بی خوابی

تا حالا شده که شب ها نتونید بخوابید ؟

• بلی

رای‌ها: 89 91.8%
  • خیر

رای‌ها: 8 8.2%

• رای‌دهندگان
    97
  • شروع کننده موضوع

poorya.kh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهیـد بهشتی
شهر
نیشابـور
دانشگاه
علم‌وصنعت‌ ایران
رشته دانشگاه
مهندسی‌کامپیوتر
تا حالا شده که نتونید شب ها بخوابید ؟؟
فکر می کنید برای چی نمی تونید بخوابید؟
درمان خاصی هم داره ؟
یا راهی که بشه از بین بردش؟ :-/
اگه اطلاعات دیگه ای هم دارید بذارید (;

jasmine.d

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید فرزانگان
شهر
نیشابور
دانشگاه
تهران 8-^ :))
رشته دانشگاه
معماری 8-^
پاسخ : بی خوابی

من تو تابستون نشده شبا بتونم بخوابم !!
هر شب زوده زود بخوبم 4-5 صبه !!
بیشتر از ساعتای 2 میرم تو نخت ولی خوابم نمیبره
خیلی بده چون کم خوابی پیدا کردم روزا تو خوابو بیداریم
درمان اگه دارید منم نیازمندم :D

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک

ولی مواقعی که استرس داشته باشم، ممکنه کم خواب بشم و یا نتونم بخوابم. مثلاً دو شب قبل از کنکور، از ساعت 11 رفتم بخوابم، اما تا 4 بیدار بودم و استرسمم که زیاد بشه، خیلی هم گرمم میشه!
موقع هایی هم که خیلی خسته باشم و مقاومت کرده باشم که نخوابم، ممکنه بی خوابی بگیرم. انقدر خسته م که فکر می کنم باید راحت خوابم ببره، ولی برعکس میشه. معمولاً اگه خیلی دیر بخوابم این جوری بیشتر میشه.

درمان خاصی نمی دونم، اما من خودم واسه این که خوابم ببره، باید اتاقم خنک باشه. موقع هایی هم که بی خوابی می گیرم، چون گرمم میشه، تشدید می شه. ولی اگه روم رو باز کنم و یا پنجره رو باز کنم و آب خنک بخورم، بهتر خوابم می بره.

درمان با دارو هم هست. داروی خاصی اسم نمی برم، اما پیش پزشک که برین، اگه علت بی خوابیتون از استرس باشه، ممکنه بهتون قرص آرامش بخش بده. من شب کنکور که خوردم، خیلی راحت خوابیدم و صبحش هم با انرژی بیشتری بیدار شدم، چون خوابم بر خلاف مواقعی که استرس دارم، سنگین شده بود :)

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

کاملا" طبیعیه برا من، تا حالا نشده شبا راحت برم تو رختخواب خوابم ببره ( مگه شبایی از باشگاه جنازه برگردم خونه ، دیگه بعد 20-30 دقیقه دراز کشیدن بخوابم )

درمان داره ، یعنی راه زیاده ، ولی یکی از بهترین راهها اینه ، شما شب که تشریف می برید بخوابید ، یه موضوعی رو تو ذهنتون انتخاب کنید ، ( به طوری که هیچ چیز دیگه ای جز اون موضوع تو ذهن شما نباشه ، یعنی به هیچی جز اون فکر نکنید ، موضوعاتی که انتخاب می کنید مثه اینا باشه بهتره ، آدم فضایی چه شلکیه ؟ 1 ملیون تومن میشه چنتا گوسفند ؟ یا ماه چرا این رنگیه ؟ و از این سوالا :D ) ، شما 10 دقیقه چشماتونو می بندین و به موضوع فک می کنین در عین حال سعی بر خوابیدن هم دارید ، بعد چشاتونو باز میکنید ، تا بیست میشمارید و دوباره چشماتونو می بندین ، 7-8 بار که این عملو تکرار کنین ، پلک ها خسته میشن و یکی از دلایل خواب هم خستگی پلک هاست ( دقت کنید که اتاق باید کاملا" خاموش باشه ، وقتی چشماتونو باز می کنید که بشمارید سعی کنید به یه نقطه ی خاص خیره شید )
اونایی که کمی استرس دارن ، یا هیجان داره یا به هر دلیلی وضعیت خوابشون وخیم تره ، می تونن یه آرام بخش ضعیف با تجویز دکتر ، بخورن و بعد برن تو رخت خواب این عمل رو تکرار کنن

meli

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
مدال المپیاد
برنز کشوری کامپیوتر
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر

من همیشه کلم به بالشم نرسیده خوابم میبره!(بس که من خوش خوابم! تو طول روز 10 ساعتم بخوابم باز شب رات میخوابم! :-")

البته معدود شبایی هم بوده که از هیجان خوابم نبره!(آخرین بارش شب اول مهر سال اول دبستانم بوده!!!)

استرسم که خوشبختانه ما هیچ وقت نداریم...!

*خوردن شیر گرم یک ساعت قبل از خوابیدن به راحت خوابیدن کمک میکنه (;

• شروع کننده موضوع

poorya.kh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهیـد بهشتی
شهر
نیشابـور
دانشگاه
علم‌وصنعت‌ ایران
رشته دانشگاه
مهندسی‌کامپیوتر

چند تا راه حل علمی :
قبل از خواب یا برید دوچرخه سواری یا پیاده روی یا هر ورزش دیگه
که باید 6 ساعت مونده با خوابیدنتئن تمومش کنید
اینجوری بدنتون خسته میشه و میتونید خوب بخوابید

یه حموم آب داغ بگیرید که این باعث میشه شما گرم تر بشید ، آروم بشید و احساس خواب آلودگی کنید

سعی کنید محیطی که توش میخوابید تاریک ، ساکت و هواش هم تازه و مطبوع باشه

اگه خواستید میتونم باز هم راه حل های دیگه ای رو بذارم (;

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک

از دوستان خواهش می کنم که اسم هیچ دارویی رو -هر چه قدر هم که بی ضرره- نبرن :)
معمولاً داروهای آرام بخش (از جمله همینی که آقای Amir - Eblis گفتن) اعتیاد آورن و درست نیست که بدون تجویز پزشک و جز در موارد خاص مصرف بشه.

نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان امین
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
یه زمانی واسه شیمی/ نجوم میخوندم

تو دوران امتحان نهایی شب ها میانگین 2 ساعت میخوابیدم، از استرس بود بیشتر کلا وقتی استرس داشته باشم ( که بیشتر به خاطر امتحانه) چراغو خاموش میکنم میرم تو تخت بعد عذاب وجدان میگیرم که الان به جای اینکه دراز بکشم میتونم بازم بخونم :D پا میشم باز چراغو روشن میکنم. 2 ساعت بعد استرس این رو میگیرم که اگه نخوابم فردا سر درد میگیرم و بدتر امتحانو گند میزنم سعی میکنم هر جور شده بخوابم

اوایل تابستون ( 2 هفته اول تقریبا ) هم شبا هی ساعت خوابم دیر تر میشه، به تدریج ساعت 2، 3 بعد به یه مرحله میسه که کلا نمیخوابم، یعنی همینطور بیدام یهو میبینم ساعت 7 صبح شد :D و بعد تو طول روز به شدت خوابم میگیره و در نهایت شب و روزم جاش عوض میشه

من مشکلم بیخوابی نیست، یعنی اون 6-7 ساعتی که میگن تو شبانه روز باید بخوابید رو میخوابم ولی قاطی پاتی میشه :D 3 ساعت شب، 2 ساعت تو روز (یا مثلا اگه 36 ساعت پشت سر هم اصلا نخوابم، بعدش یه 10 ساعت خوابم میبره!)

واسه اینکه خوابم ببره در مرحله اول یه لیوان شیر میخورم ( میگن آرامش بخشه و راحت میخوابید و اینا )، بعد یه آهنگ ملایم میذارم تو گوشم و سعی میکنم به یه چیز خاص فکر کنم خیلی وقتا هیچکدوم این راه ها تاثیر نداره( مثلا 2 رفتم تو تخت، ساعت 4:30 هنوز بیدار بودم داشتم میغلتیدم) البته این روش مال همون وقته پیشگیری واسه من بهتر جواب میده، یعنی من میخوام امشب بیخوابی نگیرم سعی میکنم تو روز خسته شم تا حد امکان + ظهر / عصر نخوابم

