روزه خواري در كوچه و خيابان

وضعیت
موضوع بسته شده است.

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID
پاسخ : روزه خواري در كوچه و خيابان

اصلا ببینید فلسفه روزه اینه که آدم در برابر نفسش مقاومت کنه و نخوره
حالا این که کسی اونقدر ضعیف النفس باشه که با دیدن یک نفر که داره غذا میخوره اختیارش رو از دست بده، این مشکل خودشه!
خوب عزیز من اگه نمیتونی خودت رو کنترل کنی روزه نگیر! نمیشه که اینهمه آدم الکی گشنگی بکشن که مبادا یه عده روزه دار تحریک بشن و بخاطرش بیافتن تو جهنم!

اتفاقا اگه کسی واقعا روزه رو بخاطر خودش رعایت کنه، از افرادی که روزه نمیگیرن باید ممنون هم باشه، چرا که شرایط محک زدن رو به وجود میارن

هنر اینه که وقتی میتونی بخوری نخوری، نه این که به همه بگی شما نخورید مبادا که من تحریک شم

marvelous

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۳
شهر
مشهد
مدال المپیاد
برنز بيست و هفتمين المپياد ادبی
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

به نظر منم تعصب زیاد رو این قضیه درست نی. خیلیا هستن که اعتقاد هم دارن ولی به هر دلیلی مثلا بیماری، سن زیاد، مسافر بودن و این جور چیزا نمیتونن روزه بگیرن.

sk1v

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران

حرف من اینه که اصلا همه اینا به کنار، قبول دارم که آدم روزه دار باید خود دار باشه و از این حرفا
اما آدم باید به عرف جامعه احترام بذاره
بنظر من اگه تو به جامعه احترام نذاری کاملا مسخره است که انتظار داشته باشی جامعه بهت احترام بذاره

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از prabd.chess :
این وقتیه که شما نظریه های کانت درباره ی انسانیت رو قبول داشته باشین.خب من و خیلیای دیگه اونو قبول نداریم
ا
میخوای فلسفی بگی؟؟
خب کانت رو قبول نداری ریشه تدوینی نظریه های کانت رو بگو اگه نمیدونی نظریشو بنویس تا بگم
انسانیت چیزیه که باید هر انسان رعایت کنه

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نظر اصلا نباید مجازات داشته باشه. به هرحال عده ای قبول دارن، عده ای هم قبول ندارن. اما روزه خواری رو تایید نمیکنم.چه دلیلی داره که بقیرو اذیت کنیم؟ مثلا من مامانم روزه باشه من نباشم، چه دلیلی داره بیام جلوش چیزی بخورم با اینکه میدونم اذیت میشه؟؟ خب میرم تو اتاق میخورم.
بماند که حتی بعضی ها با روزه خواری قصد تمسخر و اذیت کسانی که روزه میگیرند رو دارند...

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از mohammadreza128 :
میخوای فلسفی بگی؟؟
خب کانت رو قبول نداری ریشه تدوینی نظریه های کانت رو بگو اگه نمیدونی نظریشو بنویس تا بگم
انسانیت چیزیه که باید هر انسان رعایت کنه
درباره ی کانت بگم؟به بحث این تاپیک ربطی نداره.حرفاشم انقد تعریفی نیست که بخوام برات بگم.اگه خواستی بگو تو پیام برات بگم
درباره ی جمله ی اخرت:نه.انسانیت قل و زنجیریه که باید یازش کنیم.البته همه ی حرفای انسانیت غلط نیست(مثلا معلومه باید به یه انسان رو به مرگ با اختیار خودت کمک کنی)اما از تعصبش متنفرم

نام مرکز سمپاد
شهید رجایی اسلامشهر
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
دانشگاه
پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران
رشته دانشگاه
مهندسی شیمی
تلگرام

حالا این که کسی اونقدر ضعیف النفس باشه که با دیدن یک نفر که داره غذا میخوره اختیارش رو از دست بده، این مشکل خودشه!
خوب عزیز من اگه نمیتونی خودت رو کنترل کنی روزه نگیر! نمیشه که اینهمه آدم الکی گشنگی بکشن که مبادا یه عده روزه دار تحریک بشن و بخاطرش بیافتن تو جهنم!

اتفاقا اگه کسی واقعا روزه رو بخاطر خودش رعایت کنه، از افرادی که روزه نمیگیرن باید ممنون هم باشه، چرا که شرایط محک زدن رو به وجود میارن

هنر اینه که وقتی میتونی بخوری نخوری، نه این که به همه بگی شما نخورید مبادا که من تحریک شم
فرشید باهات مخالفم!( ناراحت نشی دیسلایک کردما!!!! :-" )
الآن بحث ما این نیست که روزه دار تحریک میشه یا نمیشه!
ما نمیگیم نخورید چون ما تحریک میشیم میگیم روابط اخلاقی و انسانی میگه وقتی 1 نفر رزوه داره بهتره در مقابلش چیزی نخوریم!حالا اگر به اخلاق اعتقاد نداره خب بخور نوش جونت!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از Ali pasha :
فرشید باهات مخالفم!( ناراحت نشی دیسلایک کردما!!!! :-" )
الآن بحث ما این نیست که روزه دار تحریک میشه یا نمیشه!
ما نمیگیم نخورید چون ما تحریک میشیم میگیم روابط اخلاقی و انسانی میگه وقتی 1 نفر رزوه داره بهتره در مقابلش چیزی نخوریم!حالا اگر به اخلاق اعتقاد نداره خب بخور نوش جونت!
دقیقا بحث سر همینه!من از طرف خودم میگم ولی من هم مثل الگوم نیچه یه اخلاق ستیز دو اتیشه ام.پس با قضیه هم مخالفم

