پاسخ : عکس های ما
به نقل از ش. :
نمیگم که دوربین تمامِ عاملی ـه که عکّاس برایِ عکسگرفتن بهش نیازداره ؛ ولی خب واقعاً دوربینِ کامپکتِ نهچندانخوب، خــیلی عکّاس رو محدود میکنه. مثلاً من اگه بخوام زیرِآفتاب عکسبگیرم، حتّی مانیتورِ دوربین رو هم نمیبینم! فلاشِ غیرحرفهایش رو نمیتونم استفادهکنم اینقدر که نورش تندومصنوعیوزنندهست، و حتّا عکس رو در خیلیمواقع نابود میکنه. نمیتونم سرعتشاتر رو کنترلکنم باهاش. نمیتونم خیلی از سبکها و ژانرهایِ مختلف رو دنبالکنم با ایندوربین[nb]ماکروگرافی، شکارِلحظهها، ورزشی، خبری و بعضاً ضدّنور.[/nb]. گرفتن عکسهای تله و واید با دوربینِمن، خلاصه میشه به یهدکمهی «زوم» که کلّا نهایتِتوانش اینه که یهمتر جلوتر رو نشونبده. تفاوتهای بینِ دوربینِکامپکت و اسالآر هم که بر همگان عیان است!
منظورِمن از «عکسِ در و دیوار»، کلّاً عکسی ـه که ضعیفباشه / هیچ ارزشِهنریای نداشتهباشه. کسایی هم که دوربینِ اسالآر دارن، دودستهن. یهعدّه کسایین که عکّاسهای قویای هستن و برای پیشرفت توی حرفهشون، نیاز به دوربینِ حرفهایتر دارن. امّا یهعدّه هم کسایین که مرفّه بیدردن! انصافاً خودِشما عکسهای واقعاً خوب و قویای میگیرید ؛ ولی آدم بعضی ـا رو میبینه که این دوربینِنازنین براشون حکمِ اسباببازی رو داره! :/
بههرحال، دوربینهایِ کنون، واقعاً دوربینهای خوبی هستن. امّا دوربینِ من کنون نیست، و hp ـه. بهعلاوه، این دوربین 100$ ـه، ولی دوربینِ من، دوسالِپیش قیمتش 100 هزارتومن بود. خب طبیعتاً تفاوتهای فاحشی بین این دوتا دوربین هست!
بههرحال، رویِصحبت من با کسایی بود که با این دوربینهای معرکه، از موکتِ خونهشون/سایرِ مناظرِ نهچندانجالب عکس میگیرن. درستهکه دوربین توی کاری که عکّاس انجام میده شاید خیلی تاثیر نذاره و همهچی به خودِعکّاس برگرده، ولی بههرحال، حدّاقل دوربینی که من دارم، حکمِ دوربین گوشی رو داره و فقط بهدردِ عکسگرفتن تو پیکنیک و مهمونیهایخونوادگی میخوره.
شکیبا جان، چندتا مشکل توی صحبت هات به چشم می خوره که به نظرم کمی باید روش تجدید نظر کنی! :) این رو می گم، همه بخونید لطفا، احتمالا خیلی ها درگیر این موضوع هستن.
1- اینکه ال سی دی دوربین رو نمی بینی، توی اس ال آر ها هم گاهی اذیت می کنه آدم رو.
2- فلاش دوربین های اس ال آر هم اصلا خوب نیست. گاهی با یه برگ دستمال کاغذی باید نورش رو سافت کنی. اون فلاش هایی که می بینی نور خیلی خوبی دارن، فلاش های جدا هستن که الان اگه بخوای از مارک خود کنن فلاش بگیری، حدود 1 میلیون باید هزینه کنی.
3- سرعت شاتر رو بعضی کامپکت ها و اس ال آر لایک ها اجازه می دن کنترل کنی.
4- ژانر ماکروگرافی، لنزهای مخصوص خودش رو می خواد که اصلا هم لنز های ارزونی نیستند. مگر اینکه از تکنیک Reverse استفاده کنی که اون هم دردسرهای خاص خودش رو داره و به درد سوژه های زنده زیاد نمی خوره.
5- ژانر شکار لحظه ها نداریم که! اگر کلا منظور شکار لحظه هاست که با موبایل بهترین شکارها رو میشه کرد.
6- ژانر ورزشی نیاز به لنزهای تله و سوپرتله داره که برای وارد شدن بهش حداقل باید 5-6 میلیون هزینه کرد.
7- عکاسی خبری هم نسخۀ خاصی نمیشه براش پیچید و گاهی خیلی از خبرها با دوربین کامپکت پوشش داده میشن. اما برای کار حرفه ای خبری هم نیاز به رنج کامل از واید تا تله هست که اگه آدم بخواد حرفه ای واردش بشه باید 10 میلیون کنار بذاره.
8- عکاسی ضدنور هم باز هم به نظرم با دوربین های خیلی معمولی تر میشه کار کرد و نیازی به دوربین اس ال آر نیست.
9- لنزهای دوربین اس ال آر که رنج زیادی رو پوشش می دن و به اصطلاح زوم بیشتری دارن (مثل 18-200 کنن یا 18-270 تمرون) عموما لنزهای خوبی نیستند و اپتیک ضعیفی دارند. توی دوربین های اس ال آر همش آدم مجبوره لنز عوض کنه که کار پر دردسریه و ممکنه گرد و غبار به دوربین آسیب بزنه.
10- تفاوت اس ال آر و کامپکت اتفاقا بر خیلی افراد عیان نیست. همین الان که من گفتم، فکر کنم مشخص شد که اس ال آر چیز پر دردسر و پر هزینه ای هست...
11- اینکه یه سری ها عکاس نیستند و دوربین باز هستند آفت دنیای عکاسی هست. الان شما یه گشت تو فیسبوک بزنی می فهمی. طرف اومده می پرسه برای کار پرتره چه لنزی بگیرم؟! IS II 200-70 دارم، زیاد نمی تونم باهاش کار کنم، دوربینم هم 5D mark III هست. به نظرتون 70-24 خوبه؟! لامصب، حداقل 20 میلیون تومن پول دوربین و لنزته، یه لنز 8 میلیونی دیگه میخوای بخری، بعد تازه اومدی سوال می کنی؟!؟! اینجور آدما زیادن. اینا توی دنیای عکاسی به حساب نمی آن! :)
12- شکیبا جان، با کمی تمرین و مطالعه، با همون دوربین تو هم میشه عکسهای خوب گرفت. نمی گم اس ال آر داشتن به عکاسی کمک نمی کنه، اما بخش بزرگی از هزینه ای که می کنی رو باید بلد باشی استفاده کنی. یه کمی ادیت کردن یاد بگیر، یه کمی سر و کله بزن با همون دوربین. پولهات رو جمع کن یه اس ال آر لایک خوب بخر. کسی که علاقه داشته باشه، از همه چی میزنه که به علاقه اش برسه، مطمئن باش...!
من تا خرخره رفتم زیر بار قرض تا دوربین خریدم. بارها شد پول قرض کردم که تجهیزات بخرم، و بعدش فهمیدم به دردم نمی خوره و الکی دور خودم تجهیزات جمع کردم. با یه لنز خیلی ساده و یه بدنۀ ساده، بهترین عکسها رو میشه ثبت کرد. :) در مورد کامپکت هم قبول دارم که دست و بال آدم رو می بنده، اما مطمئن باش با همون هم میشه توی خیلی جاها عکسهای خوبی گرفت! :)
13- با یه مسابقۀ عکاسی چطوری؟! صحبتاش رو بکنیم با مدیرا؟! :)