تفکیک جـنس‍‌‍یتی دانشگاه به قیمت حذف دختران!؟

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک
پاسخ : تفکیک جـنس‍‌‍یتی دانشگاه به قیمت حذف دختران!؟

شاید کار درستی نکرده باشن.
ولی به نظر من انتخاب رشته هم باید معقول باشه.
مثلا" یه نفر مثل عبدالله (که 3 انسانی شد) با توجه به مشکل گفتارش بهتر بود حقوق رو انتخاب نکنه (کاری به درمان ندارم. به نظرم آدم باید وضعیت فعلی رو در نظر بگیره).

در مورد مهندسی ها هم همینه. ببینید اگه کسی میخواد مهندسی بخونه تو آینده اگر مثلا" هیئت علمی بشه مشکلی نیست اونقدر ولی کار های اصلی که تو مهندسی ها انجام میشه گاهی اوقات خیلی پر دردسره. کاری به رشته ی معدن ندارم. مثلا" مهندسی عمران. کسی که مدرکشو میگیره و بخواد باهاش کار کنه باید وارد کار های ساختمونی بشه دیگه درسته ؟ یا معماری. باید توی گرد و خاک با صد نفر بگو مگو کنه سر چیزای مختلف. با کارگر و سرکارگر و مالک و ... .
یا مهندسی برق مثلا" گرایش قدرت. کاری مشابه عمرانی ها دارن این افراد.
یا مثلا" متالوژی ... مهندسی مواد.
ضمنا" خود پروژه ها زیاد علاقه ندارن مهندس زن استخدام کنن . بیشتر خانم هایی که استخدام میشن امروز تو کشور ها در شغل های از مرتبه پایین تر نسبت به مردهاست.
مدیر پروژه ببا خودش در نظر میگیره اگه من یه خانم استخدام کنم (به خصوص در پروژه هایی که بیرون شهره مثل راهسازی) باید محل خواب و استراحت مجزا در نظر بگیرم. معمولن هم حضور یه زن جو محیط کار رو تحت تاثیر قرار میده.

سپهر

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان شهید بهشتی اهواز
دانشگاه
صنعتی اصفهان
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

به نقل از behzad93-Eblis :
منم نگفتم مهندسی مکانیک رفتن زیر ماشینه!
یه مهندس مکانیک آموزش های مختلفی رو میبینه!آموزش هایی که خیلی سخته و نیاز به قدرت بدنی بالایی میخواد و خیلی از دخترا نمیتونن از پسش بربیان!
مثلاً تو گرایش ساخت وتولید کار افراد بیشتر با کوره و فلز مذابه!دخترا میتونن تو این شرایط دوام بیارن؟
گرایشای دیگه هم همینجوریه!
یا مثلاً رشته ی مهندسی عمران،کسی که تو این رشته فارغ التحصیل میشه باید فردا با آدمای مختلفی سرو کار داشته باشه،از کارگر گرفته تا مالک پروژه!
خانوما میتونن همچین ارتباطاتی برقرار کنن؟!
البته ممکنه بعضاً دخترایی تو این رشته ها تحصیل کرده باشن و موفق هم بوده باشن،ولی ما داریم کلی بررسی میکنیم!

درکل من با اصل این قضیه موافقم ولی به این نحوی که اجرا میشه اعتراض دارم!

ببین این چیز هایی که میگی درسته اما به خود فرد بستگی داره. درضمن اینایی که مثال میزنی مال گرایش هایه خاصیه که عموما ماله مقطع کارشناسی ارشد اه نه کارشناسی...

• شروع کننده موضوع

nastaran1r

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
East Azerbaidjan
دانشگاه
دانشگاه تبریز
رشته دانشگاه
مهندسی برق

به نقل از H O S E I N :
اونقدر ولی کار های اصلی که تو مهندسی ها انجام میشه گاهی اوقات خیلی پر دردسره. کاری به رشته ی معدن ندارم. مثلا" مهندسی عمران. کسی که مدرکشو میگیره و بخواد باهاش کار کنه باید وارد کار های ساختمونی بشه دیگه درسته ؟ یا معماری. باید توی گرد و خاک با صد نفر بگو مگو کنه سر چیزای مختلف. با کارگر و سرکارگر و مالک و ... .
یا مهندسی برق مثلا" گرایش قدرت. کاری مشابه عمرانی ها دارن این افراد.

