سوال و اشکالات زیست

ernst haeckel

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
بابــــــل
مدال المپیاد
اوایل نجوم بعدشم زیست شناسی
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : سوال و اشکالات

شاید به دلیل اینکه در انسان قدرت تکلم پیشرفت زیادی کرده درنتیجه میبایست زبون تحرک بیشتری داشته باشه. یعنی حالات متنوع تری به خودش بگیره. پس دندون ها کمتر شد. فک پایین تو رفت تا گردش زبون راحت تر انجام بشه.

ma(-)Dye

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(1)
شهر
کرج
رشته دانشگاه
آدم از فرداش خبر نداره که!

به این نکته دقتکنیدا تکامل با توجه به چیزای مورد نیاز مانیست!
مساله صفت های اکتسابی نیستن
یه اتفاقی وجود داره که با عث می شه یه عده قوی تر بشن و با عث مرگ ضعیف ترا بشه ...انتخاب طبیعی رو میگم
چیزای که میگین درست که نیست :D هیچ توجیح تکاملی هم نداره
اقلا یه چیزی بگین که معلوم بشه حالا چرا باعث گسترش صفت شده؟!

*البته جوابش سخته باید با یه سری حرف به ظاهر بی ربط بهش برسیم از خودتون نا امید نشین (;

panther

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی هرمزگان
رشته دانشگاه
پزشکی

به کجا منتقل کنم؟ بعدش من کامپیوترم خرابه !:(( بعدن قول میدم بیشتر بیام.
چون کله میخواسته گنده شه معلممون میگه فک کوچیک میشده.

ma(-)Dye

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(1)
شهر
کرج
رشته دانشگاه

به نقل از panther :
چون کله میخواسته گنده شه معلممون میگه فک کوچیک میشده.
معلمتون نگفت چرا کله گنده می شده؟ ربط گنده شدن کله و فک چیه؟ (;

خب بذارين از پايش شروع کنيم
عاملي که باعث تمايز انسان از بقيه ي جانورا شد چه تکاملي بوده؟

bl0ker

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب شیراز
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
91
مدال المپیاد
برنز المپیاد زیست سال 90
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
زیست شناسی

از اون سوالای خیلی باحاله! هووووم من فکر کنم که به ساختار مغز ربط داره. هنوز چیزی راجع به کار قسمت های مختلفش نخوندم ولی حدس هایی دارم:

شاید بخش تکلم توی مغز انسان جای بیشتری می خواسته و شاید این بخش تکلم (و یا هر بخش دیگه ای که بیشتر بهش نیاز داشته) طبقه ی پایین مخ هست. در نتیجه افرادی از جمعیت که این بخش کله شون بزرگتر بوده، نسبت به بقیه شایسته تر می شدن و مغزشون به اونها کمک می کرده که بهتر زندگی کنن. حالا این بخش توی چه کسانی بزرگتر بوده؟ توی افرادی که فکشون کوچیک تر بوده. اینکه رابطه مستقیم بین فک و مغز باشه رو نمی دونم ولی اصلا هم مهم نیست. در واقع در جواب من مهم اینه که این دو صفت فک کوچیک و مغز بزرگ با هم بودن. پس هر کی مغز بزگتر داشته، فک کوچیک تر داشته.

البته یک حدس دیگه هم دارم. یک جورایی شبیه بالایی هست: ما می دونیم که مخچه باعث می شه که انسان بتونه تعادلش رو حفظ کنه. حالا این چه ربطی به تکامل داره؟

مخچه زیر مخ هست و شاید هر چی بزرگتر باشه، کنترل تعادل بیشتر باشه. و برای بزرگتر بودن؛ به جای فک نیاز داره. و این تعادل هم کلی کمک افرادی از جمعیت می کنه که بهتر از بقیه تعادل شون رو حفظ می کنن و روی دو پا راه برن. توی بحران ها مثل حوادث طبیعی و سیل و زلزله و اینا این صفت (مخچه بزرگتر و تعادل بیشتر) در جمعیت مقاوم تر از بقیه هست و در نتیجه طبق انتخاب طبیعی بیشتر گسترش پیدا می کنه. (یعنی کسانی که تعادل کمتر داشتن و سخت روی دو پا راه می رفتن، بیشتر صفت های خودشون رو به گور می بردن)

+ بازم می گم. سوالات استدلالی که جنبه المپیادی دارن رو توی این تاپیک بگذارید:

http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,18200.0.html

ممنان

ma(-)Dye

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(1)
شهر
کرج
رشته دانشگاه

خوشم مياد به کجا ها ميرين
ولي بحث تخصصي نيست!نيازي نيست شما کار بخش هاي مغزو بدنيد!
اينم از فکرتون بيرون کنيد ديگه!اگر مغز جاي بيشتري بخواد ربطي به تو رفتن فک پايين نداره!خب کله بزرگ شه اصلا جاشون به هم مربوط نیست!

