به نام
کاربر نیمهفعال
- نام مرکز سمپاد
- شهيد اژه اي اصفهان
- شهر
- اصفهان
پاسخ : بهترین سلسله ی ایران
يا حضرت فيل
گكي اينا ر ومي خونه؟
يا حضرت فيل
گكي اينا ر ومي خونه؟
به نقل از soroosh.farshchin :ببین دوست عزیز من وقتی میشنوم رضاخان رو انگلیسیا آوردن و بردن زورم می گیره!
ببین کسی که بتونه تو نخست وزیری 5 نفر قدرت خودشو از دست نده و در عرض دو سال از یک سرباز ساده بودن برسه به بالاترین درجه نظامی کشور بدون که بی شک استعدادهای بالایی داره!
در ضمن من اینو قبول دارم که رضاخان یک آدم بسیار دیکتاتور بوده و یکی از ویژگی های دیکتاتور اینه که بعد از به قدرت رسیدن کناریهای خودشو سر به نیست می کنه که نکنه ی وقت بخوان توطئه کنن روش!
بنابرین رضاشاه ون همچین آدمی بود،با اومدن(حمله)به ایران نتونست مقابله کنه چون دور و بریاش وفادار نبودند!
حالا اینکه رضاشاه قدرت نظامی داشته اما یار وفادار نداشته!
به نظر من یکی از زمان هایی که اوج قدرت ایران بوده همین دوره مخصوصا پهلوی دوم بوده!
چرا؟
یه بار دیگه هم گفتم تو جشنی که رئیس جمهور 96 کشور بزرگ جهان شرکت کنند،قدرت اون کشور رو نشون می ده!
برای اون کمونیستها هم که گفتی باید بگم اگه همین ها نبودند انقلاب پیروز نمی شد!
چرا؟چون که قبل انقلاب همه با هم هم صدا بودند ولی ...بعد انقلاب بعضی ها به قول هاشون عمل نکردند!
در باره مطلبی هم که گفتی شاه رو آدم حساب نمی کردند من قبول ندارم!
شاه ایران عملا در امور اجرایی دخالت نمی کرد مثه رهبر الان!
شما برو تاریخ بخون!ببین این کار بر عهده کی بود؟! این کار بر عهده نخست وزیر بود عزیزم نه شاه!!!
الان رئیس جمهور کشورای دیگه میان ایران می رن پیش رهبر همشون؟!
نه!نمی رن!بعضی ها میرن برای احترام بهش و زمان شاه هم همونطور!
با این تفاوت که الان رئیس جمهور سوریه میاد اون موقع آمریکا!
واستون متاسفم!به نقل از ISO9002 :بنده به شما توصیه می کنم که تاریخو بخونید. البته نه از داخل اینترنت و ویکی پدیا یا حرفای بابابزرگ و مامان بزرگ. احساس میکنم که شما داری الان همینطوری میبافی به هم. بدون اینکه حرفات منطق و سندیت تاریخی داشته باشه. تاریخ اونم از نوع معاصرش بافتنی نیست. نیاز به اظهار نظر من و تو هم نیست. به هر حال هم خیلی اسناد موجوده و هم قراردادها و هم کتابهای خاطرات اون افرادی که دور و بر یک گروه بودن.
این که رضا شاه در ده سال اول حکومتش نوکر حلقه به گوش انگلیسی ها بوده نه من درش شک دارم و نه منابع تاریخ. شما برو یک مقدار اول زندگی نامه این بابا بخون. اصلا ببین این قزاق کی بود و چه کاره بود. چی شد که یه قزاق بی سواد سر از وزارت دفاع در آورد. و نکته جالب که خودت اشاره کردی که در سه سال آخر حکومت احمد شاه چندین نخست وزیر با افکار و عقاید مختلف و بعضا متضاد عوض شدن ولی کرسی وزارت دفاع در تمام اینا ثابت بوده. و اونم برای یک قزاق بی نام نشان. شما برو ببین این قزاق کی بود و ببین که این سید ضیاء کی بود و چطور با این قزاق همدست شد و اصلا چطور اینها کودتا کردن. اگر تمام اسناد تاریخ رو و تمام اسناد اینتلیجنت سرویس رو که معمولا بعد چند دهه از حالت سری خارج میشه رو قبول نداری لااقل عقل که داری یک مقدار روی این وقایع فکر کن. فکر نمیکنم حتی خود اون قزاق هم شکی در انگلیسی بودنش داشته باشه.
در مورد بردنش هم که نیاز به گفتن نداره. خب بردنش دیگه. این هم اسناد داره. شما اسناد نخست وزیر وقت رو بخون ببین که کی بردش و کی دنبال شاهزاده قجری میگشت و کی نهایتا محمدرضا رو جاش نشوند. نمیشه که کل تاریخ مستند رو انکار کنی و بعد هم یه تاریخ رویایی برای خودت ببافی.