یا مثلا" متالوژی ... مهندسی مواد.
ضمنا" خود پروژه ها زیاد علاقه ندارن مهندس زن استخدام کنن . بیشتر خانم هایی که استخدام میشن امروز تو کشور ها در شغل های از مرتبه پایین تر نسبت به مردهاست.
مدیر پروژه ببا خودش در نظر میگیره اگه من یه خانم استخدام کنم (به خصوص در پروژه هایی که بیرون شهره مثل راهسازی) باید محل خواب و استراحت مجزا در نظر بگیرم. معمولن هم حضور یه زن جو محیط کار رو تحت تاثیر قرار میده.

مگه این چیزا(آبی) به خانم یا آقا بودن ربطی داره....!!! به فرهنگ خانوادشون ربط داره که میتونن دور از خانوارشون باشن یانه. یا اصلا خانواده بهشون اجازه میده این طور جاها کار بکنن یا نه.

ثانیا این هم یه فرهنگ قدیمی و غلطه مگه همه جای دنیا این شکلیه :-?? (مطالب قرمز).

behzad93

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی گنبد کاووس
شهر
گنبدکاووس
مدال المپیاد
المپیاد ریاضی سال 88، المپیاد شیمی و فیزیک سال 89
دانشگاه
علم و صنعت - شریف
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از Sepehr.Tahmasebi :
ببین این چیز هایی که میگی درسته اما به خود فرد بستگی داره. درضمن اینایی که مثال میزنی مال گرایش هایه خاصیه که عموما ماله مقطع کارشناسی ارشد اه نه کارشناسی...
خوب منم گفتم که موارد استثنا وجود داره!ولی به طور کلی آقایون بیشتر از پس مشاغل مربوط به این رشته ها برمیان!
البته مشاغلی هم وجود دارن که به این رشته ها مرتبطن و خانوما هم به اندازه ی آقایون میتونن توش فعالیت کنن،ولی این جور مشاغل اقلیت رو تشکیل میده!

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از farmi1r :
مگه این چیزا(آبی) به خانم یا آقا بودن ربطی داره....!!! به فرهنگ خانوادشون ربط داره که میتونن دور از خانوارشون باشن یانه. یا اصلا خانواده بهشون اجازه میده این طور جاها کار بکنن یا نه.

ثانیا این هم یه فرهنگ قدیمی و غلطه مگه همه جای دنیا این شکلیه :-?? (مطالب قرمز).

اتفاقا" ربط چندانی نداره. خانواده نمیتونه تعیین کنه شما کجا کار کنید. چون قراره با شاغل شدن مستقل بشید.

• شروع کننده موضوع

nastaran1r

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
East Azerbaidjan
دانشگاه
دانشگاه تبریز
رشته دانشگاه
مهندسی برق

به نقل از H O S E I N :
اتفاقا" ربط چندانی نداره. خانواده نمیتونه تعیین کنه شما کجا کار کنید. چون قراره با شاغل شدن مستقل بشید.

این طور نیست خیلی از خانواده ها براشون مهمه که دخترشون کجا کار بکنه...

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از farmi1r :
این طور نیست خیلی از خانواده ها براشون مهمه که دخترشون کجا کار بکنه...

مهم یودن یه مسئله ست و اینکه بتونن در شغل شما دخالت کنن بحث دیگه. نهایتش مقداری دعوا و جر و بحثه. در نهایت این خود فرده که تعیین میکنه کجا مشغول بشه.

آبجي مرضيه

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
تهران
دانشگاه
سمنان ---> بهشتی
رشته دانشگاه
پزشكي

به نقل از H O S E I N :
مهم یودن یه مسئله ست و اینکه بتونن در شغل شما دخالت کنن بحث دیگه. نهایتش مقداری دعوا و جر و بحثه. در نهایت این خود فرده که تعیین میکنه کجا مشغول بشه.
كاش اينطور بود ...!
در كل زنا محدود شدن يه زن اگه بخواد تشكيله خونواده بده شوهرش نميپذيره كه زنش بره شهرستان 3 روز تو هفته در واقع هميشه برا زن يا اينه يا اونه جفتش با هم پذيرفته شده نيست در صورتي كه اين موضوع برا مردا صادق نيست

• شروع کننده موضوع

nastaran1r

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan
شهر
East Azerbaidjan
دانشگاه
دانشگاه تبریز
رشته دانشگاه
مهندسی برق

به نقل از H O S E I N :

حرف منم همینه که آبجي مرضيه گفت:

