پاسخ : مطهری! این چیزی جز دیکتاتوریست؟ (دقیقا توی گ&
به قول یکی از دوستان ما معتقد به گفتمان هستیم. البته این تاپیک رو بذرکار بست اما من باز می کنم تا حرف بزنیم. راستش من و سایر مدیران از وضعیت فعلی خسته هستیم و احتمالا همین باعث شد که بذرکار این بحث رو هم ببنده.
در مورد بی محتوایی و پوچی تاپیک قبلا هم بسیار بحث شده. می تونید نمونه هاش رو توی این تاپیک ها ببینید:
تاپیک های بی محتوا
هشدار بسیار جدی
1 و
2
سمپادیا به افتضاح کشیده شد.
تصمیم گیری برای انجمن گفت و گوی آزاد
چرا اینجا اینجوری شده؟
بحث اول این است که شما باید بدانید سیستم مدیریت سمپادیا چه شکلی است. در ابتدا که من اینجا رو ساختم یک سیستم کاملا تک نفری داشت. بعدها با گسترش انجمن ها و نیاز به افراد بیشتر ، افراد جدیدتری به سیستم اضافه شدند. تا الان شاید چیزی حدود 30 وارد مسئولیت های مختلف اینجا شده اند. اینجا یک شورای مرکزی وجود داره که حدودا 10 نفره. از این 10 نفر ، 4 نفرشون که ما مدیران کل فروم هستیم. بعد یک نفر دیگه از این 10 نفر هم مسئول تیم نشریه ست که فعالیتشون جدای از سایته. تیم نشریه 4-5 نفری هستند که یک نفر از شورای مرکزی مسئولشه. بقیه افراد این شورا هم زیاد سایت نمیان و شاید کمتر از ما دیده میشن. به نوعی میشه گفت سهام دار سمپادیا هستند و مسئولیت تامین هزینه های سایت رو بر عهده دارند. تصمیمات اصلی اونجا گرفته میشود. در این شورای مرکزی آدم های مختلفی وجود دارند که خیلی با هم تضاد دارند. شاید به نوعی دعوا هم دارند باهم. اختلاف سلیقه هم زیاده توی این شورای مرکزی. اما تا اینجا بر مبنای تصمیم جمع فعالیت داشته. علت کم دیده شدنشون هم مشغولیت های شخصیشونه. ما 4 تا هم که توی فروم هستیم کار مدیریت این جا رو انجام میدیم. تصمیمات مختلف هم مثل برخورد با کاربران و انجمن جدید و .... هم به صورت جمعی اتخاذ میشن. جمعی که توش هم معاون هست هم مشاور و ناظم و مدیر بازنشسته. نهایت سعی شده که تفکر جمعی حاکم باشه.
بحث دوم ، دموکراسی و دیکتاتوریه. این همه فریاد می زنن دموکراسی . شما فکر نکنید دموکراسی زیادی خوبه. اتفاقا دموکراسی خیلی خطرناکه. دیکتاتوری هم آسیب هایی داره . نمی خوام بحث سیاسی بکنم اما من مخالف پیاده کردن انواع سیستم های دموکراسی عمومی هستم توی این سایت. اینکه سیستم رای گیری راه بندازیم و کارهایی شبیه این بکنیم خیلی جالب نیست. ما دموکراسی داخلی داریم کافیه. مطمئن هستم که رای گیری عمومی توی این سایت خیلی به ضرر سایت تموم میشه.
بحث سوم هدف و خواست ماست. ما اول باید ببینیم چی می خواهیم از این سایت. حقیقتا ما خودمون هم دچار یک ابهام بزرگ در مورد اهداف این سایت هستیم. این سایت برای هدف خاصی ساخته شده بود اما متاسفانه اون هدف لغو شده تا حدودی. حالا باید بازنگری اساسی در اهداف داشته باشیم. خیلی سوالات پیش میاد. آیا اینجا برای تفریح است؟ آیا اینجا برای دوستی هاست؟ اینجا برای درس دادن است؟ برای ارتباط فارغ التحصیلان با دانش آموزانه؟ برای یادگیری؟ برای چی؟
چیزی که من شخصا بهش خیلی اعتقاد دارم اینه که کیفیت انجمن به کمیتش کمک می کنه اما کمیتش به کیفیتش نمی تونه کمک خاصی بکنه. اون چیزی هم ما تاحالا دیدیم اینه که اکثر کاربران به وضعیت پوچی محتوایی تاپیک ها اعتراض دارند هرچند خودشون جواب میدن به این بحث ها. جواب دادن به این بحث ها هم ناشی از بیکاری اونهاست. وقتی بحث درست حسابی ای نباشه که آدم بهش فکر کنه میاد توی بحث های عادی شرکت می کنه. خود به خود انجمن به سمت بیهودگی پیش میره. مساله اینجاست که این بحث ها خیلیشون به جایی نمی رسند. هرکس میاد نظرش رو میگه و میره. صرفا یک تعامل اجتماعی سطحیه و هیچ نتیجه ای نداره.مثل اینه که شما هر روز توی خیابون که رد میشین به ملت نگاه می کنید . ما هم برای حفظ کیفیت اینجا مجبوریم تا حد امکان مانع گسترش این پوچی بشیم.
شاید شما توی تاپیک هاتون منظور خاصی داشته باشید اما خیلی از این موارد بدون منظور هستند. حالا اینکه بخواهید خلاقیت کسی رو در مورد نوشته سنگ قبرش بدونید دلیل نمیشه تمام تاپیک های بی محتوا هدف هایی مثل این داشته باشن. پیشنهاد من به شما اینه که تاپیک های هدف دارتون رو مشخص کنید. یعنی شروع تاپیک بگید به کجا می خواهید برسید. چی می خواهید بدونید.
من مشکلی با کسی ندارم. حتی فحش هم بدین مشکلی ندارم. فقط دوست داریم اینجا به جاهای خوبی برسه و فایده ای برای همه داشته باشه. بتونیم استفاده خوبی داشته باشیم.