بهترین سلسله ی ایران

کدام بهترين سلسله‌ي ايراني است ؟

• پیش از تاریخ

رای‌ها: 6 4.3%
  • ماد

رای‌ها: 10 7.1%
  • هخامنشی

رای‌ها: 117 83.6%
  • اشکانی

رای‌ها: 21 15.0%
  • ساسانی

رای‌ها: 20 14.3%
  • بنی امیه

رای‌ها: 0 0.0%
  • عباسی

رای‌ها: 3 2.1%
  • طاهری

رای‌ها: 2 1.4%
  • صفاری

رای‌ها: 1 0.7%
  • سامانی

رای‌ها: 5 3.6%
  • آل زیار

• آل بویه

رای‌ها: 6 4.3%
  • غزنوی

• سلجوقی

• خوارزمشاهی

• ایلخانیان

• تیموریان

• صفویه

رای‌ها: 29 20.7%
  • افغان

• افشاریه

رای‌ها: 12 8.6%
  • زندیه

رای‌ها: 23 16.4%
  • قاجار

• پهلوی

رای‌ها: 14 10.0%

• رای‌دهندگان
    140

mgh-nano

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
کرمان
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
cs
پاسخ : بهترین سلسله ی ایران

افشاریه ، نادر !

Behzad N.M

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

يه چيزه بديهيه كه هخامنشيان بهترين حكومت ايرانيانه

تازه شايد بشه گفت كه بهترين حكومت تو كل جهان هم باشه
انصافا من يكي حاضر بودم ( شايد البته ) كه تو اون زمان با امكانات كمش زندگي ميكردم ولي يه حكومت ايسمي ( حتما ايسمي بخوانيدش ) داشتم

niktaT3

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
isfahan

هخامنشیان!

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو

به نقل از Behzad N.M :
يه چيزه بديهيه كه هخامنشيان بهترين حكومت ايرانيانه

تازه شايد بشه گفت كه بهترين حكومت تو كل جهان هم باشه
امپراتوری روم بهترین حکومت بوده تا حالا بعدش به نظر من هخامنشیانه

بهتر بود کسی که تاپیکو زده نظراتشو تو انتخابا دخیل نکنه و تو پرانتز چیزی نگه ...

هخامنشیان که خیلی قوی بوده از هر نظر هیچ
صفویه هم دوران درخشانی داشته تقریبا نادر شاه افشار هم که آخرشههه
تو این
200 سال آخر هم جمهوری اسلامی بهتر بوده

Behzad N.M

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

دليل خاصي داره كه ميگيد روم بهترين بوده؟
اگه دليل تون رو براي ما هم بگيد خيلي ممنون ميشم
اگر هم مايل نيستيد كه همه بدونن بي زحمت پ.خ بديد
ممنون

نام مرکز سمپاد
شهید رجایی اسلامشهر
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
دانشگاه
پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران
رشته دانشگاه
مهندسی شیمی
تلگرام

به نقل از hidden :
صفویه هم دوران درخشانی داشته تقریبا نادر شاه افشار هم که آخرشههه
تو این 200 سال آخر هم جمهوری اسلامی بهتر بوده
نه بابا تو 200 سال اخیر جمهوری اسلامی بهتر بوده؟؟!!!
اصلا بهتره بگید در 5000 سال اخیر جمهوری اسلامی بهتر بوده نظرت چیه؟
در مورد صفویه به چه جور دورانی میگید درخشان و از چه نظر ؟

Mehdi.E

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دیوونه خونه ی حلی 3
شهر
Tehran
مدال المپیاد
به زور تو المپیاد ریاضی شرکتم دادن. مرحله اول قبول شدم. مرحله دوم... ام...;D
دانشگاه
به وقتش میگم.
رشته دانشگاه
هنوز معلوم نیست! انتخابا خیلی متنوعه!!!! ;D

هخامنشیان. معلومه دیگه. :D

yasna

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
مدال المپیاد
زیست
رشته دانشگاه
پزشکی یا شایدم ژنتیک یا شایدم ......

