بحث و تبادل نظر درمورد موسیقی هیپ هاپ

ali.mashi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمــــ II
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
Re

الان مشكلت سر مفهومه يا آهنگ سازي؟
چون سر آهنكسازي هيچ بحثي وجود نداره و تو اين زمينه يكي از حرفه اي ترين هاي رپ فارسي هستند.
اما مفهوم:
آهنگايي كه ميخونن يه سري گنگ هستش كه خب جزء لا ينفك رپه و تو اين زمينه هم خوب كار كردن، هر چند شخصأ كاراي قديميشون كه سامان هم توش بود به نظرم تو اين زمينه موفق تر بود. و نسبت به زمان خودشون كه هنوز به اين صورت معروف نشده بودن واااقعأ شاهكار بوده. يه نمونش "ديس فينچر" كه توي كمتر از ٣دقيقه كاري ميكنه كه طرف از زندگي نااميد ميشه و جالبه كه تو اون آهنگ ويلسون تنها خوند و هيدن فقط اينترو اوترو داد. يا مثلأ آهنگامون خداس و از خزر تا خليج فارس و...
يه سري ديگه آهنگاشون كه به گفته ي خودشون شرح حالشونه و درباره ي خودشون حرف ميزنن! اون اولا "پارتي" تا ،تابستون كوتاهه و بعد از اون هم تازه شروع زندگيمونه و سيگار صورتي. هدف اين تيپ آهنگا اوايل واسه پخش شدن تو پارتي و اينجور كارا بود اما هرچي جلوتر ميريم ميبينيم از اون فاز ميان بيرون و به سمت ملو خوندن ميرن و تا حدودي ميره به اينكه يه جورايي به خواننده انرژي مثبت بده! اين موضوع توي تابستون كوتاهه از بقيه خيلي مشهود تره تا بقيه.
اين يه خلاصه از كاراشون بود (ديس لاو ها رو نگفتم) حالا كجاي اينا كنترل ذهن داره و اگر هم هست كنترل به چه هدفي و به چه سمتي؟!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام
پاسخ : رپ خوب يا بد مسئله اين است!

به نقل از Death Angel :
الان مشكلت سر مفهومه يا آهنگ سازي؟
چون سر آهنكسازي هيچ بحثي وجود نداره و تو اين زمينه يكي از حرفه اي ترين هاي رپ فارسي هستند.
اما مفهوم:
آهنگايي كه ميخونن يه سري گنگ هستش كه خب جزء لا ينفك رپه و تو اين زمينه هم خوب كار كردن، هر چند شخصأ كاراي قديميشون كه سامان هم توش بود به نظرم تو اين زمينه موفق تر بود. و نسبت به زمان خودشون كه هنوز به اين صورت معروف نشده بودن واااقعأ شاهكار بوده. يه نمونش "ديس فينچر" كه توي كمتر از ٣دقيقه كاري ميكنه كه طرف از زندگي نااميد ميشه و جالبه كه تو اون آهنگ ويلسون تنها خوند و هيدن فقط اينترو اوترو داد. يا مثلأ آهنگامون خداس و از خزر تا خليج فارس و...
يه سري ديگه آهنگاشون كه به گفته ي خودشون شرح حالشونه و درباره ي خودشون حرف ميزنن! اون اولا "پارتي" تا ،تابستون كوتاهه و بعد از اون هم تازه شروع زندگيمونه و سيگار صورتي. هدف اين تيپ آهنگا اوايل واسه پخش شدن تو پارتي و اينجور كارا بود اما هرچي جلوتر ميريم ميبينيم از اون فاز ميان بيرون و به سمت ملو خوندن ميرن و تا حدودي ميره به اينكه يه جورايي به خواننده انرژي مثبت بده! اين موضوع توي تابستون كوتاهه از بقيه خيلي مشهود تره تا بقيه.
اين يه خلاصه از كاراشون بود (ديس لاو ها رو نگفتم) حالا كجاي اينا كنترل ذهن داره و اگر هم هست كنترل به چه هدفي و به چه سمتي؟!
هدف؟...گاهی حتی هدفی متصور نیست برای کنترل ذهن...گاهی این صرفا ذات یکسری آهنگ یا کتاب است...
سوال من همچنان پابرجاست...چه مفهومی در حال ارائه است؟...من در آهنگ های شخصی مانند بهرام میتونم آزادی ذهن رو واقعا حس کنم(یا دهنت ببند و زندگی کن مثالی از این ورس های بهرام هست...)یا مثلا میتونیم چیزی به نام"موازنه ی قدرت"رو تا حدی حس کنیم(خداوند هر کی رو ساخته واسه یه کاری خیلی گنده بشی آخرش محافظ مایی)...
یا مثلا توی حرفای یاس مفاهیم اجتماعی مدنظر هست...شاید بشه دست گذاشت روی عدلی که از اون دم میزنه...و انسانیتی که ادعای زنده کردنش رو داره...
باز مثلا شاهین داره انسانیت رو محور حرفاش میذاره...
میشه توی حرفای آدمایی مثل قاف و هیچکس هم محورهایی مانند مردانگی و رفاقت حقیقی و باز تا حدی امید و فداکاری(راستی شاید وقتی یه روز خوب میاد چیزی از ما نمونه جز خوبیا)رو دنبال کرد...
اما گروه زدبازی دقیقا دنبال چیه؟؟ :| :-?
معتقدم هرگاه قالب زیبا باشد و محتوا پوچ کنترل ذهن دیده میشود...(در مورد موسیقی فقط این رو نمیگم...توی کتاب هم در مورد امیرخانی همچین نظری دارم...نثر قوی بی مفهوم)

