محل طلوع و غروب رو به هم وصل کن . جهت عمود بر این پاره خط میشه راستای شمال جنوببه نقل از earth :سلام
یه سوال از سوالات آقای صدر الدینی داشتم:
چگونه میتوان جهت شمال رو در یه عکس پیدا کرد؟
اطلاعات سوال:محل طلوع و غروب خورشید را در عکس مشخص کرده اند.
سؤال منم همينه . ميخواستم بدونم فاصله قطب اون دايره يا همون زد وقتي هم سمت ميشن تا p چه جوري پيدا ميشه؟به نقل از zizooA :اهان.چون سمت و ارتفاع رو داده پس شما هم سمت و ارتفاع قطب دایره رو پیدا کن بعد مثل یک ستاره ببین کی غروب میکنه!
چون وقتی هم سمت میشن قطب باید رو افق باشه.(چرا؟)
فرض کنید قطب اون دایره رو کیو بنامیم.زد هم سمت الراسه و ایکس هم یکی از اون ستاره هاست.مثلث زد-کیو-ایکس رو در نظر بگیرید.ما توی این مثلث زد-ایکس رو داریم ومی دونیم ایکس-کیو هم ۹۰ ه.زاویه ایکس-زد-کیو هم هستش اختلاف سمت ایکس و کیو.اینجا ارتفاع کیو و سمتش مجهوله.رابطه ای بنویسید که ارتفاع کیو رو به سمتش و سمت و ارتفاع ایکس ربط بده.الان اینجا یک معادله داریم دو مجهول ولی سمت و ارتفاع کیو به ازای سمت و ارتفاع ستاره دوم نیز برقرار است.پس برای دو ستاره این معادلات رو می نویسیم و سمت و ارتفاع کیو رو پیدا می کنیم.حالا ببینید چقدر بعد کیو غروب می کنه!به نقل از Arefe Abghari :سؤال منم همينه . ميخواستم بدونم فاصله قطب اون دايره يا همون زد وقتي هم سمت ميشن تا p چه جوري پيدا ميشه؟
جواب سوال یک:من خودم وقتی این سوالو حل می کردم به نظرم کمی بدیهی میومد چون نخواسته نوع خم رو بدست آوریم و برای اینکه خم بدست بیاید باید ضریب شکست پیوسته تغییر کند که همینطور هست.به نقل از Arefe Abghari :خیلی ممنون
بازم سوال:!
1) ثابت کنید مسیر نوری که از جو عبور می کند یک خم است.
2)بیشترین سرعت شعاعی و مماسی یک ماهواره با میل i از دید ناظری در phi ؟
3)رابطه مساحت مثلث کروی را ثابت کنید.
4)خداقل سمت یک ماهواره؟
خیلی خیلی ممنون :-[ :-[
1. فصل 3 اسمارتو بخونینبه نقل از Arefe Abghari :خیلی ممنون
بازم سوال:!
1) ثابت کنید مسیر نوری که از جو عبور می کند یک خم است.
2)بیشترین سرعت شعاعی و مماسی یک ماهواره با میل i از دید ناظری در phi ؟
3)رابطه مساحت مثلث کروی را ثابت کنید.