به نقل از Ali pasha :
اصلا بهتره بگید در 5000 سال اخیر جمهوری اسلامی بهتر بوده نظرت چیه؟
خیلی خوب بود! :))
مسلما قبل حمله اعراب وضعیت ایران خیلی عالی بوده! دوران صفویه هم از نظر هنر و علم و سیاست واقعا درخشان بوده!
در زمان هخامنشیان ما جراحی مغز داشتیم ، لوله کشی آب و فاضلاب داشتیم. مردمان چه ایرانی چه غیر ایرانی ، چه زرتشتی چه غیر آن همه و همه در زمان هخامنشیان آسایش داشتند! در آن زمان زنان هم پای مردان تلاش می کردند ، (ملکه آتوسا در شوش معلم ادبیات پارسی بوده اند. ملکه ماندانا بزرگ در هگمتانه دبیر حقوق بوده اند. نخستین وزیر زن در تاریخ ، ایرانی بوده است. در تخت جمشید هیچ گاه از نقش بانوان استفاده نشد و تنها در یک جا که نقش یک بانو در محور یک چرخ وجود دارد که مفهوم آن این است: زن محور زندگی است. سرداران زن در آن زمان پا به پای برادران خود می جنگیدند( مثلا یوتاب که در جنگ با اعراب کشته شد)) مردمان در آن زمان شادی داشته اند( هر ماه حداقل یک جشن) در آن زمان همه حق یادگیری داشته اند( اولین نهضت سواد آموزی در زمان داریوش بزرگ) این ها دلایل برتری سلسله های قبل از حمله اعراب نسبت به بقیه هستند.
بعد قجرو صحبت نمی کنیم ( سیاسی می شود!) :D
به نقل از hidden :
بهتر بود کسی که تاپیکو زده نظراتشو تو انتخابا دخیل نکنه و تو پرانتز چیزی نگه ...
موافقم!
پاینده باد ایران

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو

دليل خاصي داره كه ميگيد روم بهترين بوده؟
برای همایش پارسالمون نشستیم با دوستان تمام امپراطوری ها و سلسله های قدرتمند رو مقایسه کردیم
برای سنجیدنش فاکتور های مختلفی بود

ارتشیان (تعداد - پوشش جنگی و سواره نظام)
وسعت امپراتوری و کیفیت زمین ( خیلی فرق داره که شما بیابون عربستان و عراق زیر سلطت باشه تا سرزمین سرسبز یونان)
ثروت
دوام (یعنی چند سال حکومت کرده)
فساد
مقبولیت پیش مردم
سطح زندگی مردم
چند تا چیز دیگه هم بود هر چقدرم بخای از دید یه ایرانی نگاه کنی میبینی که نگه داشتن امپراتوری با اون عظمت برای 600-700 سال کار شاخیه

حالا 199 سال چون شمایی ... اگه میگی جمهوری اسلامی بهتر نبوده کودوم بهتر بوده ؟؟

آها...
چون صفویه بعد از مدت ها تونست یه حکومت ایرانی رو تشکیل بده و تقریبا ایرانو یه دست کنه ...
بعدم هنر و معماری خیلی خوب خودشو پیدا کرد و علم هم همینطور
شاه عباسم که عالی بود اون موقع

اینکه در آخر افتضاح به بار بیاد واسه هر سلسله ای اتفاق میافته باید قسمت پر لیوانارو ببینی که واسه صفویه پر تره نسبت به نزدیکاش
اینکه صفویه رو گفتم بهتر از افشاریه اینه که صفویه کارش برای رشد سخت تر بود و منظم کردن وضع کشور و رسمی کردن دین از کارای مهم بود و افشاریه هم انتخاب بعدیمه :-\