یک سری سرفصل تاریخی بهت میدم برو از منابع معتبر مطالعه کن بعد بیا صحبت کنیم:
کودتای سوم اسفند 1299
سال های آخر حکومت احمد شاه
کابینه دولت در سالهای آخر حکومت احمد شاه.
انحلال 1919 و قرارداد نفتی رضا شاه با انگلستان
ماجرای جانشینی محمدرضا به جای رضاخان میرپنج
اینم یک مطلب برای دیگران:
کودتای سوم حوت ۱۲۹۹ کودتایی نظامی بود که توسط سیدضیاءالدین طباطبائی (رجل سیاسی و موسس روزنامه حامی انگلستان بهنام رعد) و کلنل رضا خان میرپنج (بعدها «رضاشاه پهلوی») اجرا شد که زمینه را برای تشکیل سلسله پهلوی فراهم آورد. در نتیجه مذاکرات و هماهنگیهای به عمل آمده بین سیدضیاءالدین طباطبایی و رضاخان، در روز سوم اسفند، قوای قزاق وارد تهران شده و ادارات دولتی و مراکز نظامی را اشغال کردند. نزدیک به صد تن از فعالان سیاسی و رجل سرشناس بازداشت و زندانی شدند. احمدشاه و محمدحسن میرزا (ولیعهد) به کاخ فرحآباد گریختند و سپهدار رشتی (نخستوزیر) به سفارت انگلستان در تهران پناهنده شد. بسیاری بر این باورند که کودتای سوم اسفند، اقدام دولت بریتانیا برای کنترل اوضاع ایران و جلوگیری از نفوذ و حمله احتمالی بُلشویکها بودهاست. نتیجه کودتا، رئیسالوزرایی سیدضیاءالدین و وزیر جنگ و فرمانده کل قوا شدن رضاخان بود. (تازه همینم که ویکی پدیاست ناقص نوشته برای مطالعه بیشتر میتونه به مطالعه اسناد کودتای 1299 مراجعه کنی.)
اگر این کودتا نمیشد این قزاق بیشتر از همون میر پنج خطاب نمیشد و تا آخر عمرش هم یک قزاق میموند. بعضیا راست میگن که اگر این قزاق درصدی در سال 1320 نزد مردم محبوبیت داشت که نداشت، موقعی که می بردنش یک نفر از مردم صداش در میومد ولی در نیومد و گویا مردم از بردن شاهشون خوشحالم شدن.
به نقل از soroosh.farshchin :واستون متاسفم!
من با کسی بحث می کنم که توهین نکنه!
با کسی که فقط توهین کردن بلده ترجیح می دم بحث نکنم!
مشکل من و شما اینه که شما کتابهایی که من مطالعه می کنم رو نمی خونی و منم کتابهایی که شما می خونی!رو قبول ندارم!
شما میایید می گید رضا شاه رو انگلیس آورد و... با استناد به خاطرات سید ضیا و ... منم می گم جمهوری اسلامی رو انگلیس آورده با استناد به کتابی که شاه نوشته!
منابع زیاده!
منم با استناد حرف زدم!
کتابهایی که من خوندم خیلی یه طرفه به مسئله نگاه نکرده!یعنی طرفدار صرف شاه و ... نبوده.
هر حرفی زدم از رو این کتابها بوده:
معمای هویدا از دکتر عباس میلانی ،ایران بین دو انقلاب ترجمه گل محمدی،کوتای 28 مرداد از مهندس بازرگان
الانم دارم کتاب شاه رو می خونم!
فقط اینو بدون که اگه چهارتا کتاب خوندی دلیل نمیشه یک سیاستمدارو تاریخ شناس خفنی!
آفرین که خوندی!
یه پیشنهاد دوستانه هم بهت می کنم که حرف مخالفتم بخون تا بتونی درک درستی داشته باشی!
نه کتاب های موافق تو و نه کتاب های مخالف تو راست نمی گن!جفتشو باید بخونی تا بتونی واقعیت رو بفهمی!
خودتم می دونی که امام همیشه رادیو بی بی سی گوش می کرد قبل از خوابش!
هر وقت به این درجه رسیدی که بتونی حرف مخالفتو قبول کنی که روش فکر کنی بیا تا بحثو ادامه بدیم!
به نقل از parasto jooon :این نظر من...با نظر هر دوتاتون رضاشاه هر کسی که بوده اگر خودش به قدرت رسیده یا انگلیسا یا هر کس دیگه......این آدم دلیل پیشرفت ایرانه مطمئن باشین اگه رضاشاه بیشتر از 16 سال حکومت می کرد...به نظر من ایران اینی نبود که میبینیم.....هر چقدر هم که اسم دیکتاتور روش بذاریم مدرس تو دوران سلطنت رضا شاه 3بار (اگر اشتباه نکنم) نماینده ی مجلس شد با این که مشکل براش درست میگرد.....(این وضعیت رو حتی الان می تونین ببینین؟؟)
فقط اگر آلمان قدرت اول دنیا میشد(پیروزی آلمان و متحداش تو جنگ جهانی دوم) این ایرانی که میبینین وجود نداشت.....کاش..
