به نقل از maral55 :سلام به همگي ميشه يه نفر به من بگه تالاسمي مينور تو حل مسائل ژنتيك بيماري محسوب ميشه يا سالم؟
بیمار محسوب نمیشه!به نقل از .:amir.mr:. :
خودت داری میگی تالاسمی مینور!حالا کسی که این مشکل رو داره بیمار محسوب نمیشه؟
درسته!به نقل از maral55 :درسته ولي تالاسمي مينور از نظر فنوتيپ Aa هست يعني الل مغلوبش پنهانه. مثل خيلي آدم هايي كه ممكمنه ناقل باشن
صورت احتمالی سوال مشخصه فک کنم...دو نفر لقاح رو انجام میدن،میخواد بدونه چند نفر از فرزندان بیماره...به نقل از panther :میشه سوالتو بهمون بگی؟ چیه که میخوای بگیری بیمار یا سالم؟اگه ازت فنوتیپ بخواد خب میگی تالاسمی مینور!
الان مثلا توی یه سوال واسه ژنتکی اگه پرسید چند نفر از فرزندان بیمار هستن،هتروزیگوس ها(اینجا،تالاسمی مینور) رو بیمار حساب نکنیم؟ :-sبه نقل از panther :بیمار محسوب نمیشه!
یعنی مثلا ممکنه یه موقع هایی وقتی از جاش پا میشه سر گیجه بگیره، اما بیمار به اون شکل حساب نمیشه!درسته!
و بیشتر اوقات تو بچه هاشونه که معلوم میشه!
به نقل از .:amir.mr:. :صورت احتمالی سوال مشخصه فک کنم...دو نفر لقاح رو انجام میدن،میخواد بدونه چند نفر از فرزندان بیماره...
الان مثلا توی یه سوال واسه ژنتکی اگه پرسید چند نفر از فرزندان بیمار هستن،هتروزیگوس ها(اینجا،تالاسمی مینور) رو بیمار حساب نکنیم؟ :-s
بالاخره توی حل سوالای ژنتیک مینور بیمار حساب میشه یا نمیشه؟به نقل از panther :تا حالا سابقه نداشته اینجوری سوال بدن!اما من اگه بودم این جوابو میدادم:
n نفر تالاسمی مینور مبتلا هستند،
y نفر ماژور!
جواب آخر همین میشه!تست که نیست!مطمئن باش این مدلی سوال نمیدن!مشخص میکنن!
از شما هیچ وقت نمیخوان فنوتیپی حل کنی!سوال چیپ میشه به قولی!اون سوالی که فنوتیپی جواب بخواد، باید خیلی خفن باشه!اینقد چیپ نمیشه! اصولا سوال هایه این مدلی رو میگن الل مغلوب داشته باشه یا نه!هتروزیگوس، هموزیگوس باشه یا نه!
اما اگه سوالی دیدی نتونستی بحلی حتما بگو میگیم!
خب الان که هردوتا جواب بهش میخوره یعنی 7/16 ام درسته؟به نقل از panther :اگه بگم اولین باره باورت نمیشه!
سوال کجا بوده؟! تو المپیاد که ما تقریبا همه دوره هارو حل کردیمو سوالای باشگاهم حل کردیم هیچ وقت این مدلی ندیدیم!
خب بیمار حساب کن!
به نقل از panther :اگه بگم اولین باره باورت نمیشه!
سوال کجا بوده؟! تو المپیاد که ما تقریبا همه دوره هارو حل کردیمو سوالای باشگاهم حل کردیم هیچ وقت این مدلی ندیدیم!
خب بیمار حساب کن!