نام مرکز سمپاد
شهید رجایی اسلامشهر
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
دانشگاه
رشته دانشگاه
مهندسی شیمی
تلگرام

حالا 199 سال چون شمایی ... اگه میگی جمهوری اسلامی بهتر نبوده کودوم بهتر بوده ؟؟
من نمیخوام بگم کدوم بهتر بود ولی جمهوری اسلامی بهترین نیست شاید از بنی امیه و بنی عباس بهتر باشد!!.
شما دلایل بهتر بودن را ذکر بفرمایید.
آها...
چون صفویه بعد از مدت ها تونست یه حکومت ایرانی رو تشکیل بده و تقریبا ایرانو یه دست کنه ...
بعدم هنر و معماری خیلی خوب خودشو پیدا کرد و علم هم همینطور
شاه عباسم که عالی بود اون موقع

اینکه در آخر افتضاح به بار بیاد واسه هر سلسله ای اتفاق میافته باید قسمت پر لیوانارو ببینی که واسه صفویه پر تره نسبت به نزدیکاش
اینکه صفویه رو گفتم بهتر از افشاریه اینه که صفویه کارش برای رشد سخت تر بود و منظم کردن وضع کشور و رسمی کردن دین از کارای مهم بود و افشاریه هم انتخاب بعدیمه مردد
اینکه به هنر توجه زیادی کرد درست اما آیا ما آنزمان ابر قدرت بودیم؟
از نظر نظامی که خیر از نظر علمی هم که خیر!
شاید نقاط قوت صفویه رو بشه در هنر و افزایش امنیت داخلی و تثبیت ایران ذکر کرد اما نسبت به دیگر سلسله ها برتری ندارد...

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو

من نمیخوام بگم کدوم بهتر بود ولی جمهوری اسلامی بهترین نیست شاید از بنی امیه و بنی عباس بهتر باشد!!.
من گفتم توی دوره معاصر تا 150 سال الی 200 آخرش

بنی عباس و بنی امیه تو 200 سال اخیرن ؟؟

شما دلایل بهتر بودن را ذکر بفرمایید.
بهتر بودن نسبیه
من از شما پرسیدم به نظر شما کودوم دوره بهتره تو معاصر ...ولی شما چیزی نمیگی

شما دوران رو بگو من بگم چرا بهتره

مثلا شما میگی قاجار بهتره من میگم جمهوری اسلامی
انوقت شما دلیلاتو میگی منم دلیلمو میگم
من الان بگم نسبت به کی بهتره ؟
اینکه به هنر توجه زیادی کرد درست اما آیا ما آنزمان ابر قدرت بودیم؟
از نظر نظامی که خیر از نظر علمی هم که خیر!
شاید نقاط قوت صفویه رو بشه در هنر و افزایش امنیت داخلی و تثبیت ایران ذکر کرد اما نسبت به دیگر سلسله ها برتری ندارد...

مگه ابر قدرت بودن دلیل درخشانیه ؟؟ هر چی زور بیشتر سلسله بهتر ؟؟

عزیز دلم من 4 تا انتخابمو تشریح کردم دلیلامم درست و منطقیه
دلیل برتریش رو هم نوشتم
منتها معیار های شما برای برتری خیلی سطحی و محدوده معلومه انتخابت فرق داره

اگه بخای ابر قدرت بودن رو حساب کنی پس غیر از هخامنشیان باید تقریبا بیخیال بقیه شی
اینجا هم گفتیم برای اینکه بحث داغ تر باشه هخامنشیانو که همه قبول دارن بریم سراغ بقیه برای بحث