4)خداقل سمت یک ماهواره؟
خیلی خیلی ممنون :-[ :-[
کاملا درسته ولی باید دقت کنیم که در دیدن ماهواره اختلاف منظر هم تاثیر می گذاره .یعنی وضعیتش نسبت به ناظر مهمه.به نقل از @Hosein@ :1. فصل 3 اسمارتو بخونین
2. یک راهش استفاده از برداره ! ینی یه دستگاه مختصات بذارین رو مرکز کره زمین ! بعد بردار مکان ناظر در عرض fi رو بر حسب t بنویسید . بعدش بردار مکان ماهواره رو هم بر حسب t بنویسید ! بنابراین بردار نسبی که حاصل تفاضل این دو بردار هست رو بر حسب t دارید (ینی بردار
مکان ماهواره نسبت به ناظر) . حالا از این بردار نسبی مشتق بگیرید نسبت به t . چیزی که بهتون میده سرعت نسبی هست ! حالا سرعت رو
در راستای مماس و شعاعی تجزیه کنید و از هر کدوم مشتق بگیرید و با صفر برابر قرار بدین تا ببینین تحت چه شرایطی این سرعتا ماکزیمم
میشه . در انتها می تونم بگم : موفق باشید
به نظرم راه ساده تر هم باید باشه . کلا بردار معمولا پر از خر کاریه
3. عزیز دلمون جواب دادن
4. Z چرخان و ماهواره ای که میگرده تو کره سماوی دورمون رو با هم بیارین رو شکلتون . بعدش یه رابطه ی خوب کروی بنویسین
که سمت رو به یه کوفت دیگه ای مربوط کنه بعدش مشتق بگیرید از عبارت و مشتق سمت نسبت به اون کوفت رو با صفر
برابر بذارید . حل میشه
توي اين وضعيت بايد ببينيم بيشترين ميزان تعديل زمان كي هستش! تعديل زمان هم برابره با بعد خورشيد ميانگين(M) منهاي بعد خورشيد واقعي كه در اين حالت بعد خورشيد با آنومالي واقعيش رابطه خطي دارد.و ميدانيم اگر خروج از مركز زمين را كوچك فرض كنيم رابطه تعديل مركز برقرار مي شود پس theta=M+2e*sin(M پس تعديل زمان مي شود E=M-theta-c=-c-2e*sin M كه c يك ثابت هستش پس لازمه ابتدا يك شرط اوليه بزاري و c رو پيدا كني بعدش از E مشتق بگيري ببيني كي بيشينه است.به نقل از Tina Radvand :سلام
یه سوال
اگر مدار زمین به دور خورشید بر صفحه ی استوا منطبق بود بیشترین اختلاف اذان ظهر از ساعت 12 چند دقیقه میشد ؟
خوب من چون کرویم هم فاجعه است جز خط اول هیچ کدوم از حرفاتون رو نفهمیدم باید چه فصلی رو بخونم ؟به نقل از zizooA :توي اين وضعيت بايد ببينيم بيشترين ميزان تعديل زمان كي هستش! تعديل زمان هم برابره با بعد خورشيد ميانگين(M) منهاي بعد خورشيد واقعي كه در اين حالت بعد خورشيد با آنومالي واقعيش رابطه خطي دارد.و ميدانيم اگر خروج از مركز زمين را كوچك فرض كنيم رابطه تعديل مركز برقرار مي شود پس thete=M+2e*sin(M پس تعديل زمان مي شود E=M-theta-c=-c-2e*sin M كه c يك ثابت هستش پس لازمه ابتدا يك شرط اوليه بزاري و c رو پيدا كني بعدش از E مشتق بگيري ببيني كي بيشينه است.
ببینید اکثرا ملت از روی کتاب نجوم کروی اسمارت یا بعضی ها از روی کتاب اصول و عمل نجوم کروی رو می خونند ولی من بنظرم این دو کتاب بشدت نجوم کروی را بد توضیح داده اند در حددی که نمیشه وصفش کرد ولی متاسفانه منبع دیگری بهتر از آن تا به حال دیده نشده است!به نقل از Tina Radvand :خوب من چون کرویم هم فاجعه است جز خط اول هیچ کدوم از حرفاتون رو نفهمیدم باید چه فصلی رو بخونم ؟
اها فکر کنم فهمیدم اگه امکان داره حدف کنین این پستو :]
نمي دونم ولي من كه رفتم بخرم كم نبود!به نقل از mohammadmehdi :کتاب نجوم کروی فارسی رو چه طور می تونم گیر بیارم؟هر چی گشتم نبود.