به نقل از آبجي مرضيه :
كاش اينطور بود ...!
در كل زنا محدود شدن يه زن اگه بخواد تشكيله خونواده بده شوهرش نميپذيره كه زنش بره شهرستان 3 روز تو هفته در واقع هميشه برا زن يا اينه يا اونه جفتش با هم پذيرفته شده نيست در صورتي كه اين موضوع برا مردا صادق نيست

behzad93

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی گنبد کاووس
شهر
گنبدکاووس
مدال المپیاد
دانشگاه
علم و صنعت - شریف
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از آبجي مرضيه :
كاش اينطور بود ...!
به هرحال این جزو فرهنگ ماست و ما الان نمیخوایم راجع به درست یا غلط بودنش بحث کنیم!
این واقعیت رو باید بپذیرین که خانوما نسبت به آقایون محدودیت شغلی بیشتری دارن!
یعنی آقایون بیشتر مورد نظر کارفرماها و ادارات و بازار کار هستن و طبیعتاً این نسبت باید در پذیرش دانشجو در دانشگاهها هم مدنظر گرفته بشه که در آینده مشکلات اجتماعی کاهش پیدا کنه!
مشکلاتی از قبیل بیکاری،چند شغله شدن بعضی افراد،سپردن کارها به افرادی که تخصص کافی ندارن و ... .

آبجي مرضيه

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
تهران
دانشگاه
سمنان ---> بهشتی
رشته دانشگاه
پزشكي

به هرحال این جزو فرهنگ ماست و ما الان نمیخوایم راجع به درست یا غلط بودنش بحث کنیم!
این واقعیت رو باید بپذیرین که خانوما نسبت به آقایون محدودیت شغلی بیشتری دارن!
یعنی آقایون بیشتر مورد نظر کارفرماها و ادارات و بازار کار هستن و طبیعتاً این نسبت باید در پذیرش دانشجو در دانشگاهها هم مدنظر گرفته بشه که در آینده مشکلات اجتماعی کاهش پیدا کنه!
مشکلاتی از قبیل بیکاری،چند شغله شدن بعضی افراد،سپردن کارها به افرادی که تخصص کافی ندارن و ... .
پاي فرهنگو ميكشين كه زنا محدوديت دارن پس بايد به نسبت تقسيم كرد تو دانشگاه به نسبته موقعيته كار پس خودتون پاي فرهنگو تو بحث باز كرديد منم مجبورم با همون جواب بدم
چرا فرهنگه غلطو پذيرفت؟
چرا چون بازاره كار ندارن دانشگارو بگيرن ازشون؟
نميشه بازره كار فراهم كرد تا عدالت برقرار شه ؟
نميشه هركي زحمت كشيد بره دانشگاه شغلشم متناسب با عرضش فراهم شه واسش؟
چرا يه ور قضيرو نگاه ميكنيد؟

پرنیا

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان بندرعباس

تفکیک جـنس‍‌‍یتی دانشگاه به قیمت حذف دانشجویان... B-)

behzad93

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی گنبد کاووس
شهر
گنبدکاووس
مدال المپیاد
دانشگاه
علم و صنعت - شریف
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از آبجي مرضيه :
پاي فرهنگو ميكشين كه زنا محدوديت دارن پس بايد به نسبت تقسيم كرد تو دانشگاه به نسبته موقعيته كار پس خودتون پاي فرهنگو تو بحث باز كرديد منم مجبورم با همون جواب بدم
چرا فرهنگه غلطو پذيرفت؟
گفتم که!اینجا قرار نیست راجع به این فرهنگ بحث کنیم!این بحث مربوط میشه به جامعه،نه مشاوره ی تحصیلی!

به نقل از آبجي مرضيه :
چرا چون بازاره كار ندارن دانشگارو بگيرن ازشون؟
نميشه بازره كار فراهم كرد تا عدالت برقرار شه ؟
هدف شما از دانشگاه رفتن چیه؟!!اینکه یه مدرک بگیرین و قابش کنین و نصبش کنین به دیوار اتاقتون؟!!!
خوب مطمئناً هدف هرکی که به دانشگاه میره اینه که درآینده واسه خودش شغلی دست و پا کنه!
وقتی خودتونم میدونید در رشته ی خاصی آینده ی شغلی نخواهید داشت،چرا برای تحصیل اون رشته رو انتخاب میکنین؟!!
من نمیگم تو این رشته ها هیچ آینده ی شغلی واسه دخترا وجود نداره،من میگم درصد کمی از بازار کار مربوط به این رشته ها به خانوما مربوط میشه!
پس باید به همین نسبت در این رشته ها پذیرش دانشجوی دختر داشته باشیم که در آینده مشکلات مربوطه ایجاد نشه!