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر

به نقل از yasna :
خیلی خوب بود! :))
مسلما قبل حمله اعراب وضعیت ایران خیلی عالی بوده! دوران صفویه هم از نظر هنر و علم و سیاست واقعا درخشان بوده!
در زمان هخامنشیان ما جراحی مغز داشتیم ، لوله کشی آب و فاضلاب داشتیم. مردمان چه ایرانی چه غیر ایرانی ، چه زرتشتی چه غیر آن همه و همه در زمان هخامنشیان آسایش داشتند! در آن زمان زنان هم پای مردان تلاش می کردند ، (ملکه آتوسا در شوش معلم ادبیات پارسی بوده اند. ملکه ماندانا بزرگ در هگمتانه دبیر حقوق بوده اند. نخستین وزیر زن در تاریخ ، ایرانی بوده است. در تخت جمشید هیچ گاه از نقش بانوان استفاده نشد و تنها در یک جا که نقش یک بانو در محور یک چرخ وجود دارد که مفهوم آن این است: زن محور زندگی است. سرداران زن در آن زمان پا به پای برادران خود می جنگیدند( مثلا یوتاب که در جنگ با اعراب کشته شد)) مردمان در آن زمان شادی داشته اند( هر ماه حداقل یک جشن) در آن زمان همه حق یادگیری داشته اند( اولین نهضت سواد آموزی در زمان داریوش بزرگ) این ها دلایل برتری سلسله های قبل از حمله اعراب نسبت به بقیه هستند.
بعد قجرو صحبت نمی کنیم ( سیاسی می شود!) :D
موافقم!
پاینده باد ایران

با اینکه دوره های اولیه حکومت هخامنشیان رو افتخار ایران و جهان میدونم ولی با بزرگنمایی افراطی مخالفم. میشه در مورد ادعاهاتون راجع به دبیر حقوق! بودن ماندانا دلیل ارائه کنی؟
همچنین اینم بگم که سلسله ساسانیان اساسا لکه ننگی بر تاریخ ایران بوده. کی آزادی آموزش داشته اون زمان؟ زنا رو اجازه نمیدادن از خونه بیرون بیان. مخصوصا اون کسانی که همسر زیبا داشتن از ترس اینکه کاهنان زرتشتی زنشون رو ازشون نگیره از خونه نمیذاشتن بیرون بیان. منبع هم تاریخ تمدن ویل دورانت که نگید از کجا میگی.

نام مرکز سمپاد
شهید رجایی اسلامشهر
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
دانشگاه
رشته دانشگاه
مهندسی شیمی
تلگرام

به نقل از hidden :
من گفتم توی دوره معاصر تا 150 سال الی 200 آخرش
مگه ابر قدرت بودن دلیل درخشانیه ؟؟ هر چی زور بیشتر سلسله بهتر ؟؟
ابر قدرت بودن به هیچ عنوان بحث قدرت نظامی و زور نیست...
ابر قدرت بودن یعنی در زمینه های مختلف برتر بود
شما در بعد علمی حساب کن ما در دوران قبل از ورود اسلام یا حتی در زمان حکوت سلسله های ترک از نظر تولید دانش یک قطب بودیم اما در زمان صفویه چی آیا تولید دانش در صفویه ببا حجم بالا و در زمینه های مختلف داشتیم؟؟
در این 200 سال اخیر من پهلوی رو بیشتر از جمهوری اسلامی قبول دارم دلایلش هم زیاده شما دلایل برتری جمهوری اسلامی را بگو من هم در خدمتیم.

eyekay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم،علامه حلی تهران
شهر
قم،تهران
مدال المپیاد
مدال نقره ی المپیاد ریاضی
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار

نگاه كنيد
نمى شه گفت هخامنشيان كلا خوبه و فلان سلسله كلن بده
به نظرم تك تك بررسى مى كرديم بهتر بود
در زمان ساسانيان آموزش نه تنها براى همه آزاد نبوده بلكه فقط مختص به طبقه ى خاصى از اجتماع بوده و يادگرفتنش براى ديگران ممنوع بوده
به خاطر همينه كه ما از زمان ساسانيان تاريخ دقيق رو تو نوشته ها داريم ولى نمى تونى توش دانشمندى پيدا كنى
دوم
تو زمان صفويه علاوه بر رشد هنر جنايت هايى شد كه نميشه ازش گذشت مثل قتل عام اهل سنت،وارد كردن خرافات به مذهب شيعه و ايجاد اختلاف و جنگ بين شيعه و سنى