یه راه حل دیگه هم که شنیدم اینکه کتاب بخونیم، چشم خسته میشه + ذهن هم درست نمیکشه که بخواد فکر / تجریه تحلیل کنه ==> در کل آدم خسته میشه خوابش میگیره

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک

البته به موضوعاتی که ذهن رو خیلی درگیر می کنه، به نظرم نباید فکر کرد؛ یا مثلاً کتاب داستان خوندن. چون من هر وقت شب خواستم کتاب بخونم، این قدر جذب کتاب شدم که یادم رفته می خواستم بخوابم اصلاً! :))
کتاب دینی یا تاریخ معاصر خیلی خوب جواب میده ولی :-" :D
عصر و ظهر نخوابیدن هم که پگاه اشاره کرد، بسیار بسیار مهمه...

یه توصیه به کنکوری های: سعی نکنین به خاطر بیشتر خوندن برنامه ی خوابتون رو به هم بزنین (پگاه، مخصوصاً تو :D)، به خصوص بعد از عید. تا بخواین به حالت عادی برگردین و عادت کنین که 8 صبح آمادگی کامل داشته باشین، وقت زیادی می گیره ازتون و اذیت می شین. حدالامکان عادت کنین به جای بیدار موندن شب امتحان، صبحش زود بیدار بشین :)

jasmine.d

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید فرزانگان
شهر
نیشابور
دانشگاه
تهران 8-^ :))
رشته دانشگاه
معماری 8-^

من یکی از دلیلایی که خوابم نمیبره اینه که در طول روز نوشیدنی های کافئین دار زیاد میخورم
بعد وقتی میرم بخوابم خوابم نمیبره بعد از رو بیکاری به اتفاقایی که تو اون روز افتاده فک میکنم بعد استرس میگیرم اوضاع بد از بد تر میشه...
بیشتر وقتام چون خوابم نمیبره آهنگ گوش میکنم اونم اوضاع رو خراب تر میکنه
برای همین هر کاری میکنم نمیتونم بخوابم :D

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

من یکی از دلیلایی که خوابم نمیبره اینه که در طول روز نوشیدنی های کافئین دار زیاد میخورم
این فک نکنم خیلی درست باشه ، چون من رفیقم تا نوشابه و قهوه و چایی نخوره خوابش نمی بره ، حتی اگه ساعت 3 بشه ! ( برا اون 2 خیلی زیاده ، چون معمولا" 10-11 خوابه )

L.E

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 ِ تهران
شهر
تهران

به نقل از Amir - Eblis :
این فک نکنم خیلی درست باشه ، چون من رفیقم تا نوشابه و قهوه و چایی نخوره خوابش نمی بره ، حتی اگه ساعت 3 بشه ! ( برا اون 2 خیلی زیاده ، چون معمولا" 10-11 خوابه )
معمولا هر کی می خواد بیدار یمونه قهوه و چاییو اینا می خوره!
ولی خوب خیلیاام که خیلی زیاد چایی یا قهوه می خورن اگه نخورن سردرد می گیرن!یه جورایی اعتیادو اینا دارن بهش ولی معمولا چیزای کافئین دار می خورن که خوابشون نبره!

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک

به نقل از Amir - Eblis :
کافئین محرکه و ضربان قلب و فعالیت رو بیشتر می کنن و اینا بدخوابی میاره معمولاً!
احتمالاً این دوستتون چایی هم بیشتر عادت داره بخوره قبل خواب، نه؟ چایی یه خاصیتی که داره، اینه که می گن باعث میشه غذا زودتر از معده خارج بشه و همین احساس سبکی و بعضاً آرامش میده که به تبع، راحت تر هم می خوابه آدم. وگرنه دلیلش وجود کافئین بعید می دونم باشه...
(البته نمی دونم قهوه هم این طوری هست یا نه :-?)

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

خب ، فعلا" که اینجا یه مثال نقض داریم 100 کیلو !
برا همه نیست ، فک کنم بیشتر به بدن افراد بستگی داره ( شایدم نه ، شایدم همون بحث اعتیاد شما باشه )
احتمالاً این دوستتون چایی هم بیشتر عادت داره بخوره قبل خواب، نه؟
بله ، چایی و قهوه زیاد میخوره ، یعنی هر شب برای اینکه بخوابه چند لیوان میخوره

Sarina_ahm

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امين یکـــ
شهر
جَهــان / ٢
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
علوم پزشكى اصفهان
رشته دانشگاه
پزشكى
تلگرام
اینستاگرام

کافئین فکر میکنم در کوتاه مدت آرامش بخش باشه ولی بعد از یه مدتی محرک...مطمئن نیستم البته!