خب ديگه حدس بسه بريم سر اصل مطلب

ببينيد درست حدس زدين تا يه جايي رو قضيه ي اصلي از تکامل مغز شروع شد
خب حالا وقتي مغز آدما تکامل پيدا کرد يکم فهميدن!!:دي (الان قضيه ي فک رو فراموش کنيد پله به پله مي ريم جلو!گفتم که اولاش ربطي به فک نداره)وقتي فهميدن شروع کردن به ساختن ابزار!حالا ربط ساختن ابزار چيه؟؟ ???
اينو حدس بزنيد...احتمالاتي رو که ميدين بگين :-\
من چند روز نت نميام :-<
بعد از چند روز بسته به اين که چقدر مشتاق جواب بوده باشين جواب رو ميگم :D

×××
در ضمن اين سوال استدلالي نيست!يک مباحثه هست :D (;

bl0ker

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب شیراز
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
91
مدال المپیاد
برنز المپیاد زیست سال 90
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
زیست شناسی

آها! یک چیزایی هم توی حافظه ام زنده شد؛ فکر کنم در این باره قبلا چیزایی خونده بودم.

خب انسان ها عقلشون باز شد و آتیش رو هم کشف کردن. قابلمه و کارد و قاشق و چنگال رو هم کشفیدن. در نتیجه غذا ها نرم تر شد. و البته خوشمزه تر. تازه اونا آشپزی هم یاد گرفتن و به جای گوشت، آبگوشت خوردن :D

و کمتر به فکشون زحمت دادن تا گوشت های خام گوزن و بوفالو رو بجون. در نتیجه طبق اصل تکامل چیزی که بهش نیاز نباشه، به مرور حذف می شه. چون انرژی بیخودی می بره. پس فک های بزرگ حذف شد و بجاش این فک های نخودی جایگزین شد. سوال سویتی بود.

پرنیا

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان بندرعباس

خب فکر میکنم درست باشه که هرچی از یه قسمت بدن بیشتر استفاده کنیم اون قسمت ورزیده تر میشه و قوی تر،و چون انسان امروزی از غذاهای سفت زیاد استفاده نمیکنه فک ظریف ترشده.مثلأ ما میبینیم که سگ دندون های تیزی داره و این به دلیل نوع غذایی هست که میخوره،برای همین توانایی خرد کردن استخوان رو داره و میتونه به راحتی اونو بخوره.

ma(-)Dye

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(1)
شهر
کرج
رشته دانشگاه

به نقل از َ aminnnn73 :
آها! یک چیزایی هم توی حافظه ام زنده شد؛ فکر کنم در این باره قبلا چیزایی خونده بودم.

خب انسان ها عقلشون باز شد و آتیش رو هم کشف کردن. قابلمه و کارد و قاشق و چنگال رو هم کشفیدن. در نتیجه غذا ها نرم تر شد. و البته خوشمزه تر. تازه اونا آشپزی هم یاد گرفتن و به جای گوشت، آبگوشت خوردن :D

و کمتر به فکشون زحمت دادن تا گوشت های خام گوزن و بوفالو رو بجون. در نتیجه طبق اصل تکامل چیزی که بهش نیاز نباشه، به مرور حذف می شه. چون انرژی بیخودی می بره. پس فک های بزرگ حذف شد و بجاش این فک های نخودی جایگزین شد. سوال سویتی بود.
اصل تکامل چنین چیزی رو نمی گه

به نقل از pn.f :
خب فکر میکنم درست باشه که هرچی از یه قسمت بدن بیشتر استفاده کنیم اون قسمت ورزیده تر میشه و قوی تر،و چون انسان امروزی از غذاهای سفت زیاد استفاده نمیکنه فک ظریف ترشده.مثلأ ما میبینیم که سگ دندون های تیزی داره و این به دلیل نوع غذایی هست که میخوره،برای همین توانایی خرد کردن استخوان رو داره و میتونه به راحتی اونو بخوره.
این قسمت قرمز نظریه لامارک بوده که رد شده

ببینید این که ما از دهنمون استفاده نکنیم که دلیل نمیشه بچه هامون فکشون تحلیل بره!استفاده نکردنمون نا باعث می شه ماها بمیریم نه فک کوچیک صفت ارثیه که منتقل شه

