غیرت طبق تعریف لغت نامه دهخدا به معنی رشک بردن و حسادت کردنه._به نظرم موافقید که دهخدا از چهارتا بچه جغله دبیرستانی سوادش بیشتر بوده دیگه؟_ریشه غیرت در حسادته و ریشه حسادت در دوست داشتن .این حس غیرت هم تو دخترا وجود داره و هم تو پسرا ولی چون پسرا قدرت اعمال زور بیشتری دارن و شرع و عرف بهشون این اجازه رو میده و حتی تشویقش میکنه بنابراین دستشون باز تره در حالی که این حس تو دخترا میشه حسادت زنانه و کلا چیز بدی محسوب میشه.این حس غیرت
از نظر من مخلوطی از حسادت نرس حمایت و حس تعلق خاطر به یک فرده.حالا چرا حسادت و ترس؟مثلا همه مون دیدیم که وقتی یه پسر واسه خواهرش خواستگار میاد یا خواهرش ازدواج میکنه ناراحت و پرخاشگر میشه .این دلیلش اینه که شوهر خواهرش رو یه شریک عاطفی برای خودش میبینه و حس خطر میکنه که دیگه خواهرم منو به اندازه قبل دوست نخواهد داشت و به اون توجه میکنه.و این نوعی حس ترس و حسادته که در این موارد خانواده های ایرانی با لبخند میفرمایند که داداشش غیرتی بچم.این موضوع وقتی برادر یه دختر میخواد ازدواج کنه هم میفته و اون دختر همین حس ها رو داره ولی اون موقع میشه حسادت زنانه که امری زشت و ناپسند تلقی میشه.دوم اینکه غیرت حمایت خیلی خود جوش و افراطیه .مثلا اگه یه برادری خواهرش رو با یه پسر تو خیابون ببینه دیگه قیامتی به پا میشه و رگ گردنش باد میکنه خون به مغزش نمیرسه و تشنج میکنه خلاصه.و اسمشو میزاره حمایت ولی اقا کسی از شما نخواست که تو این موضوع دخالت کنی فرزندم بشین سرجات.خیلی مخالفی بشین برای خواهرت توضیح بده که این ادم فلان مشکلو داره و من فلان مخالفتو دارم و خواهرت خودش انتخاب میکنه .قرار نیس تو به جای اون تصمیم بگیری.موضوع دومی که خیلی شاهدش بودم اینه که مثلا یه خانوم متاهل وقتی با پسر خاله /دایی/عمو/عمه خوش وبش میکنه و دست میده شئهر گرام رگ گردنش باد میکنه و دوباره تشنج.که این نشون میده میترسه که خانومش به یکی دیگه علاقه نشون بده و از دستش بده و کلی سناریوسازی میکنه تو ذهنش.ولی همین اتفاق برعکسش بیفته و زن اعتراض کنه میشه حسادت زنانه و حالا خر بیار باقالی بار کن.اون عده عزیزرانی که میفرمانید *وقتی یکی مزاحمت شد دلت نمیخواد بابات واست اسفالتش کنه؟*بنده عرض میکنم اگه خودم توانایی ریدن بهش رو نداشتم از بابام کمک میخوام ولی از مداخله خودجوش و افراطی خوشم نمیاد چون بیشتر عصبی میشم.حالا این بحث غیرت از نوع
نسبتا سالمش بود و افراد خیلی زیادی تو روستا ها و شهرهای کوچیک و عده ای تو شهرهای بزرگ هستن که به اسم همین غیرت کارهای فجیعی میکنن.همین قتل رومینا فک کنم مثال خوبی باشه که اخرش باباش رفت تو کوچه و فریاد زد که من غریتمو ثابت کردم.درکل خانواده و جامعه و عرف و شرع اونقد به پسرا ازادی عمل دادن تو این موارد و اسمشو گذاشتن غیرت که واقعا احساس میکنن حق دارن.....
پ.ن:حمایت رو با غیرت اشتباه نگیریم
پ.ن:قرار نبود نظر بدم ولی
@Destroyer منشنم کرد و مجبور شدم..
پ.ن:یکم زیادی طولانی شد ببخشید:)