Behzad N.M

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد 1 مشهد
شهر
مشهد
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

به نقل از hidden :
برای همایش پارسالمون نشستیم با دوستان تمام امپراطوری ها و سلسله های قدرتمند رو مقایسه کردیم
برای سنجیدنش فاکتور های مختلفی بود

ارتشیان (تعداد - پوشش جنگی و سواره نظام)
وسعت امپراتوری و کیفیت زمین ( خیلی فرق داره که شما بیابون عربستان و عراق زیر سلطت باشه تا سرزمین سرسبز یونان)
ثروت
دوام (یعنی چند سال حکومت کرده)
فساد
مقبولیت پیش مردم
سطح زندگی مردم
چند تا چیز دیگه هم بود هر چقدرم بخای از دید یه ایرانی نگاه کنی میبینی که نگه داشتن امپراتوری با اون عظمت برای 600-700 سال کار شاخیه

ممنون
دلايل ارزشمندي بود
و فكر ميكنم درست مي فرماييد
يه + مهمون من باشيد

راستي اسم اين همايشتون چي بود و كي و در چه سطحي برگزار شد؟

marzieTC

کاربر فعال

بچه ها من شنیدم میخوان درسای هخامنشو حذف کنن!
راسته؟
:( :((

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو

ابر قدرت بودن به هیچ عنوان بحث قدرت نظامی و زور نیست...
ابر قدرت بودن یعنی در زمینه های مختلف برتر بود
شما در بعد علمی حساب کن ما در دوران قبل از ورود اسلام یا حتی در زمان حکوت سلسله های ترک از نظر تولید دانش یک قطب بودیم اما در زمان صفویه چی آیا تولید دانش در صفویه ببا حجم بالا و در زمینه های مختلف داشتیم؟؟
من در این سطح اطلاع ندارم
ولی شما چند تا دانشمند ایرانی رو قبل اسلام نام ببر تا من بیشترشو بعد اسلام نام ببرم ( فقط در مورد اینکه میگی قطب علمی در علم بودیم بگم که فیلسوفای یونانی در حدی قوی بودن در اون زمان که هنوز اسمشون توی بحثا میاد)
در این 200 سال اخیر من پهلوی رو بیشتر از جمهوری اسلامی قبول دارم دلایلش هم زیاده شما دلایل برتری جمهوری اسلامی را بگو من هم در خدمتیم.

مرسی
ولی چون سوژه ندادی باید من شروع کنم

خب پهلوی از ابتا با کودتا و با کمک آمریکا اومد رو کار پس میتونیم انظار وابستگی به بیگانه رو داشته باشیم
ولی جمهوری اسلامی رو مردم پایه گذاری کردن و با رفراندوم قابل قبولی انتخاب شد این در ابتای کار برتری جمهوری اسلامیه

90 % نخست وزیرا رو آمریکا تایین میکرده و حتی شاه برای عزل اونا از آمریکا و اینگلیس اجازه میگرفت ( انتخابات سوری هم وجود داشته که اسنادش موجوده)
در جمهوری اسلامی نمایدگان مجلس و رئیس جمهور رو مردم انتخاب میکنن ( حتی اگه به آزادی انتخابات اعتقاد نداری اینکه خود ایران انتخاب میکنه نه بیگانه)

سطح سواد تو جمهوری اسلامی خیلی خوب بالا رفت که سیستشو جمهوری اسلامی اتخاذ کرد وگرنه برای بالا بردن سواد امکاناتی که اون موقع نباشه نیست و همون زمان هم میتونست انجام بشه

استقلال سیاسی چیزیه که الان داریم اون موقع نداشتیم

استقلال اقتصادی هم الان در مسیرش هستیم داره بهتر میشه
ولی اون موقع دخالت آمریکا در هر دو مورد واضح بوده