• لایک
امتیازات: namak

namak

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران

به نقل از پوریا عابدی :
اما گروه زدبازی دقیقا دنبال چیه؟؟ :| :-?
معتقدم هرگاه قالب زیبا باشد و محتوا پوچ کنترل ذهن دیده میشود...(در مورد موسیقی فقط این رو نمیگم...توی کتاب هم در مورد امیرخانی همچین نظری دارم...نثر قوی بی مفهوم)
سرگرمی :D
بابا اینا یک مشت بچه مایه دارن که برای سرگرمی میان رپ میخونن :-??

ali.mashi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمــــ II
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
Re

مفهومي هست شايد ١٠٠% با نظر تو نسبت به همه چيز متفاوت باشه.
كتاباي اميرخاني رو كامل مطالعه نكردم و جاي بحثش هم اينجا نيست ولي درباره ي زد برداشت خودم ازشون اينه:
بدون دغدغه هاي اضافي هم ميشه زندگي كرد و لذت برد.
ساده، بدون پيچيدگي.
حالا اين لذت ميتونه واسه افراد مختلف متفاوت باشه.

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از Death Angel :
مفهومي هست شايد ١٠٠% با نظر تو نسبت به همه چيز متفاوت باشه.
كتاباي اميرخاني رو كامل مطالعه نكردم و جاي بحثش هم اينجا نيست ولي درباره ي زد برداشت خودم ازشون اينه:
بدون دغدغه هاي اضافي هم ميشه زندگي كرد و لذت برد.
ساده، بدون پيچيدگي.
حالا اين لذت ميتونه واسه افراد مختلف متفاوت باشه.
دقیقا چیزی بود که فکرش رو میکردم...
و لذت گرایی لاویستی چیزی بود که تا حد زیادی باهاش زندگی کردم...
دقیقا واسه همینه که میگم کنترل ذهن میکنه...من اینو قبلا تا حدی در مورد شاهین هم گفتم...
آیا رپ جای بحث دارد؟...نه...این گروه به صورتی بسیار زیرکانه عقایدشان را در لفافه میپیچانند...
و توجه کن عقیدشون چیه...لاویسم دقیقا شاید بشه گفت تنها مکتبیه که بیشتر با روان سر و کار داره تا مغز...با منطق کاری ندارند لاویست ها...به احساس پناه میبرند...
من همچنان معتقدم این گونه آهنگ ها جایی برای فکر ندارند...

ali.mashi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمــــ II
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
Re

اينكه جاي فكر داشته باشه يا نه كاملأ برميگرده به اينكه با چه ديدي به قضيه نگاه ميكني...
بقيش باشه واسه فردا ادبيات مرا ميخواند :)

Madridista

کاربر فعال

حرفات اقای عابدی منو یاد قلم نویسنده ی فارس نیوز که راجع به زدبازی نوشته بود میندازه :))

و فرق بین زاخاربازی و زیدبازی رو هم نمیدونست ایشون.....

دنبال اهنگ معناگرایانه میگردی پدر من زدبازی بنظر من قوی ترین اهنگ رپ فارسیه با اینکه از زد خوشم نمیاد..

اگه به پول بود الان موژان سلطان رپ فارسی بود... یا بچه های عرش!! باید ادمش باشی... ویلی و مهراد و ام جی بودن...

سیاوش سیجل خیلی پیشرفت داشته و دیگه رو اعصاب نیست مثله قدیم اما هنوزم یه رپر کامل نیست فقط ملو خونه!!!!