فکر کردن به یه صفحه ی سیاه یا سفید ساده خیلی به من کمک میکنه تا فکرمو مشغول بقیه چیزا نکنم و زودتر خوابم ببره

• شروع کننده موضوع

poorya.kh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهیـد بهشتی
شهر
نیشابـور
دانشگاه
علم‌وصنعت‌ ایران
رشته دانشگاه
مهندسی‌کامپیوتر

تا الان بیشتر کسایی که رای دارن تجربه ی بی خوابی رو داشتن البته تو جامعه ی ما این چیز عجیبی نیست

چند تا راه حل دیگه :
اخر هفته ها یا روز های تعطیل اصرار نداشته باشین که دیر بخوابین چون این باعث میشه که تو کل هفته بی خواب بشین

سعی کنید هر روز نیم ساعت آفتاب بگیرید یا راه برید چون نو آفتاب باعث میشه که بدنتون بفهمه که بیداره :-"

سعی کنید ساعت تو اتاقتون نداشته باشید یا اگه دارید یه کاری کنید که چشتون بهش نیفته و سعی کنید نفهمید ساعت چنده وقتی که شب ها بیدار هستید

اگه تو تخت خوابتونه نمیبره از تخت خارج نشید چون نور چراغ رو بدنتون تاثیر میذاره و این بی خوابی رو بدتر میکنه
امیدوارم بتونه موثر باشه :)

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک

الان یه سرچ کردم، تو سایت های زیادی این رو گفته بودن:
چای محرک است یا آرام بخش ؟
بعضی ها چای می نوشند چون معتقدند چای خاصیت آرام بخشی دارد اما بعضی ها هم می گویند چای شادی آور و نشاط آور است. واقعیت این است که هر دوی این صحبت ها درست است. چای تا پیش از دو دقیقه از دم کشیدن اثر محرک دارد اما پس از مدتی به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کاسته شده و خاصیت آرام بخشی آن بیشتر می شود. پس از گذشت پنج دقیقه از دم کشیدن چای، تمام کافئین موجود خارج می شود و چای کاملا آرام بخش است. کافئین از محرک های سیستم اعصاب مرکزی است. مقدار این ترکیب در یک فنجان چای زیاد نیست. با این حال ممکن است مصرف زیادش در بعضی افراد موجب ایجاد حالاتی مانند بی قراری و عصبانیت شود، از این رو، آن ها نباید در مصرف چای زیاده روی کنند.

این هم تعریف کافئین در ویکی پدیا :
کافئین(به انگلیسی: Caffeine) یک مادهٔ شمیاییی و خوردنی است که به وفور در قهوه، شکلات و چای یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که می تواند از خوابیدن جلوگیری کند.

این جوری این جواب های به ظاهر متناقض، تناقضشون رفع میشه :)

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

من خیلی وقتا خوابم نمیبره چون نمیتونم کاری کنم که مغزم آروم بگیره! هب فکر میکنم...فکر میکنم...خوابم نمیبره! :(
اما توصیه مامانم اینه که فعالیت بدنی انجام بدم. وقتیتا بره آدم بدنش خسته باشه تا بره تو رخت خواب خوابش میبره. تاحالا یه بار هم آرام بخش نخوردم با این که خیلی شبا بی خوابم.
قبل از خواب کتاب میخونم.
+وقتی خسته نیستید نرید تو رخت خواب؛ خواب زده میشید. (;

مهرناز

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
NeYshaBerliN
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

من کلا" نمیخوابم...از 24 ساعت 1 ساعت میخوابم :Dاصن دیوونه

Amir.A

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
شهر
نیشابور
مدال المپیاد
هممممممم
دانشگاه
خونه واسه یه سال دیکه
رشته دانشگاه
تاپ ان شاء الله

حالا مگه چه اشکالی داره خوب وقتی خوابتون نمی یاد نخوابین.

بالا