کشف حجاب در زمان پهلوی کاری که در تاریخ بی سابقه بود و اعتراض مردم به خاطر اون و لطمه فرهنگی
شخصیت زن ایرانی بعد از جمهوری اسلامی به جایگاه خوبی رسید و در حین استقلال زن در جامعه حجاب هم داشت

و خیلی از پیشرفت هایی که انجامش با وجود دخالت بیگانه در امور ما امکان پذیر نبود
خسته شدم
بازم هست
فکر کنم دلیلام زیادی کافیه

راستي اسم اين همايشتون چي بود و كي و در چه سطحي برگزار شد؟
هوگر 88
هفته ی آخر اسفند برگزار شد ... کلا هر موضوعی توش هست این موضوع واسه غرفه ی تاریخ و اسطوره ی پارسال بود
4 ساله برگزار میشه

نام مرکز سمپاد
شهید رجایی اسلامشهر
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
دانشگاه
رشته دانشگاه
مهندسی شیمی
تلگرام

به نقل از hidden :
90 % نخست وزیرا رو آمریکا تایین میکرده و حتی شاه برای عزل اونا از آمریکا و اینگلیس اجازه میگرفت ( انتخابات سوری هم وجود داشته که اسنادش موجوده)
در جمهوری اسلامی نمایدگان مجلس و رئیس جمهور رو مردم انتخاب میکنن ( حتی اگه به آزادی انتخابات اعتقاد نداری اینکه خود ایران انتخاب میکنه نه بیگانه)

سطح سواد تو جمهوری اسلامی خیلی خوب بالا رفت که سیستشو جمهوری اسلامی اتخاذ کرد وگرنه برای بالا بردن سواد امکاناتی که اون موقع نباشه نیست و همون زمان هم میتونست انجام بشه

استقلال سیاسی چیزیه که الان داریم اون موقع نداشتیم

استقلال اقتصادی هم الان در مسیرش هستیم داره بهتر میشه
ولی اون موقع دخالت آمریکا در هر دو مورد واضح بوده
کشف حجاب در زمان پهلوی کاری که در تاریخ بی سابقه بود و اعتراض مردم به خاطر اون و لطمه فرهنگی
شخصیت زن ایرانی بعد از جمهوری اسلامی به جایگاه خوبی رسید و در حین استقلال زن در جامعه حجاب هم داشت
و خیلی از پیشرفت هایی که انجامش با وجود دخالت بیگانه در امور ما امکان پذیر نبود
فکر کنم دلیلام زیادی کافیه
انتظار داشتم شعارهای رادیو تلویزیون را تکرار کنی ...
بذار تک تک بحث کنیم اول قضیه ی حجاب :
کشف حجاب رضا شاه غلط بود درست اما اجبار در حجاب درست بود؟؟
اینجا قضیه افراط و تفریز بوجود نمی آید؟
البته اوایل انقلاب و به گقته یخود مسئولان حجاب اجبار نبود که چند ماه بعد قضیه عوض شد مدارکش هم موجوده!
اقتصاد رو پیش کشیدی لازمه بدونی خیلی از غربیها دهه ی 50 را دهه ی شکوفایی اقتصادی ایران میدانند!
مثال میزنم در دهه ی 50 هواپیمایی ایران رتبه ی 3وم رو در بین ایرلاینهای جهان در اختیار داشت ولی حالا...
همین نیروگاه بوشهر کی قرار بود افتتحا بشه؟
در مورد درصد باسوادان کشور هم به نظرم مقایسه الان با 30 سال پیش کار درستی باشد

در خدمت هستیم!