کلا مساله ی تکامل براتون جا نیفتاده...انقدر مثل یک داستان تخیلی بهش نگاه نکنید
قبلا تو جاهای دیگه که آدرس دادم صحبت شده راجع به این قضایا
××××

راهنمایی:فعلا قضیه ی دهنو فراموش کنید...وقتی آدما "عقلشون باز شد :Dشروع کردن که ابزار بسازن...برای ساخت ابزار چه عضوی خیلی مود استفادس؟حالا مشکل چی بوده؟
دوست دارین هنوزم بحث کنیم و به جواب برسیم یا خودم جوابو بگم؟

پرنیا

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان بندرعباس

چه عضوی مورد استفادست؟!خب برای ساختنش که به دست نیاز داریم و برای فکر کردن به اینکه چی بسازیم به مغز!...شاید هرچه عقل افزون شود سخن کوتاه میگردد. :D ...به همین دلیله که دهان کوچکتر شده و مغز هم اینو پذیرفته!

ma(-)Dye

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(1)
شهر
کرج
رشته دانشگاه

به نقل از pn.f :
چه عضوی مورد استفادست؟!خب برای ساختنش که به دست نیاز داریم و برای فکر کردن به اینکه چی بسازیم به مغز!...شاید هرچه عقل افزون شود سخن کوتاه میگردد. :D ...به همین دلیله که دهان کوچکتر شده و مغز هم اینو پذیرفته!
اوهوم درسته به دست نیازه <D= P:>
ولی خب عقل و سخن..... :))
ولی دستشون آزاد نبوده چون روش راه می رفتن!خب برای این چه تغییری توی بدن ایجاد می شه؟ ???(جون من یه مدت دهنو بیخیال شین مونده تا برسیم بهش!)

پرنیا

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان بندرعباس

نمیدونم؟!شاید چون از دست برای درست کردن ابزارشون استفاده میکردن باعث شده کمتر روش راه برن پس از اون به بعد فقط روی پاها راه رفتن و مغز هم گفته اینطوری بهتره.(فکر کنم چیزایی که گفتم ربطی نداشت!)...چون دستشون مشغول بوده برای نگه داشتن ابزار از دهان استفاده میکردن.(این هم ربطی نداره؟)

bl0ker

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب شیراز
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
91
مدال المپیاد
برنز المپیاد زیست سال 90
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
زیست شناسی

چون دستشون مشغول بوده برای نگه داشتن ابزار از دهان استفاده میکردن.(این هم ربطی نداره؟)

طبق راهنمایی های المیرا باید یک ربطی به دست و دهان داشته باشه. (من جای دیگه ای از "بدن" نمی شناسم که توی این سوال بگنجه!) اما از طرفی اگر قرار باشه که از دهان استفاده کنن بازم نباید کوچیک بشه. پس چی؟! می گم این فک مزاحم دیدشون نبوده؟! من چند روز پیش این ایده به ذهنم رسید که شاید اگر بخوان راه برن و روی دو پا بایستن باید دید رو به جلو داشته باشن و این فک مزاحمه، پس فرستادنش عقب!!! :D

+ راستی در مورد تکامل، این عین کلام برنز دو سال پیشه: برای مثال اگر یک نوع سوسمار توی غار زندگی کنه و چشمش استفاده ای در محیط تاریک اونجا نداشته باشه، باید از زندگی اش حذف شه. چون به هر حال داره انرژی بیخود می بره، پس مثلا چشمش کوچیک می شه. (البته منظورش در یک فرد نبود و منظور من هم نبود!)

پرنیا

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان بندرعباس

درسته. برای همین گفتم ربطی نداره چون اینطوری باید دهنشون بزرگتر بشه. ولی ربط دست و دهان؟!...

ninja

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شهرکرد
دانشگاه
اصفهان
رشته دانشگاه
پزشکی

به نظر من چون از دستشون مجبور بودن استفاده كنن پس ديگه بايد روي دو پا راه مي رفتن يعني اسكلت بدنشون (ستون فقرات ) بايد از حالت خميدگي در مي يومده و به حالت صاف تبديل مي شده براي ايجاد تعادل، بعد طي همين فرايند كه اسكلت صاف شدم فك پايين هم كم كم كوچكتر شده يا به داخل رفته!

مي گم بيست سوالي هم بود تا حالا بايد حل مي شد متعجب? خب جوابو بگيد ديگه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(

ma(-)Dye

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(1)
شهر
کرج
رشته دانشگاه

یه چی میگم کفتون ببره :D

به نقل از pn.f :
نمیدونم؟!شاید چون از دست برای درست کردن ابزارشون استفاده میکردن باعث شده کمتر روش راه برن پس از اون به بعد فقط روی پاها راه رفتن و مغز هم گفته اینطوری بهتره.(فکر کنم چیزایی که گفتم ربطی نداشت!)...چون دستشون مشغول بوده برای نگه داشتن ابزار از دهان استفاده میکردن.(این هم ربطی نداره؟)

به نقل از ninja :
به نظر من چون از دستشون مجبور بودن استفاده كنن پس ديگه بايد روي دو پا راه مي رفتن يعني اسكلت بدنشون (ستون فقرات ) بايد از حالت خميدگي در مي يومده و به حالت صاف تبديل مي شده براي ايجاد تعادل، بعد طي همين فرايند كه اسكلت صاف شدم فك پايين هم كم كم كوچكتر شده يا به داخل رفته!

مي گم بيست سوالي هم بود تا حالا بايد حل مي شد متعجب? خب جوابو بگيد ديگه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(
قسمتایی که قرمز کردم کاملا درستن بقیه غلط :D...گفتم فعلا دهنو بیخیال شین! :-[
خب حالا بریم سر تغییرات اسکلت انسان...وقتی از چهار دست و پا اومدن رو ی دو پا مرکز ثقل بدن جاش تغییر کرد
حالا این وسط یه عضوی بود که بهش خیلی فشار میومد بخاطر این تغییر مرکز ثقل اون کدومه؟(فک نیستا :))(

یکم تحمل کنید به جواب میرسیم ???

راستی آرمیننننن جان این موضوعی که راجع به تکامل گفتی بحثی بس طولانی داره که اینجا مجال صحبتش نیست
اگر کسی همت کنه پاهی بحث باشه و یه تاپیک راجع به تکامل بزنه بحثای پراکندهییم که راجع بهش شده رو منتقل میکنیم اونجا بازم بحث میکنیم
اگرم حالشو ندارین که بیخی (;

ninja

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شهرکرد
دانشگاه
اصفهان
رشته دانشگاه
پزشکی

به كجا فشار مي ياد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
. فكر كنم به گردنش بيشتر از همه فشار وارد مي شده !!!!!!!!!!!! يا شايد به كمرش ؟؟؟؟؟؟
چون وقتي اسكلت خميده بوده سر يه جوري خارج از اسكلت بوده اما وقتي كه اسكلت صاف مي شه سر در راستاي ستون فقرات هست پس اينجوري مركز ثقل هم گردن مي شه ؟؟( چه حرف مزخرفي زدم )

ma(-)Dye

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان(1)
شهر
کرج
رشته دانشگاه

به نقل از ninja :
به كجا فشار مي ياد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
. فكر كنم به گردنش بيشتر از همه فشار وارد مي شده !!!!!!!!!!!! يا شايد به كمرش ؟؟؟؟؟؟
چون وقتي اسكلت خميده بوده سر يه جوري خارج از اسكلت بوده اما وقتي كه اسكلت صاف مي شه سر در راستاي ستون فقرات هست پس اينجوري مركز ثقل هم گردن مي شه ؟؟( چه حرف مزخرفي زدم )
گردن که آره به اون صورت قبلی نمی تونسته باشه به صورت گردن فعلی ما صاف شده
ولی مرگز ثقل #-oهمینجوری تصور کن الان مرکز ثقلت تو گردنته؟ :Dکمر خوب بود به عضوه نزدیک شدین (; <D=

به نقل از samooel :
180درجه فرق داره :((
چی فرق داره؟

نام مرکز سمپاد
شهید سلطانی
شهر
البرز-کرج
سال فارغ التحصیلی
89
دانشگاه
خوارزمی (کرج)
رشته دانشگاه
زبان و ادبیات انگلیسی

سلام
دوستان بیولوژیست و اکولوژیست و ....
من دو تا سوال دارم می خوام جوابش رو از علمای زیست اینجا بگیرم!
غده :هیپوفیز/ : هیپوفیز چی کار می کنه؟

هورمون :وازوپرسین/این هورمون چی کار می کنه؟

با تشکر

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

غده ی هیپوفیز که مشخصه!؟!

کنترل سایر غدد و در هورمون رشد هم تاثیر زیادی داره!!؟ یعنی غده ی ترویید در جنینی فعالیت می کنه و غده ی هیپوفیز در سنین بلوغ و رشد بعد بلوغ!!!؟

بالا