چند تا توصیه کلا برای انتخاب رشته میکنم شاید به درد کسی خورد ...
1 - اگر بین تجربی و ریاضی علاقه ی خودتون رو نمیتونین به درستی تشخیص بدین و ارجحیت خاصی ندارین ، قطعا توصیه میکنم که برین ریاضی ! بعد ها به جون من دعا خواهین کرد در این باره !
رشته های تجربی و پزشکی اکثرا در حال حاضر به خاطر شرایط جامعه مجبورن حداقل تخصصشون رو بگیرن و تازه احتمالا 30 سالگی درسشون رو تموم کنن ! اما خب مهندسی شما بعد از 4 سال درس خوندن و لیسانس گرفتن هم میتونین واقعا وارد بازار کار بشین ! تازه قبولی توی رشته های پزشکی به مراتب سخت تر از مهندسی هست تقریبا ...
2 - دختر ها ! اگر قصد خروج از کشور رو ندارین به این اراجیف که فلان رشته پول توش نیست و آینده نداره و ... توجه نکنین ! اصولا از شما توی جامعه ما انتظار این نمیره که بخواید الزما توی تامین هزینه ها و مخارج به مرد کمک کنین. پس برین توی زندگی تون دنبال علاقه هاتون ! فیزیک و ریاضی محض دوست دارین یا رشته های هنری تفاوتی نداره ! سعی کنین به جای ما مرد ها هم شما از زندگی تون لذت ببرین.
3- توی انتخاب رشته دبیرستان و حتی دانشگاه عده ای مشاور گرامی میان و میگن که ببین توی کدوم درس قوی تری و ... ! کاملا چرت میگن ! واقعیت مهم تر از اینکه توی چه درسی قوی تر هستین ، اینه که دوست دارین در آینده جایگاه شغلی تون چی باشه ! بیشتر عمر شما رو احتمالا کارتون تشکیل میده ، واقعا درس زیست و ریاضی دبیرستان ملاک خوبی برای انتخاب رشته نیست ! به کار مورد علاقه تون موقع انتخاب رشته توجه کنین.
4- خیلی از پدر و مادر ها ما ، آرزوی این رو داشتن که دکتر یا مهندس بشن ! اما به هر دلیلی تحصیلات دانشگاهی ندارن و یا توی رشته ای متفاوت با اون چیزی که علاقه شون بوده درس خوندن ! اصولا در این حالت خییلی وقت ها طرف میخواد اشتباهات زندگی خودش رو توی بچه هاش اصلاح کنه ! یادتون نره زندگی شماست ! هیچ کس هم بهتر از شما صلاح شما رو نمیدونه !
5 - توی سن دوم دبیرستان متاسفانه یادمه خیلی ها صرف اینکه از واژه ی مهندس بیشتر خوششون میومد یا دکتر انتخاب رشته میکردن ! احمقانه انتخاب رشته نکنین خواهشا !
موفق باشید :)