پاسخ : پليس امنيت اخلاقي و گشت ارشاد
به نقل از Mysterious Quéèn :
@یغما:
ما این جا در مورد قانون مداری حرف می زنیم یا پلیس امنیت اخلاقی؟؟ این رو مشخص کنید لطفا!
شما دارید دو مسئله ی جدا رث به هم آمیخته می کنید.
این که همه باید قانون رو رعایت کنن یه مسئله ست؛ این که چگونه امنیت اخلاقی جامعه رو بالا ببریم یه چیزه. البته به هم ربط دارند تا حدی.
مسلمه همه ی افراد باید قانون رو رعایت کنند، اما چگونه می توان افراد رو قانون مدار بار آورد ؟با فرهنگ سازی.
یه مثال ساده ما رانندگان رو ملزم به ایستادن پشت چراغ قرمز می کنیم، می دونیم این کار خیلی درسته اما آیا اون فردی که باید رعایت کنه حتما می دونه؟؟ همین فرد ممکنه اگه پلیسی نباشه از چراغ رد شه و حادثه بیافرینه، چون به این قانون ایمان نداره، حالا اگه من بیام و در مدارس فرزند اون فرد یا راننده های آینده رو در مورد قوانین آگاه کنم و توجیه منطقی کنم، آیا آمار تخلفات کم نخواهد شد؟
در مورد مسائل اخلاقی هم همین صادق ه و البته موثر.
+
شما مدام می گید باید قانوت رعایت شه، اما آیا این قانون برای اجرا شدن نیاز به پیش زمینه نداره؟
این پیش زمینه باید فرهنگی باشه.
کشور هایی که در مورد اون ها گفتید سطح فرهنگ بالایی دارند.
پس ما هم باید از طریق آموزش و توجیه منطقی سطح فرهنگ رو بالا ببریم.
ببین من نمیخوام بین مسایل دیوار بکشیم،در حقیقت هم مرضی بینشون نیست.
شما میگی مدرسه من میگم بله قبول تا وقتی فرد عملا مرتکب خطا نشده فرهنگ سازی راه خوبیه
اما وقتی فرد عمل خطا کرد اینجا اگه برخورد نشه یه ناهنجار اجتماعی به مرور هنجار میشه وقتی پای عمل میاد وسط پلیس هم میاد وسط
ولی راجع به فرهنگسازی چیزی که به نظر میاد و در سال های اخیر بخصوص تو رسانه ها میبینیم،اینه که علیرغم نیاز مبرم و قطعی ما به
فرهنگ سازی این کلمه رنگ شعار به خودش گرفته.
یعنی تا مسئولی جوابی پیدا نمیکنه میگه فرهنگسازی که چون فرهنگسازی هم طول میکشه دوره کار اون مسئول تموم میشه و به همین
ترتیب.
حقیقت اینه که فرهنگ سازی تو کشور ما صرفا یک کلمه خوب ِ و نه بیشتر
فرهنگ با عمل به دست میاد نه با حرف.شما هی تو مدرسه بگو شهر ما خانه ماست. وقتی معلم پدر مادر تو خیابون زباله میندازه بچه هم
یاد میگیره و به شخصه دیدم بچه هایی رو که موقع انداختن زباله از شیشه ماشین با خنده میگن شهر ما خانه ما
این صرفا یه مثال ساده بود میشه تعمیمش داد به تمام چیزها با تقریب خوبی