جی جی ام بیتاش خوبه اما خوندنش افتضاح.... 10ساعت فقط رو کلمه بازی فک میکنه با اون صداش :))

بعلاوه اینکه شایان که اوترو دیس زدبازیو با پیشرو رفت همون شایان رستاخیز نیست که اولین رپر بود...
از بچه های قدیمیه صامته شایان سروش رضا مهدیار علی(قاف) صامت اینا بودن...

Anahine

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ١
شهر
طهران

با حرفاي age و پوريا كاملا موافقم
كلمه عبور عالي بود
فقط هم صادق
صبح بخير ايران x:
زد بازي هم واسه تنوع خوبه اون وسطا
ولي هيچي نداره كه تورو يه ذره به فكر واداره ب نظرم حالا با هر ديدي هم ك نگا كني
نميگم بقيشون خيلي تو آهنگاشون حرف دارن ولي خوب زدبازي هيچ حرف مهمي نميزنه
جهنم ساكت پيشرو هم خوبه خداوكيلي
آهنگ پدرشم خيلي دوس داشتم

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از Anahine :
با حرفاي age و پوريا كاملا موافقم
كلمه عبور عالي بود
فقط هم صادق
صبح بخير ايران x:
زد بازي هم واسه تنوع خوبه اون وسطا
ولي هيچي نداره كه تورو يه ذره به فكر واداره ب نظرم حالا با هر ديدي هم ك نگا كني
نميگم بقيشون خيلي تو آهنگاشون حرف دارن ولي خوب زدبازي هيچ حرف مهمي نميزنه
جهنم ساكت پيشرو هم خوبه خداوكيلي
آهنگ پدرشم خيلي دوس داشتم
واقعا میتونم تمام آهنگ های زد رو توی یه عبارت خلاصه کنم"سخت نگیر و برو حالشو ببر" :|
در حالی که صادق...
آهنگ سنگین صادق و حسین...
کل آلبوم سکوت بهرام+خیابون+افسوس+اینجا ایرانه...
واقعا اینا خیلی پرمغزترند...
و باز هم میگم...یه آهنگ یا اصلا هر چیزی نمیتونه مفهوم نداشته باشه...و لفظ کنترل ذهن زمانی پدید میاد که در بی مفهومی بخواهند مفهوم حقیر خودشان را غالب کنند...
جهنم ساکت رو باید برم بشنوم :-"

آهان...یه بحثی که خیلی مهمه به نظرم تعداد کسایی که ورس دارن تو آهنگ...
من خودم به نظرم باید تهش دو نفر بخونن و یه نفر کروس بده...دقیقا مثل ردپا تنهایی و شب حسین و صادق...
به نظرم آهنگایی مثل کلمه ی عبور متن خوبشون واقعا زیر سایه ی تعداد زیاد خواننده هست...و واقعا از کیفیت کاسته...

Anahine

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ١
شهر
طهران

واااي تو هم سنگينو دوس داري؟؟ نميدونم چرا حس كردم اگه الان بگم سنگينو دوس دارم مسخرم ميكنين
ولي سنگين و نمك نشناس هم خيلليييييي خوبن
آسمونم قشنگه
هرچند كه باهمه حرفاش موافق نيستم
ولي كورسش عاليه
آينه ها دروغ ميگن به من و باز دلم ميگه تو صاف برو بخند....

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

بحث دقیقا سر اینه که من با آهنگای تک تک این رپرای زندگی کردم...مثلا:
از یاس درکم کن-پیاده میشم-به خاطر من-از چی بگم-بچه های خیابونی
بهرام سکوت+تقریبا تمام 24ساعت
شاهین ما مرد نیستیم-حرف زن-هم قفس
رضا سکوت
سروش یه مشت سرباز-اون مثل داداشم بود-یه روز خوب میاد
حسین و صادق تقریبا همه ی آهنگاشون
قاف فضای سرد

ولی لامصب این زدبازی واقعا انگار هیچی نداره که خوشم بیاد :O

Anahine

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ١
شهر
طهران

آقا من يه فري استايل قاف رو ديدم با هيچكس بودن اصن خوشم نيومد از سيسش

Amin-ak

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلي ١
شهر
طِهْران
سال فارغ التحصیلی
1391
مدال المپیاد
ديگه حماقت نمي كنم!
دانشگاه
امیرکبیر (لیسانس) اکول پلی تکنیک پاریس(فوق لیسانس)
رشته دانشگاه
صنایع- MBA

