مشاوره المپیاد زیست با اعضا

اول کدوما رو بخونم

• رای‌دهندگان
    49

Robek

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شیراز_کرمان
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
شیراز
رشته دانشگاه
پرستاری
پاسخ : مشاوره با دیگر اعضا

hitroمعدل که خیلی واسم مهمه آخه همه دوستام که تو مدرسه ها دیگه هستن فقط به معدلم نگاه میکنن،اگه کم باشه کلی حرف پشت سرم میزنن...میگن کشکی قبول شده و...خب من امسل سال اول بودم و معدلم زیاد خوب نبود،یکی از دوستام که توی یه مدرسه نه چندان خوبی درس میخونه کلی حرف زد دربارم...حالا بدتر اینه که من تو شهرمون هیچ قوم و خویشی ندارم...آخه شیرازیم ولی کرمان زندگی میکنم و چون هیچکس از وضعیت سخت گیری ها خبر نداره،منو با دخترخاله و دایی و ....مقایسه میکنن نمیگن که من تیزهوشانیم و سخت گیری ها...میگن اگه در خونده بود،معدلش این نبود.درصورتی که دختر خالم تو مدرسه نمونه شیراز بوده ومعدلش بدک نبود...میگن 2تا تون تو مدرسه خوبی بودید،پس چرا انقد اختلاف معدل دارید....؟بخدا کلافه ام...میترسم اگه المپیاد هم شرکت کنم بدتر شه.... [-( :-< :-s :rolleyes:

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine

خب اون دیگه بستگی ب توان خودت داره
برا المپ باید خیلی بخونی ارزشش رو داره
کسایی بودن ک المپ قبول شدن معدل سومشون گند بود کساییم بودن ک19ب بالا شدن بستگی ب توان خودت داره.شروع کردی باید تمام سختیاشم تحمل کنی

ninja

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شهرکرد
دانشگاه
اصفهان
رشته دانشگاه
پزشکی

معدل نهاییت رو میتونی تو فاصله بین مرحله 2 و نهایی ه ببری بالا ...
بعدم لازم نیست از دروسس مهمت بزنی واسه المپیاد میمونه یه سری درسای حفظی که اونو با 2 -3 دور خوندن میتونی 20 بگیری... که اونم باز تو همون فرجه امتحانا میشه ...
....
اتفاقا این حرف کاملا غلطه که زیست کنکورت حله .. چون المپیاد یه قسمتیش کتابای درسیه .. در واقع با سطح بالای کتاب درسی زیست نمیتونی تو کنکور موفق شی چون کاملا تفاوت داره ..
بچه ها چقد نگران کنکورید ؟؟؟؟ بخدا کنکور از بعد امتحان نهایی تا روز کنکور بخونی حتی 1 میشی!!!!!!
باور کنید!!!!!
دوست خودم برنز المپیاد شیمی داره رتبه کنکورش شد 178 ریاضی!!! با اینکه تو سال کنکورم همش میگشت درس در حد عادی میخوند

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine
به نقل از β ßlôкег :
بعله! یک سال گذشت و تابستونی جدید هم سر رسید و اینجانب، مدیر با صلابت، دوباره به این انجمن کوفتی (!) برگشتم و البته کمی ناراحت شدم که این تاپیک فراموش شده. یعنی دیگه کسی اینجا المپیخی نیست؟!

در توضیح اینکه المپیخ اصن چیه و این تاپیک هدفش چیه، مقداری از پست اولم رو نقل قول می کنم:

خب بنا به فرمایش امام و شهدا درباره شور و مشورت و اینا و همچنین اینکه تعطیلات شیرین تابستانی هم آمده بهتر دیدم که مجمعی کوچک راه بیندازیم و ما المپیخ های زیستی (کپی رایت بای خودم!) در اینجا گرد هم آییم. و چه خوب است اگر چنین وضعیتی برای همه ی رشته های المپیادی این سایت پدید بیاد و بقیه هم توجه کنند.

حالا هم وقتشه این قسمت از وضعیت انفعال بیرون بیاد. اینجا آشنا می شیم که چه کسانی دواطلب المپیاد زیست سال آینده هستند و نه فقط اونها بلکه سال های پایین تر و همچنین آمار و ارقام کلی و مقدار مطالعه و اینا هم دستمون می یاد. می تونیم با هم مشورت کنیم که چطور و چه مطالبی رو بخونیم و اشکالاتی رو که داریم هم در میون بگذاریم. منابع معرفی می شن و روی موضوعات مهم تاکید می شه. یا مثلا در مورد فعالیت های کلی همین انجمن صحبت کنیم. مسابقه ای می خوایم بزاریم یا فعالیت جدیدی و ... من فکر می کنم اینطوری خیلی بهتر باشه.