به نقل از آبجي مرضيه :
نميشه هركي زحمت كشيد بره دانشگاه شغلشم متناسب با عرضش فراهم شه واسش؟
چرا يه ور قضيرو نگاه ميكنيد؟
خوب یکی که زحمت کشیده و درس خونده،چرا باید انتخاب رشته ای انجام بده که درآینده براش مشکل بوجود بیاد!
دانشگاه که همش رشته ی برق و مکانیک نیست!!!
بعضی از رشته ها هم هستن که پذیرش دانشجوی دختر تو اونا بیشتر از آقایونه!مثل رشته های مامایی،رشته های پزشکی مربوط به زنان،بعضی از رشته های هنری،اصلاً ما یه دانشگاه مخصوص خانوما داریم به نام دانشگاه الزهرا!!!
این دلیل نیست که چون آقایون میتونن تو رشته های برق و مکانیک درس بخونن،خانوما هم باید بتونن!!!!
شما کافیه برین و از خانومایی که در این رشته ها فارغ التحصیل شدن پرس و جو کنین و ببینین که از لحاظ شغلی چه مشکلاتی دارن!

لطفاً یکم واقع بین باشین!ما نمیخواییم اینجا دعوای جنسیتی ایجاد کنیم!

sadegh12hh

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حکيم ملاصدرا
شهر
شيراز
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی
رشته دانشگاه
علوم تغذیه

من یه نظر دارم !
من فک می کنم با این کارشون که درس خوندن تو دانشگاه های خوب رو واسه دخترا مشکل کنن ، هدفی داره و اونم اینه که :

وقتی دخترا ببینن خیلی تعداد دخترایی که دانشگاه می گیره کمه ، یه اعتراض هایی رو این موضوع می کنن و اینا هم همینو می خوان تا یه بهانه داشته باشن و بگن که اگه می خواین تعداد زیاد تری قبول شن ، یه دانشگاه مخصوص خانم ها بزنین و این جوری دانشگاه ها تفکیک میشه و اونا به هدفشون می رسن ! :-? :-" :-" :-"

آبجي مرضيه

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
تهران
دانشگاه
سمنان ---> بهشتی
رشته دانشگاه
پزشكي

گفتم که!اینجا قرار نیست راجع به این فرهنگ بحث کنیم!این بحث مربوط میشه به جامعه،نه مشاوره ی تحصیلی!
هدف شما از دانشگاه رفتن چیه؟!!اینکه یه مدرک بگیرین و قابش کنین و نصبش کنین به دیوار اتاقتون؟!!!
خوب مطمئناً هدف هرکی که به دانشگاه میره اینه که درآینده واسه خودش شغلی دست و پا کنه!
وقتی خودتونم میدونید در رشته ی خاصی آینده ی شغلی نخواهید داشت،چرا برای تحصیل اون رشته رو انتخاب میکنین؟!!
من نمیگم تو این رشته ها هیچ آینده ی شغلی واسه دخترا وجود نداره،من میگم درصد کمی از بازار کار مربوط به این رشته ها به خانوما مربوط میشه!
پس باید به همین نسبت در این رشته ها پذیرش دانشجوی دختر داشته باشیم که در آینده مشکلات مربوطه ایجاد نشه!

خوب یکی که زحمت کشیده و درس خونده،چرا باید انتخاب رشته ای انجام بده که درآینده براش مشکل بوجود بیاد!
دانشگاه که همش رشته ی برق و مکانیک نیست!!!
بعضی از رشته ها هم هستن که پذیرش دانشجوی دختر تو اونا بیشتر از آقایونه!مثل رشته های مامایی،رشته های پزشکی مربوط به زنان،بعضی از رشته های هنری،اصلاً ما یه دانشگاه مخصوص خانوما داریم به نام دانشگاه الزهرا!!!
این دلیل نیست که چون آقایون میتونن تو رشته های برق و مکانیک درس بخونن،خانوما هم باید بتونن!!!!
شما کافیه برین و از خانومایی که در این رشته ها فارغ التحصیل شدن پرس و جو کنین و ببینین که از لحاظ شغلی چه مشکلاتی دارن!

لطفاً یکم واقع بین باشین!ما نمیخواییم اینجا دعوای جـنس‍‌‍یتی ایجاد کنیم!
منم حرفم اينه ميگم بازاره كارو مساوي برا زنو مرد فراهم كنن كه مدركشون نشه تابلو
چه جالب كه اصا نحوندين ببينين من چي ميگم

behzad93

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی گنبد کاووس
شهر
گنبدکاووس
مدال المپیاد
دانشگاه
علم و صنعت - شریف
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از آبجي مرضيه :
منم حرفم اينه ميگم بازاره كارو مساوي برا زنو مرد فراهم كنن كه مدركشون نشه تابلو
من کی گفتم باید بازار کار مساوی ایجاد کرد؟!
این کاری که شما میگی رو نمیشه کرد!!
محدودیت هایی وجود داره!

