پاسخ : خوابگاه و مشکلاتش
خوابگاه یا خونه؟
من تو این پست قصد دارم خوابگاه و خونه رو با هم مقایسه کنم و خوبی ها و بدی هایِ هر کدوم رو بگم!
هزینه
اولین چیزی که شاید به ذهنتون برسه، هزینه هست، در حالی که شما برایِ خوابگاهِ دولتی هزینهی خیلی کمی رو متقبل میشید، اما خونه گرفتن باید هزینه آب و برق و ... رو بدید همینطور کرایه و پولِ پیش هست که باید پرداخت کنید. شاید اینجا یکی از خوبی هایِ خوابگاه نسبت به خونه باشه، البته خوابگاه هایِ خودگردان یکم متفاوته که بررسی میکنم آخرِ پست!
امنیت
دومین چیزی که خیلی مهمه ، بحثِ امنیت ـه ، خصوصاً رویِ انتخابِ دختر ها این مورد خیلی مهم و تاثیر گذاره، چون اغلب افراد از این که تویِ شهر هایِ دیگه تنها زندگی کنند و مثلاً موردِ مزاحمت قرار بگیرن خیلی میترسن. به همین دلیل تصمیم میگرن که برن خوابگاه چون امنیتِ بیشتری از خونه داره!
البته تویِ این مورد خونه و سوییت هایِ دانشجویی که نگهبان دارند یا... هم میتونن مفید باشن و به نظرم خیلی هم افراد موردِ مزاحمت قرار نمیگیرن و مثلاً تویِ خوابگاه ها هم این مشکلات پیش میاد.
محدودیت
یکی از مواردی که افراد رو اذیت میکنه محدودیت ـه ، چه از نظر زمان ورود و خروج چه از لحاظِ سر و صدا و ...! که این هم میتونه پوئن مثبت و منفی باشه! فرض کنید بعضی از خوابگاه هایِ دولتی ساعتِ 6:30 بسته میشن! و بعد از برگشت از این ساعت شما باید تعهد بدید/ البته داریم خوابگاهی که 9:30 حتی 11 بسته میشه !|: (البته بیشتر برایِ پسر هاست این ساعت!) بعد این که مثلاً آب بخوری دانشگاه بتونه اطلاع داشته باشه اصلاً خوب نیست
شاید باورتون نشه ، یک بار داشتیم آهنگ گوش میدادیم و یکم صداش زیاد بود یعنی از تویِ راهرو پشتِ در می ایستادی صدا رو میشنیدی ، اما اینطوری نبود که واحد هایِ دیگه بره! ما حتی از سه تا واحد که نزدیک بودن پرسیدیم! بعد خانومِ محترم در زد ، اومد تو! |: بعد گفت چرا صدایِ آهنگ زیاده؟!چرا واحدتون شلوغه؟! :-\ :-\ بعد دیگه اونجا بود که دیدم قشنگ حریم شخصی پشم!
سیگار ، قلیون ، مشروب و مواد!!!
اینا تو خوابگاهِ ما نبود!

یا حداقل من ندیدم (البته یک واحد وجود داشت کلاً به این چیزا مشهور بود ، اما حقیقتاً تویِ اون واحدم تا جایی که میدونم نبود از این چیزا!)
اما من از پسر ها که پرسیدم همشون میگفتن هست تو خوابگاه اینجور چیزا!!

//اما خب بازم بستگی داره به واحد و افراد!
درس خوندن!
مهمترین پارتش شاید برایِ افراد این قسمت باشه ، تو خوابگاه خیلی سخت میشه درس خوند ، البته داریم مواردی که مثلاً میرن کتاب خونه یا درس میخونن تو همون خوابگاه ، اما خب خیلی سخت میشه درس خوند....ولی تویِ خونه آدم راحت تر درس میخونه و این مهمترین قسمتِ قضیس به نظرم.
جمعیت
خب خوابگاها، علاوه بر استاندارد نبودنِ خیلی چیزهاشون (مثلاً تختِ یکی از پسرا شکست افتاد رو نفرِ پایینی بعد دماغِ اون فردِ پایینی شکست! |: )تعداد افرادی که تویِ یک واحد و یک اتاق زندگی میکنند زیاده و اعصاب میخواد ، بذارید اینطور بگم، هر چقدر شما بیشتر برونگرا ، یا تویِ خانواده ی پر جمعیت باشید بیشتر میتونید با خوابگاه کنار بیاید، اما اگر مثلِ من آدمی هستیدکه همواره در محیطی ساکت و خلوت بودید و درونگرایید ، بودن تو خوابگاه شکنجس! :]
بهداشت
فرض کنید تویِ یک واحد یکی سرما میخوره، بعد همه ی افراد در معرضِ ویروسش قرار میگیرن ، این وقتی تشدید میشه که اتاق ها کوچیک باشه و تخت ها نزدیک به هم.
حالا من سرماخوردگی رو گفتم ، انواعِ مریضی هایی که حتی فکرش رو هم نمیکنید ممکنه بیاد و افراد مبتلا شن! حتی افرادی که خیلی خیلی خیلی به نظافتِ شخصی اهمیت میدن!
حمل و نقل
بیشترِ خوابگاه هایِ دولتی یا نزدیک به دانشگاه هستند یا سرویس میذارن (تا جایی که اطلاع دارم) اما خونه ممکنه دور بشه و این هم یک فاکتورِ مهمیه به نظرم.
ژتون!!
اگه غذاهایِ دانشگاهتون خوب باشه (حتی خوب نباشه!) موقعِ امتحانا اصلاً آدم حوصلش نمیگیره بشینه غذا درست کنه! و ژتون مستقیم میاد خوابگاه در حالی که تویِ خونه اینطوری نیست
بعد بذارید یک آپشنِ دیگه هم اضافه کنم!
بعضی خوابگاه هایِ خودگردان هستند که خیلی خوبن اینا[nb] البته به کلمه بعضی بسیار توجه کنید ، چون بینِ همین خوابگاه هایِ خودگردان مواردِ مزخرف زیاد هست![/nb] ، مثلاً واحدهایِ چهارنفره دارند و بزرگترن ، هزینه هاشون هم به اندازه ی خونه نیست ، از لحاظِ امنیت هم وضعشون نسبتاً خوبه ، محدودیت هایِ کمتری هم برایِ افراد میذارن.
کلاً میتونید به خوابگاه هایِ خودگردان هم سر بزنید شاید موردِ پسندتون بود.