- نام مرکز سمپاد
- میرزا کوچکخان ۲
- شهر
- رشت
- سال فارغ التحصیلی
- 1401
فک کنم چیز خاصی نگیماۊ ادٚمٚهر چئ گۊنين؟
تهش به جای کتابخوان بگیم کتابخُون
فک کنم چیز خاصی نگیماۊ ادٚمٚهر چئ گۊنين؟
عه راس میگینه خب ما میگیم سیمکا
بعد جمعش میشه سیمکائان
نمیدونیماۊ ادٚمٚهر چئ گۊنين؟
بۊخاندأئأرنمیدونیم
شت راس میگیبۊخاندأئأر
از بابام پرسیدم گفت شنیدهبۊخاندأئأر
نه برعاگر دۊرۊست حٚدس بٚزأ بؤم، امۊ سۊ ته هٚر ته يۊجۊر لٚهجئأ گٚب زٚنيم: مۊ گالشي، مأيده بيه پيشي احسانن بيه پٚسي!
وأ بٚدي بٚرأ عٚم نٚدأره اي جۊر فأرسي تأ داب هيسه عٚبٚس نيه امٚرٚن رحت تۊنيستٚه بيم گيلٚکي گٚب بزنيم!از بابام پرسیدم گفت شنیده
(و خاک بر سر من با این حجم از گیلکی بلد بودنم)
تي کٚلمٚئأن رٚشته گٚبه مؤنٚستنه برع
میگم من اصالتا لاهیجانیم
چطوری بیهپسی صحبت کنم
آهاتي کٚلمٚئأن رٚشته گٚبه مؤنٚست
يته داستان گۊنن کئ قٚديمأن يٚنفٚر بؤشؤ بؤ خۊ وٚچأر رٚشته جي زٚن بؤبۊرده بؤ، يۊ رۊز معلؤم بؤشؤ بؤ خۊ وٚچأر بینه، اينه عارۊس دۊ جۊر چاشت اينه پيش سر نيهه گۊنه کئ: انه خؤري يأ انه خؤري؟ اينه قار گيره وگٚرده ((:آها
بیه پسی کلا با رشتی فرق داره
رشتی به گیلکی بیهپیشی نزدیک تره
بعدش چون لاهیجان و رشت به هم نزدیکن بابت همین گیلکی لاهیجان علی رغم اینکه داخل بیهپیشه اشتراکاتش با رشتی زیاده ولی گالشی یا گیلکی رودسر اشتراکاتشون کمترن با رشتی
دقیقا دقیقايته داستان گۊنن کئ قٚديمأن يٚنفٚر بؤشؤ بؤ خۊ وچئأ رٚشته جي زٚن بؤبۊرده بؤ، يۊ رۊز معلؤم بؤشؤ بؤ خۊ وچأر بینه، اينه عارۊس دۊ جۊر چاشت اينه پيش سر نهه گۊنه کئ: انه خؤري يأ انه خؤري؟ اينه قار گيره وگٚرده ((:
اينه ويلأکۊن يٚه رٚچ مي هٚمکيلأسه جي بؤشتؤوؤسٚم اٚخبأر يته تٚصادۊفه رٚشته من نيشؤن دٚئأ دؤبؤ، مٚرکه خأست بؤگه چۊجۊر ايشؤن کٚسأنه بٚزأن، بؤگۊت: ان بٚزأ ان بؤشؤ انه من((:دقیقا دقیقا
این "انه خوری یا انه خوری" رو خیلی مسخره میکنن تو لاهیجان
یا خدا بیه پیشی و بیه پسی چیه دیگهاگر دۊرۊست حٚدس بٚزأ بؤم، امۊ سۊ ته هٚر ته يۊجۊر لٚهجئأ گٚب زٚنيم: مۊ گالشي، مأيده بيه پيشي احسانن بيه پٚسي!
همون شرق گیلانی و غرب گیلانی که باکلاسش کردنیا خدا بیه پیشی و بیه پسی چیه دیگه
مٚثٚن کلچئه يأ بأ چأبۊکسٚر يۊجۊر گٚب زٚنٚن، رۊدهسٚرأ بأ رئمبأد يۊجۊر ده، لٚنگۊرۊد لأيجأن يۊجۊر ده.یا خدا بیه پیشی و بیه پسی چیه دیگه
مۊ تي کيلأسه قۊربان بؤشؤم قٚشٚنگه وٚچههمون شرق گیلانی و غرب گیلانی که باکلاسش کردن
واوهمون شرق گیلانی و غرب گیلانی که باکلاسش کردن
خب الان کدوم کدوم عه؟مٚثٚن کلچئه يأ بأ چأبۊکسٚر يۊجۊر گٚب زٚنٚن، رۊدهسٚرأ بأ رئمبأد يۊجۊر ده، لٚنگۊرۊد لأيجأن يۊجۊر ده.
قسم میخورم این از اثرات لنگرود موندن عهمۊ تي کيلأسه قۊربان بؤشؤم قٚشٚنگه وٚچه