آبجي مرضيه

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
تهران
دانشگاه
سمنان ---> بهشتی
رشته دانشگاه
پزشكي

من کی گفتم باید بازار کار مساوی ایجاد کرد؟!
این کاری که شما میگی رو نمیشه کرد!!
محدودیت هایی وجود داره!
بالاخره كه چي يه جا بايد عدالت برقرار شه
نميشه هميشه محدوديتارو پذيرفت كه

طبقه چيزيم كه شما ميگي الان دارو سازي با چه دليلي سهميه بندي ميكنن به نفعه پسرا بيابونه يا صحرا من نميفهمم هيچ محدوديته كاري هم نيست ولي سهميه بندي ميكنن كله تجربي دارو شامل ميشه پس اون بدبختي كه زحمت كشيده درس خونده مدركشم قرار نيست تابلو كنن چي ميشه؟

behzad93

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی گنبد کاووس
شهر
گنبدکاووس
مدال المپیاد
دانشگاه
علم و صنعت - شریف
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک

به نقل از آبجي مرضيه :
بالاخره كه چي يه جا بايد عدالت برقرار شه
نميشه هميشه محدوديتارو پذيرفت كه
نمیشه که همه جا عدالت رو رعایت کرد!!!
مثلاً بگیم چون باید عدالت رعایت بشه،پس همه بیان تو شریف درس بخونن یا همه تو رشته ی برق درس بخونن!!!!
بعضی جاها یه سری تمایزات لازمه!

به نقل از آبجي مرضيه :
طبقه چيزيم كه شما ميگي الان دارو سازي با چه دليلي سهميه بندي ميكنن به نفعه پسرا بيابونه يا صحرا من نميفهمم هيچ محدوديته كاري هم نيست ولي سهميه بندي ميكنن كله تجربي دارو شامل ميشه پس اون بدبختي كه زحمت كشيده درس خونده مدركشم قرار نيست تابلو كنن چي ميشه؟
خواهشاً حرفای منو خوب بخونین!
اینو ببینین:
درکل من با اصل این قضیه موافقم ولی به این نحوی که اجرا میشه اعتراض دارم!
من به بعضی از سهمیه بندی ها اعتراض دارم،مثل همین داروسازی که شما میگی!
چون دلیلشو نمیدونم!

آبجي مرضيه

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
تهران
دانشگاه
سمنان ---> بهشتی
رشته دانشگاه
پزشكي

نمیشه که همه جا عدالت رو رعایت کرد!!!
مثلاً بگیم چون باید عدالت رعایت بشه،پس همه بیان تو شریف درس بخونن یا همه تو رشته ی برق درس بخونن!!!!
بعضی جاها یه سری تمایزات لازمه!
خوب شما كلا دارين تبعيضو تو يه سري جاها تعييد ميكنيد
اگه اينجوريه من نميتونم با بحث تو اين تاپيك افرادي مثه شما رو قانع كنم
تمومش ميكنم

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

من اینو کاملا قبول دارم که بعضی از رشته ها واسه دخترا مناسب نیست؛ واسه همینم شخصا طرف این رشته ها نمیرم.
خیلی وقتا خیلی از رشته ها وایه خیلی از آدما (نه دختر، نه پسر) مناسب نیست. حالا اگه طرف بره سراغشون خودش سختی میکشه.
پس یه دختر هم اگه انتخابش اشتباه باشه خودش لطمه میبینه. ولی مسئله اینه که باید خودش تصمیم بگیره.
دختری که رتبش میخوره، هیچ دلیلی نداره نتونه انتخاب آزادانه داشته باشه چون یه عده فکر میکنن این براش بهتره! کی میتونه به یه آدم بگه تو از حقت استفاده نکن، چون من میگم این برات بهتره؟؟؟؟!!!
همین الآنشم کلی سهمیه به نفع پسرا داریم. حالا اگه احساس میشه پسرا با وجود این امتیاز ها هم نمیتونن اون جور که میخوان موفق باشن، ربطی به دخترا نداره؛ خودشون تلاش نمیکنن.
درستش اینه که سهمیه جنسیتی نداشته باشیم. پسر و دختر با هم رقابت میکنن، اونی که تلاش بیشتری کنه برنده میشه. بعد تصمیم میگیره و عواقب تصمیمش هم به عهده خودشه.

بالا