ببین تو تاریخ معاصر تو می تونی حرف از این بودن و نبودن بزنی......من دارم می گم این مرد عامل پیشرفت ایران بوده.....به این دلیل می گم ایران این نبود چون اون موقع دیگه شیخ ها جرئت نمی کردن دهنشونو باز کنن چه برسه به این که یکیشون بخواد ایرانو دستش بگیره.....این کاری بود که محمدرضاشاه نتونست انجام بده...به نقل از ISO9002 :کلا چون شما جواب بحث هارو ندادی من چیز جدیدی نمیتونم بگم. ولی در کل اصولا اگر اسکندر مقدونی هم به ایران حمله نمی کرد ایران اینی نبوده که الان هست!
مدرس هم همونیه که چند سال زندانی شد و در یکی از دوره ها بهش گفتن یه دونه رایم نیاوردی گفت خودم که به خودم رای دادم.
دقیقا.اتفاقا یه سری عکس هم دارم من از دانشجوهای خارجیش!به نقل از گلناز! :ببینین! من اصلا در مورد اینکه حکومت پهلوی رو کی اورد و کی برد بحث نمی کنم! چون می دونم که نتیجه نمی گیریم! ولی در زمان پهلوی ایران خیلی پیشرفت کرد! شما تصور کنید که حکومت ایران رو از دست قاجار گرفت! اون موقع سواد در حد صفر بوده! جغرافی خوندن رو یه سری مردم کفر می دونستن! بعد به این جا رسید که با شمای دانشجو توی یه سری کشور ها ( مثلا ژاپن!) بسیار با احترام و عزت رفتار می کردن! نه مثل الان که آدم تو یه سری کشور ها "ایرانی بودن" اسمشو نبره! تو دانشگاه صنعتی آریا مهر( همون شریف خودمون) درس خوندن افتخار داشته! نه مثله حالا که... ( خیلی از آشنا ها مون شریفی بودن، خیلی هم top و توپ، رفتن اون طرف براشون تره هم خورد نکردن!! در حالی که اون زمان اولا آریا مهر دانشجو از کشور های دیگه می پذیرفته، بعدشم این که فارغ التحصیل شدن از صنعتی شریف افتخار داشته!!)
همین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ( که بانو فرح باعث ساخت اون بودن و هستن!) این موقعیت رو توی ایران به وجود اورد که بچه های ایرانی بتونن یه جایی داشته باشن برای اینکه فکر کنن و بیاموزن و استعداد هاشون پرورش پیدا کنه! اگه یه لحظه فکر کنی می بینی که این بعد دوران قاجار یعنی ... ایول!
والله!
به نقل از بیتا :ببینید هیچکی نمیگه حکومت پهلوی بی نقض بوده ولی خدایی این همه کار کرده برای مملکت !
همین شیراز ! هر چی داره از زمان شاه هست ! دانشگاه شیراز مثلا ! اون موقع استاد های آمریکایی داشته و علم روز رو دانشجو ها میخوندن ! یعنی دانشجو های دانشگاه شیراز باسواد بودن ! شما ممکنه بگی الان هم دانشگاه شیراز خیلی خوبه ! بخاطر اینه که پایه گذاریش صحیح بوده ! کدوم دانشگاهی که تو این سی سال تاسیس شده به گرد پای دانشگاه شیراز میرسه ؟! الانم دانشگاه خوبیه چون افرادی که اونجا تحت نظر استاد های آمریکایی تحصیل کردن دارن اونجا درس میدن ! شما نمیتونی تو علم خودکفا باشی ! باید از همه علم یاد بگیری ! حتی اگه اون فرد دشمنت باشه ! الان جامعه پره افراد مدرک داره بیسواده ! به خاطر وجود استاد های بیسواد ! اینا همه مشکلای جامعس ! فقط که حجاب و قرآن نیست ! حجاب و قرآن در کنار مشکلات دیگن نه اینکه به تنهایی مشکلن !
به نقل از Niosha :رضا خان پدر آبادانی ایران بود ( اینو یکی از دوستام از استادش شینده که همش تو تاریخه )
فکر میکنم اون سواره نظام زره پوش مخصوص پارت هاست ...فکر نمیکنم ساسانیان اینجوری بوده باشنبه نقل از longman :در اواخر هم که در زمان خسرو جون تقریبا به هخامنشیان رسیدن(به این معنی نیست که خسرو خوب بوده بلکه یعنی توانشون بسیار زیاد بوده بیش از هخامنشیان چون ساسانیان با روم جنگیدن که مسلما از قدرت دولت های زمان هخامنشی خیلی قوی تر بوده تازه اونا رو هم فقط کوروش داریوش شکست دادند.
آخر هخامنشی هم اگه وضع خوب بود جلوی اسکندر با 30000 نفر رو می گرفت کشور فروپاشیده بود