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

به نقل از GCD :

به این قضیه دقت کن که درسته وقتی اونی که تو میگی روزه می گیره دیگه با دیدن روزه خور وسوسه نمی شه!

ولی در مقابل فلسفه ی قضیه عدم روزه خواری در ملا عام ترویج اخلاقیات خوبه (که البته گند زدن به این فلسفه ای که پشتشه!!!)

قضیه احترامه ???

معمولا وقتی کسی عقیده ای داره و طبق عقیدش کاری رو انجام می ده دیگران برای احترام به اون فرد یه کارایی در مقابل می کنن

حالا در مورد عملی مثل روزه عکس العمل عدم روزه خواری همون احترام محسوب می شه

قسمت ناجور قضیه فقط ممنوعیت روزه خواریه!

کلا تو این مملکت با اجبار و زور بی خود به همه ی جنبه های ارزشی و دینی اخلاقی گند زدن اینم روش

باید آزاد باشه این قضیه خوردن در ملا عام ، اون وقته که می بینی انسان با اخلاق خودش جلوی روزه دار چیزی نمی خوره (;

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

من به این که جلوی یک آدم فقیر که هیچی نداره بخوره غذا نخوریم تا تحریک نشه موافقم (هرچند بازم میشه گفت خوب اگه گرسنه میشه نگاه نکنه)
ولی وقتی یکی خودش غذا نمیخوره برای این که قراره خودش رو کنترل کنه در برابر گرسنگی، خوب اون شخص دوست داره غذا نخوره! تواناییش رو داره ولی دوست داره خودش رو کنترل کنه که چیزی نخوره، ما چرا نباید جلوش چیزی بخوریم؟ اینجا دیگه بحث اخلاقیات نیست!

یه مثال دیگه، تو آیپاد تاچ 4 داری :D بعد در این مورد اگه پیش یکی که توانایی خریدنش رو نداره هی باهاش کار کنی و بازی کنی و... یکم از لحاظ اخلاقی اشکال داره، چون اون فرد تواناییش رو نداره و ناراحت میشه
اما همین عمل رو اگه پیش یک فردی که پولش از پارو بالا میره ولی دوست نداره آیپاد تاچ 4 بگیره انجام بدی هیچ اشکالی نداره، چون اون فرد دوست نداره این کار رو انجام بده، نه این که نتونه و این کار تو آزارش بده

به نقل از Captain. Pisko :
به این قضیه دقت کن که درسته وقتی اونی که تو میگی روزه می گیره دیگه با دیدن روزه خور وسوسه نمی شه!
ولی در مقابل فلسفه ی قضیه عدم روزه خواری در ملا عام ترویج اخلاقیات خوبه (که البته گند زدن به این فلسفه ای که پشتشه!!!)
قضیه احترامه ???
معمولا وقتی کسی عقیده ای داره و طبق عقیدش کاری رو انجام می ده دیگران برای احترام به اون فرد یه کارایی در مقابل می کنن
حالا در مورد عملی مثل روزه عکس العمل عدم روزه خواری همون احترام محسوب می شه
قسمت ناجور قضیه فقط ممنوعیت روزه خواریه!

کلا به همه ی جنبه های ارزشی و دینی اخلاقی گند زدن اینم روش

باید آزاد باشه این قضیه خوردن در ملا عام ، اون وقته که می بینی انسان با اخلاق خودش جلوی روزه دار چیزی نمی خوره (;
ببین هنگامه، احترام به عقیده یک موضوعه، آزادی عمل هم یه موضوع دیگه
مثلا اگه تو توی اتاق خودت داری نماز میخونی، من بیام مسخرت کنم، خوب در این صورت من به عقیدت احترام نذاشتم
ولی وقتی "تو" عقیده داری نباید غذا بخوری، "من" نباید از عقیده خودم مبنی بر آزادی غذا خوردن منع بشم! عقیده تو مال توئه و عقیده من هم مال من
اتفاقا در این مورد که یک فرد روزه دار بگه تو غذا نخور تا من تحریک نشم به نظر من فرد روزه دار به خودش توهین کرده! چرا که عملا داره فلسفه وجودی روزه رو زیر سوال می بره

نام مرکز سمپاد
شهید رجایی اسلامشهر
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1390
دانشگاه
پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران
رشته دانشگاه
مهندسی شیمی
تلگرام

فرشيد مثالت جالب بود من ١نفر رو در زمينه اخلاقيات قانع كرد! :)

sk1v

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران

بالا هم گفتم مساله فقط تحریک اشتهای روزه دار نیست
بنظر من مهم تر بی احترامی هست یه مثال میزنم که البته خیلی مثال خوبی نیست
ولی حالا دیگه: اگه کسی شام غریبان که همه جا دسته و روضه و عزا بر پاست
پارتی بگیره و صدای آهنگش تو خیابون بپیچه ، کار درستی کرده؟

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

فرشید منم کاملا گفتم قضیه مشکل اجبارشه!

