کشوری که ما درش زندگی میکنیم در محافل بین المللی از اول نامش "ایران" نبوده و قبل از تغییر نام به نام "پرشیا" شناخته میشده و در سال 1935 رضاخان نام ملی کشور (نه اسمی که بین مردم مرسوم بوده) رو از پرشیا به ایران تغییر داد .
حالا سوال من اینه که با کدوم یکی از این اسم ها بیشتر موافقید ؟ و چرا ؟
کلا با این تاپیک مشکل دارم از پای بست غلطه!!
کی گفته چون در محافل بین المللی ما اسممون پرشیا بوده در واقع خودمونمو به همین نام میدونستیم؟
ایران از زمان های خیلی دور سرزمین ایران بوده(ایرانشهر در زمان ساسانیان )و در زمان قجر ها این خارجی ها بودن ما رو پرشیا خطاب میکردن
سند هاشم هست که عباس میرزا در جنگ با روس ها با پرچم شیر و خورشید به میدون مبارزه میره و در نطق هاش از کلمه ایران استفاده میکنه بخش هایی ک از ایران جدا میشن خودشون رو مال سرزمین "ایرستون"میدونستن
ارجاع به منابع روسی در موزه ارمیتاژ
در زمان صفویه هم در سکه های ضرب شده نام ایران هک شده بود در واقع ما خودمون رو ایرانی میدونستیم!
سرچ کنید هم اینا میاد بالا
حسن التواریخ نوشته حسن روملو شامل حوادث دولت علیه ایران تا سال ٩٨۵ قمری است. در این کتاب نیز نام ایران و فرمانروایی صفوی به کرات برده شده:
- چون قلم تقدیر ملک قدیر سلطنت ایران (ص ۶١۵)
- بابر پادشاه گفتن من جانشین و وکیل نواب کامیاب پادشاه ایران ام (ص ۴۰۴)
- سپهسالاری ایران را با بیگلربیگی دیاربکر تا خوی و سلماس... به شما دادیم( ص ۵۵۴)
- این روستای ترکمان را نظر پادشاه ایران خوار و خفیف گردانید (ص ۶١٧)
- ما (شاه اسماعیل) امیر نجم ثانی را تربیت فرمودیم که هرگاه روزی شود که ما در میان نباشیم خاطر از ایران و فرزندان و ملازمان جمع بوده باشد(۴۶١)
اسکندر بیگ منشی شاه عباس در اثر خود چندین بار هدف از تحریر این کتاب را ذکر احوال «ایران و ایرانیان» بیان کرده است(صص: ١٢۵٨، ١١۶٢، ٢٢) و در تاریخ سه جلدی خود بیش از ٣۰۰ بار نام «ایران» را به مناسبت های مختلف آورده است. برای نمونه:
- شرقا و غربا،طمع در ملک ایران که خلاصه ماموره جهان و تختگاه کیانی است نموده (ج یک، ص: ٧٧)
- مهید علیا بر حسب اراده خالق الارض و السماء ملکه ملک ایران گشت (ج یک، ص ٣٧۰)
- جیوش دریا، خروش خسرو ایران به تعاقب رومیان درآمد. (ج یک، ص ١۵۰)
- هر گاه آذربایجان که خلاصه ممالک لشکر خیز ایران است (ج اول، ص ۴٧۴)
- انوشیروان زمان اعنی، خسرو ایران (ص ١۶۶٣)
بر روس کتیبه های زمان هخامنشییان هم ک سرزمین اریایی و..اومده
سکه هایی در زمان قاجار و نام ایران
لینک
لینک