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر

به نقل از Ali pasha :
اقتصاد رو پیش کشیدی لازمه بدونی خیلی از غربیها دهه ی 50 را دهه ی شکوفایی اقتصادی ایران میدانند!
مثال میزنم در دهه ی 50 هواپیمایی ایران رتبه ی 3وم رو در بین ایرلاینهای جهان در اختیار داشت ولی حالا...
همین نیروگاه بوشهر کی قرار بود افتتحا بشه؟

گفتی اقتصاد دلم نیومد جواب ندم. خب که یعنی چی؟ مثلا با یه رتبه هواپیمایی که تازه منبع هم برای رتبه بندیت نگفتی و یه نیروگاه بوشهر میخوای در مورد وضعیت اقتصادی نظر بدی؟ خودت خندت نمیگیره؟ از الان بگم اگر میخوای از این بحثهای کوچه بازاری و سبک ننجون مهدی بکنی بحث نکنیم باهات. ولی اگر اهل منطق و علم اقتصاد هستی خوشحال میشیم از بحث.
پهلویا چند تا خیانت کلان اقتصادی به ایران کردن که هنوز بعد از 50 سال اثرش تو مملکت هست و تا 50 سال بعد هم خواهد بود.
یکی اینکه جناب محمدرضا بعد از جنگ اعراب و اسرائیل و تحریم نفتی اعراب که یه دفه نفت کشید بالا، پول نفت رو وارد بودجه کرد و از اون روز تا حالا سنگ وابستگی بودجه کشور به نفت رو بنا کرد. که هنوز هم رویای اقتصاددانا رفع این وابستگیه. معروفه توی جلسه ای که در مورد این موضوع گذاشته بودن بعد کلی روضه خونی محمد رضا یه جوون بلند میشه با دلیل بهش میگه که این کارت غلطه. اونوقت محمدرضا میزنه تو گوشش و میگه من میخوام که با پول نفت حقوقا رو بالا ببرم.

یکی دیگه که از زمان پهلوی بزرگه شروع شد مهاجرت اورگانیک و سازمانیافته و بی رویه از روستا به شهره. حدود فکر کنم 60 سال پیش کمتر از 25 درصد مردم ایران شهر نشین بودن. امروز 66 درصد. حالا این مشکلش چیه؟ کسی که از روستا میاد به شهر دارایی چندانی نداره. به علاوه مهارتی هم جز کارگری نداره. جایی هم برای زندگی کردن نداره. همه ی این عوامل باعث به وجود اومدن اون بحران حلبی آباد های اطراف شهرها در زمان محمدرضا شد. کسایی که اصولا یا بیکار بودن یا کارگر کم درامد که در حلبی آباد ها زنده گی میکردن. حتی نسل های بعدیشون هم به دلیل فقر نتونستن ارتقاء پیدا کنن و هنوز هم بعضا فقیرن. که این خودش یکی از عوامل نابودگر سازمان اجتماعی ایران و گسترش فقر بود. و البته گسترش شهر بدون زیرساخت اجتماعی و شغلی و...
یه نتیجه دیگش هم نابودی عملی بخش کشاورزی و دامداری بود که هنوز هم در این دو مورد وابسته ایم که اساسش برمیگرده به همون حماقت پهلویا.

سوم هم صنعتی سازی کشور با اقلام وارداتی یا نهایتا مونتاژی بود. ایران یک بازار کامل برای واردات بود و نهایت صنایع ایران مونتاژ کامل قطعات وارداتی بود. این یکی نتیجش خیلی زود بعد از تحریم های بعد از انقلاب معلوم شد. هیچی دیگه بدبخت شدیم. نه چیزی داشتیم که ادامه بدیم. نه پایه علمی داشتیم و نه پولی که بسازیم. هنوز هم صنعت ایران عملا نفته. که اینم دست پخت پهلویاست.

چهارمو دیگه لازم نیست بگم. همینا بسه فعلا.

mr1991

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
دانشگاه
دانشگاه هنر تهران
رشته دانشگاه
مهندسي شهرسازي

من هخامنشي و صفوي رو خيلي دوست دارم !

بالا