به نقل از پوریا عابدی :
@امین:من کلا از چیزی به نام گنگ که رپ رو به فنا داره میبره بدم میاد...
اما باز از بین این دوتا به نظرم تو حرفای رضا شاید بشه چیزی پیدا کرد...
با این دیس ها هم هم رضا و هم زد زیر سوال میره سبکشون...بذارین یه ذره از این قضایا بگذره...نظر همه نسبت به اینا عوض میشه...
گنگ ی شاخه مهمه تو رپ که تو آمریکا هم که مرکزشه توپاک و داکتر دره و 50 سنت نمونه هاشن،به نظر من رپ اصلی یکیش گنگه و یکیش اجتماعی،نه این ترک هایی که قسمت عمده ای از رپ فارس رو گرفته :-&

namak

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران

به نقل از Immortal :
گنگ ی شاخه مهمه تو رپ که تو آمریکا هم که مرکزشه توپاک و داکتر دره و 50 سنت نمونه هاشن،به نظر من رپ اصلی یکیش گنگه و یکیش اجتماعی،نه این ترک هایی که قسمت عمده ای از رپ فارس رو گرفته :-&
خودت داری میگی رپ فارس نه انگلیسی
امریکا با ایران فیرق میکنه دادا الان اهنگای اجتماعی طرفداراش خیلی بیشترن بطوریکه خواننده هارو همین رپ اجتماعی کشید بالا (البته بجر زد بازی ) مثل بهرام هیچکس شاهین یاس و...
(;

mahdad

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید ستاری(یا بقولی "شهید هوابرد")

دنبال اهنگ معناگرایانه میگردی پدر من زدبازی بنظر من قوی ترین اهنگ رپ فارسیه با اینکه از زد خوشم نمیاد..
خُب امیدوارم که یه حرف جدید داشته باشی که اینو گفتی.از چه لحلظ معنا گرایانه هستش؟؟ قوی ترین آهنگ رپ فارسی؟؟؟چرا؟
فقط حرفای یه مشت فنچ توی رپفا و رپسانگ وخصوصا ذره بین رو نگو."(من تنها نقد آهنگی رو که از ذره بین قبول دارم،موزیک و کلیپ چالیمIIبودش و بس)
دقیقا چیزی بود که فکرش رو میکردم...
و لذت گرایی لاویستی چیزی بود که تا حد زیادی باهاش زندگی کردم...
دقیقا واسه همینه که میگم کنترل ذهن میکنه...من اینو قبلا تا حدی در مورد شاهین هم گفتم...
آیا رپ جای بحث دارد؟...نه...این گروه به صورتی بسیار زیرکانه عقایدشان را در لفافه میپیچانند...
و توجه کن عقیدشون چیه...لاویسم دقیقا شاید بشه گفت تنها مکتبیه که بیشتر با روان سر و کار داره تا مغز...با منطق کاری ندارند لاویست ها...به احساس پناه میبرند...
من همچنان معتقدم این گونه آهنگ ها جایی برای فکر ندارند...
بسی قابل تامل بود. لایک شدید

• لایک
امتیازات: namak

namak

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی
شهر
تهران

خود زد بازی میگفت که نمیخواسته اهنگاشو بده بیرون ولی با اومدن چندتا اهنگ اول مثله اینکه شهرت خوشمزه بود :D :-"

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از آینـــاز :
چقدر حسین رو میشناسی ؟ چه تراک ـایی ازش گوش دادی ؟
میشه گفت فقط اونایی که با صادق خونده رو...یعنی فیت هاش توی صبح به خیر ایران...و کاغذ سفید...و کلمه ی عبور...
و همه ی اینایی که گوشیدیم رو رسما میپرستم...هم ورسش هم خوندنش...

ali.mashi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمــــ II
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
Re

پوريا جان توصيه ميكنم كاراي قديميش كه با اسم ابليس خونده رو هم گوش كني كه بفهمي قضيه از چه قراره!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از آینـــاز :
دقیقا با حرف دث انجل موافقم، بهتره وقتی میگی که همه ی آهنگای حسین ، کامل بشناسیش و جزئی تر ذکر کنی :D صد البته که حسین الآن کاملا عالیه ولی بد نیست رو گذشته ش هم نگاهی داشته باشی
تقریبا میتونم بگم اصلا قبول ندارم...
دقیقا همین بحث در مورد بهرام هم بود...آهنگای قبلیش کجا و الان کجا...
اصلا به سابقه ی رپرها اعتقادی ندارم...چیزی که من الان از حسین میبینم کاملا مستقل از گذشتشه...
و چیزی هم که ازش دفاع میکنم الانشه نه گذشتش...

ali.mashi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاشمــــ II
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
Re

هزار و يك شب مثلأ! :))

بالا