برای شروع هم بهتره هر آنکه المپیخ زیستی (= داوطلب شرکت در المپیاد زیست) هست، نظرش رو اعلام کنه تا کار رو از همین ابتدای تابستون شروع کنیم.

داستان های قبلی که مربوط به دوره چهارده بود رو به سطل بازیافت هدایت شد و این تاپیک رو رفرش کردم. حالا این تاپیک دوباره از نو آماده اس برای فعالیت. باید بگم که ستاد مهم ترین تاپیک این انجمن کوفتیه! و یه جورایی هم تو مایه تاپیک حرف بزن المپیخیه. ضمنا پیشنهاد می کنم یه بار دیگه قوانین این انجمن رو از این تاپیک بخونید. ممنان!!

توضیح شخصی: من همون Ąm!ИnNп73 سابقم.

bl0ker

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب شیراز
شهر
شیراز
سال فارغ التحصیلی
91
مدال المپیاد
برنز المپیاد زیست سال 90
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
زیست شناسی
پاسخ : ستاد مرکزی المپیخ های زیستی

هوی ملت! بیاین اینجا رو زنده کنین! چند ماه دیگه تا مرحله یک بیشتر نمونده ... الان شما دوره چن می شین؟! 16؟! 17؟ 18؟ یا 19؟!! چقد بی بخار شدین! زود! منم تا چن روز دیگه اون پست مشاوره ای کلی ام (نسخه عمومی) رو که قولش رو داده بودم می زارم.

ستاد مرکز فعالیت ها و جنب و جوش شماست، نگذارید دست دشمن به آن برسد .. فلن!

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine

خب بذار
ازمون فردا تموم شه
بعدش بچه ها میان
اینجا

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine

نینا تو دورست
امیدوارم نینا بتونه انتخاب بشه
براش دعا کنید

h.f

جــــــــــــلاد لـــــاغر :>
نام مرکز سمپاد
F1 TEH
شهر
چه فرقی میکنه کجای دنیام
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
شهید بهشتی

من دومم ...!!! ولی اصن نمیدونم وقتم کمه وقتم زیاده ...خیلی استرس دارم نمیدونم الآن دقیقا باید چیکار کنم !اگر من تا بهمن بخونم امکان داره امسال بتونم قبول شم ؟

anneshirly_ba

boshra
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
برازجان-گناوه
سال فارغ التحصیلی
95

سلام ندا خانم.
من میخوام از سال اول کم کم شروع کنم به خوندن واسه المپیاد.
بگید اول چطور شروع کنم؟
اول کتاب های سالهای بالاترو بخونم بعد کتابای تست؟
یا از همون کتابای تست شروع منم؟
چه کتابهای برای المپیاد مناسبند؟
ممنون میشم به سوالاتم پاسخ بدید. h-: *-:

anneshirly_ba

boshra
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
برازجان-گناوه
سال فارغ التحصیلی
95

بابا تورو خدا یکی پیدا شه ردیف و قشنگ کتابایی که برای المپیاد زیست لازمرو لیست کنه و بنویسه تا ماهم بریم تهیه کنیم ~X(

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine

دوست عزیز تاپیک منابع المپیاد هستش ی نگاه ب انجمن بندازی بد نیستا

تامیلا

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تبریــز
سال فارغ التحصیلی
95
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
زیست فناوری

یه سوال بالاخره اول باید کمپبل رو بخونیم با زیست 1و2و3 ؟!!!!!
هر دوتاش باهم نمیشه که.. :-?

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine

دوستان تا 5شنبه صبر کنید من پستش رو میذارم توضیح کامله هرسنی چی بخونه

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine

شايد بتوان گفت آزمون المپياد زيست شناسي در بين المپيادها بيشترين تفاوت را با آزمون هاي مدارس دارد. متأسفانه از سويي به دليل گستردگي دانش زيست شناسي و از سويي ديگر به دليل تصورهاي غلطي كه به دلايل مختلف در بين دانش آموزان داوطلب شركت در اين المپياد به وجود آمده، افرادي كه مدت زيادي براي المپياد زيست شناسي تلاش ميكنند به نتيجه مطلوبشان نمي رسند. بايستي توجه داشت دانستن اطلاعات عمومي دانش زيست شناسي، تنها مانند دانستن اصول اوليه رياضي چون جمع و ضرب، شمارش و احتمال و ... است و بدون تسلط داشتن بر مسائل، امكان موفقيت بسيار
كم است. سوالاتي كه در المپياد زيست شناسي مطرح ميشوند، از دانش پژوه اين انتظار را دارند كه علاوه بر داشتن اطلاعات عمومي در زمينه هاي مختلف زيست شناسي، دانش خوبي از رياضي، فيزيك وشيمي دوره دبيرستان و پيش دانشگاهي داشته باشد تا بتواند با تحليل نمودارها و فرمول ها، در موردمسائل اظهار نظر منطقي و درست داشته باشد.هر كتاب بيوشيمي دانشگاهي تسلط شما بر رياضي، فيزيك و شيمي دوره دبيرستان است، بدون داشتن اطلاعات پايه قوي در اين سه مبحث، قادر نخواهيد بود به خصوص در سوالاتي كه دوره تابستاني باشگاه دانش پژوهان جوان مطرح مي شود پاسخ بگوييد.
شايد بتوان گفت علي رغم پارتي بازي هاي ناخواسته اي كه وارد سيستم المپياد شده است، المپياد زيست شناسي تنها المپيادي باشد كه با هر ميزان اطلاعاتي هرگز براي شروع كردن آن دير نيست و از سوي ديگر، سرمايه گذاري در اين المپياد مانع موفقيت شما در كنكور نخواهد شد چون لازمه موفقيت آن، تسلط بر دروس پايه ديگر است.
در ادامه به سه برنامه سه ساله، دو ساله و يك ساله براي المپياد زيست شناسي اشاره مي كنيم:
الف. دانش آموزان سال اول دبيرستان:
سال اول دبيرستان بدون شك بهترين سال براي سرمايه گذاري براي هر المپيادي است زيرا حجم درس ها و رقابت هاي درسي بسيار كمتر است. پيشنهاد ما اين است كه در سال اول دبيرستان سعي كنيد يك كتاب زيست شناسي عمومي را به همراه كتب رياضي و شيمي دوره دبيرستان بخوانيد. كتب متعددي در زمينه زيست شناسي عمومي به زبان انگليسي و فارسي در دسترس است. در صورتي كه به زبان انگليسي تسلط داريد به شما توصيه مي شود يكي از سه كتاب زير كه به ترتيب اولويت گذاشته مي شوند را تهيه كنيد:
1. Campbell Biology (9th Edition)
كتاب زيست شناسي عمومي كه به نام يكي از نويسندگان آن، كمپبل، كه چند سال پيش در گذشت، درسال اخير به ياد او به نام زيست شناسي كمپبل به چاپ رسيده. اين كتاب ارزشمند منبع اصلي المپياد جهاني زيست شناسي است. اين كتاب توسط انتشارات غزال كه ناشر كتب دانشگاهي زبان اصلي است،به فروش مي رسد. اين كتاب هنوز ترجمه نشده و كتاب بيولوژي ترجمه اين كتاب است كه به منبع رسمي كتب درسي دوره دبيرستان نام برده مي شود:

Biology: Concepts and connections (3rd edition)
2. Life: The Science of Biology (9th edition)
اين كتاب را مي توانيد از انتشارات سپهر تهيه كنيد كه ترجمه هم نشده.
3. Biology (9th edition): Peter H. Raven
ترجمه نسخه سال 1996 اين كتاب توسط نشر دانشگاهي در دو جلد تمام رنگي به چاپ رسيده كه كيفيت ترجمه بسيار بالاتري نسبت به ديگر كتاب هاي رقيب ترجمه شده دارد و در صورتي كه به زبان انگليسي تسلط نداريد، توصيه ما انتخاب نسخه فارسي اين كتاب است.كتاب ديگري كه براي يك دانش آموز سال اول دبيرستان بسيار جذاب و خواندني است، كتاب مقدمه اي بر اكولوژي رفتار، چاپ شده توسط انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد، و ترجمه شده توسط دكتر عبدالحسين وهاب زاده است.اكثر شركت كنندگان در المپياد زيست شناسي، اين كتاب را مطالعه مي كنند اما سوالات مرحله اول و
دوم المپياد زيست شناسي، بدون خواندن اين كتاب نيز قابل پاسخگويي هستند.در سال دوم دبيرستان به شما پيشنهاد مي شود كتاب شيمي دوره پيش دانشگاهي را خوانده باشيد، و
شروع به خواندن مبحث بيوشيمي كنيد. براي مبحث بيوشيمي كتب متعددي وجود دارد كه اكثراً ترجمه شده اند. به عقيدهي ما، كتاب بيوشيمي لنينجر نسخه پنجم، با توجه به تغييراتي كه داشته است، كتاب بسيار مناسبي براي المپياد زيست شناسي به حساب مي آيد. نسخه انگليسي اين كتاب توسط انتشارات سپهر به فروش مي رسد، و سعي كنيد در صورت تمايل به انتخاب نسخه فارسي، نسخه اي كه داراي تصاوير رنگي، ترجمه واضح و سوالات آخر فصل است را انتخاب كنيد. ترجمه دكتر محمدي از انتشارات آييژ، داراي همه اين خصوصيات، به جز سوالات آخر فصل است. توصيه مي شود در سال دوم دبيرستان، كليه فصول اين كتاب، به جز فصول مرتبط با كاتابوليسم آمينو
اسيدها، آنابوليسم آمينو اسيدها، نوكلئوتيدها و اسيدهاي چرب را مطالعه كنيد. با مطالعه اين كتاب بسياري از مباحث فيزيولوژي، زيست سلولي و ژنتيك مولكولي را نيز مسلط شده ايد. در صورتي كه در سال دوم دبيرستان به مباني احتمالات و شمارش تسلط پيدا كرده ايد، توصيه مي شود حتماً كتاب ژنتيك از ديدگاه حل مسأله، چاپ شده توسط انتشارات انديشه سرا، و نوشته دكتر ساسان اميني كه اولين ايراني دارنده مدال طلاي المپياد جهاني زيست شناسي هستند را مطالعه كنيد. اين كتاب كليه مباحث ژنتيك كه بايستي با آن ها آشنا باشيد را پوشش نمي دهد. از اين رو توصيه مي شود كتاب ژنتيك استنسفيلد كه توسط انتشارات فاطمي و آييژ به صورت جداگانه به چاپ مي رسد را تهيه و فصول مربوط به نوتركيبي و لينكاژ را مسلط شويد. توصيه مي شود در تابستان ورود به سال سوم دبيرستان، كتاب زيست شناسي سلولي و مولكولي انتشارات فاطمي كه توسط آقاي حسين اميري كه سابق بر اين از اعضاي كميته المپياد زيستشناسي، مدرس و طراح سوال در باشگاه دانش پژوهان بوده اند را تهيه و مطالعه فرماييد. اين كتاب،است و در آخر هر فصل سوال هايي تأليفي، Molecular Biology of The Cell خلاصه اي از كتاب يا برداشته شده از اين كتاب را مشاهده مي كنيد. جزئيات موجود در اين كتاب، و همين طور كتاب بيوشيمي لنينجر بسيار زياد است و بايد بدانيد كه تا ورود به دوره تابستاني هرگز از شما جزئيات مولكولي و پروتئيني خواسته نخواهد شد و اكثر سوالاتي كه با آن ها روبرو مي شويد، اطلاعات پيش نياز را در اختيارتان خواهند گذاشت.
مبحث مهم ديگر المپياد زيست شناسي، فيزيولوژي است كه بسياري از قسمت هاي آن چون گوارش و ايمني و توليد مثل و غدد، توسط كتا بهاي زيست شناسي عمومي پوشش داده مي شوند. توصيه مي شود براي مباحثي چون عملكرد سلول هاي عصبي، عملكرد سلول هاي عضلات و قلب، الكتروكارديوگرام و چرخه كار قلبي، اصول فيزيكي حاكم بر گردش خون و تنفس، از كتاب فيزيولوژي برن و لوي مراجعه كنيد كه برخلاف فيزيولوژي گايتون تاكيد كمتري روي بيماري ها و نكات باليني دارد و اساس فيزيولوژيك چنين پديده هايي را بسيار خوب بيان مي كند. از آنجا كه اخيراً در المپياد زيست شناسي مبحث جانور شناسي اهميت بيشتري پيدا كرده، توصيه مي شود كتاب هايي چون جانور شناسي مقايسه اي نوشته شده توسط آقاي عرفان خسروي، و كتاب اكولوژي جمعيت براي المپياد زيست شناسي نوشته شده توسط آقاي كوشا پايداري را، مطالعه كنيد.
مبحث گياه شناسي، در المپياد زيست شناسي اهميت خاص خود را دارد و همواره كتاب زيست شناسي گياهي انتشارات مدرسه منبع سوالات مبحث گياهي سوالات مرحله اول و دوم المپياد زيست شناسي بوده است.
توجه كنيد كه منابع گفته شده، حداكثر مطالبي بود كه بايستي براي موفقيت در المپياد زيست شناسي بدانيد، و به هيچ وجه لازمه موفقيت مطالعه حتمي كليه اين منابع نيست. و هيچ تضميني براي موفقيت كسي كه همه اين منابع را بخواند نيست! در المپياد همواره جدا از دخيل بودن درصدي از شانس، و درصدي از بدشانسي، تسلط شما در ديگر دروس نيز اهميت دارد!
ب. دانش آموزان سال دوم دبيرستان
توصيه مي شود در اولين فرصت يك كتاب زيست شناسي عمومي با حجم كم، مثلاً بيولوژي كمپبل انتشارات خانه زيست شناسي را مطالعه كنيد. در ميان منابعي كه براي دانش آموزان سال اولي ذكر شد، شما مي توانيد خواندن مبحث جانورشناسي، اكولوژي جمعيت و اكولوژي رفتار را با توجه به زمان كمتري كه داريد، فاكتور بگيريد و اين مباحث را در سطح كتب زيست عمومي بلد باشيد. از زمان اضافي تان براي تسلط بر دروس رياضي و شيمي استفاده كنيد. دانستن مشتق و انتگرال قبل از شركت در مرحله اول، توصيه مي شود.
ج. دانش آموزان سال سوم يا كساني كه تازه فهميده اند در مرحله اول قبول شده اند و به جز كتاب درسي چيزي بلد نيستند!
نترسيد! بسياري از پذيرفته شدگان در مرحله دوم المپياد زيست شناسي، دقيقاً شرايطي مشابه شما داشته اند. حداقل مطالبي كه براي المپياد زيست شناسي بايد بدانيد اين است:
كتب درسي! فصل هاي پروتئين، آنزيم، غشا، اصول بيو انرژتيك و مسيرهاي اصلي كاتابوليسم وفتوسنتز از كتاب بيوشيمي لنينجر و مباحث بيان شده از فيزيولوژي برن و لوي و كتاب ژنتيك ازديدگاه حل مسأله! از وقت اضافي تان براي مرور مباحث تكامل، رفتار شناسي، گياه شناسي و اكولوژي از كتب زيست شناسي عمومي استفاده كنيد. اگر باز هم وقت آورديد، سراغ كتاب زيست شناسي گياهي انتشارات مدرسه برويد كه در مرحله دوم همواره جايگاه يك سوال را به خود اختصاص داده است..