ولی چیزی که تو پستت گفتی کاملا زیر سوال بردن شخصه روزه دار بود!

قضیه جلوگیری از روزه خواری به تنها کسی که مربوط نبود تو بحث خود روزه دار بود ???

فکر می کنی چند درصد کسایی که که روزه خواری رو منع کردن و واسش شلاق بریدن روزه دار واقعین؟

(تو پرانتز بگم می فهمم حرفت چیه و قبول دارم! فقط میخواستم بگم مثالت کلا تو این بحث یکم ... :D می فهمی چی می گم دیگه؟)

rainman

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد بهشتي
شهر
نيشابور

به نظر من نبايد اين كارو با مجازات پاسخ گفت بايد يه جوري فرهنگ شه كه هركسي به عقيده ديگري احترام بزاره،روزه دارو غير روزه دار >:D<

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

ولی چیزی که تو پستت گفتی کاملا زیر سوال بردن شخصه روزه دار بود!
کدوم چیزی که تو کدوم پستم گفتم؟

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

به نقل از GCD :

اینجا جوری حرف زدی انگار روزه دار جماعت (با اعتقاد واقعی ) اومده گفته تو غلط می کنی تو خیابون چیزی بخوری وگرنه شلاق! :D

اصن کلا کسی که حرف شلاقو واسه این چیزا میاره عمرا مسلمون نیست چه برسه بخواد معتقد باشه و روزشم واقعی و با هدف (بماند انسان های استثنائی همه جا یافت می شن)

× جواب پشت پایینی:

جواب کدوم پستو دادی که نقل قول هم نداشت؟!

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

اینجا جوری حرف زدی انگار روزه دار جماعت (با اعتقاد واقعی ) اومده گفته تو غلط می کنی تو خیابون چیزی بخوری وگرنه شلاق! :D

اصن کلا کسی که حرف شلاقو واسه این چیزا میاره عمرا مسلمون نیست چه برسه بخواد معتقد باشه و روزشم واقعی و با هدف (بماند انسان های استثنائی همه جا یافت می شن)
من این رو در جواب افرادی گفتم که میگن روزه خواری کار بدیه چون باعث تحریک افراد روزه دار به خوردن میشه
و هر فرد روزه داری که معتقده با دیدن کسی که داره غذا میخوره تحریک میشه به خوردن

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از GCD :
و هر فرد روزه داری که معتقده با دیدن کسی که داره غذا میخوره تحریک میشه به خوردن
یعنی تحریک به خوردن نمیشه؟ نمیگم میخوره یعنی مثلا من روزه باشم یه نفر بیاد جلوم هرغذایی هم بخوره به هرحال من چون روزه ام و روزه هم برام مهمه نمیخورم. اما آدم اذیت میشه...
خود شما اگه گرسنه باشی بعد از جلوی یه رستوران رد بشی هوس نمیکنی یه چیزی بخوری؟
وقتی میشه رفت یه جای خلوت تر غذا رو خورد که یه عده ای که روزه اند نبینند، برای چی باید جلوشون بخوریم که اذیت بشن؟

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

گفتم که، این مساله که طرف دلش هوس می کنه بخوره یا نه به خودش مربوطه! وقتی کسی توانایی خوردن رو داره ولی خودش نمیخواد، چرا من باید بخاطرش خودمو از خوردن منع کنم؟
وقتی یکی روزه میگیره باید این چیزا رو هم بپذیره، به عبارتی هرکی خربزه میخوره پای لرزش هم میشینه

× در این مورد میشه مثال رژیم گرفتن رو زد، وقتی کسی رژیم میگیره درست مثل کسی که روزه هست، یک هدف اعتقادی داره و برای رسیدن به این هدف یه سری غذاها رو نمیخوره یا کلا نمیخوره (به اختیار خودش)
حالا اگه فردی رژیم داشته باشه و وقتی غذایی رو میبینه نمیخوره بخاطر رژیمی که داره، ما هم نباید بخوریم چون "ممکنه" اون فرد دلش بخواد؟

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

کلا خیلی خوبه که بحث می کنیم تهش می ریم سر نقطه ی اول :D

نتیجه ی بحث:

1- روزه دار روزه داره! به خوش مربوطه ، می خواست نباشه

2- روزه ندار روزه نداره! به خودش مربوطه و مجبور نی چیزی نخوره به خاطر یه روزه دار! ولی شرط انسانیت می گه احترام روزه دار رو داشته باشه!

3- اینکه از خوردن و آشامیدن در ملا عام محروم شه کسی بسیار چرت و چرنده!

الان من اینارو گفتم بیا ببین باز دو تا پست بعد تر همینارو می گن!

سمپادی ایم دیگه :D

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا