدید میشن مثل نظریه ی گردش زمین به دور خورشید که قرن ها اثباتش طول کشید وبعدش پذیرفتن این اثبات!!!

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از رؤیا کریمی :
خوب شما منو قانع کنید مدرک شما واسه رد این قانون چیه؟
خوب منم هنوز 100% این اثبات رو قبول ندارم ولی گفتم نمیشه تا یه چیزی به مرحله ی اثبات رسید باهاش مخالفت کنیم همینا باعث به تعویق افتادن اثبات نظریه های جدید میشن مثل نظریه ی گردش زمین به دور خورشید که قرن ها اثباتش طول کشید وبعدش پذیرفتن این اثبات!!!

بین این نظریه و نظریه کرانش و نظریه خورشید مرکزی و ... در مثال شما یه تناقضی هست :

اون زمان اکثرا" نظریه هایی مثل گرانش و ... رو انکار میکردن ولی الآن اکثرا" این نظریه رو قبول می کنن و منکرین (در عامه) در مورد اون شک کامل دارند.

بالا