توصيه آخر:
پذيرفته شدن در مرحله اول، با درصدي بيش از 30 %، و در مرحله دوم، با درصدي بيش از 60 درصد بسيار محتمل است! توصيه مي كنيم حتي اگر تا كنون هيچ چيز از زيست شناسي نمي دانيد، خودتان رامقيد كنيد هر شب اقلاً يك سوال از سوالات مراحل قبلي المپياد زيست شناسي را بخوانيد! روي آن فكر كنيد! و پاسخ تشريحي را با پاسخ خودتان مقايسه كنيد! شايد انجام اين كار به تنهايي، براي قبولي در مرحله دوم المپياد زيست شناسي كافي باشد! و شايد اگر كليه منابع را بخوانيد و اين كار را انجام
ندهيد، مرحله اول هم قبول نشويد! به خاطر داشته باشيد، المپياد در ظاهر خوشبخت كردن 8 الي 12 نفر، و بدبخت كردن بقيه افرادي است كه تلاش كرده اند اما به مدال طلا دست نيافته اند! مسئولين باشگاه دانش پژوهان همواره سعي دارند اين انتخاب خود را عادلانه تر كنند، اما هرگز عادلانه ترين نخواهد بود، پس اگر پاي در مسير المپياد مي گذاريد، سعي كنيد تنها هدف خود را مدال طلا ندانيد، بدانيد كه شايد كمتر كسي باشد كه
در المپياد به خواسته خود نرسيده اما از تلاش براي قبولي پشيمان باشد. اين مسير به شما چيزهايي مي آموزد، كه ارزشش را دارد. هر چيز كه شما را نكشد، شما را قوي تر مي كند، پس تنها وقتي پاي درالمپياد بگذاريد كه مي دانيد نمي ميريد، تا شايد قوي تر شويد

تامیلا

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تبریــز
سال فارغ التحصیلی
95
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
زیست فناوری

مرسی واقعا..
خیلی باحال بود..و به درد بخور P:>

ki miya

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فـرزانـگـان یــک
شهر
اراک

.

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine

تاپیک ادغام میشه با مشاوره با دیگر اعضا

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine

.

matin320

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد II
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
شهید باهنر
رشته دانشگاه
دامپزشک / سیاست

کی میدونه که رتبه دانش آموزای کدوم شهرا درالمپیادای زیست بالا تره؟
اعضای شرکت کننده های المپیاد زیست در مرحله کشوی بیشتر از کدوم شهرند؟

esfrwms

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
Fefu
رشته دانشگاه
General medicine