پاسخ : مشاوره با دیگر اعضا
سلام. با اجازه يدوستان المپيادي من جواب مي دم !!!!!!!!!!!!!!!!!!
1- زمان شروع مهم نيست حتي هستند افرادي كه از بعد مرحله اول شروع كردن و الان مدال جهاني دارن مثل خانممحبي(با اجازه ارنست هيكل) فقط بايد بدوني توانايي هاي خودت در چه حده ! اگه فكر مي كني كه بايد تمرين زياد داشته باشي از الان و اگه هم چنين فكري نمي كني بازم از الان بايد شروع كني چون تا كم كم مغزتو آماده كني طول مي شكشه اگه از الان جدي شروع كني خيلي موفق تري!!!!!!!!!!!!!!!!!
2- كتاب هاشو بگرد تو يه تايپيك جدا هستتمام كتابا . اما از من مي پرسي اول عمومي مثل سالمون يا كمپبل . بهد برو تخصصي اول سلولي بخون تا آشنا تر بشي بعد بيوشيمي بهد گايتون و گياهي آخرم ژنتيك و اكولوژي و... البته تصميم با خودته اين خود تو هستي كه بهترين برنامه رو براي خودت مي ريزي
3-رقابت ها زيادن اما فراموش نكن رقيبات افرادي هستن مثل خودت پس خودتو نبايد دست كم بگيري هر چقدر تلاش كردي همون قدر هم مزد مي گيري اگه اهل تلاش هستي ديگه نبايد نگران رقيب باشي چون همون قدر كه تو از رقيب نشناختت مي ترسي ايشون هم از رقباي نشناخته!!!!تو كاري به رقيب نداشته باش مهم خودتي كه چقدر اعتماد به نفس!!! (خيلي مهمه) داري و تلاش مي كني.
4-پيش زمينه منظورت رشته هاي زيسته؟؟؟؟؟؟؟؟ ??? خب مسلمه كه مهارت تو در رياضي و فيزيك و شيمي مهمه مه تر از اون طرز فكر و قدرت تجزيه و تحليل مهمترين كار همينه خوندن منابع و حل سوال كمك مي كنه حيطه مغزتون كسترده تر و قدرت دركتون بالاتر بره تازه تو الان مي خواسي شروع كني تخصصي نمي خواد !!!!!سوال دومي رو ديگه جوابشو شرمنده نمي دونم . خود من اول زياد علاقه اي نداشتم اما الاان عاشق پر و پا قرصشم !خود داني ولي من پيشتنهاد مي كنم براي كنكور نباشه چون المپاد يه تجربس كه من با هيچ چيزي تو زندگيم عوضش نمي كنم تو بايد عاشق يه چيز باشي تا توش موفق باشي كنور رو از سال سوم به بعد مي شه جمع و جورش كرد و بهترين رتبه رو اورد اما راه المپياد راه خود شناسيه و زياد براي حذف كنكور توصيه نمي شه البته بازم برمي گرده به مهرت خودت(
دوستاي المپيادي شما حرفاي منو كامل كنين!!!!)
5-كلاس خصوصي نه اما كلاس المپياد به نظر من براي آشنا كردن شما به بحث المپياد از ديد يه المپيادي كه قبلن مثل شما بوده آره خوبه!اما خود من تا حالا هيچ كلاسي نرفتم ! به مشكل كه برخوردم اما همينش ادمو مي سازه مثلا دوستايي كه كلاس مي رن يه بحثو سر كلاس ياد مي گيرن بعد مي يان از رو كتاب مي خونن دوره مي شه خلي هم خوب مي فهمن . اما مثلن من بايد انقدر خودم بخونم تا مسئله رو براي خودم هضم كنم !اما فراموش نشه كه اگه هم كلاس نري و اهل خوندن باشي اصلا ضرري نداره كه هيچ سودم داره .
6-اتفاقا اين سوالت اصلا مسخره نبود!!!! به نظر من گروهي بهتره چون خودتو تو. يه جمعي مي بيني كه توي رقابت با اونا هم كهع شده مي خوني و يه پشتبانه اي داري . گروهي خوندن بهتره اما خود من كسي تو مدرسمون نيست كه باهاش بخونم و الان دارم چوبشو مي خورم اما يادت نره كسي رو وادار به خوندن نكن !!!
7-زيست گياهي خيلي مهمه !هم براي مرحله يك هم مرحله دو و هم دوره بايد بخونيش اگه هم ازش بدت مي ياد اصلا فكر نكن من اول ازش متنفر بودم اما الان از طرفداراشم !!!!!
در كل ملاك اصلي قدرت حل مسئله و اينكه در كوتاهترين زمان با بهترين استدلال به جواب برسيد هست و منابع به شما كمك مي كنن كه آماده تر باشين !!!!! فقط هيچ وقت مغرور نشيد و هميشه فكر كنيد يه رقيبي هست ككه مثلا اينو خونده و از بين شما بايد يكي انتخاب بشه پس شما بايد اون فرد باشيد يعني هميشه بخونيد و موقع نااميدي و خستگس به رقبا فكر كنين و اينكه دو سال ديگه مدال طلايي تو گردنتئنه!
اميدوارم كمكتون كرده باشه !! اگه بد گفتم از بقيه بچه ها بپرسيد